Σάββατο 27 Μαΐου 2017

Σεισμός 5,1 Ρίχτερ στην Τουρκία βορειανατολικά της Σμύρνης - 3, 8 Ρίχτερ "χώρεψαν" Κύθηρα και Χανιά

http://media2.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/05/seismografos-seismos-1300.jpg
 Σεισμός 5,1 Ρίχτερ ταρακούνησε στις 18:53 το απόγευμα του Σαββάτου την δυτική Τουρκία.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται , 136 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σάμου, 70 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Σμύρνης, κοντά στο Γκολμαρμαρά.
Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί θύματα ή ζημιές.

Επίσης στις 15:59 το απόγευμα , σεισμική δόνηση 3,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε 135 χιλιόμετρα δυτικά  από τα Χανιά της Κρήτης σύμφωνα με καταγραφή των σεισμογράφων του Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ο σεισμός είχε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων και έγινε αισθητός σε όλη την δυτική Κρήτη αλλά και στα Κύθηρα. Δεν συντρέχουν λόγοι ανησυχίας.

Στις 19:30 Τσέλσι και Αρσεναλ διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Αγγλίας

Τσέλσι και Αρσεναλ διεκδικούν το τρόπαιο του Κυπέλλου Αγγλίας
Βίοι αντίθετοι για τις δύο φιναλίστ του τελικού κυπέλλου Αγγλίας υπ΄αριθμόν 136. Η Τσέλσι που θέλει να ολοκληρώσει με νταμπλ μετά τον θρίαμβό της στην Premier League, αντιμετωπίζει την Αρσεναλ η οποία επιδιώκει να επουλώσει τις πληγές μιας καταστροφικής σεζόν. Η απώλεια του τίτλου αλλά κυρίως η απουσία από το Champions League για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια, αποτελούν πολύ σοβαρά πλήγματα για τους «Κανονιέρηδες» και τον Αρσέν Βενγκέρ, τη στιγμή που αυξάνονται οι φωνές οι οποίες... απαιτούν την απομάκρυνσή του.

Βαρύ πένθος στον Παναιγιάλειο

zografos-takis.jpeg
O Παναιγιάλειος,  πενθεί για την απώλεια του Τάκη Ζωγράφου, ιδιαίτερα γνωστού και αγαπητού σε όλο το Αίγιο και ειδικότερα στους φιλάθλους του, μιας και εργαζόταν επί σειρά ετών ως φροντιστής στην ομάδα αλλά ήταν και ένας από τους πιο παθιασμένους οπαδούς της 
Ο μέχρι πέρυσι φροντιστής των «μελανόλευκων», πατέρας τριών ανήλικων παιδιών. έφυγε ξαφνικά από τη ζωή το βράδυ της Παρασκευής (26/5), πιθανότατα από ανακοπή καρδιάς και οι Αιγιώτες εξέδωσαν συλλυπητήρια ανακοίνωση.
Σε αυτή αναφέρονται τα εξής: «Κεραυνός εν αιθρία το άγγελμα του ξαφνικού χαμού του Τάκη Ζωγράφου. Νύχτα Παρασκευής και όλοι μείναμε άναυδοι… Ο Τάκης ο Ζωγράφος, ο μέχρι πέρυσι φροντιστής του Παναιγιαλείου, έφυγε για το μεγάλο ταξίδι… Θα είναι πάντοτε εδώ μαζί μας.
Στον αγαπημένο του ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟ. Καλό ταξίδι φίλε.
Η Διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ εκφράζει τα θερμά της συλλυπητήρια στους οικείους του».

Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη Σητεία στην Κρήτη

 
Καιρός: Ανεμοστρόβιλος σάρωσε τη Σητεία! Πού θα `χτυπήσει` η κακοκαιρία τις επόμενες ώρεςΛίγο μετά το μεσημέρι, ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν ανεμοστρόβιλο στη Σητεία , στην Κρήτη, προκαλώντας ένα -ασυνήθιστο για την εποχή- θέαμα.

Ο ανεμοστρόβιλος κατέληξε από την πόλη στο λιμάνι και οι εικόνες είναι πραγματικά εντυπωσιακές, αποτυπώνοντας τη δύναμη του φαινομένου.
Περισσότερα και  βίντεο από το www.sitiapress.gr

Bραχάτι:33ο Πανελλήνιο συνέδριο Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών ( video)


Στο "σκοτάδι" η Ηλεία από νυχτερινό μπουρίνι - Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειεςκαι στην αγροτική οδοποιία.

http://www.erapirgou.gr/wp-content/uploads/2017/05/vroxh-e1495784127909-800x500_c.jpg 
Μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες, προκάλεσε νυχτερινό μπουρίνι που έπληξε διάφορες περιοχές της Ηλείας, κυρίως στην επαρχία Ολυμπίας, ενώ διακόπηκε η ηλεκτροδότηση σε περισσότερα από 20 χωριά. Από τη νυχτερινή νεροποντή σημειώθηκε γενικευμένη διακοπή του ρεύματος στις περιοχές Πελοπίου και Φιγαλείας, ενώ επίσης διακοπές παρατηρήθηκαν στη Ζαχάρω, την Καυκανιά, το Λαδικό, την Αρτέμιδα, την Κάμενα, το Χρυσοχώρι και αλλού. Από τη ΔΕΗ έγινε γνωστό ότι για την αντιμετώπιση των εκτεταμένων βλαβών, συγκροτήθηκαν τρία συνεργεία, ένα για την περιοχή της Ολυμπίας και δύο για την περιοχή Κρέστενας – Ζαχάρως. Τέλος, ζημιές έχουν αναφερθεί και στην αγροτική οδοποιία.

Η πρώτη φωλιά της καρέτα – καρέτα στον Κυπαρισσιακό


https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEinAuI4zuefOg-U307ZL2cEywYbzH_exoIUjOp3A4cCRkKP8dZMCIzQDuJIwWvR8_ijvLNVOkGl5tlSsbsyZ8SVfyEvMabrnVcAPtwbW_C0Gh_m1yEuAE2nDSsdNE_tdpWbCoDk9J5qLM8/s1600/FREEGR.jpg 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhQ4M3wNxIJ80GW53cbDVh9RUWeJSiB1ueNP93GvTes1DBO3EXCXS2UbLLMESkIToo6ynjbeWaJsKmTH3O8bhS5MI9uqItuOi-PYIkugDn8ir75azEZNGuvi8M0912Yhb9E-buV0SRtvCEj/s1600/01.jpgΤην πρώτη φωλιά θαλάσσιας χελώνας καρέτα καρέτα στον Κυπαρισσιακό Κόλπο εντόπισαν κατά την πρωινή τους περιπολία τα ξημερώματα της περασμένης Δευτέρας οι εθελοντές του συλλόγου «ΑΡΧΕΛΩΝ». Η φωλιά βρίσκεται μπροστά από την τοποθεσία Βουνάκι και ήδη η ομάδα έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της.

Στο Βραχάτι το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο των αστυνομικών

 
Από την Κυριακή 28 Μαίου έως την Πέμπτη 01 Ιουνίου 2017, θα διεξαχθεί στο Βραχάτι Κορινθίας – ξενοδοχείο «Alkyon», – το 33ο Πανελλήνιο Συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών/Ελληνικό Τμήμα.
Στο συνέδριο θα συμμετέχουν αντιπρόσωποι απ’ όλες τις Τοπικές Διοικήσεις της χώρας μας, εκδρομείς μέλη της Δ.Ε.Α., αλλά και Αστυνομικοί Αλλοδαποί οι οποίοι έχουν προσκληθεί από την Πολωνία, την Γερμανία, τη Σερβία, τη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και την Κύπρο.
Η Τοπική Διοίκηση Κορινθίας ύστερα από απόφαση του Δ.Σ. της Διεθνούς

Κόρινθος: Στα χέρια αρχαιοκαπήλων βρέθηκε αναθηματικός κούρος

 
Με ένα αντικείμενο μεγάλης αρχαιολογικής αξίας έναν κούρο που χρονολογείται στην αρχαική περίοδο συνελήφθησαν δύο άτομα στην  Κόρινθο από αστυνομικούς του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Ασφάλειας Αττικής.
Σε έρευνα που έγινε στο αυτοκίνητο του 36χρονου στο οποίο επέβαινε και ο συνεργός του 63 ετών βρέθηκε μέσα σε σακίδιο κάτω από τη θέση του συνοδηγού επιμελώς κρυμμένος ο αρχαιολογικός θησαυρός.

