Τρίτη 5 Μαρτίου 2019

ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΟΥΡΣΟΥΛΑΣ

«Ξέρω ότι εσύ, Κυριάκο, θα διαμορφώσεις το νέο success story της Ελλάδας ως μελλοντικός πρωθυπουργός» αναφώνησε  η Γερμανίδα υπουργός Αμυνας Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν και μας έβαλε σε ανησυχίες.

Από success story χορτάσαμε, Ούρσουλα. Για την ανεργία των νέων, για την εισβολή των παράνομων μεταναστών, για τη φτώχεια των Ελλήνων, για την τρομοκρατία και τη φίμωση του Τύπου δεν έχεις κάτι να μας πεις.

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ η μη διεκδίκηση χρηματοδότησης για την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ στις παράκτιες τοπικές κοινότητες του ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

 ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ της ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ η μη διεκδίκηση χρηματοδότησης για την ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΧΕΤΕΥΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ στις παράκτιες τοπικές κοινότητες του ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ – ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣhttp://www.tsiotos.gr/images/ananeotiki.poster.jpg
Ένα από τα σοβαρότερα ζητήματα υποδομών στην περιοχή μας αποτελεί η έλλειψη αποχετευτικού δικτύου στις παράκτιες τοπικές κοινότητες του Δήμου, από Λουτρό έως και Μαύρα Λιθάρια. Είναι αδιανόητο δίπλα σε μια προστατευόμενη περιοχή  όπως είναι πλέον ο Κορινθιακός να μην υπάρχει δίκτυο διαχείρισης των αστικών λυμάτων. Αποτελεί ουτοπία να στοχεύει κανείς σε ανάπτυξη, όταν σε μια παραθαλάσσια τουριστική περιοχή το 2019 δεν υπάρχουν αυτονόητες υποδομές.
Το έργο αυτό έχει αποτελέσει για εμάς προτεραιότητα, πρόταση αλλά και βασική πολιτική επιλογή από το 2014 και προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο να πείσουμε την Δημοτική Αρχή για την αναγκαιότητά του.    
Μέχρι και σήμερα η Δημοτική Αρχή ισχυριζόταν ότι η ένταξη κατασκευής έργου επέκτασης αποχετευτικού δικτύου στην περιοχή μας, είναι ΑΔΥΝΑΤΗ λόγω έλλειψης πληθυσμιακών κριτηρίων (οικισμοί με πληθυσμό μικρότερο των 2.000 κατοίκων, Δ΄ προτεραιότητας).
Δυστυχώς για τους δημότες αυτό δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα αφού  σύμφωνα με το Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1» με τίτλο :
«ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΣΤΙΚΩΝ ΛΥΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ ΤΩΝ ΥΠΟΓΕΙΩΝ, ΕΠΙΦΑΝΕΙΑΚΩΝ ΥΔΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΚΤΩΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ» όλοι οι παραλιακοί οικισμοί του Δήμου που στερούνται αποχετευτικού δικτύου  πληρούν
τις προϋποθέσεις ένταξης.

Από τις 10 Μαϊου 2018 το Υπουργείου Εσωτερικών με επίσημο έγγραφο του, ενημερώνει όλους τους Δήμους & τις ΔΕΥΑ για την υποβολή αίτησης χρηματοδότησης στο Πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 1».
Ημερομηνία ένταξης στο Πρόγραμμα ήταν η 15η Ιουνίου 2018 & μετά από
2 παρατάσεις καταληκτική ημερομηνία υποβολής ήταν η 28η Φεβρουαρίου 2019.

8 ολόκληρους μήνες απόλυτης απραξίας …!!!
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:
Για άλλη μία φορά η ανικανότητα, η ανυπαρξία, μα κυρίως η έλλειψη πολιτικής βούλησης της Δημοτικής Αρχής, οδήγησε στην υποβάθμιση της ποιότητας ζωής των δημοτών, στην υποβάθμιση της προστασίας του περιβάλλοντος, αλλά και στην αποτυχία διεκδίκησης απαραίτητων υποδομών για την ανάπτυξη της περιοχής.
 

