Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ξαναζωντάνεψε ο εφιάλτης στη Μάνδρα: Πλημμύρισαν σπίτια, ποτάμια οι δρόμοι Προβλήματα από τη «Νεφέλη» σε Δερβένι - Ξυλόκαστρο

 http://www.in.gr/wp-content/uploads/2018/06/larisa_plimmires-600x336.jpg
Πλημμυρικά φαινόμενα έχουν δημιουργηθεί σε πολλές περιοχές από το νέο κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα. 
 Προβλήματα παρατηρούνται στο Δερβένι  όπου έχουμε πολύωρες διακοπές ρεύματος με αποτέλεσμα η περιοχή να  παραμένει στο σκοτάδι,  το Ξυλόκαστρο όπου οι δρόμοι της πόλης μεταβλήθησαν σε χειμάρους.


Ένας δυνατός ανεμοστρόβιλος είχε ως αποτέλεσμα μεγάλες ζημιές στο νεκροταφείο Αγίας Τριάδας στην Τρίπολη.
Από τον δυνατό αέρα έσπασαν μάρμαρα και βάζα στα μνήματα και λίγη ώρα μετά άνθρωποι του Δήμου Τριπόλεως έκαναν καταγραφή των ζημιών για να αποκατασταθούν.,Η έντονη βροχόπτωση που διήρκεσε περίπου μία ώρα δημιούργησε πολλά προβλήματα στην Χαλκιδική και η κυκλοφορία στο επαρχιακό δίκτυο της Κασσάνδρας και της Σιθωνίας διεξάγεται με δυσκολία..
Άνοιξαν οι ουρανοί από νωρίς το πρωί στην πόλη του Βόλου και σε ολόκληρη τη Μαγνησία, όπως είχαν προβλέψει οι μετεωρολόγοι. Τεράστια προβλήματα, όμως, έχει προκαλέσει η νεροποντή στα Κανάλια Μαγνησίας, όπου έσπασαν ρέματα και πλημμύρισαν δεκάδες σπίτια.
 Κλειστός παραμένει ο δρόμος από τον Αγιόκαμπο προς το χωριό Σκλήθρο του δήμου Αγιάς, μετά από κατολισθήσεις που σημειώθηκαν σήμερα λόγω της κακοκαιρίας και των έντονων βροχοπτώσεων στην περιοχή.
Στον Βόλο η πυροσβεστική έχει απεγκλωβίσει αρκετούς πολίτες από τα οχήματά τους, ενώ στην Κατερίνη όπως και σε πολλές πόλεις της Βόρειας Ελλάδα είναι πολύ δύσκολο να κυκλοφορήσουν οι κάτοικοι ακόμα και στις κεντρικές οδούς.
Ασχημες μνήμες ξυπνά η σημερινή κακοκαιρία στην Μάνδρα Αττικής λίγους μήνες μετά την τραγωδία του περασμένου Φθινοπώρου.
Οι δρόμοι πλημμύρισαν ξανά μετά την ισχυρή βροχόπτωση και δημιουργεί προβλήματα στην μετακίνηση, καθώς από τα έργα που δεν έχουν τελειώσει ακόμη, υπάρχει πολύ χώμα και αρκετοί τσιμεντόλιθοι στους δρόμους της Μάνδρας.
Η Πυροσβεστική, στις περιοχές Μανδρα- Μέγαρα -Ν. Πέραμος Αττικής, έχει δεχτεί συνολικά 45 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.
Επιχειρούν 50 Πυροσβέστες με 20 οχήματα ενώ προληπτικά βρίσκονται στη περιοχή ένα ερπυστριοφόρο όχημα και μια βάρκα με δύτες της 1ης ΕΜΑΚ.Οπως αναφέρουν οι κάτοικοι, δεν έχουν γίνει ούτε τα βασικά αντιπλημμυρικά έργα και σε κάθε βροχή ανεβαίνει επικίνδυνα η στάθμη του νερού. Μάλιστα για τις επόμενες ώρες υπάρχει φόβος για επιδείνωση του καιρού που θα προξενήσει μεγαλύτερα προβλήματα.
Εν τω μεταξύ,  διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων, σε σημεία των παλαιών εθνικών οδών Αθηνών – Θηβών και Αθηνών – Κορίνθου, καθώς και στη Μάνδρα.
Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, διακόπηκε η κυκλοφορία στην π.ε.ο Αθηνών – Θηβών, από τον κόμβο Μάνδρας, στην π.ε.ο Αθηνών – Κορίνθου στο 34ο χλμ και στη Μάνδρα, στις οδούς Κοροπούλη και Ρόκα.
Ευθύνες στην κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου επιρρίπτει η ΝΔ για τις πλημμύρες στη Μάνδρα.
Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση που εξέδωσε το γραφείο τύπου της Νέας Δημοκρατίας αναφέρει:
«Η Μάνδρα πάλι πλημμύρισε. Με τον ίδιο ακριβώς τρόπο, όπως τον Νοέμβριο. Σπίτια και καταστήματα παραδόθηκαν πάλι στη λάσπη. Μία λέξη υπάρχει μόνο για αυτήν την Κυβέρνηση και την περιφερειάρχη Αττικής, Ρένα Δούρου: Ντροπή».

Το σκηνικό του καιρού «ντύνουν» ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες σε αρκετές περιοχές συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και θυελλώδεις άνεμους.
Σύμφωνα με τη το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού της ΕΜΥ, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί έως και την Πέμπτη (28/6). Τα φαινόμενα που κατά τόπους θα είναι ιδιαίτερα έντονα θα επηρεάσουν:
Την Τετάρτη, 27 Ιουνίου
Τα ηπειρωτικά, οι Σποράδες, η Εύβοια, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.
Κατά διαστήματα τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν οι Κυκλάδες και η Κρήτη.
Την Πέμπτη, 28 Ιουνίου
Η Μακεδονία, η Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος, τα νησιά του Ιονίου και πιθανόν πρόσκαιρα η Θεσσαλία.