Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη Τριήμερη επίσκεψη του προέδρου της ΝΔ, στο πλαίσιο της 82ης Διεθνούς Έκθεσης

Το πρόγραμμα της επίσκεψης Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη 
 Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρίσκεται από αύριο, Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου, στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 82ης Δ.Ε.Θ.
Αύριο, στις 10 το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκης.
Στις 11:00  θα μεταβεί στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου.
Στις 12:30 θα βρεθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με πολίτες.
Στις 13:30, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα έχει συνάντηση με μαθητές που διακρίθηκαν στην Μαθηματική Ολυμπιάδα και με φοιτήτριες της Αρχιτεκτονικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, που - στο πλαίσιο της διπλωματικής εργασίας τους - κέρδισαν ένα από τα πρώτα βραβεία σε παγκόσμιο διαγωνισμό αρχιτεκτονικής και σχεδιασμού.
Στις 19:00 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί το Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα.
Το Σάββατο, 16 Σεπτεμβρίου, στις 11:00 ο κ. Μητσοτάκης θα επισκεφθεί περίπτερα της 82ης Δ.Ε.Θ.
Στις 19:30 θα πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ομιλία του στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».
Την Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου στις 13:00, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

Προσλήψεις 227 αναπληρωτών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2017-2018 ( Ποιοί προσλαμβανονται στην Κορινθία)

teach28

Την πρόσληψη 227 εκπαιδευτικών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, ως προσωρινών αναπληρωτών, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Ειδικότερα, προσλαμβάνονται με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου για το σχολικό έτος 2017-2018, 65 νηπιαγωγοί (ΠΕ60) και 162 δάσκαλοι (ΠΕ70), με χρηματοδότηση μέσω ΕΣΠΑ.
Στην Π. Ε. Κορινθίας  προσλαμβάνονται 6 νηπιαγωγοί (ΠΕ60) και 8 δάσκαλοι (ΠΕ70).


ΣΚΑΡΛΑΤΟΥ
ΖΩΗ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ
ΠΕ60
ΚΟΛΛΙΑ
ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΕ60
ΔΟΥΓΕΚΟΥ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ
ΠΕ60
ΝΤΑΓΚΟΥΝΑΚΗ
ΔΕΣΠΟΙΝΑ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
ΠΕ60
ΣΟΥΛΑΝΤΙΚΑ
ΕΛΕΝΗ
ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ
ΠΕ60
ΛΙΑΚΟΥ
ΕΛΠΙΔΑ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
ΠΕ60
ΜΠΟΖΙΚΑ
ΕΥΓΕΝΙΑ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΕ70
ΚΟΛΤΣΙΔΑ
ΣΠΥΡΙΔΟΥΛΑ - ΓΕΡΑΣΙΜΟΥΛΑ
ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ
ΠΕ70
ΖΑΛΟΚΩΣΤΑΣ
ΙΩΑΝΝΗΣ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΕ70
ΓΕΩΡΓΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ
ΔΙΟΝΥΣΙΑ
ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
ΠΕ70
ΣΚΟΝΔΡΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΟΣ
ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
ΠΕ70
ΜΑΡΤΙΝΙΔΟΥ
ΕΛΕΝΗ
ΝΙΚΟΛΑΟΣ
ΠΕ70
ΔΗΜΑΚΗ
ΣΜΑΡΑΓΔΗ
ΛΕΩΝΙΔΑΣ
ΠΕ70
ΜΠΟΖΙΚΗ
ΕΛΕΝΗ
ΣΩΤΗΡΙΟΣ
ΠΕ70
 
Οι αναλυτικοί,  ονομαστικοί πίνακες  είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα του υπουργείου.
Οι προσλαμβανόμενοι οφείλουν να παρουσιαστούν στις οικείες διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης για ανάληψη υπηρεσίας από την Παρασκευή 15 έως και τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου 2017.

ΚΟΡΥΦΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΡΙΦΥΛΙΑΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΨΩΣΗ ΤΙΜΙΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ













ΜΕ λαμπρότητα κορυφώθηκαν στην Κυπαρισσία οι λατρευτικές εκδηλώσεις της Παντριφυλιακής εορτής Υψώσεως Τιμίου Σταυρού με επίκεντρο τον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου, παρουσία εκπροσώπων των περιφερειακών και τοπικών αρχών.
Μετά την λιτανεία του Τιμίου Σταυρού στην περιοχή της Πανηγυρίστρας που διεξάγεται η ετησία εμποροπανήγυρη η πομπή επέστρεψε στο Ναό όπου ο Σεβ. Μητροπολίτης Τριφυλίας-Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος, μίλησε για την δύναμη του τιμίου ξύλου που φέρει το μήνυμα του Κυρίου για να υψώσουμε τις καρδιές μας στον Θεάνθρωπο και την ανάγκη για μια ζωή γεμάτη αρετή και αγάπη προς το συνάνθρωπο.
Το παρόν στην λατρευτική εκδήλωση έδωσαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, ο οποίος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά αποτελώντας την γιορτή της Κυπαρισσίας τονίζοντας ότι η ημέρα αποτελεί ένα μήνυμα συνεννόησης και κατανόησης για την επίλυση των κοινών στόχων που έχει χαράξει η περιφέρεια. Ο Περιφερειάρχης μίλησε με αρκετούς φορείς και μάλιστα έτυχε θερμής υποδοχής από τους επισκέπτες που ήρθαν στην κορύφωση της εορτής, ενώ σε άλλο σημείο εστίασε στην ενίσχυση των υποδομών σε τοπικά και ευρωπαικό επίπεδο λέγοντας ότι η Πελοπόννησος είναι πανίσχυρη.
 
Στις εορταστικές εκδηλώσεις επίσης παρών ήταν μεταξύ άλλων οι αντιπεριφερειάρχες κα Ελένη Αλειφέρη και Περικλής Μαντάς,  οι Δήμαρχοι Τριφυλίας κ. Παναγιώτης Κατσίβελας, Καλαμάτας κ. Παναγιώτης Νίκας, Πύλου-Νέστορος κ. Δημήτρης Καφαντάρης,  ο Διοικητής της Αστυνομικής διεύθυνσης Μεσσηνίας, της Π.Υ. Μεσσηνίας, των λιμενικών αρχών, εκπρόσωποι φορέων και αρχών και πλήθος κόσμου.
Αμέσως μετά την απόλυση ο Δήμος Τριφυλίας προσέφερε καφέ στους επίσημους προσκεκλημένους στο τουριστικό περίπτερο της πόλης. 

Σημεία από τις τοποθετήσεις των Π. Ιωακειμίδη, Γ.Σιακαντάρη, Γ.Μανιάτη στη συζήτηση – εκδήλωση στο Free Thinking Zone με τίτλο: ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Σημεία από τις τοποθετήσεις των Π. Ιωακειμίδη, Γ.Σιακαντάρη, Γ.Μανιάτη στη συζήτηση – εκδήλωση στο Free Thinking Zone με τίτλο:
 ΣΟΣΙΑΛΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΜΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Εγκρίνει ο Πρωθυπουργός τις παλαιοκομματικες πρακτικές του Γενικού του Γραμματέα;»



  http://i2.wp.com/messiniapress.gr/wp-content/uploads/2017/09/%CF%891-6.jpg?resize=480%2C384https://www.eleftheriaonline.gr/media/k2/items/cache/12ee4cc83257e7e4ab2a6e502ce543c9_Generic.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Επιστροφή στον απόλυτο παλαιοκομματισμό και στην εξάρτηση των πελατειακών σχέσεων σηματοδοτεί η κοινή αντίληψη των πολιτικών, που υπηρετούν την εξαγγελία έργων, τις βαρύγδουπες δηλώσεις, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα και το μηδενικό αποτέλεσμα.
Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υποδομών έχει από παλιά μάθει να τάζει

Σεπτέμβριος: Ο μήνας των προληπτικών γυναικολογικών εξετάσεων


ginekologiya.jpg
Η γυναίκα οφείλει να διασφαλίζει τη μοναδικότητά της αλλά και την απρόσκοπτη σεξουαλική της ζωή.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr

Νικολάκου προς Πνευματικό «Με επικίνδυνες αλχημείες δεν ασκείται υπεύθυνη κοινωνική πολιτική»



http://www.lakoniapress.gr/wp-content/uploads/2012/09/nikolakou-ntina.jpg https://i.ytimg.com/vi/8kKcdc1qyyQ/hqdefault.jpg

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Θα συνιστούσαμε στο Δήμαρχο Κορινθίων να είναι πιο προσεκτικός στις δημόσιες τοποθετήσεις του. Οφείλει να υπηρετεί με υπευθυνότητα και σοβαρότητα τη θεσμική του λειτουργία και όχι να επιδίδεται σε ανούσιες και προσβλητικές τοποθετήσεις που τον εκθέτουν ανεπανόρθωτα στα μάτια των πολιτών που κλήθηκε να εκπροσωπεί.
Σε ότι αφορά την πολιτική πρακτική της Περιφέρειας Πελοποννήσου είναι

ΑΝ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ ΔΕΞΑΜΕΝΟΠΛΟΙΟΥ ‘ ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ ’ ΓΙΝΟΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟ ;




              
 Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου - Η Αλκυών

                                                                   ΑΙΓΙΟ  14/9/2017
                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 


Τεράστια  η οικολογική καταστροφή, για τα  δεδομένα των κλειστών θαλασσών της χώρας μας , από την  βύθιση του δεξαμενόπλοιου  « ΑΓ. ΖΩΝΗ  ΙΙ » τα ξημερώματα  της Κυριακής  10/9/2017 στον Σαρωνικό κόλπο.
Πολλά  θαλάσσια είδη  θα μολυνθούν  ή θα θανατωθούν, οι ακτογραμμές  έχουν ήδη  πληγεί και οι συνέπειες θα είναι μακροχρόνιες.
Όσο και να υποβαθμίζουν τις συνέπειες τα « ελεγχόμενα » ΜΜΕ, τα αποτελέσματα  θα είναι οδυνηρά  σε βάθος χρόνου  για τους ανθρώπους που δραστηριοποιούνται  επαγγελματικά  ή κολυμπούν σε πολλές ακτές του Σαρωνικού.