Δημογραφική βόμβα η Ελλάδα – Η χώρα αργοπεθαίνει

 


Σοκαριστικά στοιχεία στη Βουλή για το δημογραφικό πρόβλημα και τις νέες γενιές που εξαφανίζονται

Οι γυναίκες γεννούν όλο και λιγότερα παιδιά σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία

Όλο και λιγότερα παιδιά σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία, γεννούν οι γυναίκες όπως αποτυπώνεται στο πόρισμα της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής για το Δημογραφικό που συζητείται στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η ανάλυση της γονιμότητας των γενεών δείχνει ότι η ατεκνία μεταξύ των Ελληνίδων δεν φαίνεται να αποτελεί συνειδητή επιλογή, όπως συμβαίνει σε

ΠΟΙΟΙ 5 ΔΗΜΟΙ ΔΙΑΣΠΩΝΤΑΙ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ . Τι προβλέπει η τροπολογία για τη διάσπαση πέντε δήμων – Πότε αναμένεται να ψηφιστεί. Αφορά τους δήμους Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λέσβου, Σάμου, και Βελβεντού – Σερβίων. Τι ζητούν οι τοπικές κοινωνίες, ποια η στάση των κομμάτων.

Ποιους δήμους αφορά η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τη διάσπαση πέντε δήμων (Κέρκυρας, Κεφαλονιάς, Λέσβου, Σάμου, και Βελβεντού - Σερβίων). Η ψήφιση της τροπολογίας αναμένεται να γίνει αύριο, Τετάρτη.
Όπως σημειώνεται στην έκθεση αξιολόγησης των συνεπειών της ρύθμισης που κατατέθηκε στη Βουλή, στόχος είναι οι νέοι δήμοι να ανταποκριθούν πληρέστερα και αποτελεσματικότερα στην εξυπηρέτηση των τοπικών υποθέσεων και στις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Αναφέρεται επίσης ότι με τις ρυθμίσεις της τροπολογίας αντιμετωπίζονται οριακές περιπτώσεις δήμων, που αποτέλεσαν αστοχίες της διοικητικής αναδιάρθρωσης του «Καλλικρατικού» προγράμματος καθώς σε συγκεκριμένους πρωτοβάθμιους ΟΤΑ, η αρχιτεκτονική του Ν. 3852/2010 δεν κατάφερε να

Οι 12 νέοι υποψήφιοι ευρωβουλευτές της Νέας Δημοκρατίας


 Αρχική

Πολιτικούς που έχουν θητεύσει στη Βουλή και την Ευρωβουλή, στελέχη με πείρα στα ευρωπαϊκά θέματα, την αυτοδιοίκηση, και το επιχειρείν και ανθρώπους που έχουν διακριθεί στον τομέα τους περιλαμβάνει το δεύτερο κύμα 12 υποψηφίων ευρωβουλευτών που ανακοινώνει σήμερα η ΝΔ.

Πρόκειται για τον Δήμαρχο Σάμου Μιχάλη Αγγελόπουλο, τον δικηγόρο Γιάννη Ανδρουλάκη, την φιλόλογο και στέλεχος του Μητρώου Τόνια Αράχωβα, τον επιχειρηματία Άγη Βερούτη, το στέλεχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Νίκο Γιαννή, τον πρώην ευρωβουλευτή Μανώλη Μαυρομμάτη, τον πρώην δήμαρχο και υφυπουργό Βασίλη Μιχαλολιάκο, την ηθοποιό Πέγκυ Σταθακοπούλου, την πρώην ευρωβουλευτή Νίκη Τζαβέλλα, την οινοπαραγωγό Μαίρη Τριανταφυλλοπούλου, τον σεισμολόγο Άκη Τσελέντη και τον διευθύνοντα σύμβουλο της XRTC Business Consultants Γιώργο Ξηραδάκη.

Μαζί με τους 15 πρώτους υποψηφίους που έχουν ήδη ανακοινωθεί, και τους 7 νυν ευρωβουλευτές και βουλευτές της ΝΔ με επικεφαλής τον πρώην Πρόεδρο του κόμματος κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη, συμπληρώνονται σήμερα 34 από τις 42 θέσεις του ευρωψηφοδελτίου και απομένει για την τελική ευθεία προ της 26ης Μαΐου η ανακοίνωση 8 ακόμη υποψηφίων.

Τα βιογραφικά των 12 υποψηφίων είναι τα εξής:

Πέτρος Τατούλης «Στρατηγικής σημασίας οι παρεμβάσεις μας για την Κορινθία, την πύλη της Πελοποννήσου»

 

«Η Κορινθία αποτελεί την πύλη της Πελοποννήσου και για το λόγο αυτό αποτελεί σημαντικό και στρατηγικό πυλώνα ανάπτυξής της» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντηση του με φορείς της Κορινθίας την Τρίτη 5 Μαρτίου 2019 και σημείωσε «όλα αυτά τα χρόνια έχουμε επενδύσει πολύ σημαντικούς πόρους στην Κορινθία σε όλα τα επίπεδα. Έχουμε

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΧΙΛΙΑΡΙΚΑ


2.000 ευρώ για κάθε παιδί είπε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης, σοβαρή πρόταση αναφώνησε ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας κ Αλέξη Τσίπρας. Ούτε να βρισκόμασταν στον Ιανουάριο του 2020 και να ψάχναμε για νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και συναινετικό Πρωθυπουργό. Σε κάθε περίπτωση κάθε μέτρο υπέρ της

Γ. Μανιάτης: «Ανιστόρητος κι επικίνδυνος ο ΣΥΡΙΖΑ στα ελληνοτουρκικά και τους Υδρογονάνθρακες».


Ομιλία στην Ημερίδα του ΙΕΝΕ: «Η Γεωπολιτική της Ενεργειακής Μετάβασης» - “The Geopolitics of Energy Transition”, (Αμφιθέατρο ΥΠΕΞ, 05.3.2019)
1.    Σοβαρά λάθη διεπράχθησαν στη Βουλή από την κυβέρνηση και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με μια ηττοπαθή, ενδοτική, κι επικίνδυνα ανιστόρητη εξομοίωση των ελληνοτουρκικών, με το έτσι κι αλλιώς εθνικά επιζήμιο δήθεν μοντέλο των Πρεσπών. Ήταν μια απαράδεκτα κακή στιγμή για την ελληνική εξωτερική πολιτική να μην υπάρξει από το ΣΥΡΙΖΑ απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις του Τούρκου βουλευτή, που μίλησε για δήθεν παράνομες έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας στην κυπριακή ΑΟΖ. Αντίθετα, η αναφορά σε  «έντιμο συμβιβασμό» με την

Ντόρα Μπακογιάννη: ΕΚΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ
ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

                                                                       

                                                             Αθήνα,  5 Μαρτίου 2019

                                             
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  

 

https://www.eklogika.gr/uploads/files/bakogianni1-sm.jpgΤην υιοθέτηση οδικού χάρτη για την ειρήνη, από τη συριακή κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, πρότεινε η Ντόρα Μπακογιάννη, στην επιτροπή πολιτικών υποθέσεων που συνεδρίασε σήμερα στο Παρίσι.
Η κ. Μπακογιάννη που είναι  εισηγήτρια του ΣτΕ για την κατάσταση στη Συρία πρότεινε τη σύσταση  Συνταγματικής Επιτροπής, ως μηχανισμού μετάβασης στην μεταπολεμική περίοδο και τόνισε ότι αυτή η επιτροπή πρέπει να αποτελείται από μέλη όλων των πολιτικών σχηματισμών της Συρίας, των ΜΚΟ, καθώς και

Ματιές στη Γ΄κατηγορία Κορινθίας


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhCJMnEYBvK1KSjTt6woePqElvEsssEyKcWjAH0icJjShpL98h063_bHfVG37v1-bcC4lL1_8OIr4YMIuFUhgSexzg5TB2HDaZYvLCcD0SmNqNCsHpYx0OXTOQoCK-qZaHH2IJh6qIbtkDh/s400/isthmiakospathovoyni.pngΑύριο στο γήπεδο Κρυονερίου ο τοπικός  Αετός , σε εξ αναβολής αγώνα της 15ης αγωνιστικής στο πρωτάθλημα της Γ2 κατηγορίας Κορινθίας αγωνίζεται  με την ομάδα των Ταρσινών ΄97. Με νίκη η ομάδα του Αετού , ισοβαθμεί στη κορυφή της Βαθμολογίας τον ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού. Τόσο για την ομάδα του ΑΣ Ρομά ,όσο και τον Αετό, η άνοδος στη Β΄ κατηγορία Κορινθίας  είναι σίγουρη, δεδομένου έχουν ξεφύγει  αρκετά από την τρίτη θέση

Ο αλυτρωτισμός μέσα από τα λόγια των Ζάεφ και Ντιμιτρόφ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Για όποιον γνωρίζει τα θέματα και ξέρει να διαβάζει ανάμεσα στις γραμμές, στο θέμα της λεγόμενης μειονότητας, οι Σκοπιανοί –αφού πήραν όσα ήθελαν - απλά σφυρίζουν αδιάφορα.
Έχουμε δύο πρόσφατα παραδείγματα που είναι πολύ χαρακτηριστικά:
Στην αποκλειστική συνέντευξη που ο Σκοπιανός υπουργός των Εξωτερικών Ντιμιτρόφ έδωσε στον Σκάι και στον Αλέξη Παπαχελά, υπενθύμισε μεν το άρθρο 4, παράγραφος 3 της περίφημης συμφωνίας που προβλέπει να μην αναμιγνύεται το ένα μέρος στις εσωτερικής υποθέσεις του άλλου.

Βραβεία Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας “Growth Awards” 2019 Η Eurobank και η Grant Thornton επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία


cid:image001.jpg@01D3B23E.64D6EDC0          Αθήνα, 5 Μαρτίου 2019



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Βραβεία Ανάπτυξης & Επιχειρηματικότητας “Growth Awards” 2019

Η Eurobank και η Grant Thornton επιβραβεύουν την επιχειρηματική αριστεία

Ο επιτυχημένος θεσμός των Βραβείων Ανάπτυξης & Ανταγωνιστικότητας “Growth Awards” που αποτελούν κοινή πρωτοβουλία της Eurobank και της Grant Thornton, συνεχίζεται για τρίτη διαδοχική χρονιά επιβραβεύοντας, υγιείς, σύγχρονες, ελληνικές επιχειρήσεις που συμβάλλουν με τις πρακτικές και τις επιδόσεις τους στη διαμόρφωση ενός νέου επιχειρηματικού τοπίου στη χώρα.

Η τελική επιλογή των επτά (7) νικητών των Growth Awards 2019, θα ανακοινωθεί την Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2019, στην Τελετή Βράβευσης, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίας για την παιδιατρική κλινική Γ. Νοσοκομείου Κορίνθου

 https://www.iatropedia.gr/wp-content/uploads/2016/06/%CE%9D%CE%BF%CF%83%CE%BF%CE%BA%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CE%AF%CE%BF-%CE%9A%CE%BF%CF%81%CE%AF%CE%BD%CE%B8%CE%BF%CF%85-666x399.jpg
Δελτίο Τύπου

Η Λαϊκή Συσπείρωση Κορινθίας καταγγέλλει το προσωρινό κλείσιμο της παιδιατρικής κλινικής του νοσοκομείου Κορίνθου, μάλιστα σε περίοδο έξαρσης της εποχικής γρίπης. Η χρόνια υποστελέχωση του νοσοκομείου σε ιατρικό, νοσηλευτικό και παραϊατρικό προσωπικό οδηγεί σε εξάντληση το προσωπικό, που με αυταπάρνηση προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες του νομού μας. Αυτή η κατάσταση είναι άκρως επικίνδυνη για την ζωή του λαού της Κορινθίας. Είναι αποτέλεσμα της συστηματικής υποχρηματοδότησης- απαξίωσης

Αγκυλοποιητική σπονδυλαρθρίτιδα, με πρωινή δυσκαμψία, πόνο στη μέση. Πρόληψη με άσκηση και διατροφή



Οι σπονδυλαρθρίτιδες (ΣπΑ) μπορεί να επηρεάσουν τη σπονδυλική στήλη, τις περιφερικές αρθρώσεις, τους συνδέσμους, τους τένοντες και άλλους έξω-αρθρικούς ιστούς όπως τα μάτια, το δέρμα και τα σπλάχνα.
Οι ΣπΑ, ανάλογα με την εντόπιση των επικρατέστερων χαρακτηριστικών, χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες: την περιφερική σπονδυλαρθρίτιδα και την αξονική σπονδυλαρθρίτιδα (αξ.ΣπΑ). Ενώ η αξ.ΣπΑ επηρεάζει κυρίως τη σπονδυλική στήλη και τις ιερολαγόνιες αρθρώσεις, η περιφερική ΣπΑ επηρεάζει κυρίως τις περιφερικές αρθρώσεις. Η αξ.ΣπΑ διαιρείται περαιτέρω σε αγκυλοποιητική σπονδυλίτιδα (ΑΣ) και αξ.ΣπΑ χωρίς ακτινολογικά ευρήματα ΑΣ. ....................

Συνάντηση Νίκου Ανδρουλάκη με τον Έβο Μοράλες

Εκδήλωση S&D

Στην αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε Βολιβία και Περού εκπροσωπώντας την Σοσιαλιστική Ομάδα συμμετείχε ο Ευρωβουλευτής Νίκος Ανδρουλάκης.
Κατά τη διάρκεια της πρώτης στάσης της Αντιπροσωπείας στην Βολιβία, είχε τη δυνατότητα να συζητήσει με Βουλευτές από τα Εθνικά Κοινοβούλια των χωρών της Λατινικής Αμερικής καθώς και με τον Πρόεδρο της Βολιβίας Έβο Μοράλες,. Επισκέφθηκαν επίσης αναπτυξιακά έργα και τα οποία χρηματοδοτούνται από την

Στο πλευρό του Πελοπίδα Καλλίρη και ο Σπύρος Πλατής



ΔΗΛΩΣΗ ΣΠΥΡΟΥ ΠΛΑΤΗ
Γεννήθηκα το 1962. Μεγάλωσα στο Περιγιάλι Κορινθίας μαζί με τα δύο αδέλφια μου και τους γονείς μου, σε μία οικογένεια που επικρατούσε ο σεβασμός στις ανθρώπινες αξίες και ο δυναμισμός της ανθρώπινης έκφρασης. Μια οικογένεια που ξέρει να δίνει αγώνες ζωής, ελπίδας και δύναμης.
Σπούδασα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών (ΑΣΟΕΕ). Είμαι μέλος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος και κάτοχος πτυχίου Λογιστή Α΄Τάξης.
Εργάζομαι επί 32 χρόνια αρχικά ως οικονομικό στέλεχος, και έπειτα ως οικονομικός διευθυντής στον μεγαλύτερο ιατρικό εκδοτικό οίκο της Ελλάδας, με σημαντικές συνεργασίες με τους πιο μεγάλους εκδοτικούς οίκους του εξωτερικού.
Η πολυετής ενεργή συμμετοχή μου, τόσο με την 15χρόνη ενασχόληση μου με τον αθλητισμό ως διαιτητής ποδοσφαίρου, όσο και με την συμμετοχή μου σε συλλόγους και σωματεία ατόμων με ειδικές ανάγκες και βαριά νοσήματα, θεωρώ ότι με κατατάσσουν σε εκείνους που γνωρίζουν την σημαντικότητα της συλλογικής προσφοράς και του πραγματικού αγώνα για τη ζωή, παρέχοντάς μου τα εχέγγυα για την επιτυχή συμμετοχή μου στα κοινά της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Επέλεξα να ενταχθώ στο συνδυασμό ΔΥΝΑΜΗ ΕΞΕΛΙΞΗΣ με υποψήφιο Δήμαρχο Κορινθίων τον Πελοπίδα Καλλίρη, έχοντας σαν στόχο όσον αφορά τα κοινά, τη διαμόρφωση ενός πλαισίου, όπου επικρατεί η σύνεση και το θάρρος, κάνοντας πράξη το αυτονόητο για το Δήμο που μας αξίζει.
Σπύρος Ν. Πλατής


ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ



ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΦΩΤΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ


YOUTUBE2.jpg
https://gm1.ggpht.com/HMLb_x4Fbk3oy7wh-OWoosIfJnLyOXuyo7-Y3zsz93T-613mGedLO_tgXOPL_GL6okhoZWSjs5jimpSUhE9O6PmTW_0cRvX4wkuHhjyMS9ghN0THsRa_CaBLzKoWsebmVEZlkS5O0eoVAV4xWxmDJwTQGMwYJhIC--CeUs3kN9VgBdIWyPIQWvrGRGoKkzs5iL_JmmIqlM1M2sj7C81Ps0tuRmrUeZMeMTVyGCXVJXVznY0t6jH2449VEkpG5h_UnMdlYunEdy9arIELvZmldxquL25zoTA0xq3mNBY64xbYtPzsrca_ew9LsfVoVnxpfY2A1YC8FuetRI6mIneXjbld0boDiUWv_0d_tgUlUw5Ftcc6h4IFly_MxqybvLogwBlg2TJCGweAbYALsVE4l8G9WHRPZfrn5F5nv-j6rQegMAIazcA6k8eoqeJiFrlUlkvIzSq3Gqj4iUlbg0rsVdUvvt8NclOLhdRSGELwjFDizV9zRd9h-stwSWYv0qa8ipnZJU6zwIXOOLNsUniJfMkf8mxxhcZLGPqN9PG2WqbG-XuOLKNWYahn6wP5P1NAJp9d9M-9ZpN3nFrGqVvNmEZiHK2ztDY-Wqp8zzYxJ0AIpFBosm77V2KCUuU-TU4SqMt6-AiemG-3_YBzhvrgsymIsKAJd5u2Y7jMi9Gs1yQRLv1mHovPc65j0vkbvJUahM_h1xQJoPf6iPi8bAh9nuUoTLUEldNO1rUcdQ=s0-l75-ft-l75-ft
Προγραμματισμένη επίσκεψη στο Υπ. Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτη Κουβέλη είχαν στις 28/2 ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης Επαμεινώνδας Κατσούλας με τους δημοτικούς συμβούλους Νίκο Κεκερή και Βασίλη Κούκιο.
 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjJhjCezndLlUMPNWrr_a-IDeHKQQG9RaZT2iz2br5wF4Ul1X2syyK7vgOkCxCKZ3LKSo1yaZEHtRhpfMFOlafsm1X3If81YjTNZA2H42vIRDRdhHkS-ML28LjBRohL55all-9cW59gS4g/s1600/%25CE%25BB%25CE%25B9%25CE%25BC%25CE%25AC%25CE%25BD%25CE%25B9+%25CE%25B4%25CE%25B5%25CF%2581%25CE%25B2%25CE%25B5%25CE%25BD%25CE%25AF%25CE%25BF%25CF%2585.jpg
Με πλήρως ενημερωμένο φάκελο, από την δημιουργία της Μαρίνας στα Μαύρα Λιθάρια το 1981 μέχρι και σήμερα, τέθηκαν στον Υπουργό τα παρακάτω αιτήματα:

ΚΟΡΙΝΘΟΣ: "Αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στο οικογενειακό και στο σχολικό περιβάλλον» ΑΥΡΙΟ 6-3-2019

Σχετική εικόνα

«Αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στο οικογενειακό και στο σχολικό περιβάλλον» είναι το επόμενο μάθημα της σχολής επιμορφώσεως οικογένειας του Δήμου κορινθίων που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαρτίου στις 6 μμ. στο δημοτικό θέατρο Κορίνθου. 
Ομιλητής θα είναι ο διαπρεπης κορίνθιος καθηγητής, επίλεκτο τέκνο της κορινθιακής γης, κύριος Ευθύμιος Λέκκας, ο πλέον ειδικός καθ' ύλην και καθόλα αρμόδιος για το θέμα, καθηγητής δυναμικής τεκτονικής εφαρμοσμένης Γεωλογίας και διαχείρισης φυσικών καταστροφών ΕΚΠΑ και πρόεδρος του τμήματος Γεωλογίας και περιβάλλοντος Πανεπιστημίου Αθηνών. 
Πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον και απολυτως αναγκαίο να πληροφορηθούμε θέμα που δεν θα πρέπει να χάσουν ούτε μαθητές ούτε καθηγητές ούτε γονείς καθώς αναφέρεται στο πως θα πρέπει ο καθένας να συμπεριφερθεί σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης τόσο μέσα στο σπιτι όσο και στο σχολείο. 
Αναφερόμαστε σε σεισμούς, σε πυρκαγιές, σε πλημμύρες, θέματα για τα οποία πρέπει ο καθένας να είναι οχυρωμένος με γνώση και πληροφόρηση ούτως ώστε να ξέρει πως θα συμπεριφερθεί την κρίσιμη στιγμή που όλοι τα χάνουν.
Ειδικά θα πρέπει να το παρακολουθήσουν και μαθητές αφού τους αφορά άμεσα.
Σας περιμένουμε!!!!!

ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ

Με σφραγίδα Πέτρου Τατούλη η αποκατάσταση των προβλημάτων οδοφωτισμού του επαρχιακού και εθνικού οδικού δικτύου της Π.Ε. Μεσσηνίας

 https://www.eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/46e6a1d4080292d53abbb465c752bd67_L.jpg
Με στόχο την άμεση αντιμετώπιση των προβλημάτων λειτουργίας του οδοφωτισμού στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, ώστε να αναβαθμιστεί το επίπεδο άνεσης και ασφάλειας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης μερίμνησε ώστε να γίνει άμεση αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του οδοφωτισμού.
Συγκεκριμένα έγινε άμεση αποκατάσταση της πλήρους λειτουργίας του οδοφωτισμού στα παρακάτω τμήματα του οδικού δικτύου Π.Ε. Μεσσηνίας:

Ο Δημήτρης Καζάκης στο Αλλότροπον, Κόρινθος


Κάθε μέρα, βομβαρδιζόμαστε από τα ΜΜΕ ότι τα μνημόνια είναι μονόδρομος, πως δε γίνεται τίποτα άλλο!
 Είναι όμως έτσι; Υπάρχει άλλος δρόμος; 
            Σας προσκαλούμε στην ομιλία/συζήτηση
στο «Αλλότροπον» Κολιάτσου 102,  Κόρινθος
την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 στις 7:00  το απόγευμα με θέμα:

Αξιολόγηση στο Δημόσιο από 1η Μαρτίου: Προθεσμίες και παράμετροι εφαρμογής


« Αλλαγές στη διαδικασία της αξιολόγησης των υπαλλήλων στο Δημόσιο, συμπεριλαμβανομένης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επέφερε διάταξη του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης που ψηφίστηκε στη Βουλή στις 30/1/2019 και αποτελεί πλέον το αρ.43 του ν.4590/2019 (ΦΕΚ Α’ 17/7.2.2019)  ....
airetos.gr

Ημερίδα στο Ξυλόκαστρο :ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Ξυλόκαστρο 04/03/2019

                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με στόχευση και θέτοντας τις βάσεις για περαιτέρω δημιουργική συνεργασία μεταξύ του Επιμελητηρίου Κορινθίας και του Εμπορικού Συλλόγου Ξυλοκάστρου, διοργανώθηκε ενημερωτική ημερίδα με θέμα και σύνθημα "Ώρα να βάλουμε τα δυνατά μας για να στηρίξουμε τις τοπικές αγορές της Κορινθίας".
Στόχος όλων μας, όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Π.Πιτσάκης, αποτελεί η ανάπτυξη των τοπικών αγορών της Κορινθίας και της τοπικής επιχειρηματικότητας σε κάθε επίπεδο και βαθμό. Δυστυχώς η τρέχουσα κατάσταση είναι προβληματική και δύσκολη.
Χαρακτηριστικά το κάλεσμα του Επιμελητηρίου Κορινθίας για την Ημερίδα στο Ξυλόκαστρο αλλά και τις λοιπές παρόμοιες ημερίδες που γίνονται υπό την αιγίδα του σε όλες τις πόλεις της Κορινθίας δίνει αυτολεξεί το μέγεθος του τέλματος που βιώνουμε: 

ΤΑ 4 ΠΕΤΡΙΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΣΙΠΡΑ

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα τέσσερα χρόνια της σημερινής κυβέρνησης και είπε πως κατάφερε να αλλάξει την κατάσταση στην Ελλάδα.
«Η χώρα μας αν και εκπροσωπεί περίπου το 2% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ, ξεκίνησε να οικοδομεί, παρά τις τεράστιες δυσκολίες και τις

Δημοτικές Εκλογές του 2019 - Ποίοι διεκδικούν τις πόλεις της Πελοποννήσου


ΟΙ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΙ ΠΟΥ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΟ
Ισχυροί μπαίνουν στην αρρένα της Κάλπης.
Μια ντουζίνα Δήμαρχοι γιά την Καλαμάτα
ΤΡΙΠΟΛΗ: Τέσσερις για την πόλη του Μοριά.
ΝΑΥΠΛΙΟ: Οι μονομάχοι της ιστορικής περιοχής

ΣΠΑΡΤΗ: Λακωνική μάχη για γερά νεύρα
ΑΡΓΟΣ: Ποιοι οι πέντε που ζητουν "σταλυρωμα".



p.d.kapetanopoulos

www.dimokratianews.gr