Πέμπτη 28 Μαρτίου 2019

Ο ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΛΑΖΑΝΑΣ υποψήφιος δημ. σύμβουλος με τους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ με επικεφαλης τον υποψήφιο Δημαρχο Ξυλοκαστρου Ευρωστινης, Σπύρο Καραβα, καλεσμένος στην εκπομπή της Μαίρης Νικολοπούλου "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ" , στον SUPER FM 104.1.

SUPER 104.1 FMΗ εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομαΟ Χαριλαος Β. Λαζανάς, παλιος Αυτοδιοικητικος,στον πρωην Δ. Ευρωστινης, υποψηφιος Δ. Συμβουλος με τους ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ με επικεφαλης τον υποψήφιο Δημαρχο Ξυλοκαστρου Ευρωστινης, Σπύρο Καραβά, καλεσμενος αυριο Παρασκευη στη εκπομπη της Μαίρης Νικολοπούλου "ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΟΛΗ ΜΕΡΑ". Στις 11.10 στον SUPER FM 104.1...

Μπορείτε να ακούτε και διαδικτυακά μπαίνοντας Super fm 104.1 Κορινθος.ή πατώντας πάνω στο λογότυπο του σταθμού, στο δεξιό μέρος της ιστοσελίδας μας "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ" που αναμεταδίδει τον   SUPER FM 104.1.

Επίσκεψη της ΠΕΔ Πελ/σου στην Κάτω Ιταλία συμμετέχει ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Αναστάσιος Γκιολής

Στην αποστολή της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (Π.Ε.Δ.) Πελοποννήσου στις ελληνόφωνες περιοχές της Κάτω Ιταλίας συμμετέχει ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος, καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος της πλειοψηφίας κ. Αναστάσιος Γκιολής. Η επίσκεψη στην ευρύτερη περιοχή της επαρχίας του Λέτσε έχει ως στόχο την γνωριμία και τη σύσφιγξη των σχέσεων της αυτοδιοίκησης των δύο περιοχών, καθώς και την προσέγγιση με τους Έλληνες της Κάτω Ιταλίας, που συνδέονται στους αιώνες με τους Έλληνες αποίκους της αρχαιότητας.
Στην αποστολή των Δημάρχων επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή, τόσο από τις Αρχές, όσο και το δυναμικό αυτό κομμάτι του ευρύτερου ελληνισμού και τη σχολική του κοινότητα.

 xylokastro-evrostini.gov.gr

Η παιδαγωγός κ. Ελίνα Μενούνου υποψήφια Δημ. Σύμβουλος με τον συνδυασμό "ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" με Υποψήφιο Δήμαρχο Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης τον κ. Βλάσιο Τσιώτο.

http://www.tsiotos.gr/media/k2/items/cache/bebada99aaa9847746eea59472544575_L.jpg 
Ανακοίνωση Υποψηφιότητας Ελίνας Μενούνου

 Την  υποψηφιότητα της εκπαιδευτικού και παιδαγωγού  κας Ελίνας Μενούνου με τον συνδυασμό "ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ" ανακοίνωσε ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Βλάσιος Τσιώτος.  

 Η ανακοίνωση  Υποψηφιότητας της Ελίνας Μενούνου:
Με χαρά υποδεχόμαστε στον συνδυασμό μας την Ελίνα Μενούνου, καταξιωμένη εκπαιδευτικό και παιδαγωγό,  με πλούσια και μακρόχρονη δράση στο Δήμο μας σε θέματα πολιτισμού, εθελοντισμού και προσφοράς στην τοπική κοινωνία.
Αποτελεί τιμή για εμάς το γεγονός ότι μοιράζεται τον κοινό στόχο του συνδυασμού για έναν δήμο ο οποίος θα ιεραρχεί με σοβαρότητα τις ανάγκες του , θα σχεδιάζει υπεύθυνα και θα εκτελεί αποφασιστικά τα αναγκαία έργα για την ανάπτυξή του, θα διεκδικεί με επιτυχία όσα του αναλογούν και θα αναδείξει δραστήρια και οργανωμένα την δυναμική της περιοχής μας.
Την καλωσορίζουμε στην κοινή προσπάθεια του συνδυασμού για έναν δήμο ζωντανό με κοινωνικό πρόσωπο , εξωστρεφή και παραγωγικό, με πρωταγωνιστικό ρόλο στην περιοχή, για έναν δήμο με μέλλον και προοπτική.  

 tsiotos.gr


Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο 35χρονος που κατηγορείται ότι σκότωσε 52χρονο Ρομά στη Κόρινθο - ΜΕΓΑΛΗ ΕΝΤΑΣΗ. ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΟΥ 35ΧΡΟΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ.

