Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ο πόλεμος ξεκίνησε. Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί...


Του Λάζαρου Καλλιανιώτη

Στα ύψη ανέβηκε το πολιτικό θερμόμετρο, στη σκιά της ανεξαρτητοποίησης του βουλευτή των ΑΝΕΛ Γιώργου Λαζαρίδη.
Ο Πάνος Καμμένος ήταν ο πρώτος, ο οποός φωτογράφησε επιχειρηματικά συμφέροντα, πίσω από την κίνηση του μέχρι πρότινος βουλευτή του κόμματός του, κάτι που είχε κάνει και με την περίπτωση του Δημήτρη Καμμένου.
Αυτή τη φορά ωστόσο, το παιχνίδι… χόντρυνε, με το Μέγαρο Μαξίμου να βγαίνει 


μπροστά, και να επιχειρεί να μπλέξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη σε σενάρια Αποστασίας, ξυπνώντας “μνήμες 1965”, και τη συμμετοχή του πατέρα του, Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στα δραματικά γεγονότα που οδήγησαν στην ανατροπή της κυβέρνησης της Ένωσης Κέντρου υπό τον Γεώργιο Παπανδρέου. Μια εξέλιξη φορτισμένη ιστορικά και πολιτικά, καθώς άνοιξε το δρόμο για τη δικτατορία των συνταγματαρχών, η οποία “έβαλε την Ελλάδα στον γύψο” για επτά χρόνια.
Στη σχετική διαρροή του Μεγάρου Μαξίμου, αναφέρονται τα εξής:
“Συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα στον Πειραιά και στη Θεσσαλονίκη, λειτουργώντας για λογαριασμό Μητσοτάκη απεργάζονται εδώ και καιρό σχέδιο νέας αποστασίας. Είναι προφανές το γιατί.
Η έξοδος από τα μνημόνια, το τέλος της λιτότητας, η ελάφρυνση του χρέους αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Μητσοτάκη που βιάζεται εξάλλου να προλάβει τις εξελίξεις στα ανοιχτά θέματά του με τη δικαιοσύνη. Είμαστε βέβαιοι ότι δε θα τα καταφέρουν.
Ο ελληνικός λαός έχει ήδη καταλάβει το σχεδιασμό τους και θα τιμωρήσει τους αποστάτες.
Ο κ. Λαζαρίδης καλείται να αποδείξει, με την απόφασή του να παραδώσει την έδρα του, αν αποτελεί ή όχι μέρος του παραπάνω σχεδιασμού”.
Στην παραπάνω διαρροή απάντησε η Νέα Δημοκρατία, με δική της ανακοίνωση:
«Οι ένοικοι του Μαξίμου βρίσκονται πλέον σε πανικό γιατί συνειδητοποιούν ότι καταρρέουν. Και όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις… το γαρ πολύ της θλίψεως γεννά παραφροσύνη».

ysterografa.gr