Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Αλμύρα η αλμυρή, χόρτα της θάλασσας. Διατροφική αξία και πώς τρώγονται;


 
Είναι παραδεκτό από όλους και δεν χωράει αμφισβήτησης ότι το πρόβλημα με τα κουνούπια στην Αθήνα είναι αυξημένο φέτος, σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Δεν τολμά κανείς να κυκλοφορήσει έξω και ιδιαίτερα σε προάστια των Αθηνών και σε σημεία που υπάρχουν δένδρα, χωρίς να δεχτεί επίθεση από σμήνη κουνουπιών.
Η αλμύρα φυτρώνει στην άμμο όπου υπάρχει σχετικά στάσιμο νερό. Είναι θάμνος και τα φύλλα του έχουν κι αυτά σχήμα βελόνας. Βρίσκουμε κι ένα είδος που μοιάζει με μικροσκοπικό κάκτο (στα λατινικά λέγονται «salicorne», δηλαδή αλμυρά κέρατα).
Φυτρώνει σε παράκτιες περιοχές και σε εκβολές ποταμών που δέχονται την επίδραση του αλμυρού νερού. Δεν έχει καμία σχέση με το αλμυρίκι. ....................

Περιοδεία του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δ. Κουτσούμπα στη Λακωνία


https://www.lykavitos.gr/wp-content/uploads/2017/07/koytsoy.jpgΟ ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, θα επισκεφθεί τη Λακωνία την Τετάρτη 29 και την Πέμπτη 30 Αυγούστου.

Το πρόγραμμα της επίσκεψης:

Την Τετάρτη 29/8:

Εκτός έδρας νίκη της ΑΕΛ απέναντι στον Απόλλωνα

Εκτός έδρας νίκη της ΑΕΛ απέναντι στον Απόλλωνα | in.gr 
 Η ΑΕΛ πέρασε από τη Ριζούπολη και νίκησε με 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης στην πρεμιέρα της Super League. Οι «βυσσινί» σε ένα κακό παιχνίδι κατάφεραν να πετύχουν ένα ωραίο γκολ με τον Ντέλετιτς στο 30′ και ήταν αρκετό να τους δώσει τους τρεις βαθμούς της νίκης.
 Απόλλων Σμύρνης (Βαλεριέν Ισμαέλ): Χουάντερσον, Κύργιας, Λούκιτς, Στάθης, Κοντοές, Ναδάλες, Γκονζάλες (58′ Πέδρο), Κονέ, Τομάς (68′ Οριχουέλα), Έιλερς (58′ Τριάδης), Χιλάλ
Λάρισα (Σωτήρης Αντωνίου): Κρίστινσον, Ντέλετιτς, Σουάντ (46′ Γκόικοβιτς), Γρομητσάρης, Μόρας (29′ Γκόλιας), Χούμπτσεφ, Φατιόν, Μιροσάβλιεβιτς, Κούνιτς, Πίτι, Μόρσι (68′ Καρανίκας)

Με οδηγό τον Λιβάγια η ΑΕΚ επικράτησε του ΠΑΣ Γιάννινα

ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-0 ΤΕΛΙΚΟ: Άνετη πρεμιέρα για τους «κιτρινόμαυρους» | Newsit.gr
Με μία άνετη νίκη ξεκίνησε η ΑΕΚ την προσπάθεια υπεράσπισης του τίτλου της Super League. Με σκόρερ τους Πόνσε (37΄), Λιβάγια (46΄) η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη νίκησε 2-0 τον ΠΑΣ Γιάννινα στον αγώνα της πρεμιέρας που έγινε στο ΟΑΚΑ.

«Διπλός» Κολούρης και ξεκίνημα «με το δεξί» ο Ατρόμητος

«Διπλός» Κολούρης και ξεκίνημα «με το δεξί» ο Ατρόμητος | in.gr 
 Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κουλούρη, ο Ατρόμητος νίκησε 2-1 τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο και ξεκίνησε με το… δεξί το πρωτάθλημα της Super League. Ο επιθετικός της ομάδας του Κάναντι σημείωσε και τα δύο τέρματα (36′, 76′), μετά από δύο ασίστ του Γιαννούλη. Νωρίτερα, είχε ισοφαρίσει από το σημείο του πέναλτι ο Μάζουρεκ (41′).

Δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ με αμφισβητούμενο πέναλτι απέναντι στον Αστέρα με 1-0

Δύσκολη νίκη του ΠΑΟΚ απέναντι στον Αστέρα με 1-0 | in.gr
Με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι ο ΠΑΟΚ έκαμψε την αντίσταση του Αστέρα Τρίπολης στην Τούμπα, με 1-0, στην πρεμιέρα της Super League. Ο Πρίγιοβιτς, που έπεσε στο έδαφος πριν τον ακουμπήσει ο Παπαδόπουλος, ήταν ο σκόρερ των «ασπρόμαυρων» από την «άσπρη βούλα» στο 58ο λεπτό.

Ο Αστέρας Δερβενίου 2- 0 φιλικά τον Πανκαμαριακο

Η εικόνα ίσως περιέχει: άτομα κάνουν σπορ, γήπεδο μπάσκετ και υπαίθριες δραστηριότητες
Στα πλαίσια της προετοιμασίας του εν όψει του νέου πρωταθλήματος της Α κατηγορίας Κορινθίας, ο Αστέρας Δερβενίου με τέρματα του Γιάννη Βασιλειάδη και του Καλύβα, επικράτησε με 2 - 0 του Πανκαμαριακού..

Οι φυλές των οπαδών που θα συναντήσεις στα ελληνικά γήπεδα Οι κλασικές φιγούρες που γνωρίσαμε στις εξέδρες


Δεν αποτελεί την πλειοψηφία. Είναι ο ένας στους χίλιους, αλλά θα τον βρεις σχεδόν σε κάθε παιχνίδι. Δεν είναι απαραίτητο να αγαπά μόλις μια ομάδα, καθώς αυτό που τον ενδιαφέρει είναι να «στολίζει» όποιον του κάνει κέφι εκείνη τη στιγμή, αδιαφορώντας ακόμη κι αν δίπλα του κάθεται ένα εξάχρονο παιδάκι, που ο άμοιρος πατέρας έκανε το λάθος να το πάρει μαζί του στο γήπεδο. Εκείνος θέλει να ξεδώσει και να πάει μετά στο σπίτι του με λιγότερα νεύρα. Όχι απαραίτητα, φυσικά…

Φιλικό τεστ ο Αστέρας Δερβενίου με Πανκαμαριακό


Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ και υπαίθριες δραστηριότητες
 Στα πλαίσια της προετοιμασίας του ο Αστέρας Δερβενίου θα δώσει το απόγευμα φιλικό τεστ με αντίπαλο τον Πανκαμαριακό.
Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο, κάνει ένα σπορ και υπαίθριες δραστηριότητεςΟ Αστέρας Δερβενίου ανακοινώνει την ένταξη στο δυναμικό του συλλόγου του ποδοσφαιριστή Αλέξη Τόλια.Ο έμπειρος και δυναμικός Αλέκος, ξεκίνησε τα πρώτα του βήματα στην ομάδα του ΠΑΝΕΥΡΩΣΤΙΝΙΑΚΟΥ και συνέχισε δυναμικά με πολλές παρουσίες σε μεγάλες ομάδες του Νομού ΠΑΣ Κόρινθος, ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ και ΑΣΤΕΡΑ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ που αγωνίστηκε  και την σεζόν 2016-2017.Τον καλωσορίζουμε στον σύλλογο και του ευχόμαστε υγεία και καλή ποδοσφαιρική σεζόν!!
Επίσης από τον  Δερβενίου ανακοινώνεται , ότι ο ποδοσφαιριστής Γιάννης Βασιλειάδης θα συνεχίσει να φοράει τα κυανόλευκα και την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο.

