Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

Έτοιμοι για το πρώτο βήμα στο Europa League Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ απόψε

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/08/olympiakos-berlni-500.jpg
Έτοιμοι είναι Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ για την πρεμιέρα τους στο Γιουρόπα Λιγκ, με τους «ερυθρόλευκους» να αντιμετωπίζουν την ισπανική Μπέτις στο «Γ. Καραϊσκάκης» και το «Δικέφαλο του Βορρά» την Τσέλσι στην Τούμπα στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό.

Ολυμπιακός: Το πρώτο βήμα!

Ακόμα και το πιο μεγάλο ταξίδι αρχίζει με ένα βήμα. Ο Ολυμπιακός κάνει απόψε (22.00 – Cosmote Sport3) το πρώτο του βήμα στο Γιουρόπα Λιγκ, υποδεχόμενος την Μπέτις στο «Γ. Καραϊσκάκης». Mέχρι πού μπορεί να φτάσει ο Ολυμπιακός; Η απάντηση από τον Πέδρο Μαρτίνς: «Τα όνειρα χτίζονται πέτρα πέτρα, βήμα βήμα. Θα μπορούσαμε να φτάσουμε μέχρι τον τελικό. Δεν είμαστε φαβορί, υπάρχουν πιο δυνατές ομάδες από εμάς. Εμείς όμως είμαστε υποχρεωμένοι να δουλεύουμε

ΑΣΕΠ: Έρχεται η προκήρυξη 11Κ/2018 με 53 μόνιμες θέσεις (ειδικότητες – κατανομή)


Στην τελική ευθεία έχουν μπει οι διαδικασίες για την έκδοση από το ΑΣΕΠ της προκήρυξης 11Κ/2018.
Μετά από απόφαση του υπουργείου Εργασίας, το ΑΣΕΠ προχώρησε στην κατάρτιση της προκήρυξης, που αφορά την πρόσληψη 53 μόνιμων υπαλλήλων στο Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ).
Η προκήρυξη αναμένεται να βγει εντός του Οκτωβρίου και θα προσληφθούν διοικητικοί, μηχανικοί και πτυχιούχοι Πληροφορικής, στην Κεντρική και στις Περιφερειακές υπηρεσίες του Σώματος.
Πρόκειται για τη δεύτερη προκήρυξη που θα έρθει μετά το καλοκαίρι, αφού θα

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με εκπροσώπους του Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε σήμερα με εκπροσώπους του Κοινωφελούς Ιδρύματος Σταύρος Σ. Νιάρχος, τους οποίους υποδέχθηκε στο γραφείο του στη Βουλή. Η τριμελής αντιπροσωπεία του Ιδρύματος αποτελείτο από τον κ. Γεώργιο Αγουρίδη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου και νομικό σύμβουλο, την κ. Λίνα Γιωτάκη, αναπληρώτρια νομική σύμβουλο, και τον κ. Γιάννη Ζερβάκη,

Νόσος Αλτσχάιμερ (Alzheimer); Τι είναι και τι πρέπει να κάνετε για να αποφύγετε την άνοια;


 
H 21η Σεπτεμβρίου έχει καθιερωθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα της Νόσου Alzheimer, με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη νόσο. Είναι μια ευκαιρία να προβληματιστούμε σχετικά με τις επιπτώσεις της άνοιας, μιας ασθένειας που επηρεάζει όλο και περισσότερους ανθρώπους. Σύμφωνα με τον διεθνή οργανισμό Alzheimer’s Disease International, κάθε χρόνο σχεδόν 10 εκατομμύρια άνθρωποι

ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΔΗΜΩΝ ΤΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ


 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Κυβέρνηση συνεχίζει την πολιτική έμπρακτης ενίσχυσης των Δήμων μακριά από λογικές περικοπών  και ανεπεξέργαστες εξαγγελίες νεοφιλελεύθερης κοπής.
Με απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση ενεργοποιούνται νέες χρηματοδοτήσεις σε Δήμους της χώρας συνολικού ύψους 11.653.22930 ευρώ. Οι χρηματοδοτήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των Προσκλήσεων του Προγράμματος «ΦιλόΔημος ΙΙ» για τη συντήρηση σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων, την αναβάθμιση παιδικών χαρών και την προμήθεια μηχανημάτων έργου.
Δήμοι του Νομού Κορινθίας που χρηματοδοτούνται με τη συγκεκριμένη υπουργική απόφαση:
Για την Προμήθεια – Τοποθέτηση εξοπλισμού για την αναβάθμιση παιδικών χαρών ο Δήμος Κορινθίων χρηματοδοτείται με 233.000,00ευρώ. Με συμβολή ιδίων πόρων του Δήμου ύψους 235.581,12ευρώ, το συνολικό ποσό για το συγκεκριμένο έργο ανέρχεται στις 468.581,12 ευρώ.
Για την Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου, οχημάτων ή/και συνοδευτικού εξοπλισμού ο Δήμος Σικυωνίων χρηματοδοτείται με 200.000,00ευρώ ενώ και ο Δήμος Νεμέας χρηματοδοτείται με ποσό που ανέρχεται στις 125.000,00ευρώ.



Κόρινθος, 20 Σεπτεμβρίου 2018

Γραφείο Τύπου Ν.Ε.

Ξεπουλάνε τα μνημεία μας…


Της Γιώτας Μπάγκα

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhLRpvSY7U3llYGJpE-_2FVZZbe7ustm-0OcDHSHbyad241lPHdB-KZEmhHILc-j4Zvf0bk5GZhqywdSsrSTkD_WYpE5TAgDki_n_sr97R-9S-R-RZ70yCx96thjdP1fZuVpqpMtfWDcUBx/s320/egv-799986.jpgΣοκ και ανατριχίλα προκάλεσε στους Έλληνες η αποκάλυψη ότι η κυβέρνηση ξεπούλησε τα αρχαία και νεότερα μνημεία μας. Ενδεχομένως δεν θα  είχαμε αντιληφθεί το μέγεθος και τη σοβαρότητα του ζητήματος, αν δεν διαβάζαμε την διαμαρτυρία του Συλλόγου Ελλήνων Αρχαιολόγων της 18ης Σεπτεμβρίου. Οι Έλληνες αρχαιολόγοι τονίζουν πως το ξεπούλημα έγινε φανερό «με τη δημοσιοποίηση καταλόγου μνημείων που υπάγονται στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Χανίων». Διαπιστώθηκε ότι σ’ αυτόν τον κατάλογο περιλαμβάνονται ενετικά και βυζαντινά τμήματα οχυρώσεων, ακίνητα στα οποία έχουν βρεθεί μινωικά αρχιτεκτονικά κατάλοιπα, οθωμανικά μνημεία κ.τ.λ.  Η κυβέρνηση δεν έχει διστάσει να  ξεπουλήσει ακόμα και μουσεία, σύμφωνα με τους αρχαιολόγους…

«Τρελάθηκε» ο καιρός! Η πρόγνωση του Αρναούτογλου για το Σαββατοκύριακο


Το καλοκαίρι είναι εδώ και επιμένει και από αύριο θα κάνει ακόμα πιο αισθητή την εμφάνισή του σε ολόκληρη την Ελλάδα, ενώ μέσα στο Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία θα φτάσει, μπορεί και να ξεπεράσει μάλιστα, τους 34 βαθμούς.
Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του Σάκη Αρναούτογλου για τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν στην Ελλάδα μέχρι και τη Δευτέρα, αλλά και για τον μεσογειακό κυκλώνα που κάνει την εμφάνισή του την Παρασκευή νότια της Ιταλίας.
Δείτε το βίντεο:

arouraios.gr

Απαντήσεις «φωτιά» σε νέα δημοσκόπηση της MRB -Τα ποσοστά των κομμάτων


Με διαφορά 8,8 % προηγείται η ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, στη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το Star.
Τα αποτελέσματα παρουσιάσθηκαν αναλυτικά από τον Γενικό Διευθυντή της MRB Δημήτρη Μαύρο στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με τη Μάρα Ζαχαρέα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε το διάστημα 17-19 Σεπτεμβρίου 2018 σε πανελλαδικό δείγμα 1.004 ατόμων και σε αυτήν αξιολογήθηκαν και οι εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.
ΠΡΟΘΕΣΗ ΨΗΦΟΥ
Συγκεκριμένα, τα ποσοστά των κομμάτων στην πρόθεση ψήφου είναι:

Εντατικοί υγειονομικοί έλεγχοι στα σχολικά κυλικεία


DSFawsdefwsefffasdfWEFWE.jpgΜε εντατικούς ρυθμούς διενεργούνται οι υγειονομικοί και αγορανομικοί έλεγχοι στα σχολικά κυλικεία όλων των βαθμίδων της Περιφέρειας Αττικής, προκειμένου να διαπιστωθεί η τήρηση των απαιτούμενων προδιαγραφών για τη λειτουργία τους και να διασφαλιστεί η προστασία της υγείας των μαθητών.

Διαβάστε περισσότερα

 Επίσης διαβάστε:

Σε υψηλές θέσεις η Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ στις διεθνείς κατατάξεις για το 2018-19

Η υπνηλία κατά τη διάρκεια της ημέρας και ο κίνδυνος για Αλτσχάιμερ

Έγκριθηκε από τη Βουλή η δωρεά του ΙΣΝ στην υγεία

Πώς να απαλλαγείτε από τα ανεπιθύμητα Tattoo

ΟΗΕ: Οι θάνατοι παιδιών από αιτίες που θα μπορούσαν να προληφθούν μειώθηκαν κατά το ήμισυ από το 2000

stogiatro.gr

Το σατανικό σχέδιο για να ψηφιστεί η συμφωνία των Πρεσπών

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία: Όλα ήταν προδιαγεγραμμένα και προσυμφωνημένα. Αποδείχθηκε σε πρώτη φάση από το γεγονός ότι ο πρόσφατος ανασχηματισμός ήταν απολύτως στημένος πάνω στη Συμφωνία των Πρεσπών. Δηλαδή, ο ανασχηματισμός έγινε με τέτοιο τρόπο ώστε να εξασφαλιστούν οι αναγκαίες ψήφοι στη Βουλή για την επικύρωση της συμφωνίας.
Οι ψήφοι «δέθηκαν» με υπουργεία. Και οι ψήφοι αυτές εξασφαλίσθηκαν μία μία. Ψήφος και υπουργείο! Γι’ αυτό και οι κυβερνητικοί εμφανίζονται τώρα, ο ένας πίσω από τον άλλο, σίγουροι ότι η συμφωνία θα υπερψηφιστεί στο κοινοβούλιο.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΔΗΜΑΣ:Η Ελλάδα χρειάζεται ψηφιακό άλμα















Ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας, με Ερώτηση του στον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής ζητά ενημέρωση για τις ψηφιακές επιδόσεις της χώρας, τις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες προς τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις και το σχεδιασμό για τα επόμενα χρόνια.

Θοδωρής Βασιλακόπουλος:ΕΠΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΣ «Για το Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Εξαμίλια Κορινθίας» και «Για την εκχώρηση ακινήτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο Υπερταμείο - Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας Α.Ε. (Ε.Ε.ΣΥ.Π.».


Εμφάνιση ΘΕΑΤΡΟ ΠΡΙΝ.jpg Εμφάνιση ΘΕΑΤΡΟ ΜΕΤΑ.jpg
ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ:  Τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Στρατηγάκο Ηλία.
ΘΕΜΑ: «Για το Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» στα Εξαμίλια Κορινθίας»

Κύριε πρόεδρε,

Από το 2000 και για 10 περίπου χρόνια λειτουργούσε στην Κόρινθο (στο Δημοτικό Διαμέρισμα Εξαμιλίων), το ανοιχτό θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», το οποίο μέχρι το καλοκαίρι του 2010 είχε φιλοξενήσει πολλές παραστάσεις τόσο τοπικών σχημάτων όσο και από άλλες περιοχές της χώρας. Το θέατρο, το οποίο ας σημειωθεί ότι εγκαινιάστηκε από το νυν Περιφερειακό Σύμβουλο και

Η ΛΕΣΒΟΣ ΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΩΝ



Της Λέττας Καλαμαρά

1,6 δισεκατομμύρια ευρώ έχουν διατεθεί στην Ελλάδα, σε πολυεθνικούς φιλεύσπλαχνους φορείς και σε ένα μικρό ποσοστό σε εθνικούς και η κατάσταση στα ακριτικά νησιά μας, με αποκορύφωμα τη Λέσβο, είναι τραγική και δυσφημιστική για τη χώρα. Η εθνική πολιτική του Αλέξη Τσίπρα των ανοιχτών συνόρων κατέλυσε κάθε έννοια εθνικής κυριαρχίας και ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Ενωμένη και δυνατή η «Νέα Πελοπόννησος» μαζί με τους πολίτες για τη μεγάλη νίκη στις εκλογές του Μαΐου 2019.

Φωτογραφία προφίλ

Δελτίο Τύπου
«Είμαι απολύτως ικανοποιημένος και υπερήφανος για την αγέρωχη πολιτική στάση που κράτησαν τα εκλεγμένα μέλη της «ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» , στην σημερινή συνάντηση τους στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.
Δημοσίως τους συγχαίρω γιατί απέδειξαν ότι είναι απολύτως προσηλωμένοι στο συμβόλαιο που υπογράψαμε μαζί με τους πολίτες το 2014.
Όλοι μαζί, το σύνολο της παράταξης της «ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» σε αρραγή σύνθεση, είμαστε έτοιμοι να δώσουμε εκ νέου τη μάχη υποστηρίζοντας τα συμφέροντα των συμπολιτών μας το Μάιο του 2019.
Το μεγάλο έργο που επιτελούμε στην Πελοπόννησο και η συνεργασία μας με όλους τους θεσμούς είναι η μεγάλη μας παρακαταθήκη για μια μεγάλη νίκη  το 2019.
Μαζί με τους πολίτες προετοιμαζόμαστε για την Πελοπόννησο του αύριο με ελπίδα, με δημιουργία και με σκληρή δουλειά». 


Γραφείο Τύπου - Νέα Πελοπόννησος