Κυριακή 1 Απριλίου 2018

«Σκόνταψε» στη Λιβαδειά ο Ολυμπιακός, πέρασε από το Περιστέρι ο ΠΑΟΚ

 «Σκόνταψε» στη Λιβαδειά ο Ολυμπιακός, πέρασε από το Περιστέρι ο ΠΑΟΚ | in.gr
Μετά από τρεις εβδομάδες αγωνιστικής απραξίας η Super League ξεκίνησε και πάλι μετά τη διακοπή που είχε αποφασίσει ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης, αλλά και τους αγώνες της Εθνικής..
Ενώ ο Ολυμπιακός «σκόρπισε» 2 βαθμούς στη Λιβαδειά με την ισοπαλία απέναντι στην τοπική ομάδα,εύκολο πέρασμα από το Περιστέρι είχε ο ΠΑΟΚ.
Απώλεια βαθμών στη Βοιωτία για τον Ολυμπιακό, ο οποίος έμεινε στο 1-1 με τον
Λεβαδειακό, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής, και υποχώρησε στην τρίτη θέση της Super League (όπως τουλάχιστον διαμορφώνεται η βαθμολογία με βάση τις ισχύουσες μη τελεσίδικες δικαστικές αποφάσεις), πίσω από τον ΠΑΟΚ.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 4ο λεπτό με τον Νιασέ, ο Ανσαριφάρντ ισοφάρισε στο 49΄, αλλά οι πρωταθλητές δεν βρήκαν ποτέ το νικητήριο γκολ.
Το ματς ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, καθώς η κεφαλιά του Ανσαριφάρντ στο 2΄ πέρασε ελάχιστα έξω, αλλά μόλις στο 4ο λεπτό οι γηπεδούχοι κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ, με κεφαλιά του Νιασέ μετά από κόρνερ του Σουμπίνιο.
Το γκολ επηρέασε πολύ τους «ερυθρόλευκους», οι οποίοι για πολύ ώρα ήταν εντελώς ακίνδυνοι και μάλιστα κινδύνεψαν με δεύτερο τέρμα στο 22΄, όμως ο Προτό νίκησε στο τετ-α-τετ τον Σαβαντογκό. Μετά τα μέσα του α΄ μέρους οι πρωταθλητές πήραν τον έλεγχο του αγώνα, αλλά δεν απείλησαν ιδιαίτερα την αντίπαλη εστία, με εξαίρεση μία καλή σέντρα του Ελαμπντελαουί (28΄), που δεν πρόλαβε να αξιοποιήσει ο Ανσαριφάρντ, κι ένα φάουλ του Μιραλάς στο 42΄ που έδιωξε ο Επασί.
Ακριβώς… ένα ημίχρονο μετά το 1-0, ο Ολυμπιακός βρήκε τελικά το γκολ της ισοφάρισης, με τον Ανσαριφάρντ να εκμεταλλεύεται στο 49΄ την πολύ ωραία μπαλιά του Κούτρη και με ψύχραιμο πλασέ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα.
Ο Ιρανός έφτασε τα 14 γκολ στο πρωτάθλημα (στην κορυφή μαζί με τον Πρίγιοβιτς) και θα μπορούσε να αυξήσει τη συγκομιδή του σε δύο περιπτώσεις, όμως στο 60΄ αστόχησε από πλεονεκτική θέση, ενώ στο 71΄ είδε τον Επασί να «βγάζει» με μεγάλη επέμβαση την κοντινή προβολή του.
Τη μεγαλύτερη ευκαιρία για τους «ερυθρόλευκους» έχασε στις καθυστερήσεις ο Ελαμπντελαουί, ο οποίος μόνος απέναντι στον Επασί δεν κατάφερε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Λεβαδειακού, ο οποίος «σφράγισε» τη βαθμολογική απώλεια των Πειραιωτών.
ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Ζοζέ Ανιγκό): Επασί, Ντιόγκο, Φαβάρο, Αντιλέχου, Τσαμπούρης, Νιασέ, Μητρόπουλος (90+2΄ Καραχάλιος), Σαβαντογκό (68΄ Καλτσάς), Σουμπίνιο (68΄ Μπελγκαζουανί), Γιακουμάκης, Μαρκόβσκι
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Οσκαρ Γκαρθία): Προτό, Κούτρης, Σισέ, Μποτία, Ελαμπντελαουί, Μάρτινς (64΄ Σεμπά), Ρομαό, Μιραλάς (86΄ Τζούρτζεβιτς), Οτζίτζα, Μάριν (46΄ Φορτούνης), Ανσαριφάρντ
==============
Με ώριμη εμφάνιση, ο ΠΑΟΚ πέρασε με 2-0 (36΄ Κάμπος, 56΄ Κρέσπο) από το Περιστέρι απέναντι στον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής και ανέβηκε στη δεύτερη θέση της κατάταξης.
Οι γηπεδούχοι, πάντως, ξεκίνησαν καλύτερα και στο 6ο λεπτό έχασαν διπλή ευκαιρία για να μπουν μπροστά στο σκορ. Στην αρχή της φάσης ήταν ο Μπρούνο που σούταρε εκτός περιοχής, ο Πασχαλάκης απέκρουσε και η άμυνα έδιωξε, με την μπάλα να φτάνει στον Βασιλακάκη, ο οποίος έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή, αλλά πάνω από το δοκάρι.
Με το ρυθμό να έχει πέσει ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ στο 36΄, ύστερα από μια εξαιρετική συνεργασία που έβγαλαν οι παίκτες του Λουτσέσκου: ο Πέλκας βρήκε τον Βιεϊρίνια κι εκείνος έδωσε με τη μία στον Τζάλμα Κάμπος, ο οποίος με ψηλοκρεμαστή σέντρα-σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Γιαννιώτη.
Η ομάδα των δυτικών προαστίων έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσει στο 49ο λεπτό και, ως είθισται σε αυτές τις περιπτώσεις, το «πλήρωσε» λίγο αργότερα. Στο σημείο εκείνο ο Βασιλακάκης εκτέλεσε φάουλ, η μπάλα πέρασε από τον Καρασαλίδη και στη συνέχεια ο Ρισβάνης, στα δύο μέτρα από την εστία, απέτυχε να κάνει την προβολή.
Στο 56΄ ο «Δικέφαλος» διπλασίασε με ένα επίσης εξαιρετικό γκολ, κυρίως ως προς τη δημιουργία του: ο Πέλκας πήρε την μπάλα δεξιά, έκανε δυο ντρίμπλες στην περιοχή και γύρισε στον Κρέσπο, ο οποίος από κοντά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 για την ομάδα του. Αυτό έμελλε να είναι και το τελικό σκορ, αφού οι μεν γηπεδούχοι, που έμειναν πίσω στη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης, δεν έδειξαν να πιστεύουν ότι μπορούν να επιστρέψουν στο παιχνίδι, οι δε φιλοξενούμενοι αρκέστηκαν σε διαχείριση του εναπομείναντα χρόνου.
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Νταμίρ Κάναντι): Γιαννιώτης, Σάκιτς, Καρασαλίδης, Ρισβάνης, Κιβρακίδης, Μπουσουλάτζιτς, Μάντσον, Μπρούνο, Βασιλακάκης (76΄ Ούμπιδες), Ντιγκινί, Ντάουντα (60΄ Κωτσόπουλος).
ΠΑΟΚ (Ρασβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια, Μαλεζάς, Κρέσπο, Μάτος, Μαουρίσιο, Κάνιας, Λημνιός (64΄ Μπίσεσβαρ), Πέλκας (78΄ Ελ Καντουρί), Κάμπος (84΄ Μακ), Πρίγιοβιτς.