Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Ουρικό οξύ, ουρική αρθρίτιδα και νεφρική βλάβη; Ποιοι κινδυνεύουν και ποια η σωστή διατροφή


 
Η ουρική αρθρίτιδα είναι μια κοινή και οδυνηρή πάθηση που προσβάλλει τις αρθρώσεις. Σχηματίζονται μικροί κρύσταλλοι μέσα και γύρω από την άρθρωση, προκαλώντας φλεγμονή, πόνο και πρήξιμο. Αυτοί οι κρύσταλλοι σχηματίζονται από ένα από τα συνήθη απόβλητα που παράγονται από τον οργανισμό, το ουρικό οξύ. Κανονικά το σώμα αποβάλλει το επιπλέον ουρικό οξύ μέσω των νεφρών στα ούρα. Ωστόσο, αυτό δεν συμβαίνει αρκετά γρήγορα σε άτομα με ουρική αρθρίτιδα. Αυτό

Πέτρος Τατούλης «Εγκρίθηκε η ανέγερση κτιρίου παροχής συσσιτίων στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου»


 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhE5vaHgVs95Bcze23MoMxpw12Mc0thrRF3TTmpMrC_q7DZUGLUEuZCB0aYVk1DBrVInrkWphsN3iXDYIz42OvPiqp7dpsj5ASnRfN3VaXUtF03qnkStWt9V8NObautqdLkG1z-2iHkyihv/s1600/DSC_5132.JPG
Για το πολυαρθωτό έργο της Περιφέρειας στις πέντε Περιφερειακές Ενότητες αναφέρθηκε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Πελοποννήσου την Τετάρτη 23/05.  



Ο Πέτρος Τατούλης ανέφερε συγκεκριμένα: «Υλοποιούμε συνεχώς νέα έργα σε

H «Μυθική Πελοπόννησος» ταξίδεψε στις Η.Π.Α.

Εμφάνιση Φωτ.01.jpg
Εμφάνιση Φωτ.02.jpg



Με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακό αντίκτυπο, στο αμερικανικό κοινό και τους επαγγελματίες του τουρισμού, ολοκληρώθηκε το 1ο B2B Roadshow για την Ελλάδα, το οποίο διεξήχθη σε 3 μεγάλα αστικά κέντρα της Αμερικής, Βοστώνη, Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, από 7 έως 10 Μαΐου 2018.
Πρόκειται για τη 2η διοργάνωση Greek Panorama στις Η.Π.Α. από την εταιρεία North Events μαζί με την Hellas North American Events, η οποία με επιλογή των διοργανωτών και των συμμετεχόντων και σε συνεργασία με την Αμερικανική Ομοσπονδία Τουριστικών Πρακτόρων ASTA, πραγματοποίησε ένα σφικτό και περιεκτικό πρόγραμμα που αφορούσε οργανωμένες και εξειδικευμένες συναντήσεις με τουριστικούς πράκτορες.

Εγκαίνια του Φάρου της Μονεμβασιάς


 https://i.ytimg.com/vi/_XdnOU6W-P0/maxresdefault.jpg
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού του Υπουργείου Άμυνας και η Υπηρεσία Φάρων του Πολεμικού Ναυτικού, θα εγκαινιάσουν την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 12.00 μ.μ., τον Διατηρητέο Φάρο της Μονεμβασιάς, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών Στερέωσης και Αποκατάστασής του.
Το έργο χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα ΕΣΠΑ 2007-2013 της

Πέτρος Τατούλης: «Οι Περιφέρειες είναι το μέλλον της Ευρώπης»


Εμφάνιση 20180518_210101.jpg 
Την άποψη του πώς «Οι Περιφέρειες είναι το μέλλον της Ευρώπης» εξέφρασε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη διάρκεια της ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Βουλευτικού στο Ναύπλιο με θέμα: «Η συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης: Ελλάδα-Ευρώπη: Προκλήσεις και Προοπτικές»

«Θεωρώ ότι το μέλλον της Ευρώπης είναι οι Περιφέρειες της, γιατί με την επιπλέον δυναμική των Περιφερειών της Ευρώπης, θα προσδιορίζουν και θα καθορίζουν σε υψηλό επίπεδο το ίδιο της το μέλλον. Το κατάλληλο όχημα για πετύχουμε το στόχο αυτό είναι η Περιφερειακή διακυβέρνηση» σημείωσε αρχικά ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, για να συνεχίσει ότι και η χώρα μας χρειάζεται ισχυρή Περιφερειακή Διακυβέρνηση, προκειμένου να αμβλυνθούν όλα τα προβλήματα, «και νομίζω πώς δεν πρέπει να πέσουμε στο λάθος και στην παγίδα να κρατικοποιήσουμε ξανά τις Περιφέρειες. Πρέπει να ξεπεράσουμε τις κακές μας πρακτικές, οι οποίες ήταν αποτέλεσμα πολιτικής και κομματικής ανωριμότητας, αλλά και σε ένα μεγάλο κομμάτι ήταν αποτέλεσμα και της κοινωνικής μας ανωριμότητας».

Ο κ. Τατούλης αναφέρθηκε επίσης στην αξιοποίηση των Ελλήνων Ευρωβουλευτών στο θέμα της Περιφερειακής Διακυβέρνησης λέγοντας χαρακτηριστικά «Η δική σας εμπειρία και οι δικές σας γνώσεις είναι πολύ χρήσιμες για να πειστούν, όλοι αυτοί που θεωρούν ότι εξασφαλίζουν πελατεία στα κομματικά τους φέουδα, ότι η Περιφερειακή Διακυβέρνηση αποτελεί το σημαντικότερο βήμα εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας, προκειμένου να επιτύχουμε την μεγάλη αποτελεσματικότητα στην αναπτυξιακή προοπτική της χώρας»


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου

3ος περιφερειακός Διαγωνισμός FinTech “Beyond Hackathon” από την Eurobank

 cid:image001.jpg@01D3B23E.64D6EDC0

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


H Eurobank διοργανώνει, για τρίτη διαδοχική χρονιά, τον Περιφερειακό Διαγωνισμό FinTech “Beyond Hackathon”, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στις 24 Ιουνίου 2018, στις εγκαταστάσεις της Eurobank στη Νέα Ιωνία.

Στόχος του 3ου Περιφερειακού Διαγωνισμού FinTechBeyond Hackathon”, μιας πρωτοβουλίας που έχει σχεδιάσει και υλοποιεί το Κέντρο Καινοτομίας της Eurobank, είναι να διακρίνει και να ενισχύσει νέες, ταλαντούχες ομάδες - φυσικών προσώπων και νεοσυσταθέντων νομικών προσώπων - που

Στον Πρόεδρο της Βουλής η ετήσια Έκθεση του Συνηγόρου του Καταναλωτή

Εμφάνιση IMG_2018_05_25_025.jpg 
Αυξημένες κατά περίπου 30% ήταν το 2017 οι υποθέσεις που έφθασαν στον Συνήγορο του Καταναλωτή, αγγίζοντας τις 9.757, όπως τόνισε ο επικεφαλής της Ανεξάρτητης Αρχής, κ. Λευτέρης Ζαγορίτης, ο οποίος επέδωσε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαο Βούτση, την ετήσια Έκθεση Πεπραγμένων της Αρχής.
Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, η Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, κ. Χαρά Καφαντάρη και η αναπληρώτρια Συνήγορος του Καταναλωτή και Διευθύντρια του Ευρωπαϊκού Κέντρου Καταναλωτή Ελλάδος, κ. Αθηνά Κοντογιάννη.

Με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Ωδείου Ευρωστίνης, Δερβεναίο Στέλιο Γκόλγκαρη, Επίσημο Προσκεκλημένο, το Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, 15-17 Ιουνίου 2018.

 Εμφάνιση ΣΤΕΛ. ΓΚΟΛΓΚΑΡΗΣ.JPGΕμφάνιση ΑΦΙΣΑ ΒΟΛΟΥ 2018.jpg
Μεγάλη τιμή για τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Δημοτικού  Ωδείου Ευρωστίνης, Δερβεναίο Στέλιο Γκόλγκαρη , που θα είναι Επίσημος Προσκεκλημένος, στο πιο ιστορικό κιθαριστικό φεστιβάλ της Ευρώπης, 15-17 Ιουνίου 2018, στο Φεστιβάλ Κιθάρας Βόλου, που τα τελευταία χρόνια διοργανώνεται από τον Δ.Ο.Ε.Π.Α.Π.-ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου και Καλλιτεχνικό Διευθυντή και τον Βολιώτη, τραγουδοποιό, κιθαριστή και παιδαγωγό Τάσο Ιωακειμίδη.
Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν τρεις μέρες και στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται, συναυλίες, σεμινάρια, διαγωνισμοί και διαλέξεις κιθάρας.
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα πραγματοποιηθεί η μεγάλη συναυλία της διεθνούς πλέον φήμης Κιθαριστικής Ορχήστρας Βόλου -Μαγνησίας, που έχει ενταχθεί στην Ελληνική Κιθαριστική Ορχήστρα, στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου "Μελίνα Μερκούρη", υπό την διεύθυνση του Βολιώτη Μαέστρου και Κιθαριστή Αλέξανδρου Παπαρίζου και Σολίστ την διάσημη μεσόφωνο Μαρίτα Παπαρίζου, τον Στέλιο Γκόλγκαρη, αλλά και τους Βολιώτες, Ντίνο Γκρίνια, Ταξιάρχη Κούντρια, Γεράσιμο Σιούρα & Θάνια Παπαγεωργίου.


Stelios Gol

Νέα Σημαντικά Έργα για την Κορινθία


 http://protinewskorinthias.gr/wp-content/uploads/2018/05/xfhy.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την Κορινθία εγκρίθηκαν μετά από εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη σημαντικά έργα άμεσης προτεραιότητας για το νομό .



Εκτός ημερήσιας διάταξης εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας-Αγ. Θεοδώρων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την υλοποίηση του έργου «Βελτίωση – Συντήρηση Επαρχιακής Οδού Λουτρακίου-Περαχώρας (Ισόπεδοι Κόμβοι) προϋπολογισμού 1.000.000.



Εγκρίθηκε η σύναψη προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του Δήμου Λουτρακίου- Περαχώρας- Αγ. Θεοδώρων, του Λιμενικού Ταμείου Λουτρακίου, του

Ολα θα κριθούν στο αυριανό φινάλε στη Β΄ Κορινθίας


 http://revista.gr/wp-content/uploads/2016/11/DSC_1025-960x960.jpg
Όλα θα κριθούν αύριο, στο τέλος του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας Κορινθίας. Έτσι ο ΠΑΣ Κλένια , θέλει, έναν βαθμό ακόμα, για να κατακτήσει την άνοδο στην Α΄ κατηγορία  ως πρωταθλητής ( αγωνίζεται εντός έδρας με την Περαχώρα),τίποτα δεν έχει ξεχωρίσει ακόμα για το ποιες θα είναι οι δύο τυχερές ομάδες από τις 4 που διεκδικούν τα «μαγικά εισιτήρια» ( Σαρωνικός Γαλατακίου, Ατρόμητος Χιλιομοδίου, Ολυμπιακός Λουτρακίου και Άγιοι Θεόδωροι). Ο Ατρόμητος Χιλιομοδίου αγωνίζεται εκτός έδρας με τον αδιάφορο βαθμολογικά  Ποσειδώνα Κυράς Βρύσης, και θέλει μόνο νίκη μια νίκη για την επιστροφή του στην Α΄  κατηγορία. Ο αγώνας της χρονιάς διεξάγεται αύριο στο «Θώδειο» στάδιο ανάμεσα στον Ολυμπιακό Λουτρακίου και τον Σαρωνικό Γαλατακίου που θα τα δώσουν όλα για όλα για την νίκη και το «μαγικό χαρτάκι» που οδηγεί στην Α΄ Κορινθίας. Ο χαμένος από την μάχη του αγώνα δεν κερδίζει τίποτα παρά τον αγώνα που έκανε , πλησίασε κοντά στη πηγή αλλά νερό δεν ήπιε , όπως και οι Άγιοι Θεόδωροι που αύριο, αγωνίζονται , εκτός έδρας με τον αδιάφορο βαθμολογικά Άρη Βοχαϊκού.

Από τους υπόλοιπους αγώνες, ξεχωρίζει ο αγώνας ανάμεσα στις δύο συνδημότισσες ομάδες της Δυτικής Κορινθίας ανάμεσα στον αδιάφορο Πανευρωστινιακό και στην υποβιβασμένη ομάδα της Λυκοποριάς, την ίδια στιγμή στον Άγιο  Βασίλειο η τοπική Πρόοδος πασχίζει για θετικό αποτέλεσμα για την παραμονή της στην κατηγορία ,κόντρα στον  υποβιβαζόμενο Κύψελο. Τέλος «αποχαιρετούν» την κατηγορία και τα "ζευγάρια" της αγωνιστικής, η Θύελλα Κ. Διμηνιού με τα Ταρσινά ΄97 και ο Αστέρας Κορίνθου με τον  Φωκά Αρχαίων Κλεωνών .

Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ( 30η) ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Αστέρας Κορίνθου
-
Φωκάς Αρχ. Κλεωνών (26/5)

Θύελλα Κ. Διμηνιού
-
Ταρσινά '97
Ποσειδών Κ. Βρύσης
-
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
ΣΦΛ Ολυμπιακός
-
Σαρωκός Γαλατακίου
Πρόοδος Αγ. Βασιλείου
-
ΠΑΣ Κύψελος
Άρης Βοχαϊκού
-
Αγ. Θεόδωροι









ΠΑΣ Κλένια - ΑΟ Περαχώρας
Πανευρωστινιακός - ΑΟ Λυκοποριάς