Παρασκευή 29 Ιουνίου 2018

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CRPM στην Πάτρα


Εμφάνιση 2.jpg

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συμμετέχει στη Γενική Συνέλευση της Διαμεσογειακής Επιτροπής της CRPM (Διάσκεψης των Παράκτιων και Νησιωτικών Περιφερειών της Ευρώπης) που πραγματοποιείται στην Πάτρα (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας) και συμμετέχουν 50 Μεσογειακές Περιφέρειες. Οι εργασίες  άρχισαν χθες και θα συνεχιστούν και σήμερα Παρασκευή. Την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τον Περιφερειάρχη κ. Πέτρο Τατούλη εκπροσωπεί ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Ευρωπαϊκών Θεμάτων - Διεθνών Θεμάτων Απόστολος Ε. Παπαφωτίου

Με τον Πελοποννήσιο, Παναγιώτη Μπαλαμό, Καλλιτεχνικό Διευθυντή, το μεγαλύτερο Φεστιβάλ Πνευστών της Ευρώπης, 6-8 Ιουλίου 2018 στον Παρνασσό.

Εμφάνιση ΑΦΙΣΑ ΠΝΕΥΣΤΩΝ 2018.jpg 
Το κορυφαίο Φεστιβάλ Πνευστών της Ευρώπης, θα διεξαχθεί 6-8 Ιουλίου 2018, στο Αγρόκτημα "Αμφίκαια", στους πρόποδες του Παρνασσού, υπό την Καλλιτεχνική Διεύθυνση του κορυφαίου Έλληνα Τρομπετίστα, Παναγιώτη Μπαλαμού. Ο Παναγιώτης Μπαλαμός, γεννήθηκε το 1972 στο Τορόντο του Καναδά. Σε ηλικία 12 ετών, πήρε τα πρώτα μαθήματα τρομπέτας στη Δημοτική Φιλαρμονική του Ναυπλίου, με αρχιμουσικό τον Βασίλειο Χαραμή και υπαρχιμουσικό τον Θεοδόση Αντωνιάδη. Συνέχισε τις σπουδές του στην τρομπέτα (1990), στο Ωδείο Αθηνών με καθηγητή το Νίκο Ξανθούλη. Το 1996 πήρε το δίπλωμά του με βαθμό Άριστα

Αρχίζουν οι εργασίες της Συνόδου της Βουλής των Εφήβων με θέμα «Ένα σχολείο να μας χωράει: Κάνουμε like στη διαφορά»

Εμφάνιση ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΓ' ΣΥΝΟΔΟΥ 2018_Page_1.jpg
Τη Δευτέρα 2 Ιουλίου 2018 αρχίζουν οι εργασίες της ΚΓ΄ Συνόδου του εκπαιδευτικού προγράμματος Βουλή των Εφήβων, οι οποίες ολοκληρώνονται την Παρασκευή 6 Ιουλίου.
Η Βουλή των Εφήβων είναι εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Ιδρύματος της Βουλής των Ελλήνων για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία, με κυριότερη επιδίωξη τον διάλογο και προβληματισμό μεταξύ μαθητών και μαθητριών για θέματα κοινοβουλευτισμού και δημοκρατίας. Το θέμα της φετινής Συνόδου «Ένα σχολείο να μας χωράει: Κάνουμε like στη διαφορά» διαμορφώθηκε με τη βοήθεια εφήβων και αποτυπώνει τους προβληματισμούς τους σχετικά με τη διαφορετικότητα στον χώρο του σχολείου.
Κατά τη διάρκεια των εργασιών οι «έφηβοι βουλευτές», χωρισμένοι σε έξι θεματικές ομάδες εργασίας, με τη βοήθεια των μελών της επιστημονικής επιτροπής του προγράμματος και εξωτερικών συνεργατών με ευρύτερη γνωστική εποπτεία επί των ζητημάτων που θα απασχολήσουν τη Σύνοδο, θα ενημερωθούν και θα συζητήσουν για τη διαφορετικότητα και τις πτυχές έκφρασής της, για τον σεβασμό και την αποδοχή του «ξένου», ενώ παράλληλα θα συμμετάσχουν σε ποικίλα εργαστήρια βιωματικού χαρακτήρα και θα παρακολουθήσουν ειδικά σχεδιασμένο πρόγραμμα πολιτιστικών εκδηλώσεων. Οι εργασίες θα κορυφωθούν με τη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής των Εφήβων, την Παρασκευή 6 Ιουλίου.
Οι 300 «έφηβοι βουλευτές» είναι μαθητές και μαθήτριες της Α΄ και Β΄ Λυκείου των σχολείων της Ελλάδας, της Κύπρου, των ελληνικών σχολείων του απόδημου ελληνισμού, καθώς και των Επαγγελματικών Σχολών του ΟΑΕΔ και αναδείχθηκαν με ηλεκτρονική κλήρωση, μετά το πέρας της διαδικασίας συμμετοχής των υποψηφίων. 

ΚΓ΄ Σύνοδος της Βουλής των Εφήβων

Πέτρος Τατούλης: Τρία σημαντικά έργα για τη Μεσσηνία


https://m2.spitogatos.gr/118822999_300x220.jpg?v=20130730Τρία σημαντικά έργα που θα δώσουν πνοή στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης. Πρόκειται για τη σύμβαση κατασκευής του έργου «Βελτίωση- Συντήρηση Οδού: 9η Εθνική Οδός Ράχες- Αρχαιολογικός χώρος Περιστεριάς Δήμου Τριφυλίας ΠΕ Μεσσηνίας» προϋπολογισμού 245.000,00 ευρώ, του έργου «Κατασκευή Ισόπεδου Κόμβου στη συμβολή της πρώτης Επαρχιακής Οδού με οδό Ναυαρίνου Δήμου Καλαμάτας», της ΠΕ Μεσσηνίας προϋπολογισμού 400.000,00 ευρώ και του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίου στην 1η Ε.Ο. Καλαμάτας Αερόπολης (τμήμα Καλαμάτα-Βέργα)», προϋπολογισμού 150.000, 00 ευρώ.

Επίσκεψη Καλλίρη στα έργα στις περιοχές του Σχοίνου και των Πισίων.


 Εμφάνιση IMG_20180627_115013.jpg
O Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης μαζί με τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Πετρίτση, τον Πρόεδρο Επαγγελματιών Σχοίνου κ. Κωνσταντίνο Λάμπρου και τον Πρόεδρο της Τ.Κ. Πισίων  κ. Ιωάννη Γκίκα, επισκέφθηκαν τα έργα στις περιοχές του Σχοίνου και των Πισίων.

ΕΛΛΑΣ: ΤΟ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ



Της Λέττας Καλαμαρά 


Αδίστακτος ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανοίγει τις πύλες της Ελλάδας σε όλα τα «ανθρώπινα περισσεύματα» της Γερμανίας ξεδιάντροπα. Αυτό που δεν επέλεξε ούτε καν ο Αλβανός ομόλογός του για να προστατεύσει τη χώρα του, ο κ.Τσίπρας εμφανίζεται πρόθυμος και ικανός να το πραγματοποιήσει εις βάρος της αξιοπρέπειας της Ελλάδας. Ασφαλώς ξεπληρώνει τα γραμμάτια της εξουσίας του, και αγοράζει χρόνο εξουσίας, όπως έκανε άλλωστε και με την παράδοση της σύγχρονης μακεδονικής γλώσσας και ταυτότητας στους Σκοπιανούς, στους αναγνωρισμένους πια επίσημα και από την επίσημη Ελλάδα "Μακεδόνες".

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Εμφάνιση ΑφισαΣΦΚΟΙΝΘΙΑΣ.jpg

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Σύλλογος Ιδιοκτητών Φροντιστών Μέσης Εκπαίδευσης του Ν. Κορινθίας σας προσκαλεί στην εκδήλωση που διοργανώνει την Τρίτη 3 Ιουλίου στις 7.00΄μ.μ. στο Επιμελητήριο Κορινθίας (Ερμού 2, Κόρινθος), με θέμα «Επιλέγω Σπουδές και Επάγγελμα, Συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου», με εισηγητή τον Δρ Κωνσταντίνο Κότιο, Διδάκτορα Α.Π.Θ., Σύμβουλο Σταδιοδρομίας της εταιρείας EMPLOY.
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαιτέρως.
    
 Ο Πρόεδρος                               Ο Γραμματέας
Θοδωρής Βασιλακόπουλος       Σταύρος Βαϊακόπουλος

ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣTA 60's


Η ιστορία κάνει κύκλους και η Ελλάδα γυρίζει στα μεταπολεμικά χρόνια, που ήταν γεμάτα πόνο αλλά ήταν το εφαλτήριο, όταν σημείωσε τεράστια πρόοδο και άνοδο του βιοτικού επιπέδου της, όντας στην πλευρά των νικητών. Μία περίοδο άνθησης που ξεκίνησε από τον Πόλεμο της Κορέας και διακόπηκε άνανδρα από τη Χούντα του Ιωαννίδη και του τρισάθλιου δόγματος Κίσινγκερ, που επέβαλε παγκοσμίως δικτατορίες ως μορφές πολιτεύματος, fake δημοκρατίες, στη μορφή που τις ζούμε πλέον εν έτει 2018.