Πέμπτη 13 Απριλίου 2017

Επί ποδός η Τροχαία από σήμερα για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα

Επί ποδός η Τροχαία από σήμερα για την έξοδο των εκδρομέων του Πάσχα
Με αυξημένους ελέγχους, έκτακτα μέτρα όπου χρειάζεται και απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών η Τροχαία βρίσκεται σε ετοιμότητα για την διευκόλυνση και την ασφαλή μετακίνηση των εκδρομέων του Πάσχα.
Τα μέτρα θα διαρκέσουν όλο το διάστημα της εορταστικής περιόδου και περιλαμβάνουν:

Ολυμπιακός και ΑΕΚ στο πρώτο βήμα για τον τελικό

Η ώρα του δεύτερου ζευγαριού στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας έφτασε καθώς απόψε
Ολυμπιακός και ΑΕΚ στην πρώτη «μάχη» με φόντο τον τελικό
Στις 19:30 στο «Καραϊσκάκης», ο Ολυμπιακός υποδέχεται την ΑΕΚ (COSMOTE SPORT 3) θέλοντας να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση στον τελικό. Από την άλλη, η Ένωση, έχει στόχο να πάει το ματς στα μέτρα της.
Ο Τάκης Λεμονής, στην τελευταία προπόνηση δοκίμασε στο αριστερό άκρο τον Ντε Λα Μπέγια και τον Ρέτσο, ενώ για την κορυφή της επίθεσης η λογική λέει ότι θα δούμε τον Ανσαριφάρντ.
Οπότε στο 4-2-3-1 του, ο Καπίνο θα είναι στο τέρμα κι οι Μποτία-Ντα Κόστα θα βρίσκονται στο κέντρο της άμυνας. Φιγκέιρας και Ρέτσος (λογικά) θα είναι στα άκρα, με τους Ρομαό και Καμπιάσο να τοποθετούνται στον άξονα. Ο Φορτούνης θα είναι ο οργανωτής και σ' αυτό το ματς, με τους Σεμπά-Μάριν να είναι στα άκρα και τον Ανσαριφάρντ στην κορυφή.
Από την άλλη, ο Μανόλο Χιμένεθ, προσανατολίζεται κι αυτός σε 4-2-3-1 με τον Μπάρκα στο τέρμα και τους Βράνιες-Τσιγκρίνσκι στην άμυνα, ενώ οι Γκάλο-Ντίντακ θα είναι στα άκρα. Σιμόες και Γιόχανσον θα είναι στο κέντρο με τον Μπακασέτα να κινείται πίσω από τον Αραούχο, ενώ οι Χριστοδουλόπουλος και Μάνταλος θα είναι στα άκρα.

Νέο ναυάγιο στην Μεσόγειο - Αγνοούνται 100 άνθρωποι

Νέο ναυάγιο στην Μεσόγειο - Αγνοούνται 100 άνθρωποι

Σχεδόν 100 μετανάστες αγνοούνται μετά τo ναυάγιο του σκάφους που τους μετέφερε ανοικτά των λιβυκών ακτών κοντά στην Τρίπολη σήμερα, δήλωσε αξιωματούχος της ακτοφυλακής.

Ο εκπρόσωπος της ακτοφυλακής Αγιούμπ Κάσεμ δήλωσε πως 23 μετανάστες

KΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

diastixo.gr

Mεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου έχουν οι γκριζομάλληδες


greyhairromanou.jpg

Mεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου έχουν οι γκριζομάλληδες


Tα γκρίζα μαλλιά συνδέονται με μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιαγγειακής νόσου στους άνδρες, σημειώνει πρόσφατη μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα

obesitypillromanou22.jpgΈρχεται χάπι κατά της παχυσαρκίας


Το πρώτο φάρμακο για την παχυσαρκία μετά από πολλά χρόνια, θα αποτελεί πραγματικότητα και στη χώρα μας σε λίγο καιρό. Πρόκειται για έναν συνδυασμό βουπροπιόνης/ναλτρεξόνης, ο οποίος δρα σε κεντρικό

Διεκδικεί την Αφροδίτη, ο δήμος Μήλου

Εμφάνιση
Προσπάθεια για την επιστροφή του αγάλματος της Αφροδίτης που βρίσκεται στο Μουσείο του Λούβρου ξεκινάει ο Δήμαρχος του νησιού Γεράσιμος Δαμουλάκης και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο  ...
airetos.gr

Συνάντηση εργασίας των ΚΕΚ της Περιφέρειας Πελοποννήσου



 Εμφάνιση 20170411_103540.jpg
Η συνεργασία των Κέντρων Επαγγελματικής Κατάρτισης της Περιφέρειας Πελοποννήσου στην Αργολίδα, στην Κορινθία και τη Μεσσηνία με στόχο τη δωρεάν παροχή υπηρεσιών κατάρτισης Δια Βίου Μάθησης στους πολίτες, τέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης εργασίας την Τρίτη 11 Απριλίου 2017 στην έδρα της Περιφέρειας.

Συζητήθηκε επίσης ο συντονισμός των ενεργειών των ΚΕΚ για την περαιτέρω ανάπτυξη των δραστηριοτήτων τους και ειδικά στον τομέα της μεταφοράς τεχνογνωσίας και αποφασίστηκε η από κοινού υποβολή προτάσεων σε Ευρωπαϊκά προγράμματα με αντικείμενο τη Δια Βίου Μάθηση.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, ο Περιφερειακός Σύμβουλος και υπεύθυνος του ΚΕΚ Μεσσηνίας κ. Απόστολος Γκούνης, ο Διευθυντής ΚΕΚ Μεσσηνίας κ. Παναγιώτης Τζαβάρας, η υπεύθυνη του ΚΕΚ Κορινθίας κα Μαρία Σκλία, η Διευθύντρια του ΚΕΚ Κορινθίας κα Ελένη Πυργάκη, ο Διευθυντής Κατάρτισης του ΚΕΚ Κορινθίας κ. Χαράλαμπος Διαμαντόπουλος και ο Διευθυντής του ΚΕΚ Αργολίδας κ. Επαμεινώνδας Μαυρόγιαννης.


Το φ.196 της Εθνικής Εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Κυκλοφορεί εκτάκτως την Μ. Παρασκευή 13 Απριλίου 2017

Επίσκεψη - ενημέρωση Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Χαράλαμπου Κασίμη στο εργοτάξιο του έργου «Κατασκευή Φράγματος Ασωπού Ν. Κορινθίας».

Εμφάνιση foto_typos130417.JPG
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΤΡΟΦΙΜΩΝ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα, 13 Απριλίου 2017


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Χαράλαμπος Κασίμης, συνοδευόμενος από υπηρεσιακά στελέχη του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και της Περιφέρειας Πελοποννήσου, πραγματοποίησε την Τρίτη 11 Απριλίου 2017, επίσκεψη στο εργοτάξιο του έργου «Κατασκευή Φράγματος Ασωπού Ν. Κορινθίας». 

Ευχές Eurobank


 Eurobank Press Office Team

ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΝΑ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ

Ενσωματωμένη εικόνα 1

Την αυγή μπορείς να την φτάσεις μόνο περπατώντας το μονοπάτι της νύχτας…

Να είσαι ευγνώμων για τα καλά και τα άσχημα στη ζωή σου. Και τα δύο σου δίδαξαν κάτι δείχνοντας σου τον ουρανό…

Κοίτα τον και διέκρινε ανάμεσα στα αμέτρητα αστέρια του το δικό σου αστέρι.

Δώσε του ένα όνομα..όχι..όχι μη ψάχνεις για ονόματα, δώσε του το δικό σου όνομα..
Τώρα κοίτα το καλά! Αυτό είναι το δικό σου Άστρο! Μπορείς να το φτάσεις αρκεί να το θέλεις εσύ!
Είναι το ευλογημένο άστρο στους ουρανούς της ελπίδας, στους ουρανούς των ονείρων σου. Έχει το φως του Κυρίου μας που για μας θυσιάστηκε!

Είναι γεμάτο ευλάβεια, είναι αυτό που σου δίνει δύναμη, είναι αυτό που γεννήθηκε για σένα!

Άνοιξε το παράθυρο σου και γύρνα το βλέμμα σου στον δικό σου ουρανό.

Θυμήσου τις καλύτερες σου μέρες , σκέψου ότι πιο όμορφο μπορείς και μετά κάνε μια ευχή!
Μετά άπλωσε το χέρι σου και άγγιξε ένα τσαμπί από όνειρα! Άγγιξε ένα παιδικό χαμόγελο, ένα λουλούδι, το φωτοστέφανο ενός Αγίου...
Και μετά έλα μαζί να πάμε να ανάψουμε σβησμένα φεγγάρια, να φορέσουμε το ρούχο της ανθρωπιάς και να χτυπήσουμε πόρτες σε σπίτια που δεν μπορούν να χαμογελάσουν...
Να ανοίξουμε τα παράθυρα της καρδιάς τους, την πόρτα τους που ανησυχεί εδώ και καιρό και να τους δείξουμε το φως του άστρου που τους φέραμε για δώρο...
Και μετά να το κρεμάσουμε στο σκοτεινό ουρανό τους για να φωτιστεί!
Στο άδειο τους τραπέζι ας ακουμπήσουμε το αντίδωρο της αγάπης.
Ας ζεστάνουμε μοναξιές, ας αφουγκραστούμε τον ήχο της απόγνωσής τους...

Αδέλφια , Άγιες μέρες δεν λέγονται μόνο αυτές οι μέρες που, που γεμίζουμε τις εκκλησιές, που ψάλλουμε τα Άγια Πάθη, ανταλλάσουμε ευχές.

Άγιες μέρες λέγονται οι μέρες που ο καθένας μας γίνεται ένας «άγιος» για τον συνάνθρωπο του. Που «φυτεύει ένα δέντρο ανθρωπιάς» στο κήπο του κόσμου μας!

Ας γευτούμε τις θείες σταγόνες των άγιων αυτών ημερών κι ας γίνουμε ο καθένας μας χωριστά και όλοι μαζί, παραδείγματα αγάπης και αλληλεγγύης.

Ας γίνουμε άξιοι της Θυσίας του Θεανθρώπου για να  ξαναγυρίσει ο Απρίλης στη γη για να δέσει τις πληγές της με ρόδα αμάραντα! ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ ! ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ!

Αννα Μπιθικώτη


Ευχές Κωνσταντίνας Νικολάκου Αντιπεριφερειάρχη Πελοποννήσου

ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Εμφάνιση ΕΥΧΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ.jpgΓραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης 

OI ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΜΑΣ


Κάθε γιορτή, μια αφορμή να θυμηθούμε όλους όσους ξεχάσαμε και μας ξέχασαν, με μια ευχή τυπική που δηλώνει παρουσία, με μια ευχή προσωπική που αναδεικνύει το συναίσθημα μας, με μια ευχή για όλους .

OI «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ»

από το Δερβένι

εύχονται σε όλους έσας που μας διαβάζεται σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου , στον καθένα προσωπικά, αλλά και στην οικογένειά του,

ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ,

και είθε οι δύσκολες αυτές ημέρες που περνά ο τόπος να είναι σύντομα παρελθόν.
                                                          ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ

ΜΕΝΤΟΥΡΙΑΝΙΚΑ: ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΓΕΡΑΣΙΜΟ, ΜΕΤΟΧΙΟ ΤΗΣ Ι. ΜΟΝΗΣ ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΖΑΧΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕ ΣΗΜΕΡΑ Μ. ΠΕΜΠΤΗ Ο ΣΕΒ. ΠΟΙΜΕΝΑΡΧΗΣ ΜΑΣ κ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ.

114 2718
Σήμερα, Μ. Πέμπτη, 13 Απριλίου 2017, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος, τέλεσε την Θ. Λειτουργία στον Άγιο Γεράσιμο Μετόχιο της Ι. Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης, στα Μεντουργιάνικα Δερβενίου.
Ο σεπτός Ποιμενάρχης μας απευθυνόμενος στην Γερόντισσα Μαγδαληνή, στην υπ᾿ αυτή Αδελφότητα και στους ευσεβείς 
Χριστιανούς, που συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία, αναφέρθηκε στην παράδοση των Αχράντων Μυστηρίων από τον Κύριο μας ενώ παράλληλα ερμήνευσε και το Κοινωνικό της ημέρας «Τοῦ Δείπνου σου τοῦ μυστικοῦ», τονίζοντας ότι δέον είναι προτού κρίνουμε και ελέγξουμε τους άλλους να κρίνουμε πρώτα τον εαυτό μας, προκειμένου να «στεκόμαστε» σωστά ως Χριστιανοί και ο Δείπνος του Κυρίου μας να είναι πράγματι εις άφεση αμαρτιών και εις ζωήν αιώνιον.
Στη Θεία Λειτουργία παρέστει ο Αντιδήμαρχος Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Κωνσταντίνος Κουσουλός και πιστοί από τα Μεντουριάνικα, το Δερβένι κ. α...

Τα έθιμα του Πάσχα στο Μοριά και στη Ρούμελη


 Σε κάθε γωνιά της Ελλάδος γιορτάζεται το Πάσχα με το δικό της μοναδικό τρόπο. Έθιμα και παραδόσεις ζωντανεύουν και πάλι στη μεγαλύτερη και πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης, της άνοιξης, της ζωής.
Αλλά ιδιαίτερα ας δούμε πως εορτάζεται το Πάσχα στο Μοριά , στη Ρούμελη, αλλά και στα γύρω νησιά:

Τα Άγια και φρικτά Πάθη της Μεγάλης Παρασκευής


Την Μεγάλη Παρασκευή οι χριστιανοί όλου του κόσμου, ζουν την κορύφωση του Θείου Δράματος. Είναι η ημέρα των Παθών του Ιησού. Αφιερωμένη από την Εκκλησία μας στις τελευταίες ώρες πριν την Σταύρωση, μας υπενθυμίζει τα παρακάτω γεγονότα.
Ο Χριστός, μετά την σύλληψη του στο Όρος των Ελαιών, δικάστηκε και

Σήμερον κρεμάται επί ξύλου...


Μεγάλη Πέμπτη: 
«Σήμερον κρεμάται επί ξύλου" ο εν ύδασι την γην κρεμάσας. 
Στέφανον εξ ακανθών περιτίθεται ο των αγγέλων Βασιλεύς. 
Ψευδή πορφύραν περιβάλλεται ο περιβάλλων τον ουρανόν εν νεφέλαις. Ράπισμα κατεδέξατο ο εν Ιορδάνη ελευθερώσας τον Αδάμ. 
Ήλοις προσηλώθη ο Νυμφίος της Εκκλησίας. 
Λόγχη εκεντήθη ο Υιός της Παρθένου. 
Προσκυνούμεν Σου τα πάθη, Χριστέ. 
Δείξον ημίν και την ένδοξόν σου ανάστασιν».


Η Σταύρωση είναι το κατ’ εξοχήν γεγονός που σηματοδοτεί την ουσία και την πεμπτουσία της ζωής μέσα στην Ιστορία.
Ο Σταυρός μπαίνει στο κέντρο της ζωής γιατί καταργεί τον θάνατο. Νοηματοδοτεί όλα όσα τοποθετούνται στην προοπτική του. Θεός και άνθρωπος ενωμένοι σταυρώθηκαν. Ο μη γνήσιος άνθρωπος σταύρωσε τον γνήσιο στην ουσία του άνθρωπο, τον Θεάνθρωπο.  Και από τη θυσιαζόμενη αγάπη στο Σταυρό ξεχύθηκε η φωτοχυσία της Ανάστασης.

Μεγάλη Πέμπτη: Ο Μυστικός Δείπνος


Κατά τη Μ. Πέμπτη επιτελούμε ανάμνηση: (α) Της νίψεως των ποδών των Αποστόλων υπό του Κυρίου. (β) Του Μυστικού Δείπνου, δηλαδή της παραδόσεως σ' εμάς υπό του Κυρίου του Μυστηρίου της θείας Ευχαριστίας. (γ) Της θαυμαστής προσευχής του Κυρίου προς τον Πατέρα Του. Και (δ) Της προδοσίας του Κυρίου υπό του Ιούδα.
Εκείνο το βράδυ της Πέμπτης, πριν ν' αρχίσει το δείπνο ο ΄Ιησούς σηκώνεται από το τραπέζι, αφήνει κάτω τα ιμάτιά του, βάζει νερό στο νιπτήρα και τα κάνει όλα μόνος Του, πλένοντας τα πόδια των Μαθητών Του. Με τον τρόπο αυτό θέλει να

Τα κόκκινα αυγά και τι συμβολίζουν

Το αυγό συμβολίζει τον τάφο του Χριστού που ήταν ερμητικά κλειστός - όπως το περίβλημα του αυγού -, αλλά έκρυβε μέσα του τη "Ζωή", αφού από αυτόν βγήκε ο Χριστός και αναστήθηκε!
Ένα από τα πιο διαδεδομένα έθιμα του Πάσχα είναι το βάψιμο των αυγών σήμερα Μεγάλη Πέμπτη.
Μπορεί τα τελευταία χρόνια το αυγά να βάφονται σε διάφορα χρώματα, όμως η παράδοση τα θέλει κόκκινα. 

Μεγάλη Πέμπτη 13/4/2017: Θεία Λειτουργία εις Ι. Μετόχιον Αγ. Γερασίμου, Ι. Μονής Προφ. Ηλιού Ζαχόλης στα Μεντουριάνικα υπό του Σεβ. Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου.

ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΟΥ ΓΕΡΑΣΙΜΟΥ (ΜΕΤΟΧΙΟΝ Ι. Μ. ΠΡΟΦΗΤΟΥ ΗΛΙΟΥ ΖΑΧΟΛΗΣ) ΔΕΡΒΕΝΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣΣήμερα την Αγία και Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπόλίτης Κορίνθου κ. κ. Διονύσιος θα χοροστατίσει στην Θεία Λειτουργία εις το Ιερόν Μετόχιον Αγίου Γερασίμου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ζαχόλης στα Μεντουριάνικα.

Τό απόγευμα στις 19:30’ ο Σεβασμιώτατος Μητροπόλίτης Κορίνθου κ. κ.Διονύσιος θα χοροστατίσει στην Ακολουθία των Αγίων Παθών εις Ιερόν Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου.

Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα


Γραφείο τύπου_κοινωνία αξιών

Παροντες Τατουλης,Νικολακου,Παπαγγελοπουλος Και Αλεξοπουλος Στην Παραδοση Της Ν.Ε.Ο. Κορινθου-Πατρων [Video]

EGAINIA_1
1assets_LARGE_t_420_54347399.jpg2
Παρόν κατά την παράδοση της Ν.Ε.Ο. Κορίνθου - Πατρών ,από τον Πρωθυπουργό,την  Μ. Τρίτη ,ήταν και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης.                                                                               Τον συνόδευαν η Αντιπεριφερειάρχης Ντίνα Νικολάκου και οι Περιφερειακοί σύμβουλοι Άγγελος Παπαγγελόπουλος και Αλέξης Αλεξόπουλος.
Δειτε το video με τις δηλωσεις:


freddotv.gr

ΗΛΕΚΤΡΑ 98.8 - Ο Β.Μπαλάφας στην εκπομπή του Γιώργου Γουγά " Πυραυλική αμερικανική επίθεση στη Συρία και οι εκτιμήσεις για τις όποιες αναδιατάξεις και ευθυγραμμίσεις στη Διεθνή Πολιτική."


Στην εκπομπή του Γιώργου Γουγά στο ραδιοφωνικό σταθμό ΗΛΕΚΤΡΑ 98.8 φιλοξενήθηκε την Παρασκευή 7 Απριλίου 2017 ο Βασίλης Μπαλάφας, Υποψήφιος Διδάκτωρ Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων, δόκιμος ερευνητής του Κέντρου Διεθνούς & Ευρωπαϊκής Πολιτικής Οικονομίας & Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.
Το αντικείμενο της συζήτησης ήταν η πυραυλική αμερικανική επίθεση στη Συρία και οι εκτιμήσεις για τις όποιες αναδιατάξεις και ευθυγραμμίσεις στη Διεθνή Πολιτική.