Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018


Μέχρι τις 15 Ιανουαρίου 2019 η Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το έργο της, σύμφωνα με την απόφαση που έλαβε μετά από 10 ώρες συνεδρίαση η Ολομέλεια της Βουλής, παρά το γεγονός ότι η αντιπολίτευση ζήτησε να δοθεί περισσότερος χρόνος (ένα τρίμηνο) ώστε να υπάρχει και το περιθώριο των απαραίτητων ζυμώσεων προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση και να μην πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία

Κορυφαία ονόματα στην επιτροπή του μουσείου της «Αγιάς Σοφιάς»

Κορυφαία ονόματα στην επιτροπή του μουσείου της «Αγιάς Σοφιάς» | in.gr
«Το νέο γήπεδο δεν θα είναι ένα «MEGA-MALL» με… πολυσχιδείς εμπορικές δραστηριότητες, αλλά κιβωτός μνήμης και πολιτισμού, η Κιβωτός της Ρωμιοσύνης! Και πέραν τούτου κατοχυρώνει τη Νέα Φιλαδέλφεια ως ελκυστικό προορισμό εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών κάθε χρόνο» αναφέρει στην ανακοίνωσή της η ΑΕΚ με αφορμή την παρουσίαση της επιτροπής του προσφυγικού μουσείου της «Αγιάς Σοφιάς».
Μία επιτροπή στην οποία μετέχουν κορυφαία ονόματα από το χώρο των γραμμάτων, των τεχνών και του πολιτισμού προεξαρχόντων των Μίκη Θεοδωράκη (επίτιμος πρόεδρος), Ελένης Γλύκατζη – Αρβελέρ και Κώστα Γαβρά.
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:

Η παράδοση του Κυπέλλου συνεχίζεται: Νίκη… οφσάιντ για τον ΠΑΟΚ - Τα βρήκε σκούρα στο Ηράκλειο

Η παράδοση του Κυπέλλου συνεχίζεται: Νίκη… οφσάιντ για τον ΠΑΟΚ | in.gr
Ο ΠΑΟΚ που τα βρήκε σκούρα κόντρα στον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο, κατάφερε να πάρει με τον… τρόπο του, τη νίκη στην αναμέτρηση της 2ης αγωνιστικής του Κυπέλλου Ελλάδος, όταν στο 79ο λεπτό ο Πόντους Βέρνμπλουμ από προφανή θέση οφσάιντ έδωσε νέο προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (είχε προηγηθεί και στο 11΄ με τον Μπίσεσβαρ, αλλά οι Κρητικοί είχαν φέρει το παιχνίδι στα ίσα) , με το 2-1 υπέρ του Δικέφαλου να είναι και το τελικό σκορ του αγώνα.
Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι Ασπρόμαυροι βρίσκουν διαφυγή στο σημαιάκι του επόπτη. Πέρυσι το «θύμα» ήταν ο Ατρόμητος και ο «δράστης» ο Κούλα Χασάν που συνέχισε το «δεδικασμένο» των Κύζα στον ημιτελικό Κυπέλλου με τον Παναθηναϊκό και Καλφόγλου στον τελικό του Βόλου κόντρα στην ΑΕΚ. Φέτος ο Γιώργος Χατζηνάκος (Δράμας) ήταν εκείνος που έκλεισε τα μάτια, όταν μετά την σέντρα του Μπίσεσβαρ, ο Βέρνμπλουμ σηκώθηκε για να πάρει την κεφαλιά…
Εργοτέλης: Καλογεράκης, Μαζουλοξής (λ.τρ. 46’ Μπρους), Γιακούμπου, Κοζωρώνης, Μπάτζιος, Μπουρσέλης (80’ Καπνίδης), Ροβίθης (52’ Μπουτσάκης), Τσέλιος, Ιατρούδης, Έφορντ, Οικονόμου
ΠΑΟΚ: Ρέι, Μάτος, Χατσερίντι, Μαλεζάς, Κίτσιου, Βέρνμπλουμ, Μαουρίσιο (67’ Κάνιας), Μπίσεσβαρ (88’ Κρέσπο), Ελ Καντουρί, Ζαμπά (66’ Σάκχοφ), Άκπομ

