Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019

Τα αποτελέσματα στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδος

Τα αποτελέσματα στη φάση των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας
Ο Ολυμπιακός αναδείχτηκε ισόπαλος 0-0 με την Ξάνθη στον πρώτο αγώνα της φάσης των «16» του Κυπέλλου Ελλάδας. Ο ΠΑΟΚ υπέστη την πρώτη του φετινή ήττα καθώς η Παναχαϊκή επιβλήθηκε με 2-1. Η ΑΕΛ πήρε την νίκη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με 3-2 ενώ εύκολο απόγευμα είχε ο Ατρόμητος στην έδρα του Απόλλωνα Σμύρνης τον οποίο και νίκησε με 3-0. Στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι της ημέρας η ΑΕΚ κρατούσε για 90' την νίκη στα χέρια της αλλά ο Κισσαμικός με τέρμα του Ρίσκι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε σε 1-1.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα:
Γύρος των 16 (Πρώτοι αγώνες)
ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 1-1
Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ 2-1
Ξάνθη-Ολυμπιακός 0-0
Εργοτέλης-ΟΦΗ 1-1
Απόλλων- Ατρόμητος 0-3

ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 3-2
Κισσαμικός-ΑΕΚ 1-1

Πέμπτη 10/1
19.30: Λαμία-Παναθηναϊκός

Ο Ατρόμητος με χατ τρικ του Κουλούρη , στη Ριζούπολη εξασφάλισε το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.εξασφάλισε το εισιτήριο της πρόκρισης για τους «8» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Απόλλων-Ατρόμητος 0-3: Χατ-τρικ ο Κουλούρης
Ο Ατρόμητος μπήκε φουριόζος στο νέο έτος. Η ομάδα του Νταμίρ Κάναντι κέρδισε άνετα εκτός έδρας 3-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης με τον Ευθύμη Κουλούρη να πετυχαίνει χατ τρικ. Ο διεθνής φορ συνέχισε από εκεί που σταμάτησε για εκείνον το 2018 και οδήγησε εκ του ασφαλούς τους Περιστεριώτες στην εκτός έδρας νίκη.
Ο επιθετικός του Ατρόμητου άνοιξε το σκορ με πέναλτι (το κέρδισε ο Μάντσον από τον Κονέ) στο 27’ και στην επανάληψη «καθάρισε» την εκ Σμύρνης ιστορική

Θύμα έκπληξης οι «κιτρινόμαυροι» - ΑΟΧ Κισσαμικός-ΑΕΚ 1-1

ΑΟΧ Κισσαμικός-ΑΕΚ 1-1: Θύμα έκπληξης οι «κιτρινόμαυροι» (vid)
Την πάτησε στο τέλος η ΑΕΚ στα Χανιά. Ο Ρίσκι στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε για τον Κισσαμικό το γκολ του Πόνσε από το 37’ της αναμέτρησης και έτσι η «Ένωση» δεν κατάφερε να πανηγυρίσει τη νίκη, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς ενόψει της ρεβάνς του ΟΑΚΑ. Ξεκάθαρα βέβαια παραμένει το φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, μετά και το 1-1 της Κρήτης.

Ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης οι Άρκαδες. ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 3-2: Πρώτη ήττα για τον Παράσχο

ΑΕΛ-Αστέρας Τρίπολης 3-2: Πρώτη ήττα για τον Παράσχο (vid) Σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι, η ΑΕΛ επικράτησε με 3-2 του Αστέρα Τρίπολης στη Λάρισα για τον πρώτο αγώνα, στη φάση των 16 του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι «βυσσινί» είχαν ονειρικό ξεκίνημα, καθώς προηγήθηκαν με 3-1 (6΄ Ντέλετιτς, 22΄ Ζίζιτς, 45΄+1 Φατιόν), αλλά οι Αρκάδες με δύο γκολ από τους Τσιλιανίδη στο 43΄ και Μανιά στο 65΄ κατάφεραν να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης.

Ο ΔΙΑΒΟΛΕΑΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ


Τη διάλυση όλων των κομμάτων του δημοκρατικού τόξου της Ελλάδας πραγματοποιεί ο Αλέξης Τσίπρας με κέρδος την παραμονή του στην εξουσία. Από το συγκυβερνών κόμμα των ΑΝΕΛ του κ.Παπαχριστόπουλου, την Ένωση Κεντρώων του κ.Σαρίδη, το Κίνημα Αλλαγής του κ.Θεοχαρόπουλου

Παίρνει σειρά ο Σιμόες!

1991756-e1547021394695-808x404.jpg
Ανατροπή δεδομένων αναμένεται και στην υπόθεση του Αντρέ Σιμόες για την ΑΕΚ.
Ο 29χρονος αμυντικός χαφ είχε τεθεί εκτός ομάδας μαζί με τους Τάσο Μπακασέτα και Βασίλη Λαμπρόπουλο, όταν και οι τρεις παίκτες είχαν ενημερωθεί από τον Δημήτρη Μελισσανίδη ότι είναι ελεύθεροι να αναζητήσουν αλλού ποδοσφαιρική «στέγη» και έμοιαζε απίθανο να ανανεώσει το συμβόλαιο του με την Ένωση.

Maria Nikolaidou

Η ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α για το δυστύχημα στο υπό κατασκευή γήπεδο της «Δικέφαλος ΑΕ» Τα κέρδη των τεχνικών εταιρειών στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές

Αποτέλεσμα εικόνας για Î±Î½Ï„Î±ÏÏƒÏ…Î±Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εργάτη που σκοτώθηκε σήμερα πέφτοντας από σκαλωσιά στο εργοτάξιο του υπό κατασκευή γηπέδου της «Δικέφαλος ΑΕ» (συμφερόντων Μελισσανίδη) στη Νέα Φιλαδέλφεια.
Ο 55χρονος εργάτης δούλευε ως συγκολλητής στην εταιρεία Ερμωνάσσα που έχει αναλάβει την  κατασκευή του έργου που, ας μην ξεχνάμε, χρηματοδοτείται γενναία και από την

Πέτρος Τατούλης «Με 1,5 εκατομμύρια ευρώ κάνουμε πράξη το νέο κτίριο του συσσιτίου της Ευαγγελίστριας Ναυπλίου»


«Εξασφαλίσαμε 1,5 εκατομμύριο ευρώ για το νέο κτίριο του συσσιτίου του Ιερού Ναού Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου και μάλιστα πάρα πολύ γρήγορα, κάτι το οποίο δεν ήταν αναμενόμενο» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την επίσκεψή του στην υφιστάμενη δομή την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2018. 

Τον Αναστάσιο Γανώση στo ψηφοδέλτιο της Αργολίδας ανακοίνωσε ο Πέτρος Τατούλης


Την υποψηφιότητα του κ. Αναστάσιου Γανώση με τη Νέα Πελοπόννησο στο ψηφοδέλτιο της Περιφερειακής Ενότητας Αργοίδας στις περιφερειακές εκλογές του Μαΐου 2019 ανακοίνωσε ο Περιφερειάρχης
«Θέλω να ανακοινώσω πώς στην παράταξη Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.λ της Νέας Πελοποννήσου και στον συνδυασμό της Αργολίδας προστίθεται ακόμα ένας σημαντικός άνθρωπος, άλλη μία σημαντική προσωπικότητα, ο Αναστάσιος Γανώσης.
Ένας νέος άνθρωπος που έχει ασχοληθεί πολύ, με εξαιρετικές επιδόσεις στην επιχειρηματικότητα, στον τουρισμό και στην σίτιση. Είναι από την περιοχή της

Με υπογραφή Τατούλη σημαντικά έργα στην Αρκαδία


Τις συμβάσεις υλοποίησης των έργων «Υπολοιπόμενες εργασίες αναδασμού Κανδήλας» και «Αποκατάσταση κατολισθητικών φαινομένων εντός οικιστικής ζώνης Τ.Κ. Ακόβου του Δήμου Μεγαλόπολης» και τη δημοπράτηση των έργων «Αποπεράτωση ασφαλτόστρωσης της οδού Τ.Κ. Κεραστάρη – Τ.Κ. Αραχαμίτες», «Βελτίωση – συντήρηση του δρόμου Λεωνίδιο – Βασκίνα – Πραστός» και «Αποκατάσταση βατότητας της επαρχιακής οδού Τρίπολης – Ασέας – Καλτεζών και δρόμων που συμβάλλουν στην περιοχή Καλτεζών» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για την απώλεια του καθηγητή Φάνη Κακριδή

Πέθανε ο καθηγητής Φάνης Κακριδής Τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του διακεκριμένου φιλολόγου Φάνη Κακριδή, ομότιμου καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης, ο οποίος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:
«Ο Φάνης Κακριδής υπήρξε ένας επιφανής φιλόλογος και καταξιωμένος πανεπιστημιακός δάσκαλος. Με την επιστημονική του έρευνα φώτισε περαιτέρω την αρχαία ελληνική γραμματεία, την αγάπη της οποίας μεταλαμπάδευσε σε πολλές γενιές νέων επιστημόνων. Ο Φάνης Κακριδής πίστευε στην υψηλή αποστολή των λειτουργών της παιδείας, γι’ αυτό και ενδιαφέρθηκε συστηματικά για θέματα εκπαιδευτικής πολιτικής με έμφαση στη διδακτική του αρχαίου κόσμου. Εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων και προσωπικά εκφράζω ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του».

Κλειστά τα σχολεία την Παρασκευή -24ωρη απεργία εκπαιδευτικών


Την άμεση απόσυρση του σχεδίου του υπουργείου Παιδείας για τους διορισμούς που θα πραγματοποιηθούν την επόμενη τριετία ζητούν δάσκαλοι και καθηγητές. Γι’ αυτό το λόγο την ερχόμενη Παρασκευή, 11 Ιανουαριου, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν προκηρύξει απεργιακές κινητοποιήσεις και συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στις 13:00, με πορεία προς τη Βουλή.
ΔΟΕ και ΟΛΜΕ σημειώνουν ότι το σύστημα «απαξιώνει την προϋπηρεσία και το

Η αριθμητική της Συμφωνίας των Πρεσπών στην Ελληνική Βουλή

Hellenic Parliament at night from Syntagma Square
Στην ελληνική πολιτική σκηνή οι ψήφοι, όταν αθροίζονται και μετριούνται, αναφέρονται πολλές φορές ως «κουκιά». Κουκιά λοιπόν, ή αλλιώς ψήφους βουλευτών υπέρ ή κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, μετρούν συνεχώς πολιτικοί παράγοντες και δημοσιογράφοι τα τελευταία 24ωρα στην Αθήνα. Είναι και αυτό ενδεικτικό της δύσκολης θέσης στην οποία έχει περιέλθει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ η οποία πόνταρε για τη

Νέα Δημοκρατία: Πρόσκληση - Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διακυβέρνηση

Τεχνητή Νοημοσύνη στη Διακυβέρνηση


Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019
Ώρα 18:00
Ελληνικός Κόσμος, Πειραιώς 254, Ταύρος - Αθήνα 

Νέα Δημοκρατία

Δεν θα πληρώνουν οι ΟΤΑ τους αποσπασμένους υπαλλήλους τους σε πολιτικά γραφεία

 Αλλάζει η καταβολή της μισθοδοσίας των υπαλλήλων Δήμων, Περιφερειών και των νομικών προσώπων τους, οι οποίοι είναι αποσπασμένοι σε πολιτικά γραφεία, με ειδική εξαίρεση για την Τοπική Αυτοδιοίκηση που εισάγει το άρθρο 61 του νομοσχεδίου του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης, που κατετέθη στη Βουλή.

Η διάταξη αφορά αυτοδιοικητικούς υπαλλήλους που αποσπώνται στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για να διατεθούν σε Γραφεία Βουλευτών, Βουλευτών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή ή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, καθώς και στο Γραφείο του

Ο Καμμένος τραβάει «κόκκινη γραμμή» – Το νέο λογότυπο των ΑΝΕΛ


Την ώρα που οι ΑΝΕΛ είναι υπό διάλυση ο Πάνος Καμμένος έβγαλε στον αέρα το νέο λογότυπο του κόμματος που έχει έντονο εκλογικό άρωμα και πολύ από… Νατάσσα Θεοδωρίδου καθώς το «κόκκινες γραμμές» πρωταγωνιστεί.
Αν θέλουμε να μιλήσουμε για το μήνυμα που θέλει να στείλει ο κ. Καμμένος με

Σάλπισμα εκλογικής εφόδου από Μητσοτάκη - Η Ελλάδα δεν μπορεί να έχει μια κυβέρνηση-κουρελού - ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ ΣΥΝΤΟΜΟΤΕΡΟ ΔΥΝΑΤΟΝ

Σε… σάλπισμα εκλογικής εφόδου μετέτρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την ομιλία του στην Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας, η οποία συνεδρίασε με τη νέα σύνθεσή της.
Ο σημερινός πρόεδρος της ΝΔ επιβεβαίωσε την επανεκλογή του Λευτέρη Αυγενάκη στο αξίωμα του Γραμματέα, και στη συνέχισε εξαπέλυσε σφοδρή και εφ’ όλης της ύλης επίθεση κατά της κυβέρνησης Τσίπρα.
Ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την ομιλία του τόνισε χαρακτηριστικά ότι: 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία τα Loutraki Christmas Soccer & Volleyball Cups 2019!

Email Image
The  SPORTCAMP  for 8 the consecutive year organized and hosted the modern facilities of the sporting events have become a tradition in the sports calendar, Loutraki Christmas Soccer Cup & Loutraki Christmas Volleyball Cup 2019 .     

LOUTRAKI CHRISTMAS SOCCER CUP2019

Η αποτυχία της Ανγκελα Μέρκελ ως Ηγέτιδα της Ευρώπης



Γράφει ο
Γεώργιος Εμ. Δημητράκης
Είναι πολύ χαρακτηριστικό ότι με τις επικείμενες Ευρωεκλογές εντείνονται οι όρκοι πίστης εις την ευρωπαϊκή ιδέα, ενώ παράλληλα διατυπώνονται  πολλές ενδείξεις διάβρωσης του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Παρά τις αντιθέσεις και τις συγκρούσεις των Ευρωπαίων Πολιτικών Ηγετών χαρακτηριστικό είναι, βάσει πολλών ευρωβαρομέτρων, ότι οι περισσότεροι των ευρωπαίων πολιτών αισθάνονται ότι έχουν αφεθεί εις το περιθώριο και την

Υπόθεση Νοβάρτις: Στόχος Σαμαράς και Μητσοτάκης, θύμα η Μακεδονία


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Ήταν απολύτως προβλέψιμο και αναμενόμενο: Καθώς μπαίναμε στον πρώτο μήνα της νέας χρονιάς, τον πιο κρίσιμο μήνα για την υπόθεση της Μακεδονίας, η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θα προκαλούσε κάποιο επεισόδιο σχετιζόμενο με τη ΝΟΒΑΡΤΙΣ.
Για όποιον έχει μελετήσει τον τρόπο που τα καθεστώτα επιδίδονται στην προπαγάνδα τους, δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία:
Η υπόθεση της Νοβάρτις – όχι ως διεθνές σκάνδαλο, αλλά ως συριζαϊκή επιχείρηση εξόντωσης των πολιτικών αντιπάλων – ακολουθεί εδώ και έναν σχεδόν χρόνο παράλληλη πορεία με τις εξελίξεις στο Σκοπιανό.
Κάπως έτσι το φάρμακο έγινε το δηλητήριο της προπαγάνδας.
Στο παρελθόν, η σκανδαλολογία, οι εξεταστικές και

ΚΛΕΙΣΤΑ ΑΥΡΙΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΕ ΦΕΝΕΟ ΚΑΙ ΣΤΥΜΦΑΛΙΑ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  ΔΗΜΟΣ ΣΙΚΥΩΝΙΩΝ 
Λόγω του ισχυρού παγετού που επικρατεί στις ορεινές περιοχές του Δήμου μας, και προς αποφυγή οποιουδήποτε ατυχήματος, θα παραμείνουν ΚΛΕΙΣΤΑ αύριο Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019 όλα τα ΣΧΟΛΕΙΑ των Δ.Ε Φενεού και Στυμφαλίας.
Στην Δ.Ε Σικυωνίων κλειστό θα παραμείνει το Νηπιαγωγείο Μεγ. Βάλτου, τα υπόλοιπα σχολεία όλων των βαθμίδων θα λειτουργήσουν κανονικά.