Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017

20 Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Οστεοπόρωσης - «Αγάπησε τα οστά σου, προστάτεψε το μέλλον σου»

osteoporosi.jpg
25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Oστών (E.E.M.M.O)
Ρόδος, ξενοδοχείο “Sheraton Rhodes”, 20 - 22 Οκτωβρίου 2017


Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr

6.667 προσλήψεις μόνιμων στους δήμους μέσω ΑΣΕΠ (λίστα με θέσεις)


Σε 6.667 προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων θα προχωρήσουν οι δήμοι σε ανταποδοτικές υπηρεσίες, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr.
Οι 6.667 μόνιμες θέσεις, αφορούν αιτήματα από τη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων της χώρας, έχουν συγκεντρωθεί στο Υπουργείο Εσωτερικών και

Εκατονταετηρίδα Ρωσικής Επανάστασης: Σκέψεις για τον 21ο Αιώνα – Διεθνές Συνέδριο 26-29 Οκτωβρίου 2017




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινάει την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου το Διεθνές συνέδριο “Εκατονταετηρίδα Ρωσικής Επανάστασης: Σκέψεις για τον 21ο αιώνα.” που συνδιοργανώνουν το τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Cooperative Institute for Transnational Studies και το California School of Integral Studies, με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη Ρωσική Επανάσταση.

Κεντρική παρέμβαση του Υπουργείου Εργασίας για την προστασία της υγείας και ασφάλειας των εργαζόμενων στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και στους ΟΤΑ της χώρας



http://im2.7job.gr/sites/default/files/imagecache/775x435/article/2015/48/190712-screen_shot_2015-11-27_at_9.56.41_m.m..png
Με αφορμή επίκαιρη ερώτηση (ολόκληρη εδώ)  της βουλεύτριας Κορινθίας κ. Μ. Θελερίτη στην Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, κ. Ε. Αχτσιόγλου, σχετικά με την προστασία των εργαζόμενων στους ΟΤΑ και την τήρηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας, η οποία συζητήθηκε εχτές στη βουλή (19/10/2017) (σχετικό δημοσίευμα εδώ), η Υπουργός ανακοίνωσε την υπογραφή Υπουργικής Απόφασης (18/10/17) με την οποία εγκρίθηκε η Εθνική Στρατηγική για τη Υγεία και Ασφάλεια στην Εργασία.
Στην επίκαιρη ερώτησή της Μ. Θελερίτη αναφέρθηκε στην σημαντική

Την ένταξη της νέας πτέρυγας του Λυκείου Νεάπολης στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



https://m2.spitogatos.gr/41179393_900x675.jpg?v=20140916 
Την απόφαση ένταξης του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΑΣ ΠΤΕΡΥΓΑΣ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΝΕΑΠΟΛΗΣ» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Πελοπόννησος 2014 -2020» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  2.600.000,00  και δικαιούχο τον Δήμο Μονεμβασιάς, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017. 

Την ένταξη του νέου Δημοτικού Σχολείου Ίσθμιας στο Ε.Π. Πελοπόννησος 2014 – 2020 υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου



http://s.nbst.gr/files/1/2015/06/tatopulis-656x410.jpgΕμφάνιση δημοτικο Ισθμιας 33.jpg
Την ένταξη στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Πελοπόννησος 2014 – 2020 του έργου «ΑΝΕΓΕΡΣΗ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΙΣΘΜΙΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού δημόσιας δαπάνης  3.739.677,01 και δικαιούχο τον Δήμο Λουτρακίου –Αγίων Θεοδώρων υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2017.

Στην παρούσα πράξη προβλέπεται η ανέγερση του Νέου Δημοτικού σχολείου

Ομιλία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων στην Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης της Βουλγαρίας

 
Σόφια, 20 Οκτωβρίου 2017
«Η ελληνοβουλγαρική φιλία αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι, ακόμα και στα πολύπαθα Βαλκάνια, η υπέρβαση των εθνικισμών και η οικοδόμηση σχέσεων εμπιστοσύνης, συνεργασίας και φιλίας είναι δυνατή, όταν υπάρχει η απαραίτητη πολιτική βούληση». Αυτό τόνισε ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, κ. Νικόλαος Βούτσης, μιλώντας ενώπιον της Ολομέλειας της Εθνοσυνέλευσης της Βουλγαρίας, σήμερα το πρωί, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης που πραγματοποιεί στη γειτονική χώρα, μετά από πρόσκληση του ομολόγου του, Προέδρου της Εθνοσυνέλευσης, κ. Ντιμίτερ Γκλάβτσεβ.

Τι δεν γνώριζαν οι ομογενείς παραγωγοί

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Είμαστε πάρα πολύ ενθουσιασμένοι για τις ενέργειες που έχει κάνει η κυβέρνηση ώστε οι επιχειρήσεις παραγωγής ταινιών-κινηματογράφου να γίνουν με έναν πολύ σωστό τρόπο στην Ελλάδα», δήλωσε ο Στέλιος Μιρκόπουλος, πρόεδρος μαζί με τον Άλεξ Πίσιος της Cinespace Film Studios, κατά την επίσκεψη των Τσίπρα, Παππά, Κουίκ και Κρέτσου στις εγκαταστάσεις τους στοΣικάγο.
Δεν γνωρίζουμε από τι ακριβώς ενθουσιάστηκε ο ομογενής παραγωγός, αλλά – αν δεν είπε αυτά που είπε για λόγους ευγενείας – να τον ενημερώσουμε ότι επί

Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιοι θα πάρουν 1.000 ευρώ τα Χριστούγεννα

 Κοινωνικό Μέρισμα: Ποιοι θα πάρουν 1.000 ευρώ τα Χριστούγεννα | Newsit.gr
Το Κοινωνικό δανειστών στο σχέδιο για τα 1.000 ευρώ. Η κυβέρνηση επεξεργάζεται νέο σχέδιο για την καταβολή του ποσού ως τα Χριστούγεννα.
 Μέρισμα θα δοθεί έστω και στους μισούς. Αυτό είναι το σκεπτικό που φαίνεται να επικρατεί τις τελευταίες ημέρες μετά την αντίδραση των οσού ως τα Χριστούγεννα.
Ουσιαστικά το σχέδιο “κόβει” τους μισούς δικαιούχους. Ωστόσο το σχέδιο για τη

Ντέρμπι Πανκαμαριακού - Ηρακλή Ξυλοκάστρου , Εξωδούχεςοι δύο πρωτοπόρες

Αποτέλεσμα εικόνας για Πανκαμαριακός Ηρακλης Ξυλοκάστρου

Με τα  παιγνίδια της  5ης αγωνιστικής  ημέρας , συνεχίζεται αύριο Σάββατο (21/10 – 16:00), το πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας Κορινθίας. 
Οι δύο πρωτοπόρες ομάδες της  Κορίνθου  αγωνίζονται εκτός  έδρας , σε Σπαθοβούνι  και Λέχαιο. Η  Κόρινθος 2006, αγωνίζεται  στο Σπαθοβούνι  με την τοπική ομάδα, η οποία  δεν έχει  νίκη σημείωση ακόμη  στο πρωτάθλημα, ενώ  ο

Γλέζος: Ντρέπομαι για τον Τσίπρα που παρέδωσε ολοκληρωτικά τη χώρα στις ΗΠΑ

 http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/10/glezos-1000x500.jpeg
Σφοδρή επίθεση εναντίον του πρωθυπουργού, τον οποίο κατηγορεί ότι παρέδωσε την Εθνική κυριαρχία της χώρας, εξαπέλυσε ο Μανώλης Γλέζος, με αφορμή την επίσκεψη του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ και με μια σκληρή δήλωση:
«Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός αγωνίζεται για να μειωθεί η ανεργία στις ΗΠΑ, αγοράζοντας τα F-16.
Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός προσφέρει γη και ύδωρ στη μητρόπολη της παγκοσμιοποίησης , επεκτείνοντας την παραχώρηση της Σούδας.
Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός ξαναγυρίζει την Ελλάδα στην εποχή του Πιουριφόι, όταν οι ΗΠΑ διόριζαν τους πρωθυπουργούς.
Όταν ο Έλληνας πρωθυπουργός υμνεί τον πλανητάρχη για τα “δημοκρατικά του αισθήματα”.
Τότε η υποταγή της χώρας στις ΗΠΑ είναι όχι μόνο φανερή, αλλά και ολοκληρωτική.
Λυπάμαι και οργίζομαι, που η Ελληνική κυβέρνηση αντί να αγωνίζεται για την Εθνική Ανεξαρτησία, διαπραγματεύεται, το σε ποιον συμφέρει περισσότερο να την παραδώσει.»

Τι το θελες πάλι βρε Αλέξη! Είπε λάθος στα αγγλικά την παροιμία «φάγαμε τον γάϊδαρο και έμεινε η ουρά του»

Σε μια ακόμα γλωσσική αστοχία υπέπεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας κατά την τελευταία ημέρα της παρουσίας του στην Ουάσινγκτον, στο Ινστιτούτο Brookings, όταν θέλησε να αστειευτεί και να πει στα αγγλικά μια ελληνική παροιμία…

Κίνηση-ματ στα Εξάρχεια! Κινέζος αγόρασε 100 σπίτια και... ετοιμάζει νέα κίνηση στην αγορά ακινήτων

https://thecaller.gr/wp-content/uploads/2017/10/exarheia-1024x512.jpg Μέσα από το πρόγραμμα «χρυσή βίζα» έχουν χορηγηθεί άδειες παραμονής, το 70% των οποίων εντοπίζεται στην περιοχή της Αττικής.
 Σύμφωνα με όσα δημοσιεύει η «Καθημερινή» από το συνέδριο Prodexpo, ολόκληρη η αγορά μιλάει για

Με «λευκή» ισοπαλία έφυγε η ΑΕΚ από το «Σαν Σίρο» απέναντι στη Μίλαν.

Μίλαν – ΑΕΚ 0-0 ΤΕΛΙΚΟ – Τεράστιο αποτελέσμα στο «Σαν Σίρο» | Newsit.gr
Ένα βήμα πιο κοντά στην πρόκριση για τις 32 καλύτερες ομάδες του Europa League έκανε η ΑΕΚ, που έφυγε με «λευκή» ισοπαλία από το «Σαν Σίρο» απέναντι στη Μίλαν.
Με κορυφαίο τον Ανέστη, η Ένωση άντεξε στην πίεση των Ιταλών στο δεύτερο ημίχρονο και παρέμεινε μόνη στη δεύτερη θέση, περιμένοντας τους «ροσονέρι» στο ΟΑΚΑ, στις 2 Νοεμβρίου.