Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018

Τι λέει ο Ολυμπιακός για την μεταγραφή-βόμβα του Τουρέ

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/03/toure-500.jpg
Θέση για όσα ακούγονται τις τελευταίες ώρες και μέρες, μέσα σε αυτά και και το θέμα του Γιάγια Τουρέ πήρε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, χωρίς να διαψεύσει το παραμικρό για τον διεθνή μέσο που έμεινε ελεύθερος από τη Μάντσεστερ Σίτι.
Στην ουσία, τονίζεται πως η προσοχή όλων στην ομάδα είναι στην αυριανή, κρίσιμη ρεβάνς με τους Άγγλους και ακολούθως θα υπάρξουν εξελίξεις στα μεταγραφικά. «Ασχολούμαστε μόνο με το κρίσιμο και δύσκολο παιχνίδι με την Μπέρνλι. Οτιδήποτε μεταγραφικό, μετά το αυριανό παιχνίδι», αναφέρεται

ΚΥΠΕΛΛΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ: Κλήρωση για 4 ομάδες. Πέρασαν στην επόμενη φαση χωρις αγώνα 30 ομάδες

alt
Από την ΕΠΣ Κορινθίας ανακοινώνεται η κλήρωση των αγώνων του Κυπέλλου Ερασιτεχνικών Ομάδων, της Α’ φάσης, όπου συμμετέχουν οι ομάδες της Α’, Β’ και Γ’ Ερασιτεχνικής κατηγορίας. 
Τα 2 ζευγάρια που προέκυψαν από την κλήρωση της 29.8.18 για την πρώτη φάση του ΚΥΠΕΛΛΟΥ περιόδου 2018-2019 είναι τα εξής: 

  1. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ-ΠΑΣ ΚΛΕΝΙΑ
  2. ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ-ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
Οι αγώνες Κυπέλλου θα διεξαχθούν το Σάββατο 15.9.2018 
Χωρίς αγώνα στην δεύτερη φάση του ΚΥΠΕΛΛΟΥ περνούν τα Σωματεία
  1. ΠΑΣ ΑΓ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ
  2. ΠΑΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ
  3. ΑΟ ΑΣΠΡΟΚΑΜΠΟΥ
  4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
  5. ΑΣ ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ
  6. ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΣ
  7. ΑΟ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ
  8. ΑΠΕΣΣΑΣ ΧΑΛΚΙΟΥ
  9. ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
  10. ΠΑΝΣΟΛΥΓΕΙΑΚΟΣ
  11. ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
  12. ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
  13. ΑΟ ΜΑΨΟΥ
  14. ΠΕΛΟΠΑΣ
  15. ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
  16. ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
  17. ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
  18. ΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006
  19. ΑΡΗΣ ΒΟΧΑΪΚΟΥ
  20. ΑΟ ΙΣΘΜΙΑΚΟΣ
  21. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
  22. ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΓΑΛΑΤΑΚΙΟΥ
  23. ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
  24. ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
  25. ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
  26. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΚΥΡΑ ΒΡΥΣΗΣ
  27. ΘΥΕΛΛΑ Κ. ΔΙΜΗΝΙΟΥ
  28. ΑΠΣ ΑΓΙΑΝΝΗΣ
  29. ΑΟ ΛΕΧΑΙΟΥ
  30. ΑΕΤΟΣ ΚΡΥΟΝΕΡΙΟΥ

Το Δημόσιο είναι αυτοί! Και οι Έλληνες υπάλληλοί τους!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Εδώ και μέρες, με αφορμή την συνέντευξη του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας στα «Νέα» και τη δέσμευσή του έναντι του εκτρωματικού νόμου Κατρούγκαλου, η κυβέρνηση επιδίδεται στην προσφιλή της πρακτική της στρεψοδικίας:
Την ώρα που όλοι έχουν νιώσει στο πετσί τους τις συνέπειες αυτού του νόμου (4387/16), την ώρα που όλοι γνωρίζουν πως ο νόμος αυτός ήταν αποτέλεσμα μιας ακόμη επώδυνης συμφωνίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τους δανειστές, τη στιγμή που όλοι στενάζουν υπό το αφόρητο βάρος των ασφαλιστικών εισφορών, η κυβέρνηση, η υπουργός Εργασίας, ο πρόεδρος της Βουλής και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας έχουν εξαπολύσει μια ακόμη αήθη προπαγάνδα σε βάρος του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έργα βελτίωσης δρόμων στην Αρκαδία υπέγραψε ο Πέτρος Τατούλης

Petros Tatoulis 2010.jpgΤη δημοπράτηση των έργων «Ολοκλήρωση αποκατάστασης και ασφαλτόστρωσης του δρόμου Σέρβου – Αράπηδες – Κοκκινόραχη», «Συντήρηση του δρόμου προς Γιαννέικα – Δυρράχι» και «Βελτίωση – συντήρηση του δρόμου εντός οικισμού Καρύταινας – Συμβολή με περιφερειακό δρόμο» στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας υπέγραψε την Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου 

Ανακοίνωση της Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3Α του νόμου 3213/2003