"Έφυγε" στα 70 ο πρ. Υπουργός Γίωργος Καλός

Πέθανε ο Γιώργος Καλός | Newsit.gr

 Θρήνο στην "οικογένεια" της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί η είδηση πως έφυγε από τη ζωή ο πρώην υπουργός και επί χρόνια βουλευτής του κόμματος, Γιώργος Καλός. Ήταν 70 ετών. Ο Γιώργος Καλός είχε γεννηθεί στον Πόρο την 1η Ιανουαρίου του 1949. Ήταν παντρεμένος με την Κυριακή Λάτση και πατέρας δύο παιδιών. Σπούδασε στη φυσικομαθηματική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και εργάστηκε ως καθηγητής του Ναυτικού Δικαίου στη Σχολή Δοκίμων. Μέλος της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, υπήρξε επιστημονικός συνεργάτης της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Πάτρας και του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου ενώ το διάστημα 1975-1989, ήταν μέλος της Οργάνωσης Νέων της ΝΔ. 

Καθυστερημένοι ενός ετους λογαριασμοί καταναλωσης ποσιμου νερου στον Άσσο. KATAΓΓΕΛΙΑ - ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΔΗΜΟΤΩΝ πρ. ΔΗΜΟΥ ΑΣΣΟΥ - ΛΕΧΑΙΟΥ


Σχετική εικόνα
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ
--Εμείς οι δημότες του Πρώην Δήμου Άσσου-Λεχαιου που θίγονται η προσωπικότητα και τα συμφέροντα μας κάνουμε την παρακάτω ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ. -

Κανονικά η «σέντρα» στο πρωτάθλημα της Super League


Κανονικά θα διεξαχθεί αυτό το τριήμερο (25-27/8) η πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Super League. Αυτό αποφάσισε το Δ.Σ. της Λίγκας κατά τη σημερινή συνεδρίαση και παρά τις αντιδράσεις που προέκυψαν στην απόφαση της ΕΠΟ για την διεξαγωγή αγώνων μπαράζ με ομάδα της Football League.
Παρ’ όλο που υπήρξαν επίσημες ανακοινώσεις από ΠΑΕ (ΑΕΛ, Απόλλων Σμύρνης) που ζητούσαν την αναβολή της πρεμιέρας, οι εκπρόσωποι των ομάδων, με τον «μπαμπούλα» της Nova να παραμονεύει, αλλά και τις ρήτρες που υπάρχουν σε περίπτωση αναβολής, έκριναν πως δεν γίνεται να αναβληθεί η έναρξη κι έτσι όλοι οι αγώνες θα διεξαχθούν κανονικά.
Από εκεί και πέρα, θα διατηρηθεί η προκήρυξη του νέου πρωταθλήματος που έχει ορίσει τον υποβιβασμό τριών ομάδων και την άνοδο μόνο μιας και είναι πολύ πιθανό η διοίκηση της Super League να κινηθεί δικαστικά κατά της τροποποίησης που αποφάσισε η ΕΠΟ.
Έτσι λοιπόν η σέντρα στο πρωτάθλημα θα γίνει με τις αναμετρήσεις ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης και Παναιτωλικός – Ατρόμητος στις 19:30, ενώ στις 21:30 θα διεξαχθούν οι αναμετρήσεις ΑΕΚ – ΠΑΣ Γιάννινα και Απόλλων Σμύρνης – ΑΕΛ.
Στην υπόλοιπη αγωνιστική ξεχωρίζουν οι αγώνες της Ξάνθης με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή στις 19:15 και του Ολυμπιακού με τον Λεβαδειακό την ίδια μέρα στις 21:30.

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε… μπαράζ στη Super League

Η ΕΠΟ ανακοίνωσε… μπαράζ στη Super League | in.gr
Η Super League δηλώνει ότι θα προσβάλει στα πειθαρχικά όργανα, την απόφαση για μπαράζ του 13ου της κατηγορίας με τον δεύτερο της Football League, στο τέλος της περιόδου, αλλά η ΕΠΟ ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής (24/8), την απόφαση που πήρε λίγες ώρες νωρίτερα.
Και επίσημα λοιπόν, από τη Super League υποβιβάζονται τρεις, προβιβάζεται ένας από τη Football League και ο 13ος της μεγάλης κατηγορίας θα δώσει διπλό αγώνα μπαράζ με τον δεύτερο της Β’ Εθνικής με… έπαθλο μία θέση στη Super League.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΠΟ: