Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Μουσική βραδιά από τον «ΑΣΤΕΡΑ» Δερβενίου

Μουσική βραδιά από τον «ΑΣΤΕΡΑ» Δερβενίου
Σάββατο 4 Αυγούστου | ώρα 22.00 | Κεντρική πλατεία Δερβενίου
Ζωντανή Μουσική Πλούσιο Φαγητό & Ποτό
Χορός Ελεύθερος
τηλ Κρατήσεων: 6946520473

Ετήσιος Χορός Πανευρωστινιακού Γ.Α.Σ.

Ετήσιος Χορός Πανευρωστινιακού Γ.Α.Σ.

5ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης

5ο Μουσικό Φεστιβάλ Ευρωστίνης
Γήπεδο Λυκείου Δερβενίου | Κυριακή 5 Αυγούστου | ώρα 20.00 | είσοδος ελεύθερη

Μήδεια του Ευριπίδη στο Δερβένι

Μήδεια του Ευριπίδη στο Δερβένι

Ιατροδικαστής σοκάρει: Οι 26 στο Μάτι εξαϋλώθηκαν


Συγκλονιστικά περιστατικά από τη φωτιά στο Μάτι, εκτός από τους πυροσβέστες και τους διασώστες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν και οι άνθρωποι που ανέλαβαν να διαχειριστούν την επόμενη μέρα της τραγωδίας, όπως οι ιατροδικαστές.
Σοκαριστική είναι η περιγραφή του ιατροδικαστή Ηλία Μπογιώκα, στο ΘΕΜΑ 104,6, ο οποίος ανέφερε ότι «το 90%-95% των θυμάτων που έφτασαν σε εμάς ήταν καμένοι και αποτεφρωμένοι».

ΑΣΕΠ: Έρχονται τέσσερις προκηρύξεις για 2.212 μόνιμες προσλήψεις


Τέσσερις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ θα δημοσιοποιηθούν αμέσως μετά το καλοκαίρι και αφορούν την πρόσληψη 2.212 μόνιμων υπαλλήλων σε ΟΤΑ, Νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες.Ειδικότερα:

Το κολύμπι φέρνει υγεία. Η κολύμβηση κάνει καλό στην καρδιά, στους πνεύμονες, στους μυς, μειώνει το άγχος, δροσίζει

κολύμπι και υγεία
Η κολύμβηση είναι μια ευεργετική άσκηση. Είναι ένα άθλημα ζωής που ωφελεί το σώμα και τον εαυτό μας, γενικότερα. Αλλά τι είναι αυτό που κάνει ωφέλιμο το κολύμπι; H κολύμβηση είναι μια δραστηριότητα, που μπορεί να γίνεται σε όλη την διάρκεια της ζωής μας και τα οφέλη που προσφέρει στην υγεία, αξίζουν τον κόπο ώστε να μπούμε στο νερό.
Δουλεύουν όλοι οι μύες του σώματος. Το κολύμπι μπορεί να βελτιώσει την γενική δύναμη ενός ατόμου, την καρδιαγγειακή λειτουργία και την αντοχή. Βέβαια σε αντίθεση με ό,τι παλαιότερα λεγόταν, δεν βοηθά την οστική πυκνότητα (οι ασκήσεις με βάρη ωφελούν περισσότερο την οστεοπόρωση), αλλά βοηθά σε όλες τις άλλες παθήσεις. ....................

Σε επικοινωνία με τον Δήμαρχο




Γραφείο_Τύπου Δήμου_Άργους_Μυκήνων

Καμία ενημέρωση δεν είχαν Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Π.Ε Κορινθίας, για την άφιξη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου με κλιμάκιο του Υπουργείου στην Κόρινθο..


 Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου ζημιές στις αγροτικές εκτάσεις στην Π.Ε Κορινθία  Î‘ποτέλεσμα εικόνας για Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου ζημιές στις αγροτικές εκτάσεις στην Π.Ε Κορινθία                                                                
Κόρινθος 03/08/2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με ιδιαίτερη έκπληξη πληροφορηθήκαμε την άφιξη του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου με κλιμάκιο του Υπουργείου για να ενημερωθεί για τις ζημιές στις αγροτικές εκτάσεις στην Π.Ε Κορινθίας μετά από τις καταστροφές από την πύρινη λαίλαπα και από τις κλιματολογικές συνθήκες.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου και η Π.Ε Κορινθίας καθώς και οι αρμόδιες υπηρεσίες μας δεν είχαν καμία ενημέρωση.   
Η Π.Ε Κορινθίας με τις αρμόδιες υπηρεσίες της με εντολή του Περιφερειάρχη και σε συνεργασία με τις υπηρεσίες των Δήμων που επλήγησαν από την πρώτη στιγμή ήταν παρόντες και συμμετέχοντες στην κατάσβεση των πυρκαγιών και στα σημεία των καταστροφών καταγράφοντας το μέγεθος και την έκταση των ζημιών, αλλά δίνοντας και λύσεις σε προβλήματα μετά από διεξοδική συζήτηση με τους συμπολίτες μας.
Η Κορινθία μετά τις πρόσφατες πυρκαγιές και τις ιδιαίτερες κλιματολογικές συνθήκες έχει πληγεί συνολικά και οι καταστροφές στην αγροτική παραγωγή είναι τεράστιες με αποτέλεσμα οι αγρότες μας να είναι σε αδιέξοδο.
Μετά από αίτημα των Δημάρχων Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγ.Θεοδώρων και  από εξουσιοδότηση του Γ.Γ Πολιτικής Προστασίας, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης τις πληγείσες περιοχές.
Πρέπει να δοθούν άμεσες λύσεις για να ξεπεραστεί η οικονομική ασφυξία των συμπολιτών μας, δεν υπάρχει χρόνος!
Γι’ αυτό πρέπει να υπάρξουν άμεσα οριζόντιες ενισχύσεις και αποζημιώσεις στους αγρότες μας που θα καλύπτουν σε ποσοστό το 50% της ζημιάς με την πρώτη εκτίμηση και στην πορεία να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ελέγχου με τις εκθέσεις, εξατομίκευσης  ανά παραγωγό σύμφωνα με τις δηλώσεις τους.
Οι διαδικασίες πρέπει να είναι γρήγορες και το κράτος αποτελεσματικό λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών και δε χωρούν αυτή την κρίσιμη ώρα μικροκομματικές σκοπιμότητες από κανέναν. Εκείνο που προέχει να δοθούν λύσεις με στοχευμένες ενέργειες προς όφελος των συμπολιτών μας.

Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη

ΠΡΟΣΟΧΗ: Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς το Σάββατο 4 Αυγούστου στην Κορινθία - Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και ευπαθείς περιοχές.

Αποτέλεσμα εικόνας για Απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονή εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και
ΕΛΛΗΝΙΚΗ  ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                        Κόρινθος,   03. 08.2018
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: « Απαγόρευση  κυκλοφορίας  οχημάτων και  παραμονή  εκδρομέων σε  εθνικούς  δρυμούς, δάση και  ευπαθείς  περιοχές  της  Π.Ε.  Κορινθίας  »

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) για αύριο Σάββατο 4 Αυγούστου   2018.
Σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Εσωτερικών  για αύριο Σάββατο 4 Αυγούστου  2018, προβλέπεται πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία 4) και για το Νομό Κορινθίας.

Υπενθυμίζουμε,  ότι οι περιοχές όπου απαγορεύεται η κυκλοφορία και παραμονή εκδρομέων όταν ο κίνδυνος πυρκαγιάς είναι κατηγορίας 4 και 5, σύμφωνα και με την υπ΄ αριθμ. πρωτ.: 174542/947/02.07.2018(ΑΔΑ:7ΥΤΤ7Λ1-28Ρ) απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας, είναι:

Αστέρας Τρίπολης - Χιμπέρνιαν 1-1: Tου στοίχισε η αποβολή Μανιά

Αστέρας Τρίπολης - Χιμπέρνιαν 1-1: Tου στοίχισε η αποβολή Μανιά
Ο Αστέρας Τρίπολης το πάλεψε, αλλά δεν τα κατάφερε. Η ελληνική ομάδα γνώρισε τον αποκλεισμό από την συνέχεια του Europa League, καθώς ήρθε ισόπαλη (1-1) με την Χιμπέρνιαν. Είχαν ηττηθεί με 3-2 στη Σκωτία, έψαχναν ένα δεύτερο γκολ για να έπαιρναν την πρόκριση, αλλά δεν μπόρεσαν να κάνουν τον στόχο τους πράξη.
Οι φιλοξενούμενοι πήραν ψυχολογία, καθώς άνοιξαν το σκορ με τον ΜακΓκίν στο 43' με σουτ μέσα από την περιοχή, ύστερα από λάθος του Ιγκλέσιας, ενώ στο 56' οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν. Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Τσιλιανίδης αξιοποίησε την ασίστ του Κώτσιρα, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με ένα ωραίο αριστερό σουτ, ύστερα από υπέροχη ατομική ενέργεια, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για την ομάδα του Αστέρα. Στο 70' ο Ιγκλέσιας με κεφαλιά έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, αλλά δεν τα κατάφερε. Αυτή ήταν και η καλύτερη στιγμή για την ομάδα της Τρίπολης ώστε να έπαιρνε τη νίκη-πρόκριση.
Αστέρας Τρίπολης: Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Βαλιέντε (Σάλας 91'), Κυριακόπουλος, Ιγκλέσιας, Μπελόκ (Δουβίκας 57'), Καλτσάς (Ρόλε 78'), Μουνάφο, Τσιλιανίδης, Μανιάς
Χιμπέρνιαν: Μπογκντάν, Αμπρόουζ, ΜακΓκρέγκορ (Γουίτακερ 78'), Χάνλον, Γκρέι, Μάλαν (Πόρτεους 92'), Σλίβκα (Μπράντλεϊ 88'), ΜακΓκιν, Στίβενσον, Μπόιλ, Κέιμπερι.

Ατρόμητος- Ντιναμό Μπρεστ 1-1: Έγκλημα και τιμωρία

Ατρόμητος- Ντιναμό Μπρεστ 1-1: Έγκλημα και τιμωρία
Έγκλημα και τιμωρία. Ο γκολκίπερ Μίρκοβιτς καταδίκασε τον Ατρόμητο στον αποκλεισμό με το γκολ που δέχθηκε στην τελευταία φάση του αγώνα. Η έξοδος που πραγματοποίησε ήταν για τα... περιστέρια και ο Νεχάιτσικ τον τιμώρησε με κεφαλιά από κοντά.

Κυπριακός θρίαμβος με τρεις προκρίσεις! ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ Λάρνακας και Απόλλων Λεμεσού, προκρίθηκαν στον γ` προκριματικό γύρο του Europa League

Κυπριακός θρίαμβος με τρεις προκρίσεις!
Και οι τρεις εκπρόσωποι της Κύπρου και συγκεκριμένα ΑΠΟΕΛ, ΑΕΚ Λάρνακας και Απόλλων Λεμεσού, προκρίθηκαν στον γ` προκριματικό γύρο του Europa League. Ο Απόλλων Λεμεσού νίκησε 3-1 την Ζελέζνιτσαρ (με χατ τρικ του Παπουλή), ο ΑΠΟΕΛ αν και ηττήθηκε 2-0 από την Φλόρα στο Ταλίν προκρίθηκε χάρη στο 5-0 του πρώτου αγωνα, ενώ η ΑΕΚ επικράτησε 4-0 της Ντάνταλκ από την Ιρλανδία.
Τα αποτελέσματα (σε παρένθεση το σκορ του πρώτου αγώνα):

ΟΑΕΔ: Δείτε τις 30.333 θέσεις ανά φορέα & ειδικότητα (έγγραφα)


Ξεκίνησε, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, χθες 1/8/2018 και ώρα 14:00 η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους, εγγεγραμμένους στο μητρώο του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού ανέργους, ηλικίας άνω των 18 ετών, για 30.333 θέσεις πλήρους απασχόλησης και για χρονικό διάστημα οκτώ μηνών, στο πλαίσιο της δράσης «Προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης,  σε Δήμους, Περιφέρειες και Κέντρα Κοινωνικής Πρόνοιας». Η καταληκτική ημερομηνία είναι η  20η/8/2018 και ώρα 12η μεσημβρινή .

Είναι οι ελιές υγιεινό σνακ; 7 λόγοι να το σκεφτείς

asxssdsaasdasdxZxasxzxxzxxxxx.jpgΟι ελιές είναι ένα νόστιμο μεσογειακό γεωργικό προϊόν. Η ελιά είναι μια τροφή χαμηλής περιεκτικότητας σε θερμίδες χαμηλής περιεκτικότητας σε GI που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά και υγιές για την καρδιά αφού περιέχει ελαϊκό οξύ. Θα μπορούσαν ακόμη και να βοηθήσουν τις προσπάθειές σας για την απώλεια βάρους ή τη μείωση της χοληστερόλης!

Διαβάστε περισσότερα 
stogiatro.gr

Μπορεί το σκόρδο να βοηθήσει στη μείωση της χοληστερόλης; Τι λένε οι μελέτες

colesterol-bueno-630x315.jpgΤο σκόρδο μπορεί να μειώσει τη χοληστερόλη, με μερικές μελέτες να καταγράφουν μείωση της συνολικής χοληστερόλης έως και 12%. Το φαινόμενο φαίνεται να έχει βραχυχρόνια αποτελέσματα και όχι άμεσα και σταθερά.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.g

Όσοι δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ στη μέση ηλικία, είναι πιθανότερο να εμφανίσουν άνοια στην τρίτη

alkool_2XCVCVZXCV.jpgΜήπως ένα ποτηράκι κρασί τη μέρα τον νευρολόγο κάνει πέρα; Οι άνθρωποι που δεν πίνουν καθόλου αλκοόλ ως μεσήλικες, ιδίως καθόλου κρασί, αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο να εκδηλώσουν άνοια στην τρίτη ηλικία, σε σχέση με όσους καταναλώνουν με μέτρο, σύμφωνα με μια νέα βρετανο-γαλλική επιστημονική μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα 
stogiatro.gr


Συγχαρητήριο μήνυμα του Προέδρου της Βουλής προς τον Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο μαθηματικών «Rolf Nevanlinna 2018»


  



                                                                                                     Αθήνα, 3 Αυγούστου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης απηύθυνε συγχαρητήρια  στον καθηγητή του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Επιστήμης των Υπολογιστών του αμερικανικού πανεπιστημίου ΜΙΤ, Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, ο οποίος τιμήθηκε με το βραβείο μαθηματικών «Rolf Nevanlinna 2018».
Ο Πρόεδρος της Βουλής δήλωσε: «Είναι μεγάλη τιμή για τη χώρα μας και για το σύνολο του επιστημονικού κόσμου η απονομή του σημαντικότατου αυτού βραβείου στον εξέχοντα επιστήμονα Κωνσταντίνο Δασκαλάκη, απόφοιτο του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου και καθηγητή του ΜΙΤ. Η κορυφαία αυτή διεθνής διάκριση, όπως και άλλες σπουδαίες διακρίσεις για τα λαμπρά μυαλά της Ελλάδας, εύχομαι να ανοίξει το δρόμο έτσι ώστε οι νέοι Έλληνες επιστήμονες που διαπρέπουν στο εξωτερικό να έχουν την ευκαιρία να προσφέρουν και στη χώρα μας. Είμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι».

Απόκτηση μετοχών Eurobank από συνταξιοδοτικό ταμείο, ελεγχόμενο από τη Fairfax Financial Holdings Limited («Fairfax»)

cid:image001.jpg@01D3B23E.64D6EDC0
Ανακοίνωση

Η Τράπεζα Eurobank Ergasias Ανώνυμη Εταιρεία (εφεξής «Eurobank») ανακοινώνει, σύμφωνα με το άρθρο 17 (Δημοσιοποίηση προνομιακών πληροφοριών) του Κανονισμού (ΕΕ) 596/2014 για την κατάχρηση της αγοράς, και κατόπιν σχετικής γνωστοποίησης που έλαβε από τον κ. Bradley Paul L. Martin (ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος του Δ.Σ. της Eurobank και ανώτερο στέλεχος της Fairfax) και από τον όμιλο Fairfax, ότι το συνταξιοδοτικό ταμείο “Fairfax Financial Holdings Master Trust Fund” που ελέγχεται από τη Fairfax, αγόρασε 2.000.000 μετοχές της Eurobank την 31η Ιουλίου 2018, με μέση τιμή κτήσης €0,8715.

Eurobank Press Office