Κυριακή, 28 Οκτωβρίου 2018

Ο εορτασμός της ιστορικής επετείου του ΟΧΙ στο Δερβένι ( Φωτογραφίες -video)


Με κάθε επισημότητα το Δερβένι , η πρωτεύουσα της Δ. Ε.  Ευρωστίνης, τίμησε την Ιστορική επέτειο του ΟΧΙ που 78 χρόνια πριν , στις 28 Οκτωβρίου 1940 , Έλληνες βροντοφώναξαν στον ξένο επιδρομέα , γράφοντας χρυσές σελίδες Ιστορίας στα βουνά της Πίνδου και της Βορείου Ηπείρου.
Στις 10.00 το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Δερβενίου έγινε επίσημη Δοξολογία από το Ιερό  Κλήρο της Δημοτικής Ενότητας Ευρωστίνης, παρουσία τoυ Αντιδημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Δημητρίου Κάσσιου. των Δημοτικών Συμβούλων κ.κ. Βασιλείου Κούκιου , Νίκου Κεκερή και Ανδρέα Καραβά, της Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δερβενίου κας Διαμάντως Δενδρινέλη,  προέδρων των τοπικών Κοινότητων της Ενότητας  των Δημόσιων υπηρεσιών , των Σχολείων της περιοχής  καθώς Σωματείων  Συλλόγων και πλήθος κόσμου. Τον Πανηγυρικό της ημέρας   εκφώνησε η καθηγήτρια  Λυκείου Δερβενίου κ..Πληθάκη Ιωάννα.
Μετά την δοξολογία επακολούθησε  από τους ιερείς τις περιοχής και τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ευρρωστίνης και εφημέριο του Αγίου Ιωάννου π. Ιωάννη Γιαννακά επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο των ΗΡΩΩΝ στην κεντρική πλατεία, παρουσία των αρχων της περιοχής , η Κατάθεση στεφάνων από Δημοτική Αρχή , 
Αστυνομία , Πυροσβεστική Υπηρεσία, Δημοτική φιλαρμονική Δερβενίου, εμπορικό Σύλλογο Δερβενίου  Σχολεία ( νηπιαγωγείο, Δημοτικό, Γυμνάσιο Λύκειο , κλπ..
 
Ακολούθως ετηρήθει ενός λεπτού σιγή και η τελετή έληξε με την ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου από την Φιλαρμονική ορχήστρα του Δερβενίου.
Στη 11 το πρωί έγινε η μαθητική παρέλαση από μαθητές/τριες των σχολείων
( Νηπιαγωγείου , Δημοτικού , Γυμνασίου & Λυκείου) Δερβενίου υπό τους ήχους 
εμβατηρίων που παιάνιζε η Φιλαρμονική  του Δερβενίου, επί της ΠΕΟ. Αθηνών – Πατρών ( Οδός Γεωργίου Μπαλή) από της οδικής γέφυρας  μέχρι το ύψος της  οδού Αγίου Ιωάννου., παρουσία των αρχών και πλήθους κόσμου.


Κείμενο φωτογραφίες : ΒΑΣΙΛΗΣ ΛΑΛΟΣ
VIDEO:  Φίλιππος Μαραγκός