Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017

Για την 3η αγωνιστική Στη Ξάνθη ο Ολυμπιακός, στην Κέρκυρα ο ΠΑΟ

Στη Ξάνθη ο Ολυμπιακός, στην Κέρκυρα ο ΠΑΟ
Η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Ολυμπιακό για την 3η αγωνιστική της Super League που θα γίνει το Σάββατο στα Πηγάδια, ξεχωρίζει από το πρόγραμμα.
Επίσης το Σάββατο, ο Αστέρας Τρίπολης φιλοξενεί τη Λαμία, ενώ ο Ατρόμητος υποδέχεται τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Την Κυριακή, ο Παναθηναϊκός δοκιμάζεται στην Κέρκυρα, ενώ η ΑΕΚ παίζει στο ΟΑΚΑ με τη Λάρισα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής:

Υπουργείο Υγείας: 100 περιστατικά ιλαράς έχουν καταγραφεί το τελευταίο 4μηνο στη χώρα μας


ypygeias.jpgΤο τελευταίο διάστημα έχουν εκδηλωθεί σοβαρές επιδημικές εξάρσεις ιλαράς σε αρκετές Ευρωπαϊκές χώρες (π.χ. Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Ρουμανία κλπ.).

Διαβάστε περισσότερα

stogiatro.gr

ΑΣΕΠ: Πότε θα ανακοινωθούν τα προσωρινά αποτελέσματα της προκήρυξης 3Κ/2017

Σε εξέλιξη βρίσκεται ο έλεγχος από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΑΣΕΠ, των 3.490 αιτήσεων της Προκήρυξης 3Κ/2017 (ΦΕΚ 11/3-3-2017, Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά στην πλήρωση με σειρά προτεραιότητας σαράντα οκτώ (48) θέσεων τακτικού προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής,

ΑΣΕΠ: Καθυστερούν τα αποτελέσματα της προκήρυξης 6Κ/2017

Θα καθυστερήσει η έκδοση των αποτελεσμάτων της προκήρυξης 6Κ/2017, που αφορά διακόσιες τρεις (203) θέσεις μονίμου προσωπικού και προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου  Πανεπιστημιακής, Τεχνολογικής και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Υπηρεσία Ασύλου του Υπουργείου

ΑΣΕΠ: Οι πρώτες 890 εγκρίσεις συμβάσεων για 23 δήμους (λίστα)

Εκδόθηκαν από το ΑΣΕΠ οι πρώτες διαπιστωτικές πράξεις, με τις οποίες εγκρίνονται οι ανανεώσεις των συμβάσεων των εν’ ενεργεία συμβασιούχων.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της aftodioikisi.gr, αφορούν 23 δήμους της χώρας και συνολικά 890 συμβασιούχους. Σύμφωνα με τις ίδιες

Σκανδαλώδεις δηλώσεις

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
«Είναι σκάνδαλο για τις δημοκρατικές διαδικασίες το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Ελλάδας», δήλωσε ο ευρωπαίος Επίτροπος αρμόδιος για νομισματικές και οικονομικές υποθέσεις, Πιέρ Μοσκοβισί, στην εφημερίδα Corriere della Sera στις 3 Σεπτεμβρίου, από το Κόμο όπου βρέθηκε προκειμένου να συμμετάσχει στο διεθνές οικονομικό φόρουμ του Ιδρύματος «Αμπροζέττι».
Είπε συγκεκριμένα ο κ. Μοσκοβισί: «Είναι ένα σκάνδαλο σε ό,τι αφορά στις δημοκρατικές διαδικασίες, όχι διότι οι αποφάσεις ήταν σκανδαλώδεις, αλλά διότι το να αποφασίζεις με αυτό τον τρόπο την μοίρα ενός λαού, το να επιβάλεις λεπτομερειακά αποφάσεις για τις συντάξεις,

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου σε Δήμαρχο Οιχαλίας «Οφείλουμε την αλήθεια στους πολίτες για να προασπίζουμε το δημόσιο συμφέρον». «Άμεσα να στηρίξει ο Δήμος Οιχαλίας το σχέδιο της Περιφέρειας για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων»



Εμφάνιση 20170908_114117.jpg 
Την ξεκάθαρη θέση του Δήμου Οιχαλίας σε σχέση με το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ζήτησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης από το Δήμαρχο Οιχαλίας κ. Αριστείδη Σταθόπουλου, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο Δημαρχείο, την Παρασκευή 8 Σεπτεμβρίου 2017.
«Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και αληθινοί απέναντι στους πολίτες, που μας τίμησαν με την ψήφο τους», τόνισε ο Περιφερειάρχης, σημειώνοντας ότι «είναι αδιανόητο να συνεχίζεται η αθλιότητα του παράνομου ΧΑΔΑ του Μελιγαλά, ο

Ομιλία Γ. Τσόγκα: Νομοσχέδιο για την προστασία των εργαζομένων και διατάξεις κοινωνικής ασφάλισης

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΣΟΓΚΑΣΚύριε Υπουργέ, μια φράση που φώναξαν οι Λατίνοι είναι επίκαιρη σήμερα, ιδιαίτερα στη σημερινή κοινοβουλευτική διαδικασία: «O tempora o mores!». Μόνο ο ακραίος πολιτικός αμοραλισμός που επιδείχθηκε απλόχερα από την Αντιπολίτευση, χωρίς εξαιρέσεις, θα μπορούσε να θεωρηθεί ο νικητής της περιόδου της επεξεργασίας του επίδικου νομοσχεδίου από τις Επιτροπές μέχρι την εισαγωγή του στην Ολομέλεια της Βουλής σήμερα. Σε όλο το διάστημα σύσσωμη η Αντιπολίτευση, κάθε παράταξη για τους δικούς της μικροκομματικούς σκοπούς, επιχείρησε την αποκαθήλωση και τη σπίλωση του νομοσχεδίου, πέταξε στο βούρκο του αντιπολιτευτικού της μένους το πιο φιλολαϊκό, το πιο φιλεργατικό, το πιο τολμηρό

Γ. Ψυχογιός:«Είμαστε αποφασισμένοι να επαναφέρουμε την αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα στους





χώρους εργασίας»
Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες. Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε κυρίως στα εξής:
«Πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο για εργασιακά που μετά από πολλά χρόνια περιέχει αμιγώς προστατευτικές διατάξεις για τους εργαζομένους. Το Υπουργείο Εργασίας έχει αποδείξει ότι κάνει προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση με τις μειώσεις στις ασφαλιστικές εισφορές των πιο αδύναμων, με τη σκληρή διαπραγμάτευση και την επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας από τον Σεπτέμβρη του 2018 και τώρα με αυτές τις διατάξεις που έχουν προκύψει από μία ευρεία διαβούλευση με εργαζόμενους, με συνδικάτα και φορείς.
Καταρχάς, όσον αφορά στα ασφαλιστικά ωφελούνται οι αγρότες που θα μπορούν να εξαγοράσουν πλασματικά χρόνια με χαμηλό αντίτιμο προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν. Επίσης, πολύ σημαντική ρύθμιση είναι η αποσύνδεση της ασφάλισης από την ιδιότητα και ως εκ τούτου οι δικηγόροι και οι μηχανικοί θα καταβάλλουν πλέον ασφαλιστικές εισφορές από την έναρξη της επαγγελματικής τους δραστηριότητας και για όσο χρόνο διαρκεί και όχι από την εγγραφή τους σε δικηγορικούς συλλόγους ή ΤΕΕ, ενώ θα μπορούν να λαμβάνουν και αυτοί πλέον επίδομα ανεργίας.
Το σημαντικότερο κεφάλαιο αφορά στις προστατευτικές εργασιακές

Την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου, ολοκληρώθηκε η συζήτηση και η ψήφιση του Νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας σχετικά με συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, λοιπές ασφαλιστικές διατάξεις, ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων, δικαιώματα ατόμων με αναπηρίες. Ο Γιώργος Ψυχογιός, βουλευτής Κορινθίας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, αναφέρθηκε κυρίως στα εξής:

«Πρόκειται για το πρώτο νομοσχέδιο για εργασιακά που μετά από πολλά χρόνια περιέχει αμιγώς προστατευτικές διατάξεις για τους εργαζομένους. Το Υπουργείο Εργασίας έχει αποδείξει ότι κάνει προσπάθειες προς αυτή την

Τσίπρας: Ο Ανδρέας είμαι εγώ!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Όλοι γνωρίζουν πια πως για να βρεθεί στην εξουσία, ο ΣΥΡΙΖΑ στηρίχθηκε στο ψέμα και την εξαπάτηση.
Και όλοι γνωρίζουν – οπωσδήποτε και ο κ. Τσίπρας – πως μπορείς να εξαπατάς όλους για μια φορά, μπορείς να εξαπατάς λίγους για πάντα, αλλά δεν μπορείς να τους εξαπατάς όλους και για πάντα.
Επίσης, όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Τσίπρας βρέθηκε στην εξουσία κλέβοντας τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ και τα συνθήματα του ΚΚΕ.
Τώρα που τα ψέματα αποκαλύφθηκαν, αναζητεί τρόπους να κρατήσει τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ.

Μεγάλη συμμετοχή στον διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας XC Bike Festival Στο «TheRanch» του Σοφικού Κορινθίας την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου



Ενσωματωμένη εικόνα 1 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εμφάνιση 1.jpgΜεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή αθλητών και αθλητριών στον δεύτερο διεθνή αγώνα ορεινής ποδηλασίας Mountain Bike Cross Country (XCO) με την επωνυμία «XC Bike Festival», κατηγορίας UCI-3, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2017 στις εγκαταστάσεις του «The Ranch» στο Σοφικό Κορινθίας με

Μπριζίτ και Εμανουέλ Μακρόν αναχώρησαν από την Αθήνα

makron-volta-1300 Η νεαρή με τις φρατζόλες και τη c-throu μπλούζα που «τρέλανε» τον Μακρόν στο Σύνταγμα [εικόνες]
Ενθουσιασμένοι, έπειτα από ένα γεμάτο διήμερο, αναχώρησαν από την Αθήνα η Μπριζίτ και ο Εμανουέλ Μακρόν. Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας αποχώρησε από το αεροδερόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» γύρω στις 17:30 το απόγευμα της Παρασκευής.
Το προεδρικό ζεύγος της Γαλλίας αποχαιρέτισε με θερμό εναγκαλασμό στο αεροδρόμιο ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τους συνόδευσε έως τη σκάλα του προεδρικού αεροσκάφους.
Λίγο πριν από την αναχώρηση, οι κ.κ. Τσίπρας και Μακρόν είχαν κατ' ιδίαν σύντομη συνομιλία σε αίθουσα του αεροδρομίου.
Σημειώνεται πως το ζευγάρι αναχώρησε με ξεχωριστές πτήσεις, σύμφωνα με τον προγραμματισμό.

sgo;i3

Αυξάνεται δραματικά ο αριθμός των νεκρών του φονικού σεισμού στο Μεξικό

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/09/seismos-mexico2.jpg
Τουλάχιστον 32 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μεξικό από τον ισχυρότερο σεισμό που έχει σημειωθεί στη χώρα εδώ και έναν αιώνα, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό των τοπικών αρχών.
Ο σεισμός, που ήταν μεγέθους 8,1 βαθμών σύμφωνα με το αμερικανικό γεωλογικό ινστιτούτο USGS, φαίνεται ότι ήταν πιο ισχυρός από την καταστροφική

Ο Αστέρας Δερβενίου διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά το Τουρνουά "Κώστας Βυζάς"

 Fpfmrg76
 Ο Αστέρας Δερβενίου διοργανώνει για 6η συνεχή χρονιά το Τουρνουά "Κώστας Βυζάς" στη μνήμη του πρώην Προέδρου.
Αυτή τη χρονιά καλεσμένες ομάδες είναι Πέλοπας Κιάτου και ο Αθλητικός 'Ομιλος Ζευγολατιού.Αγώνες 45λεπτης διάρκειας

Μπριζίτ Μακρόν για την Ελλάδα: «Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω»

brigitte-mac_2 Μπριζίτ Μακρόν για την Ελλάδα: «Δεν πάω πουθενά, εδώ θα μείνω» [εικόνες & βίντεο]
Στην Αρχαία Αγορά, ξεναγείθηκε σήμερα το πρωί η Πρώτη Κυρία της Γαλλίας Μπριζίτ Μακρόν. Την κυρία Μακρόν υποδέχθηκε στον χώρο, λίγο μετά τις 10:15, η κορίνθια σύζυγος του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, Βλασία Παυλοπούλου.
Ευδιάθετη, η πρώτη κυρία της Γαλλίας, απάντησε χαμογελαστή στους

Πέθανε η θρυλική τραγουδίστρια Μπέμπα Μπλανς

Εφυγε η θρυλική Μπέμπα Μπλάνς σε ηλικία 73 ετών 
Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών η θρυλική Μπέμπα Μπλανς, κατά κόσμον Αγγελική Κωνσταντοπούλου, η οποία υπέφερε από βαριάς μορφής αναιμία.
Η τραγουδίστρια που πρωτοεμφανίστηκε στο πάλκο το 1964 ερμηνεύοντας το τραγούδι του Γιώργου Ζαμπέτα «Καλωσόρισες βρε Γιώργη», εδώ και αρκετό

Σεισμός στην Κόρινθο , αισθητός στην Αττική

Σεισμική δόνηση
μεγέθους 3,1 Ρίχτερ σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Παρασκευής (08/09/2017) στην  θαλάσσια περιοχή κοντά στην Αλμυρή και τα Λουτρά Ωραίας Ελένης, ξυπνώντας τους κατοίκους σε Κόρινθο, Λουτράκι και στη γύρω περιοχή.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο της Αθήνας ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 5 χλμ.Το επίκεντρο του σεισμού είναι πολύ κοντά στον Ισθμό και έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές τόσο στην Αττική όσο και στην Κορινθία.

Στα "ερυθρόλευκα" ο Μακρόν με το Νο 10 στην πλάτη.



Μια φανέλα του Ολυμπιακού, με το όνομά του και με τον αριθμό 10 στην πλάτη, απέκτησε ο πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.
Κατά την επίσκεψή του στη Γαλλική Αρχαιολογική Σχολή, στην οδό Διδότου στο κέντρο της Αθήνας, ο Γάλλος πρόεδρος είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με τον Γάλλο

Στους 26 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό των 8.2 Ρίχτερ στο Μεξικό


 zimies_0 Στους 26 οι νεκροί από τον φονικό σεισμό στο Μεξικό - Φόβοι για μεγάλο τσουνάμι 
Τουλάχιστον 26 νεκροί είναι ο μέχρι τώρα τραγικός απολογισμός της ισχυρής σεισμικής δόνησης που συγκλόνισε το Μεξικό, ενώ καταγράφηκε τσουνάμι με κύματα ύψους 70 εκατοστών και υπάρχουν φόβοι για ακόμα μεγαλύτερα.

Θυμίζεται ότι σεισμική δόνηση μεγέθους 8,2 βαθμών συντάραξε στις 07.49 το

Εκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Ερχονται βροχές και καταιγίδες

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης – Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία | Newsit.gr
 Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού από το απόγευμα της Παρασκευής εξέδωσε το μεσημέρι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κύριο χαρακτηριστικό θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πολύ ισχυρούς ανέμους.
Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η επιδείνωση θα είναι πρόσκαιρη και θα

Αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της στον τομέα της διαστημικής επιστήμης

Εμφάνιση IMG_3902.JPG

Το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της στον τομέα της διαστημικής επιστήμης και ειδικότερα της δημιουργίας της διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα ανέπτυξε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη συνομιλία του, την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2017, με τους Έλληνες αποφοίτους του Von Karman Institute, τις σπουδές των οποίων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου