Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2017

Ολόκληρο το νομοσχέδιο για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/koinoniko-merisma-1000.jpg
Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος.
Σύμφωνα με το σχέδιο νόμου καταβάλλεται κατά το 2017 ποσό 720 εκατ. ευρώ για την εφάπαξ παροχή κοινωνικού χαρακτήρα ως διανομή κοινωνικού μερίσματος για την στήριξη των οικονομικά αδύναμων και ευάλωτων νοικοκυριών.
Το κοινωνικό μέρισμα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο , δεν υπόκειται σε οποιαδήποτε κράτηση, δεν δεσμεύεται και δεν συμψηφίζεται με βεβαιωμένα χρέη προς το δημόσιο, τα ασφαλιστικά ταμεία ή τα πιστωτικά ιδρύματα και δεν υπολογίζεται στα εισοδηματικά όρια για την καταβολή οποιασδήποτε παροχής κοινωνικού ή προνιακού χαρακτήρα.
Σημειώνεται πως η ψήφιση του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια της Βουλής θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη.
Δείτε εδώ το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών
Δείτε εδώ την αιτιολογική έκθεση

Στο ναδίρ οι τιμές των οικοπέδων της Αττικής τα χρόνια της κρίσης

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/11/oikopeda-agora-times-1000.jpg
Επιστροφή στο παρελθόν και συγκεκριμένα στις δεκαετίες του ’60 και του ’70, κατά τη διάρκεια των οποίων οι ενδιαφερόμενοι συνέρρεαν με πούλμαν για να αγοράσουν οικόπεδα με… θέα και λοιπές παροχές, οραματίζονται σήμερα πολλοί ιδιοκτήτες γης. Κι αυτό γιατί από το 2009, οπότε ξέσπασε η οικονομική κρίση, η

12 σημάδια ότι τα κατοικίδια σας βρίσκονται σε κίνδυνο

12 σημάδια ότι τα κατοικίδια σας βρίσκονται σε κίνδυνο | Newsit.gr
Τα κατοικίδια ζώα χρειάζονται αγάπη και φροντίδα. Δείτε 12 σημάδια που δείχνουν ότι κάτι πάει στραβά στην υγεία των τετράποδων φίλων μας. Οι τετράποδοι φίλοι μας λατρεύουν να περνούν χρόνο μαζί μας και απολαμβάνουν κάθε στιγμή παιχνιδιού και βόλτας. Τα σκυλιά και οι γάτες

ΤΙΤΙΒΙΣΜΑΤΑ Twitter





avatar
Corinthia Events
@CorinthiaEvents

Εκδήλωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου (15/11 Κόρινθος) #corinthia








reply
retweet
favorite




avatar
ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
@neademokratia

Tα θέματα του νέου ερωτηματολογίου μας είναι "Για τους Αγρότες και την Ανάπτυξη της Περιφέρειας" και "Για την καθημερινότητα των Ελλήνων, την Ασφάλεια και την Ποιότητα Ζωής" που αποτελούν τα θέματα του 5ου και 6ου προσυνεδρίου.








reply
 3
retweet
 8
favorite
 22

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia



 Εμφάνιση φώτο1.JPG
Δυναμική για μια ακόμη χρονιά η παρουσία της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην 33η Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Philoxenia, η οποία πραγματοποιήθηκε από 10 έως 12 Νοεμβρίου 2017 στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

ΠΙΣ: Αντίθετος με την οργάνωση του χρόνου λειτουργίας των νοσοκομειακών ιατρών


 

pis.jpgΠΙΣ: Αντίθετος με την οργάνωση του χρόνου λειτουργίας των νοσοκομειακών ιατρών


Αντίθετος ο Π.Ι.Σ. με την ψήφιση του ν/σ για την οργάνωση του χρόνου λειτουργίας των νοσοκομειακών ιατρών. Λύση θα δοθεί μόνο με αύξηση των δαπανών για την Υγεία και μαζικές προσλήψεις.

Νίκος Ανδρουλάκης:Ο δεύτερος γύρος δεν επιβάλλεται από εμένα, αλλά από το 60% των πολιτών που μας τίμησαν

http://s.kathimerini.gr/resources/2017-11/androulakis-thumb-large.jpg
«Τον δεύτερο γύρο δεν τον επιβάλλω εγώ, τον επιβάλλει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής. Τον επιβάλλει το 60% των ανθρώπων που ήρθαν, μας τίμησαν και ζήτησαν πολιτική αλλαγή». Έτσι απάντησε ο Νίκος Ανδρουλάκης στα σενάρια περί πιέσεων που δέχθηκε για να μη γίνει ο δεύτερος γύρος των εκλογών στην Κεντροαριστερά. 