Στρατόπεδα τζιχαντιστών στη Λιβύη έπληξε η Αίγυπτος

Αεροπορικές επιδρομές κατά τζιχαντιστών στην ανατολική Λιβύη εξαπέλυσε η Αίγυπτος, ως αντίποινα για τον θάνατο τουλάχιστον 28 χριστιανών Κοπτών από επίθεση ενόπλων νότια του Καΐρου.
Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της χώρας, η πολεμική αεροπορία βομβάρδισε στρατόπεδα εξτρεμιστών στη Λιβύη, στην περιοχή της Ντέρνα, αφού επιβεβαίωσε ότι μαχητές που προέρχονται από αυτά τα στρατόπεδα εμπλέκονται στην επίθεση.
Τη συμμετοχή του σε αυτές τις επιδρομές γνωστοποίησε και ο στρατός που πρόσκειται στην κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης. Σύμφωνα με ανακοίνωση, οι επιδρομές είχαν στόχο δυνάμεις που συνδέονται με την αλ Κάιντα, ενώ πρόσθεσε ότι θα ακολουθήσει χερσαία επιχείρηση.
Τη στήριξή του στην Αίγυπτο εξέφρασε ο Αμερικανός πρόεδρος, τονίζοντας πως πρέπει να προστατεύσουμε τους χριστιανούς της Μέσης Ανατολής από τους τρομοκράτες.
Την επίθεση καταδίκασε η ελληνική πολιτειακή και πολιτική ηγεσία.
Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ, Πρώτο Πρόγραμμα

Αλλαγές στον νόμο και παράταση προθεσμίας για τους δασικούς χάρτες- Τι σχεδιαζει το υπουργειο

 http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/04/dasikes-ektaseis-1000.jpg
Τα αλλεπάλληλα φρένα που βάζει το ΣτΕ στην κυβέρνηση τόσο για το Κτηματολόγιο όσο και για τις οικιστικές πυκνώσεις έχουν αναγκάσει το ΥΠΕΝ να προχωρήσει σε εναλλακτικές διαδικασίες προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και να ολοκληρωθεί όσο απρόσκοπτα γίνεται η κατάρτιση των δασικών χαρτών.
Ηδη το επιτελείο του υπουργείου Περιβάλλοντος ετοιμάζει Προεδρικό Διάταγμα, στο οποίο θα αποσαφηνίζονται τα κόκκινα σημεία των οικιστικών πυκνώσεων,

Κορυφαία Tweet

Μην ξεπλένεστε από το αλάτι της θάλασσας κατευθείαν μετά το μπάνιο!


ntous_sti_thalassa.jpg

Μην ξεπλένεστε από το αλάτι της θάλασσας κατευθείαν μετά το μπάνιο!

Πηγαίνετε στη θάλασσα για να δροσιστείτε. Συχνά μπαίνετε μέσα και βγαίνετε σε πέντε λεπτά, κατευθύνεστε προς τα ντους για να «ξεπλύνετε» το αλάτι… Μπορεί το αλάτι και νερό της θάλασσας να σας ενοχλεί αλλά δεν φαίνεται πως συμφωνούν οι επιστήμονες… ούτε και ο Ιπποκράτης που πρώτος αναφέρθηκε στις ευεργετικές

Διπλή δικαστική δικαίωση για 13ο, 14ο μισθό -3.000 ευρώ σε δημοτικούς υπαλλήλους



Περίπου 3.000 ευρώ σε καθέναν επιδίκασε, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το Ειρηνοδικείο Αθηνών με τις υπ΄αριθ. 608/2017 και 619/2017 αποφάσεις του, σε υπαλλήλους του δήμου Αθηναίων για την αναδρομική (2014 έως 2016) διεκδίκηση των Δώρων Χριστουγέννων-Πάσχα και επιδομάτων αδείας που είχαν καταργήσει οι μνηνονιακοί νόμοι. Όπως είχε αποκαλύψει η aftodioikisi.gr, πρόκειται για δύο αγωγές που είχαν κατατεθεί από εργαζόμενους ΙΔΑΧ του δήμου Αθηναίων και είχαν εκδικαστεί στις 10 Ιανουαρίου 2017. Ήδη, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr,