Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017

Ο χάρτης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Ο χάρτης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Ελλάδα 


Έλεγχοι και επί τόπου μετρήσεις σε 2.331 σταθμούς κεραιών σε όλη τη χώρα πραγματοποίησε η Ελληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΑ) και εξωτερικά συνεργεία το 2016, προκειμένου να διαπιστωθεί αν η εκπεμπόμενη ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία κυμαίνεται εντός των ορίων ασφαλούς έκθεσης του κοινού.
Σχεδόν το 97% αυτών των ελέγχων ήταν αυτεπάγγελτοι, ενώ το υπόλοιπο ποσοστό αφορούσε σε ελέγχους που έγιναν κατόπιν αιτημάτων πολιτών ή φορέων. Περίπου το 80% των ελέγχων αφορούσαν σταθμούς κεραιών κινητής τηλεφωνίας με το υπόλοιπο να κατανέμεται σε σταθμούς κεραιών ραδιοφωνίας και τηλεόρασης και σταθμούς κεραιών σταθερής τηλεφωνίας.

Αυτή είναι η πρώτη λεπτομερής φωτογραφία Γης και Σελήνης τραβηγμένη από τον Άρη [εικόνα]





http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/03/earth-and-mars-750.jpg         
Την δυνατότητα να δούμε με λεπτομέρεια πως φαίνεται η Γη και η Σελήνη από τον Αρη μας δίνει η NASA.
Με την κάμερα υψηλής ευκρίνειας «High Resolution Imaging Science Experiment» που αποτελεί το μεγαλύτερο τηλεσκόπιο που έχει σταλεί ποτέ εκτός Γης, τραβήχτηκαν δύο διαφορετικές λήψεις στις 20 Νοεμβρίου του 2016 και το αποτέλσμα είναι άκρως εντυπωσιακό.


 Μπορεί η απόσταση της Σελήνης από την Γη να είναι μεγάλη, αλλά στην εικόνα φαίνεται να βρίσκονται σχεδόν δίπλα και με την δημιουργία της οφθαλμαπάτης μπορούμε να  ξεχωρίσουμε την Αυστραλία αλλά και την Ασία.

Με νεο πανελληνιο ρεκορ «Ασημένιος» ο Φιλιππίδης στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού στίβου

 http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/03/filippidis-1000.jpg
Το πρώτο του μετάλλιο σε διοργάνωση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κλειστού στίβου κατέκτησε ο Κώστας Φιλιππίδης. Ο άλτης του επί κοντώ πήρε την 2η θέση και το ασημένιο μετάλλιο στην πρεμιέρα του ευρωπαϊκού στο Βελιγράδι (3-5/3) με 5.85μ, που είναι νέο πανελλήνιο ρεκόρ κλειστού.
Το προηγούμενο ήταν δικό του με 5.84μ από τις 21/2/16 στο Κλερμόν Φεράν της Γαλλίας. Η Ελλάδα έφθασε έτσι τα 27 μετάλλια στη διοργάνωση.

Σε περιοδεια του στην Φωκιδα Μητσοτάκης: Θα μειώσω τους φορολογικούς συντελεστές στις επιχειρήσεις

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/03/mitsotakis-1000.jpg
Για την ανάγκη να υπάρξουν χαμηλότεροι φορολογικοί συντελεστές, αλλά και βελτίωση της φορολογικής συμμόρφωσης, έκανε λόγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισημαίνοντας πως «η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα το οποίο θα στηρίξει την υγιή επιχειρηματικότητα και θα αποποινικοποιήσει στη συνείδηση του Έλληνα πολίτη την έννοια της επιχειρηματικότητος».
Μιλώντας σε σύσκεψη με παραγωγικούς φορείς της Φωκίδας, στο πλαίσιο της

Οι προκλήσεις για την ψηφιακή Ελληνική Δημόσια Δίοικηση

Τι μπορεί να κρύβει μια λιποθυμία

faint1e.jpg

Τι μπορεί να κρύβει μια λιποθυμία


Μια λιποθυμία συχνά προκαλεί ανησυχία αν όχι πανικό. Κι ενώ μπορεί όντως να είναι κάτι ανησυχητικό, τις περισσότερες φορές οι αιτίες είναι αθώες.

Aυτοδιοικητικές εκλογές 2019: Έτσι προτείνεται να διεξαχθούν (πόρισμα



Την καθιέρωση της απλής αναλογικής, όπως ανέφεραν και κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου οι κύριοι Σκουρλέτης και Πουλάκης, με προτάσεις για την “κυβερνησιμότητα” των ΟΤΑ, τη μείωση της θητείας από πέντε σε τέσσερα χρόνια με αποσύνδεση του χρόνου εκλογής από της ευρωεκλογες, την εκλογή δημάρχου και περιφερειάρχη με 50%+1 αλλά και την επέκταση της ψήφου των αλλοδαπών και στις περιφερειακές εκλογές, προτείνει μεταξύ άλλων για το νέο εκλογικό σύστημα των Αυτοδιοικητικών εκλογών προτείνει το  ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Συνολικά, η αλλαγή του εκλογικού συστήματος στην Αυτοδιοίκηση, ώστε να

“Ζεστό” χρήμα σε δημοτικούς, περιφερειακούς συμβούλους και αντιδημάρχους (πίνακας)


Στην επέκταση της αντισμισθίας, αρχικά (σ.σ. με το πολυνομοσχέδιο)  σε περισσότερους, και με την ψήφιση του νέου Καλλικράτη σε όλους τους αντιδημάρχους αλλά και, άμεσα, της αποζημίωσης σε όλους τους αιρετούς για τη συμμετοχή τους  στις συνεδριάσεις των Δημοτικών και Περιφερειακών Συμβουλίων και των λοιπών συλλογικών οργάνων των Ο.Τ.Α, προτίθεται να προχωρήσει το υπουργείο Εσωτερικών.

Στη διοίκηση των ΟΤΑ οι συμβασιούχοι –Τι αλλάζει για τους μόνιμους



Eνεργότερη συμμετοχή των εργαζομένων στη Διοίκηση των δήμων και των περιφερειών με τους συμβασιούχους να μπορούν να εκλεγούν ακόμη και δήμαρχοι ή περιφερειάρχες, προτείνει το ΤΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ.
Συγκεκριμένα, αναφορικά με τα κωλύματα εκλογιμότητας (Όργανα-Εκλογικο Σύστημα) προτείνεται να εξαιρεθούν οι συμβασιούχοι οι οποίοι, εφόσον η πρόταση υιοθετηθεί θα έχουν τη δυνατότητα να εκλέγονται δήμαρχοι ή δημοτικοί σύμβουλοι και περιφερειάρχες ή περιφερειακοί σύμβουλοι. Όπως

Tο Υπουργείο Εσωτερικών καίει ... απλή




Πρόταση για καθιέρωση της απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές έκανε σήμερα το υπουργείο Εσωτερικών, ύστερα από εισήγηση της ειδικής επιτροπής  ...
 airetos.gr

Δημόσιο: Κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων προσωπικού ζητά το ΥΠΔΑ (εγκύκλιος)


Την κατάργηση κλάδων και ειδικοτήτων προσωπικού του δημοσίου τομέα, ζητά με εγκύκλιο του, το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές, στόχος του υπουργείου είναι να καταργηθούν περίπου 1000 από τους 1440 κλάδους στο Δημόσιο, ώστε από τη μια πλευρά να εξορθολογιστεί το κλαδολόγιο του δημοσίου και από την άλλη να προχωρήσει με ταχύτητα η κινητικότητα η οποία εμποδίζεται από το ότι ένας υπάλληλος, παρότι κάνει ακριβώς την ίδια εργασία, ανήκει σε διαφορετικό κλάδο.

Ο χρήστης Makis Voridis έκανε Tweet: H ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα που θα φέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δεν έπρεπε να έχουμε ψηφίσει ούτε το 3ο μνημόνιο, το 2015.





avatar
Makis Voridis
@MakisVoridis

H ΝΔ δεν θα ψηφίσει τα νέα μέτρα που θα φέρει η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Δεν έπρεπε να έχουμε ψηφίσει ούτε το 3ο μνημόνιο, το 2015.


reply
retweet
 49
favorite
 140








avatar
DimitrisKonstantinou
@Dimit_Kon

Χειρότερο από το λάθος, είναι η αμετανοησία. twitter.com/PapadoJohn/sta…

reply
retweet
 1
favorite
 1






avatar
Lavrentis Beria
@LavrentisBeria3

Και μολοτοφ σε ενα 15 χρονο
twitter.com/choricos/statu…

reply
retweet
 92
favorite
 210





avatar
Vassilis Kikilias
@Vkikilias

Μέλημά μας είναι ο άνεργος να βρει δουλειά, σχολεία και νοσοκομεία να λειτουργούν καλύτερα, οι νέοι να αποκτήσουν πάλι ελπίδα #NDbriefing

reply
retweet
 41
favorite
 73


ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΕΜΠΡΟΣ

Εμφάνιση EMPROS-01.jpg

Διαβάστε στο φ. 190 της Εθνικής Εφημερίδος ΕΜΠΡΟΣ

ΡΥΘΜΙΣΗ ΘΕΜΑΤΩΝ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με τον νόμο «Συµπληρωµατικά µέτρα εφαρµογής του Κανονισµού (ΕΕ, ΕΥΡΑΤΟΜ) 1141/2014 περί ευρωπαϊκών πολιτικών κοµµάτων και ιδρυµάτων, µέτρα επιτάχυνσης του κυβερνητικού έργου αρµοδιότητας Υπουργείου Εσωτερικών και άλλες διατάξεις» που ψηφίστηκε στις 23/2/2017 από τη Βουλή ρυθμίζονται μεταξύ άλλων και μια σειρά από επείγοντα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έτσι ώστε να υποστηριχτεί η εύρυθμη λειτουργία των δήμων και κατά συνέπεια η καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών.

Τυπώστε την αγαπημένη σας φωτογραφία στον… καφέ σας

Τυπώστε την αγαπημένη σας φωτογραφία στον… καφέ σας

Τα συνηθισμένα σχέδια στον καπουτσίνο σας σε λίγο καιρό θα είναι παρελθόν, καθώς πλέον μπορείτε να απολαμβάνετε τον καφέ σας με τις αγαπημένες σας φωτογραφίες στον αφρό.
yrs69p3bΥπάρχει μια μηχανή, που ακούει στο όνομα Ripple Maker, και η οποία θα καταστήσει το επάγγελμα του καλλιτέχνη μπαρίστα παρωχημένο, σε λίγο καιρό.

Το Ripple Maker λειτουργεί, κατά βάση, ως εκτυπωτής. Αποτυπώνει τη φωτογραφία της προτίμησής σας στον αφρό του καφέ σας μέσω μιας εφαρμογής στο κινητό σας.
Ο «Κατασκευαστής Κυματισμών» ανακαλεί τις εικόνες που στέλνετε μέσω της app και τις «τυπώνει» στον αφρό του καφέ, χρησιμοποιώντας σκόνη κόκκων καφέ, τα οποία δεν χαλούν την υφή του αφρού.

Άρα, αντλήστε από την αποθήκη των selfies σας (ή βγάλτε μία καινούργια, επί τόπου), ανασκαλέψτε τις δεξαμενές φωτογραφιών που έχετε αποθηκεύσει στο λογαριασμό σας στο fb ή καταφύγετε στην τεράστια βάση δεδομένων με εικόνες του ίδιου του Ripple Maker και πιείτε την επιλογή σας, στο φλιτζάνι.




TechIT.gr

Η Νέα Πελοπόννησος θα είναι δυναμικά παρούσα και στις εκλογές του 2019.




Δελτίο Τύπου

«Η Νέα Πελοπόννησος θα είναι δυναμικά παρούσα και στις εκλογές του 2019, συνεχίζοντας την πρωτοπορία των πολιτικών υπερβάσεων και συνθέσεων» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και επικεφαλής της παράταξης της Νέας Πελοποννήσου κατά τη συνάντηση των μελών της που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του την Παρασκευή 3 Μαρτίου 2017.
Ο κ. Τατούλης προσδιόρισε την πολιτική στόχευση της παράταξης για την επόμενη διετία και ανακοίνωσε ότι εντός του προσεχούς διαστήματος θα πάρει

Τελεσίγραφο Τατούλη σε Αποστόλου και Σκουρλέτη για τη δακοκτονία



Τον κίνδυνο αποτυχίας του προγράμματος δακοκτονίας του 2017 λόγω υποχρηματοδότησης επισημαίνει ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης με επιστολή του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου και τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη.
Ο κ. Τατούλης θέτει με την παρέμβασή του σε κατάσταση κόκκινου συναγερμού το πρόγραμμα δακοκτονίας για προστασία της ελαιοπαραγωγής του 2017, δεδομένου ότι σύμφωνα με την κατανομή των πόρων από το Υπουργείο Εσωτερικών οι προϋπολογισθέντες πόροι για την Περιφέρεια Πελοποννήσου είναι απολύτως ανεπαρκείς.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΠΗ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ ομιλία Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 με θέμα “Η Διατροφή στη Νηστεία”



ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ

Ν.Π.Δ.Δ.  ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ

Κ.Α.Π.Η. ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ











            Τη Δευτέρα 13 Μαρτίου 2017 και ώρα 17:30 στην αίθουσα του



Κ.Α.Π.Η. θα πραγματοποιηθεί ομιλία με θέμα:





“Η Διατροφή στη Νηστεία”



Θεωρία και Πράξη



Ομιλιτής η Διαιτολόγος- Διατροφολόγος

κα. Σακελλαρίου Έμη









Ο Πρόεδρος Ν.Π.Δ.Δ. και Δήμαρχος

Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης



ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ


Γραφείο Τύπου Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνη