Κυριακή 6 Ιανουαρίου 2019

Το Δερβένι τιμά τον Πολιούχο του Άγιο Ιωάννη τον Πρόδρομο & Βαπτιστή


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια το Δερβένι εορτάζει τον Πολιούχο του Τίμιο Πρόδρομο και Βαπτιστή Άγιο Ιωάννη στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό ναό της πόλης. Σήμερα το πρωί  μετά  την Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού στον Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου, από την Πλατεία Κωνσταντίνου Αδαμοπούλου, πραγματοποιήθηκε ,ο Αγιασμός των υδάτων, καθώς και η Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στην θάλασσα του Κορινθιακού. Τόσο στην Ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού, όσο και στην Κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στην θάλασσα, παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Δημήτριος Κάσσιος, ο πρώην Δήμαρχος Ευρωστίνης κ. Δημήτριος Δούσκας, η πρόεδρος της τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κ. Διαμάντω Δενδρινελή.
Στις 6:00 το απόγευμα τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από ιερείς της περιοχής παρουσία πλήθους κόσμου, ενώ παραβρέθηκαν ο πρώην Δήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Αντώνης Κλαδούχος , καθώς και ο υποψήφιος Δήμαρχος  κ. Σπύρος Καραβάς. 


Αύριο Δευτέρα,7 Ιανουαρίου οι θρησκευτικές εκδηλώσεις   στον πανηγυρίζοντα Ι. Ναό Αγίου Ιωάννου της πόλεως Δερβενίου, θα κορυφωθούν με την πανηγυρική, Αρχιερατική,    Θεία Λειτουργία Ιερουργούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ.κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ, πλαισιούμενος από πλειάδα ιερέων . Η προσέλευση των Αρχών στον Καθεδρικό Ναό θα γίνει στις 9:45. 
Πρόσκληση για τον Πανηγυρικό Εορτασμό του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Δερβενίου,Μετά την Θεία λειτουργία θα ακολούθησει ανταλλαγή ευχών  στην παρακείμενη αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου Δερβενίου προς όσους τίμησουν με την παρουσία τους την μνήμη του Αγίου και Πολιούχου Αγίου Ιωάννου.  
Καλούνται οι ευσεβείς και φιλάγιοι χριστιανοί μας να μετάσχουν στις ιερές    πανηγυρικές ακολουθίες για να λάβουν την ευλογία του πολιούχου Aγίου αλλά και να αγιασθούν προσωπικά.