Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019

Σε ηλικία 75 χρονών "έφυγε" ο Δημήτρης Σιούφας, ιστορικό στέλεχος της ΝΔ και πρώην πρόεδρος της Βουλής

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/01/dimitris-sioufas-500.jpg
Έφυγε από τη ζωή ο Δημήτρης Σιούφας, παλιό και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος μεταξύ άλλων είχε διατελέσει υπουργός και πρόεδρος της Βουλής.
Γεννήθηκε στις 15 Αυγούστου 1944 στον Ελληνόπυργο Καρδίτσας και σπούδασε Πολιτικές Eπιστήμες και Δημόσια Διοίκηση στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, όπως

Εγκρίθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από τα Σκόπια

Εγκρίθηκε η Συμφωνία των Πρεσπών από τα Σκόπια | in.gr 
Υπερψηφίστηκαν από τη Βουλή των Σκοπίων οι τροπολογίες που απαιτούνταν για να ολοκληρωθεί η αναθεώρηση του Συντάγματος, στο πλαίσιο της Συμφωνία των Πρεσπών.
Μετά από εντονότατες ζυμώσεις του πρωθυπουργού Ζόραν Ζάεφ προκειμένου να εξασφαλίσει τους 80 βουλευτές, οι τροπολογίες εγκρίθηκαν από τη Βουλή των Σκοπίων με 81 ψήφους.
Οι τέσσερις τροπολογίες που υιοθέτησε η Βουλή, με συνοπτικές διαδικασίες, αφορούν την αλλαγή της ονομασίας της χώρας, το προοίμιο του Συντάγματος, τη μέριμνα της Πολιτείας για τη διασπορά και τον σεβασμό της εδαφικής ακεραιότητας και της εθνικής κυριαρχίας των γειτονικών χωρών της ΠΓΔΜ. Είχε προηγηθεί η τοποθέτηση του Ζάεφ και η ανακοίνωση από την κυβέρνηση της γείτονος ότι επιτεύχθηκε συμφωνία για την υιοθέτηση των συνταγματικών τροπολογιών, με την οποία εξασφαλίζεται πλειοψηφία τουλάχιστον δύο τρίτων...
 

Χρίστος Δήμας | Ούτε η αλήθεια είναι ατού της Κυβέρνησης

 
Ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κορινθίας, κ. Χρίστος Δήμας, με αφορμή την αναληθή ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομίας σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα παραμένει στις κορυφαίες θέσεις της Ευρώπης στην απορρόφηση του ΕΣΠΑ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

O ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΡΔΩΣΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΕΛΟΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ ΓΙΑ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΟΡΙΝΘΙΩΝ

 
ΔΗΛΩΣΗ
ΧΡΗΣΤΟΥ Π. ΚΟΡΔΩΣΗ

Στη δήλωση ανεξαρτητοποίησής μου από τη «ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ», έθεσα ως αυτονόητη για μένα συνθήκη της αποτελεσματικής συνέχισης του καθημερινού αγώνα και της συμμετοχής μου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, τη συνύπαρξη συνοδοιπόρων με κοινές αρχές και προθέσεις, κοινό όραμα και συμφωνία στους τρόπους και τα μέσα υλοποίησής του.
Όταν αυτή η αδιαπραγμάτευτη συνθήκη συντρέχει, όταν τα διδάγματα της μέχρι σήμερα πορείας μου συνηγορούν, κι όταν η ανταπόκριση των συμπολιτών μου είναι ήδη θετική, τότε η επιλογή μου έχει ήδη δικαιωθεί. Όταν αυτή η επιλογή λαμβάνει παράλληλα και την απόλυτα θετική ανταπόκριση της κομματικής παράταξης την οποία υπηρετώ από τη θέση του Προέδρου της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. Κορινθίας, τότε ο αγώνας ξεκινάει  με τις καλύτερες προοπτικές.
Στις προσεχείς δημοτικές εκλογές, συμπορεύομαι με τον Πελοπίδα Καλλίρη και στηρίζω την υποψηφιότητά του για το Δήμο Κορινθίων. Για το Δήμο Κορινθίων που μας αξίζει και ονειρευόμαστε!

Χρήστος Π. Κορδώσης
Σύμβουλος Ψυχικής Υγείας
Ανεξάρτητος Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Κορινθίων
Πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε. Ν.Δ. Κορινθίας

ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ


Η Ντόρα Μπακογιάννη υποψήφια γενική γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/06/ntora-mpakogianni-500.jpg
Για τη θέση του γενικού γραμματέα του Συμβουλίου της Ευρώπης θα είναι υποψήφια η Ντόρα Μπακογιάννη.
Η βουλευτής της ΝΔ είναι ένα από τα τέσσερα πρόσωπα που διεκδικούν αυτή τη θέση.
Τα 47 κράτη μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, οργανισμού για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και της δημοκρατίας, είχαν προθεσμία μέχρι χθες τα μεσάνυχτα για να προτείνουν τον υποψήφιό τους.

Θρήνος στη δημοσιογραφία: Πέθανε η Κική Σεγδίτσα

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2019/01/kiki-segditsa-500.jpg
Την τελευταία της πνοή άφησε το μεσημέρι της Παρασκευής τη γνωστή Ελληνίδα κοσμικογράφος και συγγραφέας, Κική Σεγδίτσα, η οποία τις τελευταίες ημέρες νοσηλευόταν στο Ιπποκράτειο και πέθανε από ανακοπή καρδιάς.
Η Αγγελική (Κική) Σεγδίτσα, (γεν. στη Λαμία), υπήρξε Ελληνίδα δημοσιογράφος, σεναριογράφος, συγγραφέας, ποιήτρια και κριτικός κινηματογράφου. Ήθελε να σπουδάσει ψυχίατρος, αλλά την κέρδισε η Δημοσιογραφία και η Λογοτεχνία. Στα κείμενά της ωστόσο οι αναφορές της στην

Ανακατατάξεις στο έμψυχο δυναμικό του Αστέρα Δερβενίου


 https://scontent.fath5-1.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/49864586_1627735407328647_2379310980317315072_n.jpg?_nc_cat=104&_nc_ht=scontent.fath5-1.fna&oh=5c4d9785f341cab5f315beef3924b9e2&oe=5CC551C1Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται
Από τον Αστέρα Δερβενίου ανακοινώθηκαν ανακατατάξεις που σημειώθηκαν στο έμψυχο υλικό  της δημοφιλούς ομάδας της Δυτικής Κορινθίας.
Συγκεκριμένα: Από τον Αστέρα αποχώρησαν οι ποδοσφαιριστές Ιωάννης Βασιλειάδης, Θεμιστοκλής Αθανασούλης, Νικόλαος Αλλιού, Κωνσταντίνος Σκιαδάς και Αλέξανδρος Ζωγράφος
Η Διοίκηση του Αστέρα τους ευχαριστεί για την μέχρι τώρα συνεργασία τους και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία στην μετέπειτα ποδοσφαιρική τους καριέρα.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, γένι και κοντινό πλάνοΗ εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, στέκεται
Επίσης ο Αστέρα Δερβενίου ανακοινώνει την έναρξη συνεργασία με τους ποδοσφαιριστές:  
1) τον 16χρονο μεσοεπιθετικό Γιάννη Ευφραιμόπουλο , ο οποίος ξεκίνησε τα πρώτα ποδοσφαιρικά του βήματα στον Αστέρα και για δύο χρόνια αγωνιζόταν στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου, απ όπου επέστρεψε στην αγαπημένη του ομάδα για να την βοηθήσει για την υπόλοιπη ποδοσφαιρική σεζόν . 
2)τον 22χρονο αριστεροπόδαρο μπακ-χαφ Κωνσταντίνο Μαραγκάκη που αγωνιζόταν προηγούμενα στον Ο.Φ. Χολαργού. 
3)τον 21χρονο επιθετικό χαφ από τον Ηρακλή Ελευσίνας Μιχάλη Τερζίου και 
4) ανακοινώνεται η ένταξη στο δυναμικό του Αστέρα του 16χρονου νεαρού επιθετικού Σέρτζιο Λέκκα
Ο Σύλλογος του Αστέρα τους καλωσορίζει και τους εύχεται καλές και πολλές επιτυχίες με την ομάδα.

