Τρίτη, 14 Μαΐου 2019

Με υπογραφή Πέτρου Τατούλη...


Πετρος Τατουλης - εκλογες Πελοπόννησος...η ένταξη στο ΕΣΠΑ της αναβάθμισης της Λαϊκής Αγοράς Μεγαλόπολης και του περιβάλλοντος χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου ΜεγαλόποληςΕντάχθηκαν με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020, μέσω της Αρκαδίας 2020 – ΑΜΚΕ ΤΑΠΤοΚ, τα έργα της αναβάθμισης της Λαϊκής Αγοράς της Μεγαλόπολης και του περιβάλλοντος χώρου του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης, με προϋπολογισμό 550.000 ευρώ.
Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στα πλαίσια υλοποίησης των εν λόγω έργων στο Δήμο έχουν ως
στόχο την εξασφάλιση της ελκυστικότητας και της ασφάλειας:
·         Για τους κατοίκους της περιοχής των κοινόχρηστων χώρων της Λαϊκής Αγοράς της Δ.E. Μεγαλόπολης μέσα από την αύξηση των χώρων πρασίνου, περιπάτου και ξεκούρασης καθώς και μέσα από την αναβάθμιση του συστήματος άρδευσης και του υπάρχοντος φωτισμού,
·         Για τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Μεγαλόπολης μέσα από εργασίες αντικατάστασης του ασφάλτινου δαπέδου με κυβόλιθους, την κατασκευή στεγάστρων και καθιστικών, την τοποθέτηση νέου προστατευτικού τάπητα στα γήπεδα και την κατασκευή νέων παρτεριών, φυτεύσεων και κερκίδων.
===============
...η κατασκευή υπαίθριου θεάτρου στη θέση Κουκούλα Τροπαίων

Το έργο της ανάπλασης της θέσης Κουκούλα στη Δημοτική Ενότητα Τροπαίων του Δήμου Γορτυνίας εντάχθηκε με απόφαση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020, μέσω της Αρκαδία 2020 – ΑΜΚΕ ΤΑΠΤοΚ, με προϋπολογισμό 170.000 ευρώ. 
Σύμφωνα με την πράξη του έργου «Διαμόρφωση Υπαίθριου Χώρου στη Θέση Κουκούλα Τροπαίων» οι προτεινόμενες παρεμβάσεις έχουν στόχο την αναβάθμιση των βασικών υποδομών και των παρεχόμενων κοινωνικών υπηρεσιών για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής και την αύξηση των επισκεπτών μέσα από την κατασκευή υπαίθριου θεάτρου 300 θέσεων, βοηθητικών εγκαταστάσεων και διαμόρφωσης του περιβάλλοντος χώρου του θεάτρου με τις απαραίτητες ηλεκτρομηχανικές εγκαταστάσεις με άμεση συνέπεια την ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.
===============
...η ένταξη στο ΕΣΠΑ της ανάπλασης των οικισμών Ράφτη, Βυτίνας και Λαγκαδίων 

Την ένταξη των έργων των αναπλάσεων των οικισμών Ράφτη, Βυτίνας και Λαγκαδίων, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020, μέσω της Αρκαδίας 2020 – ΑΜΚΕ ΤΑΠΤοΚ, με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης. 

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις στα πλαίσια υλοποίησης των εν λόγω έργων στους οικισμούς αυτούς έχουν ως στόχο την ανάδειξη των οικισμών και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής μέσω εργασιών πλακόστρωσης κάποιων οδών καθώς και ηλεκτροφωτισμού και στους τρεις οικισμούς. Επιπροσθέτως, στον οικισμό Ράφτη θα διαμορφωθεί ο περιμετρικός χώρος της εκκλησίας και στον οικισμό της Βυτίνας θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο του οικισμού, τη βελτίωση των συνθηκών χρήσης των κοινόχρηστων χώρων από τους κατοίκους και τους επισκέπτες. Συγκεκριμένα, στον οικισμό της Βυτίνας θα γίνει τοποθέτηση κάδων και καθισμάτων στο χώρο της πλατείας και στον οικισμό των Λαγκαδίων θα επισκευαστεί τμήμα του αγωγού από τις τουαλέτες του Λυκείου έως την Εθνική οδό.
==================

...η ένταξη στο ΕΣΠΑ της ύδρευσης των Παραδεισίων και Φαναΐτη του Δήμου Μεγαλόπολη
Την ένταξη του έργου τη ύδρευσης των οικισμών Παραδεισίων και Φαναΐτη του Δήμου Μεγαλόπολης, προϋπολογισμού 138.000 ευρώ, στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020, μέσω της Αρκαδίας 2020 – ΑΜΚΕ ΤΑΠΤοΚ, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης.
Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο ύδρευσης το οποίο έχει στόχο την αναβάθμιση – βελτίωση του υφισταμένου εξωτερικού υδραγωγείου, της βελτίωση της ποιότητας του παρεχόμενου νερού και τη μείωση διαρροών.    


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