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 29 Αυγούστου 2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ανακοίνωση της Προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του άρθρου 3Α του νόμου 3213/2003
Σχετικά με δημοσίευμα στο site vouliwatch.gr με τίτλο «Η πραγματική εικόνα των Πόθεν Έσχες των Βουλευτών/ριών για το 2015», σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

Συγχαρτήρια Δημάρχου Άργους στουςμαθητές που κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους


Άργος,29/8/2018
 Εμφάνιση kamposos-profil 2.jpg
Δήλωση Δημάρχου Άργους Μυκηνών

“Η ανακοίνωση των βάσεων εισακτέων στα ιδρύματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας, ολοκληρώνει την διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων για την φετινή χρονιά. Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους μαθητές που κατάφεραν να πετύχουν τον στόχο τους αλλά και εκείνους που συμμετείχαν έστω και αν η προσπάθεια αυτή δεν τους δικαίωσε. Τίποτα δεν τελειώνει, το ταξίδι τώρα ξεκινά, η προσπάθεια αυτή θα είναι ένα μάθημα για την μετέπειτα πορεία και δεν αξίζει καμία απογοήτευση σε όλους όσοι αγωνίζονται. Ένα μεγάλο μπράβο και στους γονείς που στέκονται δίπλα στα παιδιά τους στηρίζοντας και ενθαρρύνοντάς τα κάθε στιγμή παρά τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες τις οποίες βιώνει η χώρα μας. Η αγάπη των γονιών και η στήριξη των εκπαιδευτικών αποφέρει πάντοτε καρπούς ακόμα κι αν ο αρχικός στόχος δεν έχει επιτευχθεί. Ένα μάθημα ζωής ποτέ δεν είναι μάταιο. Συγχαρητήρια σε όλους!     
Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών
Δημήτρης Καμπόσος           
      

Σήμερα εορτάζει ο Αηγιάννης του Κούτου (Χελυδορι) και ο Ιερος Ναός Αγίου Ιωάννου Στομιου

https://scontent.fath3-4.fna.fbcdn.net/v/t1.0-9/934835_10204618947575694_92450078922235720_n.jpg?_nc_cat=0&oh=20e6810b523c756b12c7ca07bc6a174e&oe=5C34A527
Σήμερα Τετάρτη 29 Αυγούστου 2018 , η Εκκλησία μας εορτάζει την Αποτομή Της Τίμιας Κεφαλής Του Αγίου Ιωάννου Του Προδρόμου.
Στην περιοχή μας και συγκεκριμένα στο Ορεινό Χελυδόρι ( Κούτος) εορτάζει ο Ιερός Ναός - ησυχαστήριο ( διαμένει μία Μοναχή) - του Αγίου Ιωάννου, παλιά μητρόπολη του χωριού , καθώς προϋπήρχε της Εκκλησίας του Αγίου Νικολάου. που κτίστηκε στον Κούτο, πριν το έτος 1798, από την οικογένεια Μαμωνά, η οποία ήλθε και εγκαταστάθηκε εδώ γύρω στα 1300 μ.Χ.
Όπως εορτάζει και ο  Ιερός Ναός του Αγίου Ιωάννου Στομιου Κορινθιας.

*ΣΣ:  Εικόνα Χριστίνας Γεωργαντοπούλου. Αυγοτεμπερα σε ξύλο-Αποκεφαλισμός Αγ.Ιωάννου Προδρόμου

Στους ομίλους του champions league προκρίθηκε η ΑΕΚ

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/08/aek-000.jpg
Η AΕΚ μπορεί να αγχώθηκε στο τέλος αλλά τελικά με το 1-1 κόντρα στη Bίντι σφράγισε την πρόκρισή της στους ομίλους του champions league. 
Με… οδηγό το 2-1 της περασμένης εβδομάδας, η Ένωση παραχώρησε ισοπαλία στη Βίντι στο ΟΑΚΑ, στη ρεβάνς των play off, και την Πέμπτη (30/08) θα βρίσκεται στην κλήρωση του Μονακό, για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια. Ο

Θρίλερ στον Πειραιά: Πυρκαγιά στο πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/08/eleftherios-venizelos-500-1.jpg
Ολοκληρώθηκε με ασφάλεια η αποβίβαση και των 875 επιβατών του πλοίου «Ελευθέριος Βενιζέλος», στο οποίο εκδηλώθηκε φωτιά στο γκαράζ του εν πλω και επέστρεψε στο λιμάνι του Πειραιά.
Πολλοί από τους επιβάτες με μέριμνα της πλοιοκτήτριας εταιρείας αναμένεται να καταλύσουν σε ξενοδοχεία, ενώ το δρομολόγιο του Ελευθέριος Βενιζέλος θα γίνει αργότερα σήμερα το πρωί από άλλο πλοίο που θα το αντικαταστήσει.
Δέκα οχήματα με 48 πυροσβέστες και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ συμμετέχουν στην επιχείρηση πλήρους κατάσβεσης της φωτιάς στο πλοίο.
Σύμφωνα με αξιωματικούς του λιμενικού σώματος, ο καπνός πλέον στο πλοίο είναι ελάχιστος και η επιχείρηση επικεντρώνεται στο να κριθεί εάν υπάρχει δυνατότητα να ανοίξει ο καταπέλτης των οχημάτων.
Το πλοίο μεταφέρει 80 φορτηγά και 152 ΙΧ οχήματα. Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκονται στελέχη της πλοιοκτήτριας εταιρείας, τα οποία θα μεριμνήσουν για τα οχήματα των επιβατών.
Όσα οχήματα έχουν υποστεί ζημιές αναμένεται να αποζημιωθούν από την ασφαλιστική εταιρεία του πλοίου.
Το Ελευθέριος Βενιζέλος, με 140 μέλη πληρώματος, είχε αναχωρήσει από το λιμάνι του Πειραιά στις 22.00 με προορισμό τα Χανιά.

Υπέρταση: πως μπορούμε να την αντιμετπίσουμε φυσικά;


HypertensemanWTYERTRETERT.jpgΥπέρταση ονομάζεται η πάθηση που χαρακτηρίζεται από υψηλή πίεση στις αρτηρίες του σώματος, με αποτέλεσμα η καρδιά να αναγκάζεται να εργαστεί πιο εντατικά για την κυκλοφορία του αίματος στο σώμα.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

ΛΟΥΤΡΑΚΙ: Συγχαρητήρια επιστολή Δημάρχου κ. Γεωργίου Γκιώνη στους επιτυχόντες μαθητές στις Πανελλήνιες εξετάσεις.


Λουτράκι, 29 Αυγούστου 2018
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgescTmHhT-Kk4YFcXZuJHtmLUHBChNmKQImNgc-fV0FXPpaWJHtqmdvDkYu9gdAtGYF_N8wMR7IOcc1EY7pxyX8dGO2fQJx-bBYbMuK0IIkKuzWO67YWhJHJ7ZCNziart9Rg4757yUJWQs/s1600/d-s-loutrakiou-g-gkionis-gia-kazino-kai-diapragmateuseis-video.jpg

Θα ήθελα να συγχαρώ όλους τους μαθητές και τις μαθήτριες  για την επιτυχία τους στις φετινές Πανελλήνιες εξετάσεις, ένα γεγονός που  ανοίγει τον δρόμο για την εισαγωγή τους στη τριτοβάθμια εκπαίδευση.
Οι δύσκολες και επίπονες προσπάθειες των παιδιών μας είχαν ένα αίσιο τέλος γεγονός που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας πορείας που θα τα οδηγήσει στην  επαγγελματική  καταξίωση.
Θερμά συγχαρητήρια αξίζουν και στα παιδιά που προσπάθησαν, έδωσαν το δικό τους προσωπικό αγώνα και δεν τα κατάφεραν. Οι ευκαιρίες όμως και το δικαίωμα στους στόχους και στα όνειρα δεν σταματούν στην πρώτη αποτυχία. Η ζωή είναι γεμάτη με πολλαπλές ευκαιρίες και εναλλακτικές λύσεις.
Θα ήθελα επίσης να συγχαρώ τους γονείς και όλους τους εκπαιδευτικούς που από το δικό τους μετερίζι στήριξαν τα παιδιά σε αυτό το δύσκολο και τόσο σημαντικό αγώνα.
Εύχομαι καλή πορεία και καλή σταδιοδρομία στους καινούργιους φοιτητές μας, στους αυριανούς επιστήμονες που με τη δική τους σειρά θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη και στη πρόοδο της πατρίδας μας.

Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας  - Αγίων Θεοδώρων



ΤΕΛΕΤΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΚΑΙ ΤΑΦΗΣ ΟΣΤΩΝ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΑΝΑΓΟΥ ΣΤΗΝ ΚΥΝΟΥΡΙΑ


Την άμεση στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου ζήτησε Περιφερειάρχης Πελοποννήσου από το Υπουργείο Υγείας


https://i1.wp.com/messiniapress.gr/wp-content/uploads/2016/11/%CE%B9%CE%B1%CF%84%CF%812.jpg?w=800 
Την αναγκαιότητα άμεσης στελέχωσης του Περιφερειακού Ιατρείου Βλαχόπουλου με το απαιτούμενο επιστημονικό ιατρικό προσωπικό έθεσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με επιστολή του στον Υπουργό Υγείας.

Συλλυπητήριο μήνυμα Πέτρου Τατούλη για το Γρηγόρη Σκαλκέα

https://www.eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/665c0bab5036b584fe585ac98b4696ec_XL.jpg
 «Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια του Γρηγόρη Σκαλκέα, μιας εξέχουσας προσωπικότητας της Ιατρικής, Ακαδημαϊκός και πρόεδρος του Ιδρύματος Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.
Τίμησε τη Μάνη, την Καλαμάτα και την Πελοπόννησο και διακρίθηκε για το ήθος και τις αξίες που υπηρέτησε με συνέπεια και αυταπάρνηση, συνιστώντας ένα σπουδαίο παράδειγμα για τη νέα γενιά.  
Υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καθηγητές μου στην ιατρική και πολύτιμος φίλος για πολλά χρόνια.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».

Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου