Σάββατο 21 Ιουλίου 2018

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή παρουσιάζονται μεγαλόσχημες δηλώσεις για την τραγωδία του κράτους της Κύπρου, περίσσευμα υποκρισίας και πατριωτισμού. Στη μεγαλύτερη εθνική τραγωδία που προκλήθηκε από τη Χούντα της Ελλάδας και τον Πόντιο Ιωαννίδη σε αγαστή συνεργασία με το Κράτος της Τουρκίας, τα αρχεία παραμένουν ερμητικά κλειστά και τα διδάγματα άγραφα, εσκεμμένα, σχεδόν μισό αιώνα μετά.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

Της Λέττας Καλαμαρά 

Μέσα στο κατακαλόκαιρο και άρον-άρον, εντός 10 ημερών, ο Υπουργός Παιδείας, Έρευνας(;) και Θρησκευμάτων προαναγγέλει το νέο σύστημα εισαγωγής στα ελληνικά Πανεπιστήμια. Το βέβαιο είναι ένα: Η ριζοσπαστική Αριστερά σεβόμενη το καθεστώς της θα επιδιώξει την είσοδο της νεολαίας μέσα από αδιαφανείς διαδικασίες, σε αντικατάσταση των Πανελλαδικών εξετάσεων που ο έλεγχός τους από το κόμμα είναι δυσχερής. 

Τι προσέχουμε με τον καύσωνα για να έχουμε την υγεία μας. Χρήσιμες οδηγίες για ομάδες ατόμων υψηλού κινδύνου


του Aλέξανδρου Γιατζίδη, M.D., medlabnews.gr
Οι υψηλές θερμοκρασίες αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, μπορούν να οδηγήσουν σε ανεπιθύμητες ή και επικίνδυνες για την υγεία τους καταστάσεις.
Ιδιαίτερη φροντίδα πρέπει να υπάρχει για τις ευπαθέστερες στις υψηλές θερμοκρασίες ομάδες πληθυσμού, οι οποίες είναι τα νεογνά, τα βρέφη, οι ηλικιωμένοι και οι πάσχοντας από χρόνια νοσήματα.
Με αφορμή τις προβλέψεις της Ε.Μ.Υ για σταδιακή αύξηση θερμοκρασίας και καύσωνα σε όλη την χώρα για τις επόμενες ημέρες, υπενθυμίζουμε τα βασικά προληπτικά μέτρα για τον καύσωνα ....................

Συναγερμός για τον Ιό του Δυτικού Νείλου στην Αττική - που εμφανίστηκαν νέα κρούσματα

synagermos-gia-ton-io-tou-dytikoy-neilou-stin-attiki-se-poies-perioxes-emfanistikan-nea-kroysmata.jpgΝέο κρούσμα του Δυτικού Νείλου, αυτή τη φορά στην Αθήνα, κρούει τον "κώδωνα του κινδύνου" για ύπαρξη νέας εστίας μόλυνσης του Ιού.

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

 

Ολοκληρώνεται στις 19/7 ο 1ος ψεκασμός του Προγράμματος Δακοκτονίας έτους 2018.


Εμφάνιση Γκικας   Θανάσης.jpgΠαρά  την  καθυστέρηση  του  Υπουργείου  Αγροτικής  Ανάπτυξης  στην  διαδικασία  κατανομής  χρηματοδότησης  και πρόσληψης  Τομεαρχών  Γεωπόνων,  το  πρόγραμμα  δακοκτονίας  διεξάγεται  κανονικά  με  την  συμμετοχή  των  Γεωπόνων  της  Διεύθυνσης  Αγροτικής   Οικονομίας  κάθε  Περιφερειακής  Ενότητας,  παράλληλα  με την  εκτέλεση των   λοιπών  υπηρεσιακών τους   καθηκόντων.   Τους ευχαριστώ  θερμά  για  την  συμμετοχή  τους  στο  Πρόγραμμα  δακοκτονίας  2018,  με  στόχο  την  απρόσκοπτη  ολοκλήρωση  του  και  την  αναβάθμιση  της  ποιότητας  του  ελαιολάδου.

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ   ΓΚΙΚΑΣ
Θ.  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ 
  Πρωτογενούς  Τομέα

Χρ. Δήμας: Συνάντηση με τον Αναπλ.Υπουργό του Ην.Βασιλείου για το Brexit

Συνάντηση με τον Αναπληρωτή Υπουργό για θέματα Εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου απο την Ευρωπαϊκή Ένωση (Brexit), Λόρδο Κάλλαναν και την Πρέσβη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ελλάδα, κα. Κ.Σμιθ, είχε ο Βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας.
Ο κ. Δήμας ενημερώθηκε για την εξέλιξη της διαδικασίας εξόδου του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση, τις επιπτωσεις του Brexit στις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου, τις σχέσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ενωσης-Ηνωμένου Βασιλείου αλλα και τις εξελίξεις στην Βρετανική πολιτική σκηνή.
Στη συζήτηση με το Βρετανό πολιτικό, ο κ. Δήμας με τους συναδέλφους του Κ.Δουζινα (ΣΥΡΙΖΑ) και Γ.Μαυρωτά (Ποτάμι), έθεσαν το κρίσιμο ζήτημα της παράνομης κράτησης των δύο Ελλήνων στρατιωτικών απο την Τουρκία τους τελευταιους μηνες, ζητώντας ενεργή δημόσια στήριξη απο την Βρετανική κυβερνηση.

Σημαντικά έργα αγροτικής οικονομίας εξασφάλισε ο Πέτρος Τατούλης από το ΠΑΑ 2014 – 2020


http://www.topontiki.gr/sites/default/files/pontikiold/oldphotostatoulis1395656079.jpgΤην ικανοποίησή του εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης για τη δέσμευση του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χαράλαμπου Κασίμη για την ένταξη στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 σημαντικών διεκδικήσεων της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Η αδράνεια είναι ευθύνη – Δημόσια παρέμβαση του Προέδρου του ΤΕΕ για ηλεκτρονικές διαδικασίες τώρα, παντού!

Αποτέλεσμα εικόνας για στασινοσ
Με αφορμή το τελευταίο περιστατικό ξυλοδαρμού υπαλλήλου σε υπηρεσία πολεοδομίας των Κυκλάδων, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός δήλωσε:

«Είναι αδιανόητο, εν έτει 2018, να μην υπάρχει στη χώρα νομιμότητα και ομαλή δημοκρατική λειτουργία. Η κατάσταση έχει πλέον ξεφύγει και όσοι έχουν αποφασιστική αρμοδιότητα οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους απέναντι στους δημοσίους υπαλλήλους αλλά και στους μηχανικούς που εργάζονται και

Η ΡΟΗ ΤΩΝ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Μετά από απουσία για λόγους υγείας 20 και πλέον ημερών, η ροή των ειδήσεων από το ιστολόγιο  "ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ...", συνεχίζεται κανονικά