Τετάρτη 12 Απριλίου 2017

Στο Κύπελλο Ελλάδας «Πράσινο» προβάδισμα με νίκη 2-0 επί του ΠΑΟΚ


Ενας... κανονικός Παναθηναϊκός (μετά την κάκιστη εμφάνιση της περασμένης Κυριακής στην Τούμπα) νίκησε με 2-0 τον ΠΑΟΚ στο «Απόστολος Νικολαΐδης» με σκόρερ τους Μολέδο (21'), Λέτο (83'), στον πρώτο ημιτελικό της σειράς για το Κύπελλο Ελλάδας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε αυτή τη φορά το βασικό σχήμα του και οι «πράσινοι» πήραν μια πολύ σημαντική νίκη και σαφέστατο προβάδισμα πρόκρισης για τον τελικό, ενόψει της ρεβάνς στις 27 Απριλίου.

Μεγάλη Τετάρτη: Ο Χριστός αποθεώνει τους αδύναμους και ραπίζει τους εξουσιαστές

image 

Στο προσωπο μιας πόρνης ο Χριστός αποθέωσε την γυναίκα, ανάγοντας την σε κοινωνό και πομπό του κυρήγματος Του. Έπειτα έπλυνε ο ίδιος τα πόδια των μαθητών του, κάνοντας την κοινωνική ισότητα πράξη σε όλα τα επίπεδα. Σε μία κοινωνία αδικίας και ανισότητας, όπου οι γυναικες και οι κοινωνικά αδύναμοι εθεωρούντο αντικείμενα, ο

Συνάντηση με Τσέχο δημοσιογράφο Απ. Παπαφωτίου & κ. Γ Πετρίτση

Εμφάνιση Φωτ.1.jpg
Οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πελοποννήσου κ. Απόστολος Ε. Παπαφωτίου & κ. Γεώργιος Πετρίτσης, στις 11.04.2017, υποδέχθηκαν εκ μέρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου τον ελληνικής καταγωγής Τσέχο δημοσιογράφο κ. Κουλιδάκη Θωμά, στην Κόρινθο και στο Λουτράκι Κορινθίας.
Ο εν λόγω δημοσιογράφος είναι ανταποκριτής και σχολιαστής στη Δημόσια Ραδιοφωνία Τσεχίας και στον αντίστοιχο ιστότοπο.

Νέο σύνολο τοιχογραφιών στο μυκηναϊκό ανάκτορο της Τίρυνθας!


Πολλά περισσότερα μπορείτε να βρείτε εδώ:
 

Γιώργος Λεκάκης

Κρις Σπύρου σε Ερντογάν: Να πας στην Αγιά Σοφιά να προσευχηθείς - Είναι εκκλησία, δεν είναι μουσείο



Επιστολή προς τον Τούρκο Πρόεδρο, Ταγίπ Ερντογάν με αφορμή την απόφασή του να παει να προσευχηθεί στην Αγια Σοφιά, απέστειλε ο Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ενορίας της Αγίας Σοφίας Κρις Σπύρου την Μεγάλη Δευτέρα.

Ο κ. Σπύρου, προτρέπει τον κ. Ερντογάν να προσευχηθεί την Παρασκευή στην Μεγάλη Εκκλησία της Αγίας του Θεού Σοφίας καθώς, όπως αναφέρει στην επιστολή του, «η θρησκεία του Ισλάμ επιτρέπει σε Μουσουλμάνους να προσεύχονται σε Χριστιανικές Εκκλησίες. Όπως, επίσης, επιτρέπει και την ανάγνωση του Κορανίου».
«Σας προτρέπουμε να το κάνετε, κύριε Πρόεδρε. Η Αγία Σοφία δεν είναι Μουσείο. Είναι Χριστιανική Εκκλησία. Εσείς, ως πιστός Μουσουλμάνος, από θρησκευτικής πλευράς είστε πλήρως καλυμμένος να προσευχηθείτε στην Μεγάλη Χριστιανική Εκκλησία της Αγίας Σοφίας. Οθωμανοί και Τούρκοι Σουλτάνοι έχουν προσευχηθεί στην Αγία Σοφία συνεχώς από το 1453 έως το 1934».
Επισημαίνει στην επιστολή ο Πρόεδρος Κρις Σπύρου:
«Πρόεδρε Ερντογάν, ελπίζουμε ότι μετά την προσευχή Σας στην Μεγάλη Εκκλησία της Αγίας Σοφίας, η Αγία του Θεού Σοφία θα Σας καθοδηγήσει σε μια επιτυχή Προεδρική θητεία. Και θα καθοδηγήσει τους ψηφοφόρους της χώρας Σας να πράξουν το καλύτερο για το έθνος Σας, στο Δημοψήφισμα που θα διενεργήσετε την Κυριακή, 16 Απριλίου 2017. Ο Θεός να Σας έχει καλά».
Σημειώνεται ότι παραλήπτες της επιστολής προς τον κ. Ερντογάν είναι:
Ο Πάπας Φραγκίσκος
Ο Πατριάρχης Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλος
Ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος
Ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος Γ΄
Ο Πάπας και Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρος Β’
Ο Πατριάρχης Σερβίας κ.κ. Ειρηναίος
Ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας & Φιλαδελφείας κ.κ. Γαβριήλ.
Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, υπέρτιμος και έξαρχος πάσης Ηπείρου και Κερκύρας, κ.κ.. Μάξιμος
Ο Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ.Τιμόθεος

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση του ΣΕΠ «Νέα Τοπικοποίηση» στο Βραχάτι Κορινθίας


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η εκδήλωση ‘Νέα τοπικοποίηση: Η διαχείριση του προορισμού στη νέα τουριστική οικονομία’ που πραγματοποιήθηκε στο Alkyon Resort Hotel & Spa, στο Βραχάτι Κορινθίας.
Την ημερίδα οργάνωσε ο Σύνδεσμος Ελλήνων Περιφερειολόγων, ενόψει του 20ου επιστημονικού συνεδρίου του με θέμα ‘Η περιφέρεια σε καμπή: Μετα-ψηφιακές κοινότητες, νέος τοπικισμός και επανεθνικοποίηση – Αναπτυξιακές προεκτάσεις’ και τη συζήτηση συντόνισε ο Δρ Λάμπρος Απ. Πυργιώτης, Πρόεδρος Δ.Σ. του Συνδέσμου Ελλήνων Περιφερειολόγων.

Βουλή συζήτηση για την συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την υγεία

Στην Βουλή τίθενται σήμερα προς συζήτηση-ψήφιση οι δύο προτάσεις που έχουν κατατεθεί από ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και από τη ΝΔ για τη συγκρότηση εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία.
Ειδικότερα η Ολομέλεια θα συζητήσει και θα λάβει απόφαση σύμφωνα με τα άρθρα 68 παρ. 2 του Συντάγματος και 144 του Κανονισμού της Βουλής:
Επί της προτάσεως που κατέθεσαν ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς Αλέξης Τσίπρας και οι Βουλευτές του κόμματός του και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Πάνος Καμμένος και οι Βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση σκανδάλων στον χώρο της Υγείας κατά τα έτη 1997-2014, και Επί της προτάσεως που κατέθεσε ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης και οι Βουλευτές του κόμματός του, για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της διαχείρισης και των δαπανών της δημόσιας υγείας από το 1996 μέχρι σήμερα.
Η απόφαση της Ολομέλειας για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής λαμβάνεται με την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα δύο πέμπτα του όλου αριθμού των βουλευτών.
Μητσοτάκης: Βατερλώ η  β’ αξιολόγηση
«Ο ελληνικός λαός πρέπει να μάθει το τι γίνεται με την αξιολόγηση και η αλήθεια δεν μπορεί να περιμένει άλλο. Η δεύτερη αξιολόγηση αποτελεί το βατερλό της κυβέρνησης. Το πολιτικό ψέμα του παρόντος αποτελεί μια εθνική τραγωδία για το μέλλον»,  τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή για την συγκρότηση της εξεταστικής επιτροπής για την υγεία.
Στην συνέχεια πρόσθεσε: «Τα μέτρα είναι οδυνηρά για όλους τους Έλληνες και πιο οδυνηρά για τους πιο αδύνατους. Η καθυστέρηση είχε και έχει κόστος για την οικονομία. Η κυβέρνηση δεσμεύει τη χώρα για τα χρόνια μετά τη λήξη της θυητείας της χωρίς να πάρει κάτι χειροπιαστό για το χρέος».
Καμμένος: Βγαίνουμε από τα Μνημόνια
«Μην περιμένετε να πέσει αυτή η κυβέρνηση» τόνισε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος αναφέροντας ότι «η Ελλάδα βγαίνει από τα μνημόνια».
«Παραγραφή βεβαίως και δεν υπάρχει… όσοι βουλευτές δεν θέλουν να έχουν σχέση με το παρελθόν της διαπλοκής, τους καλώ να ψηφίσουν την εξεταστική» είπε.
Σύμφωνα με τον πρόεδρος τω ν ΑΝΕΛ κυβερνητικός στόχος είναι «να κατασχέσουμε τα κλεμμένα» και όσοι έχουν έβαλαν το δάχτυλο στο μέλι θα πληρώσουν την ποινή που πρέπει να πληρώσουν».
Δε θα κάνουμε πίσω, δε θα σάς κάνουμε τη χάρη των εκλογών, είπε. Για πρώτη φόρα μιλάμε για μείωση του ΕΝΦΙΑ και παροχές σε εκείνους που υποφέρουν είπε ακόμα ο υπουργός. Βλέπουμε – πρόσθεσε – τη ΝΔ του Μητσοτάκη να ακολουθεί τη ΝΔ του Σαμαρά.
Κουτσούμπας: Καμία εξεταστική έως τώρα δεν έλυσε τίποτα
Ο κ. Κουτσούμπας αναφερόμενος στα εργασιακά και απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε «κουβέντα δεν λέτε για την κατάργηση του νομοθετικού πλαισίου κλαδικών συμβάσεων, κουβέντα για την υποχρεωτικότητα των συμβάσεων».
«Ό,τι διαφυλάχτηκε στις κατακτήσεις, διαφυλάχθηκε σε σύγκρουση με την ΕΕ» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κουτσούμπας, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έχει γίνει πιο ευρωλάγνα από τους πιο ευρωλάγνους.
Ο γγ του ΚΚΕ αναφέρθηκε και στα θέματα εξωτερικής πολιτικής, λέγοντας «τι ανάγκες εξυπηρετεί η παρουσία του ελληνικού στρατού στο Κόσσοβο;» και ζήτησε το κλείσιμο των Νατοϊκών βάσεων, κυρίως της Σούδας.

“Πατέρα, έμαθες τα νέα;”…


Η ονοματοδοσία σε δυο από τις σήραγγες της νέας εθνικής οδού Κορίνθου-Πατρών, και η σχετική αποστροφή του Υπουργού Χρήστου Σπίρτζη, ξαναβγάζει από τη ντουλάπα των αναμνήσεων, τη σχετική ρήση του Γιώργου. Του τελευταίου των Παπανδρέου, δηλαδή του ανθρώπου στα χέρια του οποίου τσακίστηκε, εκτός από μια ολόκληρη χώρα, και το ιστορικό όνομα της γενιάς του.

Ζητείται γενναίος (ευεργετημένος ή “ορφανό”) για να δώσει όνομα δρόμου στον… Σημίτη

Γιατί του το κάνατε αυτό του ανθρώπου… Δυο ονόματα πολιτικών δόθηκαν σε σήραγγες στην νέα εθνική οδό Κορίνθου-Πατρών, και αμφότερα πλήγωσαν τη “μαύρη χήρα” της διαπλοκής, τον Κώστα Σημίτη.
Τον Κωστή Στεφανόπουλο τον ζήλευε, για τη μεγάλη αποδοχή που είχε από τους Έλληνες, ανεξαρτήτως κομμάτων. Και αναγκάστηκε να τον προτείνει και

Μητσοτάκης: Έχω προσωπικό χρέος να ενώσω τους Έλληνες


O πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση κατά της κυβέρνησης, στο πλαίσιο ομιλίας του στη Βουλή, στη συζήτηση για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία.
Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης χρησιμοποίησε εξαιρετικά σκληρές φράσεις κατά της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα.
Το κείμενο της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη έχει ως εξής:
“Κυρίες και κύριοι βουλευτές,
Ο ελληνικός λαός οφείλει να μάθει σε ποιο ακριβώς σημείο βρισκόμαστε και τι ακριβώς έχει, μέχρι στιγμής, συμφωνηθεί όσον αφορά στη δεύτερη αξιολόγηση. Κι αυτό πρέπει να γίνει στη Βουλή των Ελλήνων, διότι αυτός είναι ο φυσικός χώρος μιας δημοκρατικής πολιτείας. Και η αλήθεια δεν μπορεί να περιμένει άλλο.
Θα ήθελα να ξεκινήσω διαβάζοντας ένα απόσπασμα παλαιότερης ομιλίας. Θα σας πω μετά τίνος είναι αυτή η ομιλία. Αν και φαντάζομαι ότι θα το έχετε ήδη μαντέψει.

Ακόμη μια (θλιβερή) παράσταση μιας Βουλής… για τα πανηγύρια


Μεγάλη Τετάρτη ανήμερα, η Βουλή… για τα πανηγύρια, που από το 2015 αποφασίζει για το μέλλον μας, χωρίς εμάς, και με ένα εξαιρετικά χαμηλό επίπεδο πολιτικού προσωπικού, έδωσε ακόμη μια παράσταση.
Στο πλαίσιο της συζήτησης για τη συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, με τη συζήτηση να ανοίγει εκ των πραγμάτων και αναπόφευκτα στο

Παρουσίαση στο Ξυλόκαστρο: "Οικονομικά Σε Ένα Μάθημα"

Φωτογραφία του χρήστη Οικονομικά Σε Ένα Μάθημα.
Το “Κέντρο Φιλελεύθερων Μελετών Μάρκος Δραγούμης” (ΚΕΦίΜ) και οι “Εκδόσεις ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ” παρουσιάζουν στο Ξυλόκαστρο, το παγκόσμιο best seller του Henry Hazlitt: “Οικονομικά σε ένα μάθημα”.
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 18 Απριλίου, στις 19.00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Κέντρου Νεότητας Ξυλοκάστρου
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Χρίστος Δήμας (βουλευτής Κορινθίας Ν.Δ), Αλέξανδρος Σκούρας (Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων στο παγκόσμιο δίκτυο Atlas) και Νίκος Ρώμπαπας (μεταφραστής του βιβλίου), με συντονίστρια την Άννα Τσουραπά.
Μετά την μεγάλη επιτυχία και την εξάντληση των πρώτων 1.500 αντιτύπων, η β’ έκδοση έχει ήδη δρομολογηθεί, αποδεικνύοντας το μεγάλο ενδιαφέρον του κοινού για το βιβλίο - εισαγωγή στις κλασσικές έννοιες της οικονομικής θεωρίας, που εξηγεί με ξεκάθαρη απλότητα την οικονομική επιστήμη.
  • Δωρεάν είσοδος

Τα οφέλη της νηστείας στον οργανισμό μας! ...

sarakosti_large.jpgΤα οφέλη της νηστείας στον οργανισμό μας!


Η νηστεία έχει συνδεθεί πολλές φορές με την αύξηση του βάρους. Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που δεν θέλουν να νηστέψουν καθώς φοβούνται πως θα χαλάσουν τη διατροφή τους.

ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΡΟΤΑΡΙΑΝΟ ΟΜΙΛΟ "ΚΟΡΙΝΘΟΣ"

Ο ΡΟΤΑΡΙΑΝΟΣ ΟΜΙΛΟΣ "ΚΟΡΙΝΘΟΣ"
ΣΑΣ ΕΥΧΕΤΑΙ ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ
ΚΑΙ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΝΑ
ΠΛΗΜΜΥΡΙΣΕΙ ΤΙΣ ΚΑΡΔΙΕΣ ΜΑΣ


Με τιμή
Ο Πρόεδρος και το ΔΣ του Ρ.Ο Κόρινθος

ΔΗΜΟΠΡΑΤΗΣΗ ΕΡΓΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Αποτέλεσμα εικόνας για δημοπρατηση εργου Λυγουριού – ΚρανιδίουΤη δημοπράτηση του έργου «Μέτρα προστασίας – άρση καταπτώσεων πρανών Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδας, Υποέργο: Αντιμετώπιση καταπτώσεων στην Ε.Ο. Ν. 4 Λυγουριού – Κρανιδίου – Πορτοχελίου (Τμήμα παράκαμψης Διδύμων) Β΄Φάση» υπέγραψε την Τετάρτη 12 Απριλίου 2017 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ. από τον Πέτρο Τατούλη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου

«Εύχομαι οι Άγιες μέρες του Πάσχα να «αναστήσουν» την ελπίδα και την προσδοκία στις ψυχές των απανταχού της γης Πελοποννησίων.
Οι μέρες που διανύουμε αποδεικνύονται ολοένα και πιο απαιτητικές και τα προβλήματα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε πολλά και δύσκολα.
Μόνο με σκληρό αγώνα, πίστη στις δυνάμεις μας και την εκδήλωση ουσιαστικής αλληλεγγύης μπορούμε να βρούμε το δρόμο εξόδου από την κρίση.
Ελπίζω το Άγιο Φως της Ανάστασης να φωτίσει τις ψυχές μας. Εύχομαι σε όλους καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα».

Πέτρος Τατούλης

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου  

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΠΕΛΠΙΔΑ ΚΑΛΛΙΡΗ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ Π.Ε. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εμφάνιση karta pasxa 2017.jpg

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΕΣ ΕΥΧΕΣ ΔΗΜ. Τ. Ο. ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Δήμου Κορινθίων

Εμφάνιση ΕΥΧΕΣ ΔΗΜ.Τ.Ο. ΚΟΡΙΝΘΟΥ.JPG

ΚΛΟΠΗ 4 ΜΕΤΑΣΧΗΜΑΤΙΣΤΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ ΣΤΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΘΕΟΔΩΡΟΥΣ

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ     
 ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ            Λουτράκι    12/04/2017
 ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-ΑΓ.ΘΕΟΔΩΡΩΝ         
        (Δ.Ε.Υ.Α.Λ-Α.Θ.)                                                        
Ταχ. Δ/νση   :  Eλ.Βενιζέλου 47                                         
Ταχ. Κώδικας:20300 Λουτράκι
Τηλέφωνο   :  27440 69551,2
TELEFAX     :  27440 69553

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί  καταναλωτές  Αγ. Θεοδώρων,

    Σας ενημερώνουμε ότι στο διάστημα των 30 τελευταίων ημερών, εκλάπησαν τέσσερις (4) φορές Μετασχηματιστές ρεύματος της ΔΕΗ στην περιοχή σας. Η τελευταία μάλιστα αντικατάσταση από την ΔΕΗ έγινε προχθές, και εχθές το βράδυ έγινε εκ νέου κλοπή.

Πέτρος Τατούλης «Περιφέρεια και Τεγεατικός φτιάχνουν το γήπεδο της Τεγέας»

Εμφάνιση IMG_2508.JPG
«Ανοίγει ο δρόμος για τη βελτίωση των εγκαταστάσεων και την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στο γήπεδο της Τεγέας» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης κατά την υπογραφή της σχετικής προγραμματικής σύμβασης με τον Πρόεδρο του Τεγεατικού Συνδέσμου κ. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, την Τρίτη 11 Απριλίου 2017 στην έδρα της Περιφέρειας.
Ο κ. Τατούλης έκανε λόγο για την υλοποίηση ενός σπουδαίου έργου για μια ιδιαίτερα κρίσιμη αθλητική υποδομή στην Τεγέα και τόνισε ότι ικανοποιεί ένα διαχρονικό αίτημα της περιοχής.
Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, η οποία και θα διαθέσει τους απαιτούμενους πόρους.

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην προγραμματική σύμβαση θα δημιουργηθεί μια σύγχρονη αθλητική εγκατάσταση, με τη βελτίωση και διαμόρφωση των εγκαταστάσεων καθώς και την τοποθέτηση νέου χλοοτάπητα στον αγωνιστικό χώρο στο γήπεδο της Τ.Κ. Επισκοπής, Δ.Ε. Τεγέας, Δήμου Τρίπολης.

ΔΕΡΒΕΝΙ - ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017: Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης,

Αποτέλεσμα εικόνας για pneymatiko kentro derbenioy
Αποτέλεσμα εικόνας για pneymatiko kentro derbenioy
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
 ΝΟΜΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

ΔΗΜΟΣ  ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ 

Γραφείο Δημοτικού Συμβουλίου                   Ξυλόκαστρο 12 Απριλίου 2017 
                                                                      Αριθμ.Πρωτ.  4966

     Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

    Σας καλούμε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, που θα πραγματοποιηθεί την  ΤΕΤΑΡΤΗ 19  ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017 ΚΑΙ ΩΡΑ 20:00 στην αίθουσα του ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΕΝΟΡΙΑΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 παρ. 1 και 10 του Ν. 3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα  παρακάτω θέματα : 

ΤΡΕΛΟ ΓΕΛΙΟ! Το twitter βαφτίζει τα τούνελ: «Σήραγγα… Σκισμένο Mνημόνιο»

Φωτιά πήρε το twitter από τα «βαφτίσια» του Πρωθυπουργού στις νέες σήραγγες.
Οι χρήστες θυμήθηκαν παλιές ατάκες και προεκλογικές υποσχέσεις του Αλέξη Τσίπρα, και ξεκίνησαν να δίνουν τα δικά τους ονόματα στα νέα τούνελ:

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ «ΣΦΑΛΙΑΡΑ» ΣΕ ΤΟΥΡΚΙΑ: Οι ΗΠΑ φεύγουν από το Ιντζιρλίκ! Δείτε που «κάνουν» νέα βάση

Μια μεγάλη ανατροπή στη γεωπολιτική σκακιέρα, την οποία πριν από λίγους μήνες, ή και χρόνια, ελάχιστοι ήταν εκείνοι που θα μπορούσαν ακόμα και να τη σκεφτούν.
Όπως αποκαλύπτει η ισραηλινή ιστοσελίδα Debka, η οποία διαθέτει αξιόπιστες πηγές μέσα στις υπηρεσίες πληροφοριών και ασφάλειας, οι ΗΠΑ ετοιμάζονται να εγκαταλείψουν το Ιντζιρλίκ!

Τα πρωταπριλιάτικα της… Πασχαλιάς

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Πάσχα μέσα στην ανέχεια και στην αβεβαιότητα θα κάνουν και φέτος οι Έλληνες. Και το μόνο που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα – Πάσχα μπαίνει, Πάσχα βγαίνει – είναι πως τα πρωταπριλιάτικα ψέματα όχι μόνο έχουν χάσει (ως εξαίρεση) το γούστο τους με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ (που έχουν υιοθετήσει το δόγμα «πρωταπριλιά για πάντα»), αλλά έχουν εξελιχθεί σε… πασχαλινά!
Πέρσι, το 2016 δηλαδή, στις 29 Μαρτίου, ο κ. Χουλιαράκης μας είπε από το βήμα της Βουλής ότι «αρκετά από τα μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής που θα νομοθετηθούν με βάση τη συμφωνία του Αυγούστου, μπορεί να μην υλοποιηθούν», αν τα δημοσιονομικά πάνε καλά.

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΩΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Εμφάνιση 25.jpg

ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΕΣ ΕΥΧΕΣ ΓΙΩΡΓΟΥ ΤΣΟΓΚΑ Βουλευτή Κορινθίας ΣΥΡΙΖΑ

Ενσωματωμένη εικόνα 2 
 Σας εύχομαι ολόψυχα 
Καλό Πάσχα 
Γιώργος Τσόγκας 
Βουλευτής Κορινθίας
ΣΥΡΙΖΑ

Η προδιάθεση για την παιδική παχυσαρκία καθορίζεται πριν τη γέννηση του παιδιού




Εμφάνιση Η κ Ζέλλου.JPG
Η προδιάθεση για την παιδική παχυσαρκία καθορίζεται πριν τη γέννηση του παιδιού,  ενώ περίπου 4 στα  10 Ελληνόπουλα προσχολικής και σχολικής ηλικίας είναι υπέρβαρα ή παχύσαρκα!
Αυτό τόνισε η  παιδίατρος, παιδογαστρεντερολόγος -Ηπατολόγος Αίγλη Ζέλλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής  στο  διάσημο Αμερικανικό Πανεπιστήμιο Johns Hopkins, μιλώντας  σε διάλεξη του Ινστιτούτου Δημόσιας Υγείας του Αμερικανικού Κολλεγίου Ελλάδος με θέμα «Η διατροφή στην Βρεφική και Παιδική Ηλικία.  Επιπτώσεις στην Απώτερη Υγεία».

«Τέλος» στο χειρουργικό νυστέρι βάζει η χρήση των ραδιοσυχνοτήτων

Εμφάνιση O Χειρουργός  Ορθοπεδικός- Μικροχειρουργός Χεριού κ Ιωάννης Α. Ιγνατιάδης.jpg
«Τέλος» στο χειρουργικό νυστέρι και τη κλασική διαθερμία βάζει η χρήση των ραδιοσυχνοτήτων (RF, HF) στις λεπτές και δύσκολες μικροχειρουργικές επεμβάσεις άκρας χειρός, παλάμης και δακτύλων!
Τα θεαματικά  αποτελέσματα  που προσφέρει η χρήση των Ραδιοσυχνοτήτων την τελευταία πενταετία, κάνουν το χειρουργικό νυστέρι και τις κλασικές διαθερμίες υψηλής θερμοκρασίας παρελθόν.
Αυτό τονίστηκε στο   6th Vienna Sumposium  of  Peripheral Nerves   το οποίο 

Δρ Διαμαντής Θωμάς: Μηδενικό το ποσοστό υποτροπής στην λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης..



Εμφάνιση Ο Δρ Θωμάς.png  Μηδενικό είναι σχεδόν τα τελευταία χρόνια το ποσοστό υποτροπής στην  λαπαροσκοπική αντιμετώπιση της κήλης με τη χρήση πλέγματος!
 Η εξέλιξη στη λαπαροσκοπική χειρουργική έχει αλλάξει τα δεδομένα και σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, στην πιο συχνή χειρουργική επέμβαση στον κόσμο, το ποσοστό υποτροπής έχει πέσει κάτω από 1%!
Αντίθετα το ποσοστό υποτροπής με την παραδοσιακή «ανοικτή» χειρουργική μέθοδο και τις παραλλαγές της, εξακολουθεί να είναι υψηλό της τάξης περίπου του 6%, με κύριο αποτέλεσμα οι κήλες να ξαναδημιουργούνται.
«Η  εξάλειψη των υποτροπών είναι πολύ σημαντική  για τους ασθενείς, αλλά και για τα ασφαλιστικά ταμεία καθώς το κόστος είναι τεράστιο, αφού κάθε χρόνο για την αποκατάσταση της κήλης πραγματοποιούνται  περισσότερες από 20.000.000 επεμβάσεις παγκοσμίως !»αναφέρει ο Δρ Διαμαντής Θωμάς

ΠΡΟΣΟΧΗ: Σε έξαρση η αλλεργική ρινίτιδα



Εμφάνιση Ο κ Μηνάς Αρτόπουλος.jpgΣε έξαρση βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η αλλεργική ρινίτιδα και ταλαιπωρεί  δεκάδες  χιλιάδες  παιδιά και ενήλικες!
Για το λόγο αυτό οι Ω.Ρ.Λ εφιστούν την  προσοχή όλων, αλλά ιδιαίτερα εκείνων που έχουν υπέρμετρη ευαισθησία στη γύρη, τη χλόη, την σκόνη, τις τρίχες και τα φτερά οικιακών πτηνών.
 « Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς εκτιμάται ότι παγκοσμίως το 15-30% του πληθυσμού υποφέρει από αλλεργική ρινίτιδα και το μέσο κόστος ανά περιστατικό για την αντιμετώπιση και θεραπεία της  φτάνει τα  593 δολάρια» αναφέρει ο διαπρεπής  Χειρουργός Ωτορινολαρυγγολόγος  Μηνάς Ν. Αρτόπουλος, Διευθυντής  του Τμήματος Χειρουργικής Τραχήλου-Θυρεοειδούς της ΩΡΛ κλινικής του «ΜΗΤΕΡΑ» .

Παναγιώτης Κυριακόγγονας: Επτά στους δέκα ενήλικες, έχουν πρόβλημα με την σπονδυλική στήλη.



Εμφάνιση Ο κ Κυριακόγγονας.JPGΕπτά στους δέκα ενήλικες, άνω των 65 χρόνων, εμφανίζουν εκφυλιστικές παραμορφωτικές διαταραχές στη σπονδυλική στήλη, οι οποίες αν δεν αντιμετωπιστούν έγκαιρα οδηγούν σε αναπηρία των   κάτω άκρων.
Οι παραμορφωτικές διαταραχές (με ή χωρίς συμπτωματολογία) στην  πλειοψηφία τους έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη ποιότητα ζωής των ασθενών, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν στο Current Concepts in Spine Deformity an SRS Course in Cooperation with EYRO SPINE, το οποίο πραγματοποιήθηκε 30 Μαρτίου με 1η Απριλίου στη Πράγα  της Τσεχίας.

Πράσινα αυγά γέννησε κότα στα Λευκάκια Ναυπλίου


Πράσινα αυγά γέννησε κότα στα Λευκάκια Ναυπλίου, Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου 2017.Κάτι παράξενο και ασυνήθιστο συμβαίνει το τελευταίο διάστημα στο χωριό Λευκάκια Αργολίδας του Δήμου Ναυπλιέων. 
Στο χωριό έκαναν την εμφάνιση τους αυγά με πράσινο χρώμα. Στο Τοπικό

Ο Πρωθυπουργός μπερδεύτηκε! Νόμιζε ότι η εθνική οδός είναι πτέρυγα μάχης!

Ο Πρωθυπουργός μπερδεύτηκε! Νόμιζε ότι η εθνική οδός είναι πτέρυγα μάχης! 
Από τα ευτράπελα της χθεσινής εκδήλωσης των εγκαινίων στην Ολυμπία Οδό, στο τμήμα της Πατρών - Κορίνθου, ήταν μάλλον η ερώτηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα προς τον Υπουργό Χρήστο Σπίρτζη, για το τι είναι η "111". 

Κατά τη δήλωση που έκανε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας στους δημοσιογράφους για τα ζητήματα που απασχολούν τη Δυτική Ελλάδα και ειδικότερα την Αχαία, αναφέρθηκε στο φυσικό αέριο, στην Πατρών - Πύργου, στο σιδηρόδρομο κλπ και μίλησε και για την εθνική οδό που συνδέει την Πάτρα με την Τρίπολη, μέσω των ορεινών της Αχαίας, που είναι γνωστή ως "111". Ο πρωθυπουργός, καθότι δε γνώριζε τι είναι, γύρισε προς τον υπουργό του που καθόταν δίπλα και τον ρώτησε: "Τι είναι η 111, πτέρυγα μάχης;" Κάτι βεβαίως που έκανε κάποιους δημοσιογράφους που βρίσκονταν εκεί, ακούγοντας την απορία του Α. Τσίπρα, να χαμογελάσουν... 

Πηγή: Tempο24

Την Μεγαλη Πέμπτη φιλικός αγώνας του Αστέρα Δερβενίου με τον ΑΟ Ακράτας

 
Ενδιαφέροντα φιλικό αγώνα θα δώσει την Μεγάλη Πεμπτη 13 Απριλίου , στις 5.00 το απόγευμα, στο "ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ" ο Αστέρας Δερβενίου με τον ΑΟ Ακράτας.
Ο ΑΟ Ακράτα μετέχει  στο πρωτάθλημα  της  Β΄  κατηγορίας ( 2ο όμιλο) Αχαΐας. όπου συμμετέχουν , μεταξύ άλλων και οι ομάδες Αναγέννηση Ψαθοπύργου, Αστήρ Τεμένης , Καλάβρυτα, ΑΟ Δήμου Διακοπτού, Αχιλλέας Καμαρών...
Η "κιτρινόμαυρη" ομάδα της Ανατολικής Αιγιαλείας , στο πρωτάθλημα της Β' Αχαΐας ( 2ος όμιλος), βρίσκεται στην 4η θέση της βαθμολογίας με 46 βαθμούς σε 24 αγώνες ( 13 νίκες, 7 ισοπαλίες , 4 ήττες και τέρματα 39 - 28.), - 7 από την πρωτοπόρο ομάδα του Δαβουρλή Κ. ΄92. Διαθέτει την 7η επίθεση και άμυνα του ομίλου

Προσοχή! Ανάκληση ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ


eleiolado_stttttefet_stogiatro.jpg

Προσοχή! Ανάκληση ελαιόλαδου από τον ΕΦΕΤ


Στην άμεση απόσυρση παρτίδας ελαιόλαδου προχώρησε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), καθώς ύστερα από σχετικούς ελέγχους διαπιστώθηκε ότι δεν είναι κατάλληλη για κατανάλωση.

[Νέες ημερομηνίες] Εργαστήριο Συγγραφής Πρωτότυπου ή Διασκευασμένου Σεναρίου Ταινίας Μικρού Μήκους



Το ΠΡΩΤΟ ΤΑΧΥΡΡΥΘΜΟ Εργαστήριο Συγγραφής Πρωτότυπου ή Διασκευασμένου Σεναρίου Ταινίας Μικρού Μήκους θα λάβει χώρα στον Ο.Π.Α.Ν.Δ.Α. Ακαδημίας 50 και μπορεί να μετάσχει όποιος/όποια το επιθυμεί.

Βασική προϋπόθεση να κατοχυρώσουν, για λόγους προστασίας τους, την

Το ΚΔΒΜ infonet σας εύχεται Καλό Πάσχα!


ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

Το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης

01infonet

  σας εύχεται

       ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ 

        & ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ



 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Τη Μ. Τρίτη ψηφίστηκαν στην Ολομέλεια της Βουλής βελτιώσεις - ελαφρύνσεις που αφορούν στους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου (ΚΟΤ) της ΔΕΗ καθώς και τους πολύτεκνους. Οι ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται σε Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Πρόκειται για σημαντικά μέτρα που έρχονται σε συνέχεια και της υπ'αρ. 406/17.10.2016 Κοινοβουλευτικής Ερώτησης, η οποία κατατέθηκε με πρωτοβουλία του βουλευτή Κορινθίας, Γιώργου Ψυχογιού, και συνυπογραφές πολλών βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Επίσης όλο το προηγούμενο διάστημα πραγματοποιήθηκαν σειρά παρεμβάσεων στη ΔΕΗ και στο Υπουργείο από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανάγκη περαιτέρω βελτίωσης της πολιτικής της Επιχείρησης όσον αφορά στις ευπαθείς ομάδες πολιτών.

«Μπλε φάλαινα», το νέο διαδικτυακό παιχνίδι που σκορπά τον θάνατο -Προειδοποίηση και για την Ελλάδα

«Μπλε φάλαινα», το νέο διαδικτυακό παιχνίδι που σκορπά τον θάνατο -Προειδοποίηση και για την Ελλάδα

Συναγερμός σε όλη την Ευρώπη έχει προκαλέσει ένα νέο άκρως επικίνδυνο διαδικτυακό «παιχνίδι» oι «μπλε φάλαινες».
Όλα ξεκίνησαν από τη Ρωσία αν και σύντομα η εθιστική αυτή τρέλα διαδόθηκε και στην Ουκρανία. Προειδοποιήσεις έχουν απευθύνει και οι αρμόδιες Aρχές στην Ελλάδα αν και δεν υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά αυτού του είδους.
Πίσω από το παιχνίδι, βρίσκονται άτομα που ζητούν από τους νέους οι οποίοι αποφασίζουν να λάβουν μέρος στο παιχνίδι, να αγοράσουν όπλα και διάφορα αιχμηρά αντικείμενα και στη συνέχεια να κάνουν μία σειρά από πράγματα επικίνδυνα για τη ζωή τους.

Η NASA ζητά τη συνδρομή απλών πολιτών για την επίλυση διαστημικών προβλημάτων

Η NASA ζητά τη συνδρομή απλών πολιτών για την επίλυση διαστημικών προβλημάτων
 

Η NASA ζητά τη συνδρομή απλών πολιτών για την επίλυση διαστημικών προβλημάτων

Η NASA ζητά τη συνδρομή απλών πολιτών για την επίλυση διαστημικών προβλημάτων
Όποιος θέλει να έρθει αντιμέτωπος με τις διαστημικές προκλήσεις και να βάλει ένα χεράκι για να επιλυθούν, μπορεί να συμμετάσχει στην εκδήλωση «NASA Space Apps Challenge 2017» η οποία θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στις 28 και 29 Απριλίου.
Πρόκειται για ένα διήμερο, στη διάρκεια του οποίου πολίτες από όλον τον κόσμο

Αίτηση ακύρωσης των δασικών χαρτών θα καταθέσει η Περιφέρεια Πελοποννήσου για να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον, Νέα πολιτική παρέμβαση Τατούλη για τους δασικούς χάρτες



Εμφάνιση IMG_2508.JPG 
Με νέα του πολιτική παρέμβαση προς την Κυβέρνηση ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης ζητά την άμεση διόρθωση των σφαλμάτων των δασικών χαρτών πριν την κύρωσή τους και τονίζει «με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να προστατέψει το δημόσιο συμφέρον, θα καταθέσει αίτηση ακύρωσης αν παραμείνουν στη σημερινή τους κατάσταση και θα αναζητήσει αστικές ευθύνες σε κάθε κατεύθυνση».