Σάββατο 17 Ιουνίου 2017

Ισχυρός μετασεισμός 5,2 Ρίχτερ στη Μυτιλήνη



Ισχυρός μετασεισμός μεγέθους 5,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 22:50 στο θαλάσσιο χώρο 31 χιλιόμετρα νότια - νοτιοδυτικά της Μυτιλήνης.Το επίκεντρο του σεισμού τοποθετείται σε απόσταση 256 χιλιομέτρων

"Εφυγε"... ο Λάκης Γιαννιδάκης..! Η "Σφεντόνα" του έμεινε ορφανή

https://blogger.googleusercontent.com/img/proxy/AVvXsEjehMa8ZH6NLSMM2I9f_kpkiV3cSrCx8xEup0CCW3MoFvTA5UVYHbE3mNf_4mtScgRqrn2BHBePsJUSPoTlnKKhOAWbUF1BFauc957C4mEMvs3n-utcRlPefaKGBGBpNBFaFeCIuZUg2joHANdLGMeeULIjUIii1-q65yZpQD3CnpZBv7WnflokWUP9MTtZi112C-jPLfcPZzyUsu5jxbuynNpT9DbCYu1cZba6UpYCUdaqzoD-MiHXFfex12wtYQyLOmKflbY9iKD02lFDVGElJOo=w1200-h630-p-k-no-nu

Ο δημοσιογράφος Βασίλης (Λάκης) Γιαννιδάκης, δεν βρίσκεται πιά μαζί μας. "Έφυγε" στα 60 του , σήμερα, για  "μακρινό ταξίδι"..   Άφησε την τελευταία του πνοή πριν λίγες ώρες σε νοσοκομείο των Αθηνών.
Ο Λάκης το περασμενο Σάββατο μπήκε στο νοσοκομείο Κορίνθου με πνευμοπνικό οίδημα και μεταφερθηκε στην εντατική μονάδα του Νοσοκομείου Γεννηματά.
Η καρδιά του δεν τον βοήθησε καθόλου με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί αλλά

Χαλαζόπτωση στην Αργολίδα!


Σφοδρή χαλαζόπτωση σημειώθηκε κατά διάρκεια της καταιγίδας το απόγευμα, στην ευρύτερη περιοχή του Άργους αλλά και σε αρκετές περιοχές της Αργολίδας. Από τη βροχόπτωση έσπασαν κλαδιά δέντρων που έπεσαν και έκλεισαν δρόμους και χρειάστηκε η επέμβαση της πυροσβεστικής για να απελευθερωθεί το οδόστρωμα σε κεντρικούς και επαρχιακούς δρόμους. Επίσης προβλήματα δημιουργήθηκαν και σε κολώνες της ΔΕΗ και τα ηλεκτροφόρα καλώδια στο επαρχιακό δίκτυο. Χαλαζόπτωση σημειώθηκε σε πολλά ορεινά τμήματα του νομού αλλά και σε πεδινές περιοχές, ενώ και οι αστραπές είχαν έντονη δραστηριότητα. Η πυροσβεστική κλήθηκε σε πολλά περιστατικά ιδιαίτερα στα χωριά του Αργολικού κάμπου με πολλές πτώσεις δέντρων. Σε ορισμένες περιπτώσεις η αστυνομία αναγκάστηκε να κλείσει δρόμους μέχρι την επέμβαση της πυροσβεστικής.
Επίσης καταστροφές από το χαλάζι έπαθαν θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις όπως αυτή στις φωτογραφίες στο Παναρίτη του Δήμου Ναυπλιέων. 

Για τεράστιες ζημιές από την χαλαζόπτωση κάνουν λόγο κάτοικοι των χωριών του Αργολικού κάμπου, (Ίναχο Ήρα, Ανυφί, Αγία Τριάδα, Πυργέλα, Δαλαμανάρα, Πλατανίτη) ενώ ενδεικτικό ειναι το βίντεο παρακάτω με την σφοδρή χαλαζόπτωση στο Κουρτάκι.

 argolikeseidhseis

Μεγάλη φωτιά στην Αρηνή Ζαχάρως - Δυνάμεις από την Πάτρα στο σημείο

Μεγάλη φωτιά στην Αρηνή Ζαχάρως
Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι του Σαββάτου σε βουνοπλαγιά στην Αρηνή Ζαχάρως. Αυτή την ώρα γίνεται μεγάλη προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς με επικεφαλής τον Διοικητή της Π. Υ. Ηλείας Ιωάννη Πετρούτσο. 

