Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017

AERTFGAWERTGF.jpgΑυξημένα κρούσματα AIDS, φυματίωσης και ηπατίτιδας C στην Ευρώπη


Το ΕΚ ζητάει με ψήφισμά του την αντιμετώπιση των αυξημένων κρουσμάτων AIDS, φυματίωσης και ηπατίτιδας C και την εφαρμογή μακροπρόθεσμων ευρωπαϊκών

Τα τελευταία νέα της EurActiv.gr

Υιοθετεί την ηλεκτροκίνηση ο Ελληνικός Στρατός

Η ηλεκτροκίνηση έχει αρχίσει να κερδίζει συνεχώς έδαφος παγκοσμίως αλλά και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο στόλος των ηλεκτροκίνητων οχημάτων συνεχώς αυξάνεται ενώ η πτώση των τιμών μπαταριών λιθίου αλλά και οι κρατικές επιδοτήσεις αναμένεται να πολλαπλασιάσουν την παρουσία των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων με γρήγορους ρυθμούς. Στην Ελλάδα η ηλεκτροκίνηση είναι ακόμη σε εμβρυακή κατάσταση με αποσπασματικές πρωτοβουλίες από διάφορους φορείς να …

Τους τομείς ευθύνης των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών όρισε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου - Aρμοδιότητες Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών αναλαμβάνουν οι κ. κ Γκίκας και Παπαγγελόπουλος

Τους τομείς ευθύνης των Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών Πελοποννήσου όρισε με απόφασή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Παρασκευή 7 Ιουλίου 2017.
Σύμφωνα με την απόφαση αυτή:
Ο κ. Γκίκας Αθανάσιος αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες του Πρωτογενούς Τομέα (Αγροτική Οικονομία, Κτηνοτροφία, Αλιεία) και των Δασικών Πολιτικών,
Ο κ. Μαντάς Περικλής αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της Έρευνας, της Τεχνολογίας, της Ενέργειας, της Βιομηχανίας και των Θερμοκοιτίδων Επιχειρηματικότητας,
Η κα Νικολάκου Κωνσταντίνα αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της Ανάπτυξης, των Υποδομών, των Μεταφορών, των Δικτύων και του Περιβάλλοντος,
Ο κ. Παπαγγελόπουλος Άγγελος αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της Κοινωνικής Οικονομίας, της Τόνωσης της Απασχόλησης, της Αλληλεγγύης και της Χωροταξίας,
Η κα Παναγιωτοπούλου Ελένη αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της Δημόσιας Υγείας, του Πολιτισμού και της Παιδείας και

Ο κ. Ρουμελιώτης Γεώργιος αναλαμβάνει τις αρμοδιότητες της Πολιτικής Προστασίας, των Οικοσυστημάτων και Αειφορίας, της Νέας Γενιάς και του Αθλητισμού. 

Ενημέρωση της Ολομέλειας της Βουλής από τον Πρωθυπουργό για τη διαπραγμάτευση σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα

Εμφάνιση 2015_12_06_IMG_9_441.jpg
Ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας θα ενημερώσει την Ολομέλεια της Βουλής για τις εξελίξεις στη διαπραγμάτευση σχετικά με το Κυπριακό ζήτημα, την Τρίτη 11 Ιουλίου στις 11:00.
Σχετική επιστολή απέστειλε στον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νικόλαο Βούτση, με την οποία δηλώνει ότι επιθυμεί να ενημερώσει το Σώμα της Ολομέλειας για τις εξελίξεις στο Κυπριακό, σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής.

40.751 παιδιά εκτός παιδικών σταθμών Ερώτηση του βουλευτή Χρίστου Δήμα για τον ελλιπέστατο σχεδιασμό


Το ζήτημα με 40.751 παιδιά που μένουν εκτός παιδικών σταθμών έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ.Δήμας με Ερώτηση του προς το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, ζητά να ενημερωθεί για τους λόγους που οδηγήθηκε σε φιάσκο το πρόγραμμα «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», το οποίο υποστηρίζει την ένταξη των παιδιών σε παιδικούς σταθμούς και παράλληλα ζητά ενημέρωση για το πως προτίθεται η πολιτική ηγεσία να διαχειριστεί το πρόβλημα που έχει προκύψει. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει μάλιστα, είναι τέτοια η προχειρότητα με την οποία σχεδιάστηκε το φετινό πρόγραμμα, με συνέπεια  παιδιά, αν και ότι πληρούσαν τα κριτήρια, μένουν εκτός των σταθμών γιατί δεν υπάρχουν θέσεις στην περιοχή τους, την ώρα που σε άλλες περιοχές εντοπίζονται κενά.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

Εξοικονόμηση ενέργειας: Δευτέρα και Τρίτη η διημερίδα του ΤΕΕ

Εμφάνιση tee_diimero_energeias_2017.jpg

Οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της εξοικονόμησης ενέργειας, στην ενεργειακή απόδοση αλλά και στα χρηματοδοτικά εργαλεία για την υλοποίηση αντίστοιχων έργων με έμφαση στους τομείς υποδομών και κτιρίων, θα βρεθούν στο επίκεντρο της διημερίδας ποτ διοργανώνει το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας με θέμα: “Τελευταίες εξελίξεις στον τομέα Εξοικονόμησης Ενέργειας”. Η διημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 10 Ιουλίου 2017 και την Τρίτη 11 Ιουλίου 2017, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του ΤΕΕ στον 1ο όροφο, Νίκης 4, Σύνταγμα, Αθήνα, με έναρξη στις 9.30 πμ. Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Σκληρή απάντηση ΚΕΔΕ σε Φωτίου για τους παιδικούς σταθμούς

Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος με αφορμή σημερινές δηλώσεις της αναπληρώτριας Υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Φωτίου και την αναφορά της, ότι οι Δήμαρχοι ευθύνονται...
ΑΙΡΕΤΟΣ.GR

181.000 ακατάγραφα κινητά μνημεία εντάχθηκαν στις Ψηφιακές Συλλογές του ΥΠ.ΠΟ.Α

Δελτίο Τύπου
181.000 ακατάγραφα κινητά μνημεία εντάχθηκαν στις Ψηφιακές Συλλογές του ΥΠ.ΠΟ.Α
§  56 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής του Ν. Κορινθίας κ. Γιώργος Τσόγκας ζήτησαν με ερώτηση προς την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού τα πεπραγμένα σχετικά με την ψηφιοποίηση των κινητών μνημείων της χώρας.

Η αλήθεια για τον HELLAS SAT: Το μόνο που χρειάζεται είναι να επιστρέψει ο κ. Παππάς από το… διάστημα!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Το φράγμα της γελοιότητας έχει πλέον σπάσει η προπαγάνδα της κυβέρνησης. Την περασμένη εβδομάδα, ο αρμόδιος (επί της προπαγάνδας) υπουργός Ν. Παππάς, συνεχίζοντας τις εξωτικές περιπλανήσεις του, μετά τη Βενεζουέλα και τη νήσο Μαργαρίτα της Καραϊβικής, βρέθηκε στη Γαλλική Γουϊάνα για να παρακολουθήσει την εκτόξευση του αραβικών συμφερόντων δορυφόρου HELLAS SAT3.
Από τη Γαλλική Γουϊάνα, λοιπόν, όπου μετέβη με έξοδα του ελληνικού λαού, συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων, Βασίλη Μαγκλάρα και τον σύμβουλό του, πρώην εκδότη του «Χωνιού» Γ. Χριστοφορίδη, ο κ. Παππάς πομπωδώς μας

ΑΔΙΚΗ Η ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΕΝΕΟΥ



http://fanpage.gr/pictures/2016/03/2902.jpg

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΦΕΝΕΟΥ


Όπως είναι γνωστό με το Ν3582/2010 τέθηκε σε εφαρμογή το πρόγραμμα ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ με το οποίο καταργήθηκε ο καποδιστριακός δήμος φενεού και συστήθηκε ο δήμος Συκιωνίων με έδρα το Κιάτο και απόσταση 100 και πλέον χιλιόμετρα από το τελευταίο χωριό του φενεού. Να σημειωθεί ότι η πρόταση του ινστιτούτου τοπικής αυτοδιοίκησης αρμόδιου επιστημονικού συμβουλευτικού οργάνου της ΚΕΔΚΕ για την δημιουργία ορεινού  Καλλικρατικού δήμου, δυστυχώς για διάφορες σκοπιμότητες γνωστές σε όλους (γνωστός πολιτικός του ΠΑΣΟΚ) συστήθηκε ως ορεινός δήμος και μάλιστα αυτόνομος ο Δήμος Νεμέας και ο Δήμος φενεού και Στυμφαλίας ως κατ εξοχήν ορεινές περιοχές … κατέβηκαν παραλία…. Για την διόρθωση αυτής της αδικίας από το 2011 έγιναν πολλές ενέργειες /παραστάσεις και υποβλήθηκαν χιλιάδες υπογραφές των κατοίκων μας αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.
Εξ αρχής είχε φανεί πως το σύστημα του Καλλικράτη χαρακτηριζόταν από ένα μειονέκτημα-μεταξύ πολλών άλλων- που υποσκέλιζε τα όποια πλεονεκτήματα για πιο αποτελεσματικό κεντρικό έλεγχο. Το μειονέκτημα έγκειται, στο ότι οι πολίτες απομακρύνονται από το χώρο λήψης αποφάσεων για ζητήματα που τους αφορούν άμεσα. Επομένως, το διοικητικό αυτό μέτρο, αντί να συντείνει προς την πραγματική αποκέντρωση της εξουσίας και της διοίκησης, εκκολάπτει τις προϋποθέσεις για περισσότερο συγκεντρωτισμό τους.
Το να αρθεί λοιπόν η αδικία εις βάρος του φενεού και της Στυμφαλίας και το να δημιουργηθεί ένας νέος ορεινός δήμος που θα εξαλείφει όσο είναι δυνατόν τα μειονεκτήματα του Καλλικράτη αποτελεί αναντίρρητα επιθυμία κάθε φενεάτη που αγαπάει τον τόπο του.
Επειδή τελευταία από το υπουργείο Εσωτερικών έχει καταρτιστεί νομοσχέδιο για αλλαγές του Καλλικράτη και από τον υπουργό κ. Σκουρλέτη έχουν αναφερθεί και μικρής έκτασης τροποποιήσεις στο χωροταξικό, θεωρείτε αναγκαία η σύσταση ομάδας συντονισμού αποτελούμενη από πρώην Δημάρχους, Προέδρους, Δημοτικούς συμβούλους , Συλλόγους και Δημότες, ώστε να αναληφθούν όλες οι ενέργειες/προσπάθειες για την διόρθωση της κατάφωρης αυτής αδικίας και να λειτουργήσει εποικοδομητικά η τοπική αυτοδιοίκηση στην περιοχή μας και να αποκατασταθεί η κοινωνική συνοχή που έχει πληγεί βάναυσα και κατά τρόπο απαράδεκτο και παράνομο.
Για την συντονιστική ομάδα


Γιάννης Λαλιώτης



Ο Γιάννης Πανούσης μεσολαβητής νέας συγκυβέρνησης: αυτή τη φορά ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtRtUiFhF74SugFuV2CayDRlHflZYoD-FiK2m2a3V8_7wrU0Za8e00l57Neh_wU7tKqWTHO6_57vzsCZd6baTBv8mIWLc5Qs78SCkkfTfKh7LTyS6IIYL5KcrOR7lVSEZlRDLMyzx_ikcz/s1600/grkladouchos+kor+orizontes.jpg Του Γρηγόρη Κλαδούχου

1.    ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΛΙΟΥ ΚΑΙ ΑΘΩΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ                                                          ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ

       Οι «πολιτικοί»  μετρούν τις συνέπειες του λόγου τους. Οι διανοούμενοι θέλουν να έχουν ελευθερία έκφρασης στοχασμού. Χρησιμοποιούν το επιστημονικό, καλλιτεχνικό κύρος τους πολλές φορές ως εφόδιο κύρους των πολιτικών απόψεών τους.

       Ο καθηγητής εγκληματολογίας κ. Γιάννης Πανούσης έχει διαμορφώσει μία εικόνα πολλαπλών πολιτικών εφαρμογών. Έχει την ικανότητα προσφοράς στον πλουραλισμό της ζήτησης. Αλλά, όπως για τον καθένα, η γενική αναγνώριση της επιστημονικής επάρκειας δεν προεξοφλεί πολιτική ευθυκρισία.

Εγκατάσταση Νέων Γεωργών, η απόφαση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης



                                                                                   
http://www.kefaloniapress.gr/wp-content/uploads/2017/04/nea-agrotissa.jpg        Τρίπολη 6/7/2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
           
 Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Πελοποννήσου ενημερώνει όλους τους ενδιαφερομένους που υπέβαλαν αίτηση- στήριξης στο Υπομέτρο 6.1 «Εγκατάσταση Νέων Γεωργών» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης της Ελλάδας (Π.Α.Α.) 2014-2020 ότι αναρτήθηκε η απόφαση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης  στη Διαύγεια με ΑΔΑ Ω8237Λ1-7Κ8 ΟΡΘΗ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ και στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας.
 Προκειμένου να ενημερωθεί ο ενδιαφερόμενος για τα αναλυτικά αποτελέσματα της δικής του αίτησης επισκέπτεται την ηλεκτρονική εφαρμογή του ΠΣΚΕ, όπου είχε υποβάλλει την αίτησή του.

1.΄Οσοι  από τους δικαιούχους δεν επιθυμούν την ένταξή τους συμπληρώνουν το σχετικό έντυπο Μη Αποδοχής Ένταξης και το καταθέτουν  στην οικεία ΔΑΟΚ εντός πέντε εργάσιμων ημερών από τη δημοσίευση των Πινάκων αποτελεσμάτων Αξιολόγησης.

2.Οι εν δυνάμει δικαιούχοι οφείλουν  να προσκομίσουν τα  επιπλέον δικαιολογητικά σε διάστημα ενός μήνα από την ημερομηνία ανάρτησης της απόφασης αποτελεσμάτων αξιολόγησης.

3.Οι υποψήφιοι έχουν τη δυνατότητα υποβολής ένστασης κατά την έννοια του άρθρου 25 του Ν. 2690/1999 κατά των πινάκων αξιολόγησης, ηλεκτρονικά στο ΠΣΚΕ εντός δεκαπέντε  ημερολογιακών ημερών από την επομένη της έκδοσης της απόφασης ανάρτησης των πινάκων αξιολόγησης . 


Γραφείο Τύπου Περιφέρειας Πελοποννήσου