Η βαθμολογία στον 4ο όμιλο:
1. Άρης 4
2. ΠΑΟΚ 4
3. Εργοτέλης 1
4. Αήττητος Σπάτων 1


Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για το Πολυτεχνείο

Σε επιφυλακή η ΕΛ.ΑΣ. για το Πολυτεχνείο | in.gr 
Σε συναγερμό βρίσκεται η Αστυνομία εν όψει των εκδηλώσεων για την επέτειο του Πολυτεχνείου, που θα κορυφωθούν το Σάββατο με την πορεία προς την αμερικανική πρεσβεία. Στα δρακόντεια μέτρα που θα ληφθούν, πρόκειται να συμμετέχουν περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.
Ο σχεδιασμός της ΕΛΑΣ προβλέπει, μεταξύ άλλων,

Κρητικές μαντινάδες το Σαββάτο στο Δερβένι

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Συνεργασία Τατούλη – Αραχωβίτη για την αντιμετώπιση των συνεπειών της μείωσης της ελαιοπαραγωγής


Σε συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη βρίσκεται ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης προκειμένου  να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της μείωσης της ελαιοπαραγωγής στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία υπολογίζεται σε ποσοστό άνω του 40%.
Κύριο μέλημα των ενεργειών του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου είναι να διαφυλαχθεί το εισόδημα των αγροτών που επλήγησαν από τη μείωση της ελαιοπαραγωγής, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών καθ’ όλη τη διάρκεια της καλλιεργητικής περιόδου.

Πέτρος Τατούλης «Θεσμός βαρόμετρο της προστασίας των έννομων δικαιωμάτων των πολιτών ο Συνήγορος του Πολίτη»




«Θεσμό, ο οποίος στα αμέσως επόμενα χρόνια θα αποτελέσει το βαρόμετρο της εξέλιξης στην προστασία των έννομων δικαιωμάτων όλων των πολιτών» χαρακτήρισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης το Συνήγορο του Πολίτη κατά τη συνάντησή του με τον επικεφαλής του θεσμού κ. Ανδρέα Ποττάκη, στην έδρα της Περιφέρειας την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018. 

«Η ανταλλαγή των απόψεών μας εστιάστηκε στο σεβασμό που πρέπει να απολαμβάνει ο σημαντικός αυτός θεσμός, ο οποίος παράγει νομολογία για τη χώρα, για το πως πρέπει να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο, καθώς αποτελεί την ελπίδα των πολιτών που δεν έχουν τη δυνατότητα της πρόσβασης στην υπεράσπιση των θέσεών τους» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Τατούλης.

Ο Συνήγορος του Πολίτη κ. Ποττάκης από την πλευρά του δήλωσε: «Είχαμε την ευκαιρία για μια ειλικρινή και ουσιαστική συνεργασία για μια σειρά από ζητήματα που απασχολούν την Περιφέρεια, με πρώτο το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων που μας απασχολεί πολλά χρόνια. Το παρακολουθούμε το ζήτημα και χαίρομαι πολύ που βλέπω την αποφασιστικότητα και το πείσμα από την πλευρά της Περιφέρειας και του Περιφερειάρχη, προκειμένου να ολοκληρωθεί ένα πολύ σημαντικό έργο. Φυσικά θα συνεχίσουμε να το παρακολουθούμε και να είμαστε κοντά σε αυτή την προσπάθεια, προκειμένου να ευοδωθεί και να αποτελέσει ένα έργο που θα δώσει πνοή σε όλη την Περιφέρεια. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον Περιφερειάρχη σε όλα τα θέματα που απασχολούν την καθημερινότητα των πολιτών».
 

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Οφείλει το Υπουργείο να δώσει άμεσα λύση στο πρόβλημα διενέργειας εξετάσεων οδήγησης»


 
Την ενημέρωση ότι μέχρι το τέλος Νοεμβρίου το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει δεσμευτεί ότι θα έχει καταθέσει νομοθετική ρύθμιση στη Βουλή προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα διενέργειας εξετάσεων μετέφερε στους επαγγελματίες των σχολών οδήγησης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνάντησή τους στην έδρα της Περιφέρειας την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018.
«Δυστυχώς μέχρι σήμερα το Υπουργείο, το οποίο έχει την απόλυτη ευθύνη για το πρόβλημα, δεν έχει φανεί συνεπές στη δέσμευσή του για την αναγκαία νομοθετική ρύθμιση» σημείωσε ο Περιφερειάρχης και πρόσθεσε «ευελπιστώ αυτή τη φορά να τηρήσει αυτή τη δέσμευση».
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, τόνισε ακόμη ο Πέτρος Τατούλης, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση είναι διατεθειμένη, εφόσον δώσει τη δυνατότητα το Υπουργείο, να προβεί στη διενέργεια εξετάσεων εντός ή εκτός ωραρίου εργασίας των Υπηρεσιών της, καλύπτοντας μάλιστα το πιθανό επιπρόσθετο κόστος εάν υπάρξει η νομική δυνατότητα.

Οι “μεταγραφές” που ακολουθούν στη ΝΔ, μετά την παρουσίαση Τατσόπουλου-Πανούτσου


Του Νίκου Φυλάγγελου

Το “δίδυμο” ήταν απλά η αρχή.
Μετά την “επίσημη” παρουσίαση του Πέτρου Τατσόπουλου και του Αντώνη Πανούτσου, οι οποίοι αποφάσισαν να συνδράμουν την εκλογική μάχη του Κυριάκου Μητσοτάκη και της Νέας Δημοκρατίας απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ, αφήνοντας πίσω τα χρόνια που, η Κεντροδεξιά τους προκαλούσε… αποστροφή και απέχθεια, η σημερινή ηγετική ομάδα της ΝΔ ετοιμάζει νέες εκπλήξεις.
Καλύτερα, ηχηρές “μεταγραφές”, καθώς το επόμενο διάστημα και μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, αναμένεται να ανακοινωθούν

Η ντουλάπα με τους “σκελετούς” (της Μεταπολίτευσης) άνοιξε…


Της Μαρίκας Λυσιάνθη

Αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί, θα πρέπει να προσφέρουμε στον Κώστα Σημίτη το τεκμήριο της… ακαταλληλότητας.
Εκείνος, ο “καταλληλότερος” των δημοσκοπήσεων που αγόραζαν οι εργολάβοι των δημοσίων εργών που, το διεφθαρμένο σύστημα των κυβερνήσεών του εκχωρούσε με την πρακτική των απευθείας αναθέσεων, δεν μπορεί να ανταποκριθεί με πειστικότητα στον ρόλο του θύματος. Του διωκόμενου. Του “αρχάγγελου” της πολιτικής ηθικής.
Γι’ αυτό, και η αυθόρμητη οργή για την προσβλητική για την ιστορική συνείδηση

24 ΝΟΕΜΒΡΗ 15η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ.

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται – Πώς υπολογίζεται το ποσό (εφαρμογή)

 
Έκτακτο κοινωνικό μέρισμα που μπορεί να φτάσει ακόμη και το 1,5 δισ. ευρώ- δείχνει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής για το 3ο τρίμηνο.
Το πρωτογενές πλεόνασμα του 2018 μπορεί να φτάσει στο 4,5% του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα να ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή έκτακτου μερίσματος και φέτος.
Συγκεκριμένα το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής εκφράζει αισιοδοξία για

Δώρο Χριστουγέννων: Πότε καταβάλλεται – Πώς υπολογίζεται το ποσό (εφαρμογή)

Οι εορτές των Χριστουγέννων πλησιάζουν και οι μισθωτοί αναμένουν -συν τοις άλλοις- το δώρο Χριστουγέννων, που αναμένεται να λάβουν.
Συγκεκριμένα, για τον υπολογισμό για το δώρο Χριστουγέννων, λαμβάνεται υπ όψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο αρχίζει από την 1 Μαίου μέχρι και την 31 Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Η ίδρυση της πρώτης Περιφερειακής Τράπεζας Πελοποννήσου στο επίκεντρο της συνάντησης του Πέτρου Τατούλη με τη νεοσύστατη Πελοποννησιακή Ομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας



Ουσιαστικό και όχι εθιμοτυπικό χαρακτήρα είχε η πρώτη θεσμική συνάντηση του προεδρείου της νεοσύστατης Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου 2018 στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Πελοποννησιακής Ομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, η οποία συστάθηκε μόλις ένα μήνα πριν, κ. Βασίλειος Παγώνης, ο Αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Μαντάς, ο Γραμματέας κ. Κωνσταντίνος Βερδελής και ο Ταμίας κ. Παναγιώτης Λυγερός.

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ:εκδήλωση για τον εορτασμό της εξέγερσης του Πολυτεχνείου




ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΣΑΒΒΑΤΟ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ, 6:30μμ
ΠΕΖΟΔΡΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΟΥ, ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ


Φέτος συμπληρώνονται 45 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου... Από τις μέρες που ο "γίγαντας" λαός βγήκε στο προσκήνιο και σήκωσε το αγωνιστικό του ανάστημα στη χούντα των συνταγματαρχών, στα ντόπια και τα ξένα στηρίγματά της, στο ΝΑΤΟ και τις ΗΠΑ.
Οι φωνές που ενώθηκαν στην εξέγερση του Πολυτεχνείου ζητώντας "Ψωμί - Παιδεία - Ελευθερία" αντηχούν στους σημερινούς αγώνες για πραγματικά, σύγχρονα δικαιώματα για τη νεολαία και τον λαό.

Σε νέες αγορές στοχεύει η Ομάδα Παραγωγών Μαρουλιού σταΊρια Αργολίδας

https://www.ypaithros.gr/wp-content/uploads/2018/11/iria-kipeutika-argolida3-696x522.jpg

Με πολύχρωμο καμβά μοιάζουν αυτές τις ημέρες τα Ίρια Αργολίδας από τις διάφορες ποικιλίες μαρουλιού που καλλιεργούν στην περιοχή οι παραγωγοί. Η καλλιέργεια του μαρουλιού επεκτάθηκε απότομα και χρειάστηκε να περάσει αρκετός χρόνος για να γίνει κοινή συνείδηση η ανάγκη δημιουργίας ομάδας παραγωγών, αλλά και αναζήτησης νέων εργαλείων για να κερδηθεί η μάχη των αγορών.
Πριν από έναν χρόνο, μία ομάδα περίπου 13 παραγωγών πήρε την απόφαση και έκανε το βήμα που χρειαζόταν, δημιουργώντας την Ομάδα Παραγωγών Ιρίων Γη.

Τι λέει η Γιάννα Αγγελοπούλου για τα σενάρια περί υποψηφιότητα της στον δήμο Αθηναίων - Τάπα... και από τον Αλβέρτη.

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/11/aggelopoulou-500-500x250.jpg
Η Γιάννα Αγγελοπούλου διαψεύδει κατηγορηματικά το ενδεχόμενο να είναι υποψήφια με τον ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου για το δήμο Αθηναίων τονίζοντας στην δήλωσή της:  «Έκπληκτη παρακολουθώ τις τελευταίες ημέρες συζήτηση για τον Δήμο Αθηναίων, η οποία με εμπλέκει. Τίποτε απ’ αυτά δεν έχει ίχνος αλήθειας».
Ως… καλάθι εκτός χρόνου εκλαμβάνεται η πληροφορία πως ο Φραγκίσκος Αλβέρτης να είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ για τον δήμο Αθηναίων.

Ποια λάθη στην κουζίνα μπορεί να σας προκαλέσουν τροφική δηλητηρίαση


Η τροφική δηλητηρίαση προκαλείται από την κατανάλωση τροφίμων μολυσμένων με βακτήρια (όπως η σαλμονέλα ή το E. coli) και μπορεί να προκαλέσει έντονο κοιλιακό πόνο, εμετό και διάρροια. Τα συμπτώματα αυτά ξεκινούν κατά κανόνα λίγες ώρες μετά τη μόλυνση.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

Βάρεσαν τα νταούλια και καθάρισε το μυαλό του Τσίπρα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Με καθαρό μυαλό! Είναι το καινούργιο ανέκδοτο που ακούσαμε από τον κ. Τσίπρα κατά την ομιλία του στο συνέδριο του SPD στο Βερολίνο!
Με καθαρό μυαλό, λέει, πήρε την απόφαση (μετά το γελοίο δημοψήφισμα που ο ίδιος προκάλεσε τον Ιούλιο του 2015), να μην τα τινάξει όλα στον αέρα – πράγμα που επί χρόνια διακήρυσσε παραμυθιάζοντας τον κόσμο – και να παραμείνει στο ευρώ, διότι το αντίθετο θα ήταν… καταστροφικό!
Θέλει να μας πει δηλαδή ότι με θολωμένο μυαλό αντιπολιτεύτηκε στην κυβέρνηση Σαμαρά, με θολωμένο μυαλό κυβέρνησε μέχρι τον Ιούλιο του 2015 και μετά…

«Επί της εποχής σας οι φόβοι πολλαπλασιάστηκαν»


Παρέμβαση του Ευρωβουλευτή Νίκου Ανδρουλάκη στην συζήτηση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για το μέλλον της Ευρώπης με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
Ο κ. Ανδρουλάκης απευθυνόμενος στην Γερμανίδα Καγκελάριο τη ρώτησε αν έχει μετανιώσει για την διαχείριση που έκανε στην οικονομική κρίση της Ελλάδας και επισήμανε ότι και η ίδια έχει ευθύνες για το μισό εκατομμύριο νέων που εγκατέλειψαν τη χώρα λόγω της υψηλής ανεργίας και ότι παρά τις θυσίες δεν

Η «Μυθική Πελοπόννησος» στο επίκεντρο εκδηλώσεων στην επαρχία Schwabisch Hall, στη Γερμανία


Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επαρχίας Schwabisch Hall, που αποτελεί υπόδειγμα διαπεριφερειακής συνεργασίας στην οικογένεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και οδηγό για την επίτευξη βιώσιμων συμφωνιών για την Ελλάδα, η «Μυθική Πελοπόννησος» παρουσιάστηκε δυναμικά στην Οικονομική – Εμπορική Έκθεση «Wirtschafts Messe 2018», που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, στην επαρχία Schwabisch Hall από 9 έως 11 Νοεμβρίου 2018. Πρόκειται για μία έκθεση καταναλωτών για το εμπόριο, τη

Δημόσιο -πλαστά πτυχία: Απολύθηκαν 369 υπάλληλοι -Η πλειοψηφία από τους ΟΤΑ

Συνολικά 369 υπάλληλοι απολύθηκαν από το Δημόσιο από το 2015 έως σήμερα λόγω λόγω αναληθούς, ανακριβούς παραποιημένου ή πλαστού πτυχίου. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με στοιχεία που διαβίβασε στην Βουλή η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου προς απάντηση σε ερώτηση του τομεάρχη Εσωτερικών της ΝΔ Γιώργου Γεωργαντά:
-Το 2015 απολύθηκαν 156 υπάλληλοι, οι περισσότεροι εκ των οποίων από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία βρέθηκαν 65 υπάλληλοι με πλαστά στοιχεία από τους ΟΤΑ, 28 από το Υπουργείο Υγείας και 25 από το Υπουργείο Εσωτερικών.
-Το 2016 ανακλήθηκαν οι διορισμοί 115 υπαλλήλων, με τους περισσότερους (30) να προέρχονται από το υπουργείο Εσωτερικών (31), τους 30 από τους ΟΤΑ, τους 18 από το υπουργείο Υγείας και του 11 από το υπουργείο Παιδείας.
-Το 2017 ο αριθμός των απολυμένων έφτασε τους 62 (20 από τους ΟΤΑ, 13 από το Υπουργείο Εσωτερικών, 9 από το υπουργείο Παιδείας και 9 από το υπουργείο Υγείας).
-Το πρώτο 9 μηνο του 2018 απολύθηκαν 36 υπάλληλοι: 9 από τους ΟΤΑ, 8 από το υπουργείο Παιδείας, 5 από το υπουργείο Υγείας, κλπ.

aftodioikisi.gr

Χρίστος Δήμας | Ερώτηση για το νέο κλείσιμο της Διώρυγας της Κορίνθου




















Το ζήτημα της ασφάλειας της Διώρυγας της Κορίνθου θέτει με νέα Ερώτηση του προς το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Με αφορμή το νέο κλείσιμο της Διώρυγας, ο κ. Δήμας ζητά να ενημερωθεί για το λόγο για τον οποίο έκλεισε εκ νέου η Διώρυγα. Επίσης, καλεί τις αρμόδιες αρχές να ενημερώσουν για τους τρόπους με τους οποίους μελετώνται τα γεωλογικά φαινόμενα της περιοχής της Διώρυγας, προκειμένου να αποφευχθεί ένα σημαντικότερο ατύχημα στο μέλλον, καθώς και να διασφαλιστεί η περαιτέρω προστασία και ασφάλεια των εργαζομένων και των διερχόμενων πλοίων.
 
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης
ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς: Υπουργείο Οικονομικών

Σακχαρώδης διαβήτης στα παιδιά. Προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο σχολείο


 
Η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Πνευμονίας (World Pneumonia Day) έχει καθιερωθεί από το 2009 και παρέχει μια καλή ευκαιρία για να επιστήσουμε την προσοχή στην παιδική επιβίωση, καθώς σήμερα η πνευμονία αποτελεί τη μοναδική κυριότερη αιτία θανάτου παιδιών κάτω

ΟΙ ΛΕΚΕΔΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑΣ



Της Λέττας Καλαμαρά


Η κατάντια της Ελλάδας για την οποία υπερηφανεύονται  ξεδιάντροπα οι αξιωματούχοι είναι γνωστή και καταγεγραμμένη σε όλες τις παγκόσμιες λίστες. Είμαστε ένας λαός που ικανοποιείται πλέον στη χώρα του λιγότερο και από τους Αλβανούς και το χειρότερο όλων βαυκαλίζεται και προσποιείται ότι είναι ο καλύτερος

Απεργία ΑΔΕΔΥ σήμερα 14 Νοεμβρίου: Ποιοι απεργούν τι αιτήματα έχουν

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/adedy-apergia-500.jpg
24ωρη απεργία κήρυξε για την Τετάρτη 14 Νοεμβρίου, η ΑΔΕΔΥ ως μορφή αντίδρασης ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης.
Η απεργία γίνεται για τους μισθούς, τις συντάξεις, την επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού, προσλήψεις, καθώς και κατάργηση του νόμου Κατρούγκαλου.
Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., που συνεδρίασε κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ετήσιας Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. που

15η ΧΟΡΩΔΙΑΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ

Δεν διατίθεται αυτόματο εναλλακτικό κείμενο.