19369648_1367743430007899_911103277_n.jpg Στο σημείο βρίσκονται για κατάσβεση 10 οχήματα της Πυροσβεστικής και 2 υδροφόρα οχήματα (1 της Δ.Ε. Ζαχάρως και 1 της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας) με συνολικά 37 άτομα από την Π.Υ. και τα πεζοπόρα τμήματα της Πάτρας. Οι φλόγες εκδηλώθηκαν γύρω στις 2.30 σήμερα το μεσημέρι και οι πυροσβέστες έχουν καταφέρει να θέσουν υπο μερικό έλεγχο την πυρκαγιά...
  
Οι φλόγες έφθασαν κοντά σε σπίτι, όμως χάρη στην προσπάθεια των πυροσβεστών κατάφεραν λίγα μέτρα πιο πριν να ανακόψουν την πορεία της.Μέχρι στιγμής έχουν καεί περίπου 3 στρέμματα δασικής έκτασης.
Αυτή τη στιγμή συνεχίζουν να επιχειρούν μέχρι να κατασβεστεί και η τελευταία εστία.
patrisnews, tempo24
 

Σεισμός 4,9 ρίχτερ στους Μολάους Λακωνίας τα ξημερώματα


Λαχτάρα τα ξημερώματα για τους κατοίκους στους Μολάους  Λακωνίας και της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μονεμβασίας που ξύπνησαν από τον ισχυρό σεισμό.
Η σεισμική δόνηση μεγέθους 4,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στη 02.42 τα ξημερώματα του Σαββάτου και είχε επίκεντρο την περιοχή Ιέρακας, 8 χιλιόμετρα ανατολικά από τους Μολάους και  34 χιλιόμετρα βόρεια της Νεάπολης, σύμφωνα με την προκαταρκτική εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών. Το εστιακό βάθος του σεισμού

Ελεγκτικό Συνέδριο-Συμβασιούχοι: Βγήκε η απόφαση –Τι προβλέπει

Την πολυαναμενόμενη ΑΠΟΦΑΣΗ της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου -ΠΡΑΚΤΙΚΑ 9ΗΣ ΓΕΝ.ΣΥΝ. 10.5.2017 (ΘΕΜΑ Β’)- για το θέμα της παράτασης των συμβάσεων δημοσιεύει η aftodioikisi.gr. Σύμφωνα με την απόφαση:
-Κρίνεται ομόφωνα ότι οι παρατάσεις των συμβάσεων (άρθρο 16 του νόμου 4429/2016) είναι αντίθετες στις διατάξεις του άρθρου 103 του Συντάγματος,
-Κατά πλειοψηφία κρίνεται αντισυνταγματική (αντίθετη στο άρθρο 98 του Συντάγματος) και η ρύθμιση του άρθρου 25 του ν. 4456/2017 για την πληρωμή των συμβασιούχων
-Αναγνωρίζεται ότι οι συμβασιούχοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

Σε 38 χώρες έγιναν συλλήψεις για αναρτήσεις απόψεων στο διαδίκτυο

Σε 38 χώρες έγιναν συλλήψεις για αναρτήσεις απόψεων στο διαδίκτυοΗ ψηφιακή επιτήρηση είναι ένα από τα πολλά εργαλεία στη διάθεση κυβερνήσεων που έχουν την τάση να καταπνίγουν τις διαφωνίες. Μια από τις πιο δημοφιλείς και αποτελεσματικές...
Περισσότερα 



iservices.gr

Η απόφαση eurogroup για λιτότητα έως το 2060 και οι γελοίοι γελωτοποιοί του ΣΥΡΙΖΑ

Παναγιώτης Μαυροειδής
Η απόφαση του χθεσινού eurogroup είναι απελπιστικά σαφής. Για την κυβέρνηση δημιουργεί προβλήματα επικοινωνιακής φύσης. Για τα εργατικά και λαϊκά στρώματα όμως, αποτελεί μία ακόμη ταφόπλακα και υποθήκευση του μέλλοντος έναντι των τοκογλύφων του ευρωπαϊκού κεφαλαίου και του «μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστικά μη δώσετε» των ξένων και Ελλήνων αρπακτικών που ονομάζουν «επενδυτές».
Η σύνοψη είναι τούτη:

ΓΙΟΡΤΗ ΚΕΡΑΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΠΥΡΓΟ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Φωτογραφία του προκοπης βυζας.
 Φωτογραφία του προκοπης βυζας.

Μητσοτάκης: Ο Τσίπρας δεν έχει κανένα λόγο να πανηγυρίζει για τη συμφωνία. - «πρεπει να απολογηθει στην βουλη»

O κ.Τσίπρας είχε βάλει τον πήχη πολύ ψηλά, είπε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha και τον Αντώνη Σρόιτετ. Μιλώντας για τα αποτελέσματα του Eurogroup ο κ.Μητσοτάκης είπε: