Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

ΥΠΕΓΡΑΦΗ Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΔΟΧΟ – ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΟΥ ΚΙΑΤΟΥ.

















ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ
     ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ


                                                                                                          Αθήνα,  15 Φεβρουαρίου 2019


Υπεγράφη την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019 στο Δημαρχείο του Κιάτου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, Γιώργου Δέδε και του Δημάρχου Σικυωνίων, Σπύρου Σταματόπουλου, η Σύμβαση για την κατασκευή της Επέκτασης του Αλιευτικού Καταφυγίου της πόλης.
Η Σύμβαση που υπεγράφη από τον Διευθυντή της Διεύθυνσης Λιμενικών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΔΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ-ΑΦΟΙ Β ΚΑΡΑΛΕΚΑ Α.Τ.Ε.» αφορά στην προστασία του

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Δικαίως οι πολίτες έχουν ταυτίσει τον κ. Δέδε με τον πολιτικό καιροσκοπισμό»


https://www.kalamatajournal.gr/media/k2/items/cache/05fa72fb0404b5f9c53f64640f953390_XL.jpgΣχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Δέδε σχετικά με την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 68 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης για τις απαλλοτριώσεις του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων η κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Είναι τουλάχιστον πολιτικά ανήθικο για τον κ. Δέδε να επιχειρεί ναεκμεταλλευτεί επικοινωνιακά μια τυπική διοικητική απόφαση απλά και μόνο για να δηλώσει την παρουσία του στο δημόσιο διάλογο ως υποψήφιος Περιφερειάρχης.

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ, ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ, ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟ


Κόρινθος, 15 Φεβρουαρίου 2019

Δήλωση του υποψήφιου Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, Γιώργου Δέδε, για την εμπλοκή στις απαλλοτριώσεις ακινήτων για την κατασκευή των μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης απορριμμάτων στην Πελοπόννησο

“Με πρόσφατη απόφασή της, η Επιτροπή του Άρθρου 68 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων, ακυρώνει τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου που αφορούν στην έναρξη των διαδικασιών αναγκαστικών απαλλοτριώσεων για την κατασκευή των εγκαταστάσεων των μονάδων του έργου της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου.
Τα μεγάλα έργα δεν γίνονται μόνο με μεγάλα λόγια. Απαιτούν επιμελημένη και μεθοδική προετοιμασία και,  πάνω από όλα, τήρηση των θεσμικών κανόνων και των διαδικασιών που προβλέπει η διαφάνεια των δημόσιων πραγμάτων. Προτερήματα που σίγουρα δεν συγκαταλέγονται στις αρετές της απερχόμενης Περιφερειακής Αρχής”.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΔΕ

Γραφείο Γιώργου Δέδε



Κωνσταντίνα Νικολάκου «Σύντομα ξεκινά η κατασκευή των μονάδων ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου»


http://analitis.gr/wp-content/uploads/2017/10/05-12331612518312-%CE%91%CE%9D%CE%A4%CE%99%CE%A0%CE%95%CE%A1%CE%99%CE%A6-%CE%A0%CE%95%CE%9B%CE%9F%CE%A0%CE%9F%CE%9D-%CE%9D%CE%A4.%CE%9D%CE%99%CE%9A%CE%9F%CE%9B%CE%91%CE%9A%CE%9F%CE%A5-1000.jpg 
Σχολιάζοντας την απόφαση της επιτροπής του άρθρου 68 της Αποκεντρωμένης Διοίκησης σχετικά με τις απαλλοτριώσεις του έργου ΣΔΙΤ για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:
«Το έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης των απορριμμάτων της Πελοποννήσου

Με απόφαση Τατούλη κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Δήμου Καλαμάτας


Μετά τη συνεννόηση και τη συνεργασία του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη και του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας εξουσιοδοτήθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου να κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης περιοχές του Δήμου Καλαμάτας.
Σύμφωνα με την απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν οι τοπικές κοινότητες Ελαιοχωρίου, Βέργας, Μικρής Μαντίνειας, Πολιανής, Αμφείας, Αρφαρών και η Δημοτική Κοινότητα Καλαμάτας για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών (πλημμύρες, κατολισθήσεις) που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα που εκδηλώθηκαν από τις 16 έως τις 30 Ιανουαρίου 2019.  

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου



Πρόγραμμα επιχορήγησης για 5.000 ανέργους πρώην αυτοαπασχολούμενους

Ξεκινά την Τετάρτη,20 Φεβρουαρίου 2019, και ώρα 11η πρωινή, η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή ενδιαφερομένων στο “Πρόγραμμα δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας 5.000 ανέργων, πρώην αυτοαπασχολουμένων, με στόχο την επανένταξή τους στην αγορά εργασίας”  ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR



Πέτρος Τατούλης «Μεγάλη κατάκτηση των πολιτών η ενιαία και ισχυρή προοπτική της Πελοποννήσου»



Την ενίσχυση της Περιφερειακής Διακυβέρνησης έθεσε ως το μεγάλο αίτημα των καιρών ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την ομιλία του στο 1ο Olympia Forum – Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου στο συνεδριακό κέντρο της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας στην Αρχαία Ολυμπία, την Παρασκευή  Φεβρουαρίου 2019.

Επιστημονική εκδήλωση ΤΕΕ για την Εξοικονόμηση Ενέργειας στα Κτίρια την Κυριακή στο MEC Παιανίας

 https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTcdkdqyxyJ8qfWhH91BYmVspYyGM0KLkCRshjO2ZOSjSkp5Vu5
Επιστημονική εκδήλωση για τα θέματα εξοικονόμησης ενέργειας διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας την Κυριακή 17/2/2019 στις 11:00 το πρωί. Η εκδήλωση έχει θέμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΑ ΚΤΙΡΙΑ: Κτίρια nZEB – Εξοικονομώ κατ΄οίκον – Χρηματοδότηση» και πραγματοποιείται στο πλαίσιο της 3ης Διεθνούς Έκθεσης Verde.tec στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. Παιανίας (Συνεδριακή Αίθουσα, Λεωφόρος Λαυρίου 301, Παιανία Αττικής).

Ο ΑΣ Ρομά Ζευγολατιού κόντρα στον ΑΟ Λυκοποριάς στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" ( Γ΄ κατηγορία Κορινθίας

 Αποτέλεσμα εικόνας για γ κατηγορία κορινθίας


Ενώ η πρωτοπόρος της Γ1 κατηγορίας Κορινθίας ,Πρόοδος Αγίου Βασιλείου έχει ρεπό, η 14η αγωνιστική, ξεκινά  αύριο Σάββατο  (16/2) στο γήπεδο του Συνοικισμού με τον αγώνα του Αστέρα Κορίνθου με τον Απέσσα Χαλκίου. Η αγωνιστικής συνεχίζεται  το πρωί της Κυριακής με τους αγώνες της Ακαδημίας Λεχαίου με τον Βελλερεφόντα ΑρΧ. Κορινθου, στο Συνοικισμό, και του Ποσειδώνα Κυράς Βρύσης με τον Κύψελο , στο «Γιάννης Στέφας». Τέλος στις 15:00  το Σοφικό ΄05 αγωνίζεται με τον Αετό Αγγελοκάστρου

 14η αγωνιστική
Σάββατο 16/2/19, 15:00
Αστέρας Κορίνθου
-
Απέσσας
Κυριακή 17/2/19, 15:00

ΝΔ: Ανασχηματισμός με τους… κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ! Εκλογές να τελειώνει η φαρσοκωμωδία

ΝΔ: Ανασχηματισμός με τους… κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ! Εκλογές να τελειώνει η φαρσοκωμωδία | Newsit.gr

Πηγές από τη Νέα Δημοκρατία σχολίασαν με μεγάλη δόση ειρωνείας ότι «είναι μάλλον ο πρώτος κυβερνητικός ανασχηματισμός που θα περάσει ως μονόστηλο στις εφημερίδες».
Μίλησαν επίσης για την… «πολυδιαφημισμένη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ», η οποία όπως τόνισαν «εξαντλήθηκε σε δύο βοηθούς κηπουρούς του ΠΑΣΟΚ,  προφανώς γιατί ακόμη και ο Νίκος Μπίστης κατάλαβε το τέλος που πλησιάζει».
Και για μια ακόμη φορά, η Νέα Δημοκρατία ζητά εκλογές. «Ας ανακοινώσει επιτέλους ο κ. Τσίπρας την ημερομηνία των εκλογών για να τελειώνει αυτή η φαρσοκωμωδία», κατέληξαν οι πηγές της Περαιώς.

ΚΙΝΑΛ για ανασχηματισμό: Γνωστοί κυνηγοί καρέκλας Τόλκας και Μωραϊτης - Η επιχείρηση Τσίπρα...εκφυλίζεται σε παράγκα Γ΄ Εθνικής.

ΚΙΝΑΛ για ανασχηματισμό: Γνωστοί κυνηγοί καρέκλας Τόλκας και Μωραϊτης | Newsit.gr

Το ΚΙΝΑΛ σχολιάζοντας λοιπόν τον ανασχηματισμό και την είσοδο στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, των Αγγελου Τόλκα και Θάνου Μωραϊτη που είχαν θητεύσει και στην κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου, αναφέρει:
«Η επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία της παράταξης μας  πέφτει στο κενό, εκφυλίζεται σε παράγκα Γ’ Εθνικής. Αλλά τίποτα δεν τους σώζει. Όσο για τους πολιτικά εξαγορασθέντες υφυπουργούς είναι γνωστοί κυνηγοί καρέκλας».

Τι ΠΑΣΟΚ τι ΣΥΡΙΖΑ: Ανασχηματισμός μαχαιριά στο ΚΙΝΑΛ – Ο… πυρήνας του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση

Ανασχηματισμός μαχαιριά στο ΚΙΝΑΛ – Ο… πυρήνας του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση | Newsit.gr
Πολλές φορές έχει λεχθεί ότι ο φαινομενικά καινούριος ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί ένα νέο ΠΑΣΟΚ... Άρωμα ΠΑΣΟΚ εκπέμπει ο νέος ανασχηματισμός της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ
Ο ανασχηματισμός του… Γιώργου Κατρούγκαλου και δυο μεταγραφών από το ΠΑΣΟΚ.
Έτσι μπορεί να περιγραφούν οι προσθήκες στο κυβερνητικό σχήμα, τις οποίες ανακοίνωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος το μεσημέρι της Παρασκευής.
Ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναβαθμίστηκε σε Υπουργό Εξωτερικών, ενώ στο κυβερνητικό σχήμα εντάχθηκαν οι Θάνος Μωραϊτης και Άγγελος Τόλκας, πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, με θέσεις στις κυβερνήσεις του Γιώργου Παπανδρέου.

Δείτε τη σύνθεση της νέας κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό

ΔΕΡΒΕΝΙ: "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ" κωμωδία του Ντάριο Φο με τηνΘεατρική ομάδα Ευρωστίνης "Πειραματιστές"

Θεατρική ομάδα Ευρωστίνης "Πειραματιστές"
Κυριακή 24 Φεβρουαρίου | Πνευματικό Κέντρο Δερβενίου | ώρα 20.00 | είσοδος 5 €

Στο Δημαρχείο στο Δερβένι ο Δημαρχος Ηλίας Ανδρικόπουλος στην κοπή πίτας των υπαλλήλων της Δημοτίκής Ενότητας Ευρωστίνης

Κοπή πίτας εργαζομένων

Στην κοπή πίτας των υπαλλήλων του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης, που υπάγονται στη δημοτική ενότητα Ευρωστίνης, στο Δημαρχείο στο Δερβένι παρευρέθη εχθές ο Δήμαρχος κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος. Ευχήθηκε μια καλή και δημιουργική χρονιά και ευχαρίστησε όλους για τη συνεργασία.

Ανακοίνωση για δωρεάν διανομή ειδών ΤΕΒΑ στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης

Ανακοίνωση για δωρεάν διανομή ειδών ΤΕΒΑ στο Δήμο Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2019, 10:00 – 14:00, στο Κοινωνικό Παντοπωλείο Ξυλοκάστρου, Νικηταρά 15 και την Πέμπτη 21 Φεβρουαρίου 2019, 10:00 - 13:00, στο Δημοτικό Κατάστημα Δερβενίου, θα πραγματοποιηθεί δωρεάν διανομή τροφίμων (λάδι, φέτα, χοιρινό, κοτόπουλο, πορτοκάλια) του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής ΤΕΒΑ/FEAD».
Οι ωφελούμενοι του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης θα ενημερωθούν με αντίστοιχο SMS.
Οι ωφελούμενοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους το ΑΜΚΑ τους σε επίσημη μορφή και την ταυτότητά τους.
Σε περίπτωση που κάποιος δικαιούχος, δεν μπορεί να παρευρεθεί για σοβαρό λόγο, μπορεί να παραλάβει μέλος της οικογένειάς του με την αίτηση και το ΑΜΚΑ του. Σε διαφορετική περίπτωση (άλλο συγγενικό ή φιλικό πρόσωπο) απαιτείται εξουσιοδότηση με το γνήσιο της υπογραφής του δικαιούχου.
Παρακαλούνται οι δικαιούχοι να φέρουν μαζί τους τσάντες τροφίμων.


ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Κοχενίλη ή Καρμίνη ή Ε120, κόκκινη χρωστική, από έντομα, για τρόφιμα, ποτά, γλυκά, καλλυντικά Κοχενίλη ή Καρμίνη ή Ε120, κόκκινη χρωστική, από έντομα, για τρόφιμα, ποτά, γλυκά, καλλυντικά


 
Πολλά έχουν γραφτεί τα τελευταία χρόνια για το κόκκινο χρώμα που μπαίνει σε τρόφιμα και ποτά και προέρχεται από έντομα. Μάλιστα έχει γραφτεί ότι προέρχεται από κατσαρίδες! ή ότι ψημένα σκαθάρια μπαίνουν στο πιάτο μας!.
Το κόκκινο χρώμα είναι κάτι που το ήξεραν από την αρχαιότητα και τότε

ΣΠΟΑΚ: Παρέμβαση του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για την προστασία του Δελφικού Τοπίου


https://left.gr/sites/left.gr/files/styles/large/public/aigio_3.jpg?itok=ZYDpnksP

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΚΑΙ                                                                                 
ΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ
ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΥ ΚΟΛΠΟΥ (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) «Ο ΑΡΙΩΝ»                    
Αίγιο, 15 Φεβρουαρίου 2019



Δ Ε Λ Τ Ι Ο   Τ Υ Π Ο Υ

«Παρέμβαση του Σ.Π.Ο.Α.Κ. για την προστασία του Δελφικού Τοπίου»



Με απόφαση που συνυπέγραψαν ο Υπουργός και Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης - Σωκράτης Φάμελλος εγκρίθηκε το αναθεωρημένο από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας «Περιφερειακό Χωροταξικό Πλαίσιο» (ΠΧΠ), το οποίο μέσα από τις διατάξεις του υποβαθμίζει περιβαλλοντικά και πολιτιστικά την ευρύτερη περιοχή των Δελφών, αφού επιτρέπει αδιακρίτως εγκαταστάσεις εξορυκτικών εργασιών και αιολικά πάρκα, αλλοιώνοντας ακόμη και την προστατευόμενη έως σήμερα περιοχή του Δελφικού Τοπίου.
Το Δ.Σ. του Συνδέσμου Προστασίας και Ορθολογικής Ανάπτυξης του Κορινθιακού Κόλπου (Σ.Π.Ο.Α.Κ.) « Ο ΑΡΙΩΝ» σε συνεννόηση με τον Δήμο Δελφών αποφάσισε την ανάθεση σε πληρεξούσιο δικηγόρο της κατάθεσης αίτησης ακύρωσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας κατά της ανωτέρω απόφασης. Η κατάθεση της αίτησης ακύρωσης έγινε σήμερα 15.2.2019.
Ευθύνη και καθήκον όλων μας είναι να αγωνιστούμε ενάντια σε ότι και όσους προτάσσουν το ιδιαίτερο συμφέρον, υπεράνω της προστασίας του περιβαλλοντικού και πολιτιστικού αποθέματος, ενάντια στην βιώσιμη ανάπτυξη.


                                                                                                                  Σ.Π.Ο.Α.Κ. «Ο ΑΡΙΩΝ»