Δευτέρα 8 Απριλίου 2019

Κατέρρευσε η σκευωρία για Novartis – Πολιτικό «Βατερλό» για την κυβέρνηση η δικαστική έρευνα

https://www.in.gr/wp-content/uploads/2019/04/optimized-6ohp.jpg
Στο μεγαλύτερο πολιτικό Βατερλό μιας κυβέρνησης από… συστάσεως του ελληνικού κράτους, εξελίσσεται –και με τη βούλα του Αρείου Πάγου- η υπόθεση της Novartis. H κυβέρνηση έπαιξε όλα της τα λεφτά στην στοχοποίηση πολιτικών αντιπάλων κι έχασε καθώς η σκευωρία καταρρέει. Υπενθυμίζεται ότι η λάσπη που είχε πέσει αφορούσε τους: Τον Αντώνη Σαμαρά και τον Παναγιώτη Πικραμμένο και τους κ.κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο, Ανδρέα Λυκουρέντζο, Μάριο Σαλμά, Άδωνι-Σπυρίδωνα Γεωργιάδη, Ιωάννη Στουρνάρα, Ευάγγελο Βενιζέλο, Γιώργο Κουτρουμάνη και Ανδρέα Λοβέρδο.
Πλέον, ο κύβος ερρίφθη. Μόνο για τον Ανδρέα Λοβέρδο ζητείται άρση ασυλίας, για τέσσερις (Πικραμμένο, Βενιζέλο, Κουτρουμάνη, Λυκουρέντζο η υπόθεση πάει στο αρχείο και για… τα μάτια του κόσμου και προκειμένου να βρίσκονται σε συνεχή ομηρεία, συνεχίζεται η έρευνα για τους Σαμαρά, Στουρνάρα, Αβραμόπουλο, Γεωργιάδη και Σαλμά. Καθόλου τυχαία η επιλογή των προσώπων
για τα οποία συνεχίζεται η έρευνα. Ολοι από τη Νέα Δημοκρατία και ο κεντρικός τραπεζίτης με τον οποίον έχουν ανοίξει πόλεμο στο Μαξίμου.
Ετσι θα πάνε στις εκλογές. Με ανοικτούς τους φακέλους ώστε να έχουν να λένε στα μπαλκόνια ότι είναι… ύποπτοι. Ούτε καν, όμως, δεν καλούνται να καταθέσουν, ούτε καν δεν φαίνεται να υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις, ακόμη και για τον Λοβέρδο.
Η υπόθεση είναι φιάσκο. Η κυβέρνηση έστησε κοινοβουλευτικές παραστάσεις κακής ποιότητας, έβαλε δέκα κάλπες να ψηφίσουν οι βουλευτές όσους θεωρούν κατηγορούμενους.
Εκανε διαρροές στα γνωστά Media της αριστερής διαπλοκής. Υπουργοί όπως ο αμετροεπής Πολάκης, οργίαζε στο facebook βγάζοντας στη σέντρα τους πάντες και δικάζοντάς τους πριν καν τους απαγγελθούν κατηγορίες. Γράφτηκαν χιλιάδες σελίδες για τις καταθέσεις των «κουκουλοφόρων» μαρτύρων που έδιναν στεγνά δύο πρώην πρωθυπουργούς, υπουργούς και κορυφαία στελέχη.

Ανθρακες ο θησαυρός

Τελικά ο θησαυρός αποδείχθηκε κάρβουνο και η κυβέρνηση ώδινεν όρος κι έτεκεν μυν.
Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr. μετά τις εξελίξεις και την αποκάλυψη ότι τελικά δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις για κανέναν πολιτικό ότι δωροδοκήθηκε, έρχεται «τσουνάμι» αγωγών και μηνύσεων από τα μέχρι τώρα εμπλεκόμενα πρόσωπα. Θα στραφούν κατά συγκεκριμένων υπουργών αλλά και δικαστών που τους στοχοποίησαν και τους διαπόμπευσαν για περισσότερο από 1,5 χρόνο.
«Δεν θα τους αφήσω σε χλωρό κλαρί. Θα τους διαλύσω….» ήταν η αντίδραση κορυφαίου πολιτικού που «κρεμάστηκε στα μανταλάκια» αλλά τώρα η υπόθεσή του οδηγείται στο αρχείο. Ένα κόλπο που σκοπό έχει από τη μια να κλείσει η υπόθεση γιατί δεν υπάρχουν στοιχεία, κι από την άλλη να «σέρνεται» η υπόνοια ότι «κάποιοι πολιτικοί ενδεχομένως να συνδέονται με τη Novartis αλλά αθωώνονται λόγω έλλειψης στοιχείων.
Όμως, οι δικαστικές περιπέτειες στις οποίες θα μπλέξουν οι δικαστές που χειρίστηκαν την υπόθεση και οι πολιτικοί τους προϊστάμενοι, αναμένεται να κυριαρχήσουν στην προεκλογική περίοδο.
Τελικώς η ζαριά του Τσίπρα για ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής πέφτει επί της ουσίας στο κενό και χάνεται ένα επικοινωνιακό αντίβαρο της κυβέρνησης στα λάθη, τα δικά της σκάνδαλα και την απώλεια επί της ουσίας της δεδηλωμένης αλλά και της κοινωνικής στήριξης.
Το σκάνδαλο της Novartis ταλάνισε για πολύ καιρό τη χώρα, όμως, η αδυναμία να βρεθούν χρήματα, να αποκαλυφθούν πληρωμές και να ανοίξουν λογαριασμοί στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό, είναι αυτό που μένει.
Ακόμη και η συνέχιση της περιπέτειας για τον Ανδρέα Λοβέρδο ή για τους άλλους πέντε είναι στάχτη στα μάτια και μια προσπάθεια να μην γελοιοποιηθεί εντελώς η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που ανακίνησε το θέμα. Τώρα, κάποιοι θα πρέπει να απολογηθούν για όσα έλεγαν….

Η θυελλώδης συνεδρίαση

H Novartis, που υποτίθεται ότι θα ήταν το «φάρμακο» για να… γιατρευτεί η κυβέρνηση από την κατάρρευση, μετατρέπεται σε μπούμερανγκ. Ποιος μπορεί να ξεχάσει τις πομπώδεις ομιλίες του πρωθυπουργού στη Βουλή, στη συζήτηση επί της Προανακριτικής Επιτροπής; Ελεγε ο Αλέξης Τσίπρας:
«Υπάρχει σκάνδαλο Novartis, είπε ο κ. Μητσοτάκης. Αφού λοιπόν υπάρχει ένα ερώτημα έχω. Πώς έγινε αυτό το σκάνδαλο. Φύτρωσε; Ήταν ένα φυσικό φαινόμενο; Ποιοι έφταιξαν γι’αυτό το σκάνδαλο;», διερωτήθηκε ο Πρωθυπουργός.
«Όσοι κυβερνούσατε όλα αυτά τα χρόνια, δεν παίρνατε τίποτα χαμπάρι για αυτό το σκάνδαλο; Δεν μιλάμε εδώ για μικροποσά. Μιλάμε για ποσά που επηρέασαν ευθέως τη δημοσιονομική πορεία της χώρας», συνέχισε ο κ. Τσίπρας.
«Για όλο αυτό το σκάνδαλο, πολιτική ευθύνη υπάρχει;», είχε πει. Λίγο νωρίτερα οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης «απολογούταν» για πράγματα που αποδείχθηκε ότι δεν έκαναν αλλά που στήθηκαν από συγκεκριμένους κύκλους.
Ο πρώην πρωθυπουργός Πάνος Πικραμμένος, με δάκρυα στα μάτια είχε πει: «Ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός δεν χειρίστηκα καμία υπόθεση Nοvartis. Έχουν προφανή στόχο να πλήξουν την τιμή και την υπόληψή μου για λόγους που δυσκολεύομαι να κατανοήσω.Κατακλύζομαι από συναισθήματα οργής και αγανάκτησης. Έχω υποχρέωση απέναντι στον εαυτό μου και την οικογένειά μου να προστατεύσω την υπόληψη και την τιμή μου. Και θα ήθελα να παρακαλέσω, η υπόθεση αυτή να πάει έως το τέλος να λάμψει η αλήθεια και να παραδοθώ άσπιλος στην κοινωνία».
Αίσθηση είχε προκαλέσει η συγγνώμη του Γιάννη Στουρνάρα στη σύζυγό του: … «Να ζητήσω συγγνώμη από τη σύζυγό μου για όσα αισχρά και συκοφαντικά  υπομένει αυτά τα χρόνια επειδή είναι παντρεμένη με τον Γιάννη Στουρνάρα. Είναι, φαίνεται, μέρος της μοίρας των συζύγων και των οικογενειών των δημοσίων προσώπων στη χώρα αυτή: να λοιδωρούνται, να συκοφαντούνται, να διαπομπεύονται, ακόμη και να απειλούνται, προκειμένου να πληγεί ο σύζυγός τους… Της ζητώ συγγνώμη και της ζητώ να κάνει υπομονή», είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ΤτΕ.

 in.gr