 
Ελεύθερος αφέθηκε μετά την απολογία του ο 35χρονος που πυροβόλησε και σκότωσε τον 52χρονο Ρομά στην Κόρινθο. 
Στον 35χρονο με την σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι ενώ οι συγγενείς του θύματος και απειλούν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους.
Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας απολογήθηκε ο 35χρονος κατηγορούμενος για

Τι μισθούς παίρνουν οι δήμαρχοι και οι περιφερειάρχες στην Ελλάδα (πίνακες)

 
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές πλησιάζουν και δεκάδες χιλιάδες πρόσωπα σε ολόκληρη την Επικράτεια θα ζητήσουν τη ψήφο μας, διεκδικώντας μία θέση στα δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια που θα προκύψουν από τις κάλπες του ερχόμενου Μάη.
Η αντιμισθία των αιρετών ξεπερνά σε πολλές περιπτώσεις μισθούς της ελεύθερης αγοράς.
Συγκεκριμένα, ο δήμαρχος της Αθήνας αλλά και των 16 ακόμη μεγαλουπόλεων που ο πληθυσμός τους είναι πάνω από 100.000, παίρνει πάνω από 4.000- δηλαδή όσο και οι περιφερειάρχες. Ικανοποιητικά αμείβονται και οι αντιπεριφερειάρχες, αλλά και οι αντιδήμαρχοι των μεγαλουπόλεων.
Αναλυτικά:

Η Πολιτιστική Κληρονομιά του Κορινθιακού Κόλπου και η βιώσιμη ανάπτυξή του



ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ                                                                               
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»                       
Αίγιο, 28 Μαρτίου 2019



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

Η Πολιτιστική Κληρονομιά του Κορινθιακού Κόλπου και η βιώσιμη ανάπτυξή του θα αποτελέσει το θέμα συνεδρίου που θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο στην πόλη της Θήβας.

Θα προηγηθεί ανοιχτή συνεδρίαση των εκπροσώπων των Εφορειών Αρχαιοτήτων την Παρασκευή για την αναζήτηση τρόπων συνεργασίας μεταξύ των συναρμόδιων φορέων της περιοχής.

Η πρωτοβουλία της διοργάνωσης ανήκει στο Σύνδεσμο Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) που απαρτίζεται από τους Δήμους που περιβάλλουν τον Κορινθιακό Κόλπο, μεταξύ των οποίων και ο Δήμος Θηβαίων που είναι

ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΓΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ: ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΡΙΣΕΩΝ ΣΤΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, ΤΕΤΑΡΤΗ 3 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 6.μμ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ, ΑΠΟ ΤΗ ΣΧΟΛΗ ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ


http://www.hrt.org.gr/dat/FCAE45BE/image1.jpg?636851025645895986«Διαχείριση κρίσεων και φυσικών καταστροφών: ψυχοκοινωνική υποστήριξη της Σχολικής κοινότητας» είναι το επόμενο μάθημα της Σχολής Επιμορφώσεως Οικογένειας του Δήμου Κορινθίων, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 3, Απριλίου στις 6 το απόγευμα στο Δημοτικό θέατρο Κορίνθου.

Χιονίζει στη Ζήρεια (Φωτο)

Η εικόνα ίσως περιέχει: χιόνι, υπαίθριες δραστηριότητες και φύση

Έρημη πολιτεία η Κόρινθος, Δρακόντεια μέτρα της Αστυνομίας, αποκλεισμένοι δρόμοι. Απολογείται ο 35χρονος για το φόνο του 52χρονου ρομά στο Σολομό.


Έρημη πολιτεία σήμερα είναι η βροχερή Κόρινθος , μετά τα πρωτοφανή , δρακόντεια μέτρα που έχει πάρει η Αστυνομία προς αποφύγει επεισοδίων  κατά την σημερινή προσαγωγή του 35χρονου δράστη από τον Σολομό Κορινθίας , στο δικαστικό μέγαρο για να απολογηθεί, μετά τον θανάσιμο τραυματισμό ενός 52χρονου επίδοξου ληστή ρομά και την  εν συνεχεία ρίψη  της σορού του σε λατομείο της περιοχής.
Τα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια.. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται στο δικαστικό μέγαρο  Έντονες κινητοποιήσεις αναμένονται από πλευράς των ρομά, οι οποίοι απειλούν ότι θα πάρουν τον νόμο στα χέρια τους αν δεν αποδοθεί δικαιοσύνη, αλλά και από τους πολίτες οι οποίοι στέκονται στο πλευρό του 35χρονου δράστη, ενώ παράλληλα τις τελευταίες ώρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου ένα ανοιχτό κάλεσμα συμπαράστασης προς όλους τους Κορίνθιους.
Τα μέτρα της αστυνομίας είναι δρακόντεια Έχουν κλείσει όλους τους δρόμους 2 τετράγωνα και πάνω από το δικαστικό μέγαρο.Σε κάθε γωνία είναι αστυνομικός Υπάρχουν και 3 κλούβες των ΜΑΤ.
 Μάλιστα για προληπτικούς λόγους και για την ασφάλεια των μαθητών, ο Δήμος Κορινθίων αποφάσισε να παραμείνει κλειστό το 1ο Δημοτικό Σχολείο Κορίνθου. Συνεπώς χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή σε όσους υποχρεωτικά πρέπει να κινηθούν στο κέντρο, ενώ όσοι δεν έχουν κάποιο σημαντικό λόγο καλό θα ήταν να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τους στο κέντρο της πόλης.