Τρίτη 28 Αυγούστου 2018

Ο τελευταίος (;) ανασχηματισμός της κυβέρνησης Τσίπρα. Χαρίτσης, Γεροβασίλη, Κουβέλης, Ξενογιαννακοπούλου, Παπακώστα τα κεντρικά πρόσωπα - Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα

Ανασχηματισμός: Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση – Όλα τα ονόματα | Newsit.gr 
 Το απόγευμα της Τρίτης, μετά από πολύωρες ζυμώσεις και τις… καραμπόλες που, συνηθίζονται σε τέτοιες περιπτώσεις, ανακοινώθηκε ο ανασχηματισμός της κυβέρνησης, στον οποίο προχώρησε ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Παρασκευή στην Κόρινθο

Στην Κέρκυρα αύριο ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Την Κόρινθο επισκέπτεται  την Παρασκευή 31 Αυγούστου,ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, όπου  στις 18.45 μμ, θα μιλήσει στην Κόρινθο, στο Δημοτικό Θέατρο «Θωμάς Θωμαΐδης»,  σε εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΝΝΕΔ..
Στο μεταξύ ο  Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, για τον θάνατο του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθιά μου θλίψη για τον θάνατο του Επισμηναγού Νικόλαου Βασιλείου που έχασε τη ζωή του εν ώρα καθήκοντος.
Η τόσο άδικη απώλειά του υπογραμμίζει τις δύσκολες συνθήκες μέσα στις οποίες τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων εκπαιδεύονται καθημερινά προκειμένου να υπερασπίζονται την ασφάλεια της Πατρίδας μας.
Θερμά συλλυπητήρια στους οικείους του και την οικογένεια της Πολεμικής μας  Αεροπορίας».

Μελάνωμα, ο χειρότερος καρκίνος του δέρματος. Ποιοι κινδυνεύουν; Πώς γίνεται αντιληπτό;


του Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr
Το μελάνωμα, ή κακοήθης όγκος των μελανοκυττάρων, αποτελεί την τρίτη συχνότερη μορφή καρκίνου του δέρματος, μετά το βασικοκυτταρικό καρκίνωμα και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα. Είναι η χειρότερη όμως διότι η φυσική πορεία της νόσου καταλήγει συχνά στη μετάσταση και το θάνατο του αρρώστου.
Αφορά τα μελανοκύτταρα που βρίσκονται στο κατώτερο στρώμα της επιδερμίδας και παράγουν την μελανίνη, τη χρωστική ουσία του δέρματος. Το μελάνωμα, αντίθετα με τις άλλες μορφές καρκίνου του δέρματος που προσβάλλουν συνήθως άτομα μεγάλης ηλικίας, εμφανίζεται επίσης συχνά και στο δέρμα νέων ανθρώπων. Είναι δε εξαιρετικά σπάνιο στα παιδιά και στους εφήβους.
Το μελάνωμα εμφανίζεται συχνότερα στα συνήθως καλυπτόμενα μέρη του σώματος, σε αντίθεση με το βασικοκυτταρικό και το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα που παρουσιάζονται συνηθέστερα στα συνήθως ακάλυπτα μέρη του σώματος. ....................

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΕΡΙΦΟΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhHcS26ybGrUry0rEHOrLbojmhnhi4jdSOZODBZ1qYkxAMo8WJsVTtpFI2kqiZ7SaLl2MW9B54-W59fKL9da7GFhyuugXx-CWML272csgPYQXsi3uG6qtTFxIu_MkwGg8PSB-DkEUSRgNLy/s1600/8335-2831953-1340047960.preview.jpg
EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
                ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                                               Λουτράκι 28/08/2018
                          ΔΗΜΟΣ                                                          Αρ. Πρωτ. 13520
   ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ – ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ-ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ                               
         ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ




Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τον Εσπερινό και την Περιφορά της Ιερής Εικόνας της ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΓΙΑΤΡΙΣΣΑΣ, Πολιούχου του Λουτρακίου, με την ευκαιρία της θεομητορικής εορτής του Γενεσίου της Υπεραγίας Θεοτόκου.

Π Ρ Ο Γ Ρ Α Μ Μ Α

19:30  Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός
20:10  Προσέλευση Επισήμων
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ                 ( συμβολή των οδών Οδ. Ανδρούτσου & Δ. Σολωμού)
7 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ              20:20  Είσοδος Επισήμων στον Ιερό Ναό
                                                   20:30  Έξοδος εκ του Ιερού Ναού, Λιτάνευση Ιερής Εικόνας

ΣΑΒΒΑΤΟ                  7:30    Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ

                                                                            
              Ο Δήμαρχος


ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΛΚ. ΓΚΙΩΝΗΣ

Συλλυπητήρια του Προέδρου της Βουλής για τον χαμό του κυβερνήτη, επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Αθήνα, 28 Αυγούστου 2018
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
 
Τη βαθύτατη θλίψη του εξέφρασε ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης για τον άδικο χαμό του κυβερνήτη του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε σήμερα κοντά στη Σπάρτη:
 
«Με βαθύτατη θλίψη πληροφορήθηκα τον άδικο χαμό του κυβερνήτη, επισμηναγού Νικολάου Βασιλείου, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.
Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του για την απώλεια του δικού τους ανθρώπου, πατέρα ανήλικων παιδιών, και στην Πολεμική Αεροπορία που έχασε έναν άξιο κι έμπειρο πιλότο, εν ώρα καθήκοντος».

ΘΡΗΝΕΙ Η ΠΟΛΕΜΙΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ Αυτός είναι ο κυβερνήτης του εκπαιδευτικού αεροπλάνου Τ-2 που σκοτώθηκε

https://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2018/08/pilotos-500.jpg
Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο κυβερνήτης αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας που κατέπεσε το πρωί σε περιοχή βόρεια της Σπάρτης κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης.
Υπενθυμίζεται ότι εκπαιδευτικό αεροπλάνο Τ-2 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε λίγο μετά τις 8.30 έξω από την Τρίπολη προς την κατεύθυνση της Σπάρτης.

Η Ιθάκη του Μαδούρο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Ούτε ο Μαδούρο θέλει να αφήσει την Ιθάκη στα χέρια των αντιπάλων του. Προκηρύσσοντας τις εκλογές του περασμένου Μαΐου, φορώντας το γνωστό κόκκινο πουκάμισο, έχοντας αποκλείσει την αντιπολίτευση από την εκλογική διαδικασία, δήλωσε: «Ιδού το σχέδιο για την πατρίδα έως το 2025, που συνίσταται στην ενίσχυση του δρόμου και της κληρονομιάς του πολυαγαπημένου μας ηγέτη Ούγκο Τσάβες (...) προς την οικονομική ευημερία. Ορκίζομαι να μην σας απογοητεύσω. Η νίκη μας ανήκει». Αμέσως μετά, επισκέφθηκε τον τάφο του Τσάβες.

Φεστιβάλ 100 χρόνια ΚΚΕ - 50 χρόνια ΚΝΕ

Εμφάνιση ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ.png

Δελτίο Τύπου

Η Τομεακή Επιτροπή Κορινθίας του ΚΚΕ και το Τομεακό Συμβούλιο της ΚΝΕ σας καλεί στο φεστιβάλ “100 χρόνια ΚΚΕ – 50 χρόνια ΚΝΕ”. Το φετινό φεστιβάλ μας είναι αφιερωμένο στα 100 χρόνια από την ίδρυση του επαναστατικού κόμματος της εργατικής τάξης,  του ΚΚΕ και στα 50 χρόνια από την ίδρυση της ΚΝΕ.

Γ. Μανιάτης: Το επόμενο μεγάλο μπλακ-άουτ θα γίνει στην Κρήτη

Το επόμενο μεγάλο μπλακ-άουτ θα γίνει στην Κρήτη

Τα δύο μπλακ-άουτ σε Ύδρα και Αττική είναι "πρόδρομα προσεισμικά φαινόμενα", ισχυρά προειδοποιητικά καμπανάκια για την εκδήλωση ενός ακόμη μεγαλύτερου μπλακ άουτ, στην Κρήτη.
Τα λόγια είναι του Γιάννη Μανιάτη, πρώην υπουργού Ενέργειας, και τομεάρχη Ενέργειας του ΚΙΝΑΛ, που μιλά στο Liberal.gr, για τον κίνδυνο να υπάρξει μπλακ-άουτ στη Κρήτη μέσα στο 2019, εξαιτίας των κυβερνητικών ολιγωριών γύρω από την προώθηση της μεγάλης διασύνδεσης της Κρήτης με την Αττική.

Έκτακτο: Νεκρός ο κυβερνήτης του αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας


Θρήνος στην Πολεμική Αεροπορία καθώς νεκρός εντοπίστηκε ο ένας εκ των δύο πιλότων του Εκπαιδευτικού αεροπλάνου.
Υπενθυμίζεται ότι εκπαιδευτικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε λίγο μετά τις 8.30 έξω από την Τρίπολη προς την κατεύθυνση της Σπάρτης.
Ο άλλος πιλότος ευτυχώς εντοπίστηκε σώος.

Έκτακτο: Έπεσε αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας ανάμεσα σε Τρίπολη και Σπάρτη

https://veteranos.gr/wp-content/uploads/2016/07/airshow_t6_004-1024x640.jpg
Εκπαιδευτικό αεροπλάνο της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε λίγο μετά τις 8.30 έξω από την Τρίπολη προς την κατεύθυνση της Σπάρτης.
Ήδη έχει εντοπιστεί ο ένας από τους πιλότους ζωντανός, αλλά ακόμη δεν είναι δυνατόν να προσεγγιστεί και αναζητείται ο δεύτερος.
Στην περιοχή έχουν σπεύσει και πυροσβεστικά αεροπλάνα, προκειμένου να βοηθήσουν στην έρευνα.
Μεγάλες επίγειες επίσης δυνάμεις πυροσβεστών και από την αεροπορική δύναμη Τρίπολης βρίσκονται στην περιοχή.

Μια (ιστορική) ομιλία που εξακολουθεί να συγκινεί. Και να… αφυπνίζει το όνειρο (video)

mlk
Του Φρίξου Παλαιολόγου
Στις 28 Αυγούστου του 1963 μπροστά σε περισσότερους από 250.000 διαδηλωτές, ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ εκφώνησε έναν από τους πιο διάσημους λόγους στην παγκόσμια Ιστορία, με διαχρονική δυναμική, που ακουμπάει μέχρι και σήμερα την καρδιά και το μυαλό όσων τον… κατάλαβαν.
Εκατοντάδες χιλιάδες λευκοί και Αφρο-Αμερικανοί, διαδήλωναν την αντίθεσή τους σε κάθε μορφή διάκρισης και ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πήρε το λόγο για 17 λεπτά, για μία ομιλία που από τότε ταξιδεύει από γενιά σε γενιά.
Το “I Have a Dream” (Εχω ένα όνειρο). παραμένει αξεπέραστο και μοιάζει τόσο επίκαιρο, έστω κι αν έχουν περάσει 55 χρόνια.
Και τότε, όμως, είχε κάνει τη “δουλειά” του, καθώς το 1964 ψηφίστηκε στις ΗΠΑ ο νόμος που τερμάτιζε κάθε διάκριση μεταξύ των ανθρώπων με βάση τη φυλή, το φύλο, τη θρησκεία ή την καταγωγή.


ysterografa.gr

Τατούλης και Μαρκόπουλος μαζί για τη δημιουργία πρωτότυπου μουσικού έργου για τα 200 χρόνια της Ελληνικής Επανάστασης



Πρωτότυπο μουσικό έργο για τον εορτασμό το 2021 των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση θα ετοιμάσει ο μεγάλος Έλληνας συνθέτης κ. Γιάννης Μαρκόπουλος, όπως ανακοίνωσαν από κοινού ο κ. Μαρκόπουλος με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, μετά το πέρας της συναυλίας στο Μυστρά για την Αυγουστιάτικη πανσέληνο την Κυριακή 26 Αυγούστου 2018.