Άλλο Γεννηματά- Ανδρουλάκης και άλλο Μεϊμαράκης- Μητσοτάκης

https://thecaller.gr/wp-content/uploads/2017/11/androulakis-2-1024x512.jpg
 
Γράφει ο Κωστής Μοσχολιός, αρχισυντάκτης του TheCaller

 Ο πρώτος γύρος των εκλογών για την ηγεσία της Κεντροαριστεράς πέρασε στην ιστορία με τη μεγάλη συμμετοχή των ψηφοφόρων να εκπλήσσει άπαντες, ωστόσο ανήκει πλέον στο παρελθόν και μπορούμε πλέον να περάσουμε στη συζήτηση για τον β’ γύρο αξιοποιώντας βέβαια βασικά στοιχεία της χθεσινής κάλπης.
Από χθες το βράδυ όταν και τα αποτελέσματα οριστικοποιούνταν και αποτύπωναν τη νίκη της Φώφης Γεννηματά, πολλοί έσπευσαν να πουν πως μπορεί να γίνει ανατροπή και τη δεύτερη Κυριακή ο Νίκος Ανδρουλάκης να κερδίσει, όπως

«Έκπληξη» από τη ΝΔ! Θα ψηφίσει «ναι επί της αρχής» στο μέρισμα- Τι δήλωσε η Μαρία Σπυράκη

https://thecaller.gr/wp-content/uploads/2017/10/spiraki-1024x517.jpgΗ Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει «ναι» επί της αρχής στο νομοσχέδιο για το κοινωνικό μέρισμα η κυβέρνηση, όπως δήλωσε στον ΣΚΑΪ η εκπρόσωπος Τύπου και ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Σπυράκη.
Η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας σημείωσε: 

Οδηγίες ΠΟΕ- ΟΤΑ προς δημοτικούς υπαλλήλους για τον υπολογισμο της σύνταξης

Επειδή ο υπολογισμός της σύνταξης θα γίνει με τις διατάξεις του Ν.4387/2016, αλλά δεδομένου ότι στη περίπτωση του κάθε υποψήφιου   ...

ΑΙΡΕΤΟΣ.GR


Νιώθεις συνέχεια κούραση χωρίς λόγο; Μάθε τι μπορεί να είναι!

doctoranytime
Σύμφωνα με την τελευταία έρευνα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Σακχαρώδης Διαβήτης απασχολεί 422.000.000 ενήλικες παγκοσμίως.
Ενώ, 1 στους 2 ενήλικες με διαβήτη παραμένει αδιάγνωστος.
Μήπως σε αφορά;
Συμπτώματα όπως το αυξημένο βάρος και η αναίτια κόπωση, θα έπρεπε να σε προβληματίζουν περισσότερο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτά.

Η μάθηση στην ψηφιακή εποχή: Μπορεί και πόσο η Ελλάδα να παρακολουθήσει τις ψηφιακές εκπαιδευτικές ανατροπές?


Ο Κώστας Νεοφώτιστος είναι Ανώτερο στέλεχος επιχειρήσεων και Οικονομολόγος
Μπορεί στον τόπο μας να έχουμε δυσκολίες στην αποδοχή της ψηφιοποίησης υπηρεσιών όπως το taxi, αλλά ο πολιτισμένος κόσμος συνεχίζει την κούρσα της εξέλιξης.
Έτσι, ένας νέος τομέας που έκανε την εμφάνισή του στον ψηφιακό κόσμο είναι η πανεπιστημιακή εκπαίδευση και διδασκαλία. Δεν πρόκειται, βέβαια, για μια απόλυτα νεωτεριστική ιδέα, δεδομένου ότι ένα μεγάλο μέρος των πανεπιστημιακών δραστηριοτήτων έχει μεταφερθεί σε ψηφιακές πλατφόρμες και

Ο Υφυπουργός παιδείας κ. Δ. Μπαξεβανάκης αύριο στην Κόρινθο

https://i.ytimg.com/vi/IAkSZeeYZOg/maxresdefault.jpgΣειρά επαφών με τους εκπαιδευτικούς φορείς της Κορινθίας θα έχει ο υφυπουργός παιδείας κ. Δ. Μπαξεβανάκης, ο οποίος δώσει συνέντευξη τύπου στο ξενοδοχεία ΕΦΥΡΑ , στις 17:30, στην Κόρινθο.

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Απονέμονται τα βραβεία της Εταιρείας Συγγραφέων την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου

Εμφάνιση etairia-siggrafeon.jpg
Στη Χριστιάνα Λαμπρινίδη και στον Μισέλ Βόλκοβιτς τα βραβεία Διδώ Σωτηρίου και Δαίδαλος / Βραχείς κατάλογοι των βραβείων Γιάννη Βαρβέρη και Μένη Κουμανταρέα
Απονομή βραβείων, υποδοχή νέων μελών και παρουσίαση του Ημερολογίου 2018 – «Διαβάζοντας την Αθήνα» στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων.
Μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου, το Βραβείο Διδώ Σωτηρίου θα απονεμηθεί φέτος στη συγγραφέα Χριστιάνα Λαμπρινίδη για την πολύπλευρη προσφορά της στα γράμματα και στον πολιτισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, και το Βραβείο Δαίδαλος στον συγγραφέα και μεταφραστή Μισέλ Βόλκοβιτς για την πολύπλευρη προσφορά του στα γράμματα και στον πολιτισμό, καθώς και για την ιδιαίτερη προβολή της

Συλλυπητήριο μήνυμα του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου για την απώλεια του Βασίλη Κρεμμυδά



«Με βαθύτατη οδύνη πληροφορήθηκα την απώλεια μιας σπουδαίας προσωπικότητας του πνεύματος και των γραμμάτων της χώρας, με καταγωγή από τη Μεσσηνία, του έγκριτου ιστορικού Βασίλη Κρεμμυδά.
Η συνεισφορά του στην καταγραφή και κριτική της ιστορίας του τόπου μας υπήρξε ιδιαίτερα σημαντική και αποτελεί παρακαταθήκη για τις νεότερες γενιές. Υπήρξε μια διακριτή παρουσία, τόσο ως παιδαγωγός, όσο και ως ακαδημαϊκός, και συνέγραψε πληθώρα επιστημονικών συγγραμμάτων, ειδικότερα σε ότι αφορά το 1821.
Εύχομαι το παράδειγμά του να εμπνεύσει την ελληνική κοινωνία και να παρακινήσει νέους μελετητές, τόσο του πολυσήμαντου έργου του, όσο και των ιστορικών ζητημάτων που πραγματεύτηκε.   
Τα θερμά μου συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του».
                                                                                       
Πέτρος Τατούλης
Περιφερειάρχης Πελοποννήσου

Πόσα χρήματα θα πάρουν από το κοινωνικό μέρισμα των 1,4 δισ. ευρώ άνεργοι και οικογένειες


Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, αφού εξασφάλισε όπως φαίνεται το «ok» από τους δανειστές έσπευσε χθες να εξαγγείλει ότι η κυβέρνηση θα μοιράσει κοινωνικό μέρισμα 1,4 δισ. ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα σε 3,4 εκατομμύρια πολίτες (ανέργους, νέους και συνταξιούχους, νοικοκυριά με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα) με εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια.
Πριν τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού είχε προηγηθεί τηλεδιάσκεψη με τους

Έκτακτες ανακοινώσεις του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

 final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης θα προβεί σε έκτακτες ανακοινώσεις και συνέντευξη τύπου αύριο Τετάρτη 15 Νοεμβρίου, στις 13:00, στην αίθουσα Γερουσίας του κοινοβουλίου.
Οι ανακοινώσεις αφορούν πρωτότυπο αρχειακό υλικό που ανακαλύφθηκε κατά τη διάρκεια τεχνικών εργασιών σε χώρο της Βουλής, τον οποίο προφανώς ουδείς είχε επισκεφθεί εδώ και πολλές δεκαετίες. Το εν λόγω αρχειακό υλικό περιλαμβάνει περισσότερα από 1.000

Συμμετοχή του Γιώργου Καλαπόδη αθλητή του ΑΟ Ποσειδώνα Λουτρακίου στον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας 2017



 Εμφάνιση kalapodis marathon 2017 2.jpeg
Ο  αθλητής  των μεγάλων αποστάσεων του Α.Ο. Ποσειδώνα Λουτρακίου Γιώργος   Καλαπόδης      συμμετείχε στον  αυθεντικό  Μαραθώνιο της Αθήνας 2017,  που διοργανώθηκε  από τον ΣΕΓΑΣ  την Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2017.  Κατετάγει 28ος στην γενική κατάταξη,  ενώ στο  Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του Μαραθωνίου,   κατετάγει δέκατος πέμπτος.   Συγκεκριμένα  ο Γιώργος  κάλυψε την απόσταση  των 42.195μ  σε χρόνο 2.43’14’’.   Ο αθλητής του Ποσειδώνα έδωσε τον καλύτερό  του εαυτό με  συνθήκες   καιρικά  δύσκολες για την απόσταση αυτή.     Συγχαρητήρια,  για την επίδοσή  του  και του ευχόμαστε  καλύτερες   συμμετοχές στο μέλλον.

voula pahatouridis