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Νέο "φιάσκο" Νίκα οι δηλώσεις του για το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων


https://www.pna.gr/media/k2/items/cache/8f902d649eff38c5165c04fe32c01509_XL.jpg 
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Νίκα σχετικά με το Κέντρο Υγείας Γαργαλιάνων η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου δήλωσε:

«Οι δηλώσεις του κ. Νίκα αποτελούν μνημείο πλήρους άγνοιας διαχείρισης των προγραμμάτων ΕΣΠΑ, πολιτικής ανηθικότητας και

Επώνυμοι πολίτες που δεν ανήκουν στη Δράση στηρίζουν το Συνέδριό της


11.01.2019
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δημοσιεύουμε χωρίς σχόλια το κείμενο και τα ονόματα 81 πολιτών που στηρίζουν το Συνέδριο της Δράσης. Το Συνέδριο θα γίνει το Σάββατο, ώρα 10.00΄ στο ξενοδοχείο Wyndham Grand, οδός Μ. Αλεξάνδρου 2, Μεταξουργείο.
Γιατί υποστηρίζουμε την οργάνωση του Συνεδρίου της Δράσης

Οι υπογράφοντες αυτό το κείμενο δεν ανήκουμε στο κόμμα ΔΡΑΣΗ. Άλλοι είμαστε μέλη ή συμπαθούμε διαφορετικά κόμματα και οργανώσεις και άλλοι ανεξάρτητοι. Η συμβολή μας στην Οργάνωση του Συνεδρίου της ΔΡΑΣΗΣ, δεν

Τροφές κατάλληλες για το ουρικό οξύ. Τι να αποφεύγετε στην υπερουριχαιμία. Ρόφημα σέλερι



Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια κοινή και οδυνηρή πάθηση που προσβάλλει τις αρθρώσεις. Σχηματίζονται μικροί κρύσταλλοι μέσα και γύρω από την άρθρωση, προκαλώντας φλεγμονή, πόνο και πρήξιμο. Αυτοί οι κρύσταλλοι σχηματίζονται από ένα από τα συνήθη απόβλητα που παράγονται από τον οργανισμό, το ουρικό οξύ.
Το ουρικό οξύ είναι μια χημική ουσία που δημιουργείται όταν ο οργανισμός διασπά τις ουσίες που ονομάζονται πουρίνες. Οι πουρίνες βρίσκονται σε ορισμένες τροφές και ποτά. Αυτά περιλαμβάνουν κυρίως το συκώτι, τις αντσούγιες, το σκουμπρί, τα ξερά φασόλια, τα μπιζέλια και την μπίρα. Το μεγαλύτερο ποσοστό του ουρικού οξέος διαλύεται στο αίμα και φιλτράρεται στα νεφρά. Από εκεί, αποβάλλεται από τον οργανισμό με τα ούρα. Αν το σώμα σας παράγει υπερβολική ποσότητα ουρικού οξέος ή δεν απομακρύνει αρκετό μέσω των ούρων, μπορεί να σας προκαλέσει πρόβλημα. Το υψηλό επίπεδο ουρικού οξέος στο αίμα ονομάζεται υπερουριχαιμία. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει αρκετά γρήγορα σε άτομα με ουρική αρθρίτιδα. Αυτό προκαλεί αύξηση των επιπέδων ουρικού οξέος και το σχηματισμό κρυστάλλων. ....................

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ ΓΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑ



Την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019, με πρωτοβουλία των βουλευτών Κορινθίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Μ. Θελερίτη, Γ. Ψυχογιού και Γ. Τσόγκα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, με την Υπουργό κ. Όλγα Γεροβασίλη, για θέματα που αφορούν στο Νομό Κορινθίας.

Στο πλαίσιο της εποικοδομητικής συζήτησης που είχαν οι βουλευτές με την

Η Αθηνα Κορκα\Κωνστα ανακατευει την τραπουλα των Δημοτικων εκλογων στον Δ.Βελου-Βοχας

korka-mitsotakis__art-big
Όπως μεταδίδει το διαδικτυακό κανάλι www.korinthiatv.gr θα είναι δυναμικά παρόν στην προεκλογική περίοδο των Δημοτικών \ Περιφερειακών εκλογών και θα δίνει καθημερινά στο  κοινό του το στίγμα των πολιτικών εξελίξεων! Μετά την ανάπαυλα των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς ξεκινά με τον Δήμο Βέλου - Βόχας και με το ερώτημα:
Μια γυναικά μπορεί?…

Εκλογές: Σε ΦΕΚ ο αριθμός των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας (κατανομή) - +1 έδρα στους νομούς Αργολίδας, Αχαΐας και Λακωνίας

 
 Δημοσιεύτηκε το ΦΕΚ με τον αριθμό των βουλευτικών εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας, για τις γενικές βουλευτικές εκλογές με βάση τα δημοσιευθέντα αποτελέσματα του νόμιμου πληθυσμού (δημοτών) της από 10 έως 24 Μαΐου 2011, γενικής απογραφής. Δείτε παρακάτω:

Με σφραγίδα Πέτρου Τατούλη η αναβάθμιση του δικτύου ύδρευσης στα Πούλιθρα


an image 
Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Αναβάθμιση δικτύου ύδρευσης Τ.Κ. Πουλίθρων Δήμου Νότιας Κυνουρίας» υπέγραψε την Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο το ο οποίο θα αναβαθμίσει το δίκτυο ύδρευσης σε έναν  αναπτυσσόμενο προορισμό της Αρκαδίας και της ανατολικής Πελοποννήσου, με στόχο να βελτιώσει τη λειτουργικότητα, την επάρκεια και την κάλυψη των αυξημένων εποχικά αναγκών υδροδότησης. 


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

Ο Παναγιώτης Λουζιώτης στηρίζει και συμπορευεται με την υποψηφιότητα του Πελοπίδα Καλλίρη στο Δήμο Κορινθίων


ΔΗΛΩΣΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΛΟΥΖΙΩΤΗ

Στη μακρά πορεία της ενεργού συμμετοχής μου στα κοινά, η στάση και οι επιλογές μου ήταν  πάντοτε δημόσιες και ξεκάθαρες.
 Επιλογές που προκύπτουν με συναίσθηση της ευθύνης που συνοδεύει την ιδιότητα του Πολίτη. Της ευθύνης ενός εκπαιδευτικού, που για περισσότερα από 20 χρόνια εργάζεται μαζί με το πραγματικό μέλλον του τόπου και της πατρίδας μας, τους νέους μας. Αλλά και της ευθύνης του επικεφαλής της παράταξης, που οι συνάδελφοι επαγγελματίες του Νομού Κορινθίας, εξέλεξαν πρώτη στο Επιμελητήριο.
Με τη βεβαιότητα ότι μαζί μπορούμε να αγωνιστούμε για το Δήμο Κορινθίων που μας αξίζει, ένα Δήμο σύγχρονο, αποτελεσματικό και ανθρωποκεντρικό, στις προσεχείς Δημοτικές Εκλογές, συμπορεύομαι με τον Πελοπίδα Καλλίρη και στηρίζω την υποψηφιότητά του.

Παναγιώτης Λουζιώτης
Εκπαιδευτικός – Φροντιστής
Μέλος Δ.Σ. Επιμελητηρίου Κορινθίας

ΠΕΛΟΠΙΔΑΣ ΚΑΛΛΙΡΗΣ