Εμείς ΟΛΟΙ  που ζούμε  στις ακτές  του Κορινθιακού ανατριχιάζουμε στην

Οι τζίροι στην ενημέρωση: Από το διάστημα ως την πραγματικότητα

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Την Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκου Παππά και στελεχών της γαλλικής πρεσβείας (και στο πλαίσιο της επίσκεψης Μακρόν), υπεγράφη η ανανέωση της διμερούς στρατηγικής συμφωνίας ανάμεσα στον Ελληνικό Συνεργατικό Σχηματισμό Διαστημικών Τεχνολογιών και Εφαρμογών si-Cluster, που υποστηρίζεται από το Corallia και την ΕΒΙΔΙΤΕ και το γαλλικό Aerospace Valley, το πιο σημαντικό cluster αεροδιαστημικής της Ευρώπης, με περισσότερα από 890 μέλη, μεταξύ των οποίων κολοσσοί της παγκόσμιας

Χρόνια πολλά Πρόεδρε...

kostas-karamanlis-ekloges-2009
Τα χρόνια της Μνημονιακής λαίλαπας αποδείχτηκε περίτρανα η τιμιότητα και το ήθος του μεγάλου πατριώτη Κώστα Καραμανλή, του φυσικού ηγέτη της κεντροδεξιάς, του πολιτικού που προστάτεψε την πατρίδα μας από τα ξένα και εγχώρια συμφέροντα που τελικά κατάφεραν την (ήδη συμφωνημένη) υποδούλωση της Ελλάδας επί πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου.
Τιμούμε σήμερα την ημέρα γενεθλίων του, τον τελευταίο Πατριώτη Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, που με αξιοπρέπεια και θάρρος – μακριά από πολιτικό και προσωπικό κόστος –  είπε την αλήθεια στον Ελληνικό λαό. Αυτό είναι το ηθικό πλεονέκτημα της Καραμανλικής ΝΔ και του συνόλου της

Κόρινθος: Εκατονταετηρίδα Ρωσικής Επανάστασης: Σκέψεις για τον 21ο Αιώνα – Διεθνές Συνέδριο

https://i1.wp.com/ekorinthos.gr/wp-content/uploads/assaf.jpg?resize=780%2C251
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Διεθνές συνέδριο με τον τίτλο “Εκατονταετηρίδα Ρωσικής Επανάστασης: Σκέψεις για τον 21ο αιώνα.” συνδιοργανώνουν το τμήμα Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, το Cooperative Institute for Transnational Studies και το California School of Integral Studies
Το συνέδριο διοργανώνεται με αφορμή τη συμπλήρωση 100 χρόνων από τη

Πολυμελής εγκληματική ομάδα εξαρθρώθηκε στην Κορινθία

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά 140 κλοπές και ληστείες είχε κάνει σπείρα στην Κορινθία  
Πολυμελής εγκληματική ομάδα, τα μέλη της οποίας είχαν διαπράξει σωρεία διαρρήξεων, κλοπών και ληστείων στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας εξαρθρώθηκε απο αστυνομικούς της Ασφάλειας Κορίνθου.
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί συνολικά (20) περιπτώσεις ληστειών και απόπειρας ληστείας, καθώς και (125) περιπτώσεις κλοπών και αποπειρών κλοπής , στην Κόρινθο και σε τοπικές κοινότητες των Δήμων Κορινθίων, Βέλου - Βόχας και Λουτρακίου-Περαχώρας-Αγίων Θεοδώρων Κορινθίας.

Από απέραντο γαλάζιο, απέραντο… μαύρο στις ακτές της Αττικής. Η καταστροφή ξεκίνησε από τα ανοιχτά της Σαλαμίνας και έφτασε ως τη Βούλα!

kastrofi-paralia2 Θέμα σε όλο τον κόσμο από τα μεγάλα ΜΜΕ οι εικόνες-σοκ από τον Σαρωνικό [εικόνες & βίντεο]
Ευρεία επιχείρηση έχει στηθεί στο Σαρωνικό προκειμένου να καθαριστούν όσες ακτές επλήγησαν από το πετρέλαιο που διέρρευσε από το δεξαμενόπλοιο «Αγία Ζώνη ΙΙ», το οποίο βυθίστηκε τα ξημερώματα της Κυριακής...

Το ΑΠΟΕΛ ηττήθηκε με 3-0 από τη Ρεάλ Μαδρίτης

Ψυχωμένη η Σεβίλλη στο Λίβερπουλ, εύκολα η Μάντσεστερ Σίτι στην Ολλανδία 
Το ΑΠΟΕΛ είχε εξαιρετικά δύσκολο έργο απέναντι στην κάτοχο του τροπαίου Ρεάλ Μαδρίτης και ηττήθηκε με 3-0 με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να σπάει άλλο ένα ρεκόρ. Ο 32χρονος έφτασε τα 145 ματς στο Champions League και έχοντας πάρει φανέλα βασικού στα 136 από αυτά, έγινε ο Νο1 της σχετικής λίστας, χωρίς τους τερματοφύλακες.