Κυριακή 16 Ιουλίου 2017

'Ήρθε η "Μέδουσα" με άγριες διαθέσεις

Κι άλλη φωτιά από κεραυνό στην Αχαΐα!
Η Δυτική Ελλάδα ήταν και πάλι το πρώτο θύμα της επιδείνωσης του καιρού! Η «Μέδουσα», όπως αποκαλείται το φαινόμενο που θα επηρεάσει όλη τη χώρα, έχει αρχίσει από νωρίς την Κυριακή (16.07.2107) να δείχνει τα δόντια της! Πρώτα στην Πτολεμαΐδα, μετά στο Αγρίνιο, στη Λάρισα, στην Αχαΐα, στο Μέτσοβο κ. λ. π.
Στην Αχαΐα πυρκαγιές εκδηλώθηκαν μετά από την πτώση κεραυνών σε δασικές εκτάσεις στη Λακόπετρα και στον οικισμό “Μπούκουρα” στη θέση Κρίνος της Δυτικής Αχαΐας...
Πληροφορίες από το Ρίο αναφέρουν ότι οι ισχυροί αυτοί άνεμοι έκοψαν κάβους σε φέρυ μπωτ με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές σκάφη και φουσκωτά. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του tempo24news.gr, το περιστατικό συνέβη από την πλευρά που βρίσκονται οι καντίνες, ενώ το φέρυ μπωτ από το οποίο κόπηκαν οι κάβοι παρασύρθηκε με αποτέλεσμα να υποστούν ζημιές βάρκες και φουσκωτα που ήταν δεμένα κοντά.

Δελφίνια στο Δερβενι

O Koρινθιακός κόλπος είναι η αγαπημένη θάλασσα των δελφινιών. Σήμερα το βράδυ, παραθεριστές και κάτοικοι του Δερβενίου αντίκρισαν κοντά στην ακτή, το θεαματικό παιγνίδι ζεύγους δελφινιών.  

Κύπρος: 43 χρόνια από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου

606x460_kypros_2 Κύπρος: 43 χρόνια από το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου
Έχουν περάσει 43 χρόνια από τη μαύρη μέρα που στιγμάτισε την Κύπρο, το πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974.
Στον απόηχο της κατάρρευσης των συνομιλιών του Κυπριακού στο Κραν Μοντανά ο κυπριακός ελληνισμός τιμά την μνήνη των ηρώων που χάθηκαν στο προδοτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 1974 και των ηρώων που χάθηκαν λίγες μέρες αργότερα κατά την τουρκική εισβολή.

Δέρμα: «Λίγο βούτυρο για το έγκαυμα» και άλλοι μύθοι για το καλοκαίρι

kalokairiprostasiamythoi.jpgΗ ηλιοθεραπεία είναι απαραίτητη για να συνθέσει το δέρμα αρκετή βιταμίνη D. Το βούτυρο μπορεί να καταπραΰνει γρήγορα το ηλιακό έγκαυμα. Δεν μπορεί να καεί όποιος οδηγεί με κλειστά τζάμια.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr

ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΝΤΡΟΠΗΣ


Επέτειος μίας από τις πιο επαίσχυντες ημέρες της Ελλάδας. Το πρωί της Δευτέρας 15 Ιουλίου 1974 η Χούντα του Πόντιου Ιωαννίδη επιτέθηκε εναντίον του ανεξάρτητου κράτους της Κύπρου. Προδοτικά έβαλε Έλληνες και Κυπρίους  να αλληλοεξοντώνονται δίνοντας το τέλειο άλλοθι για να ακολουθήσει ο τουρκικός στρατός το επόμενο Σάββατο σε μία δεύτερη προδοσία και διαμελισμό του ανεξάρτητου Κράτους της Κύπρου μέχρι τις ημέρες μας.

Το διακρατικό παρακράτος κράτησε κλειστό και παραποιημένο το φάκελο