Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017

Tweet Tweet Tweet

Διάλεξη Γ.Γιαμπουράνη - Σάββατο 18/2 - ώρα 18.30 - Επιμελητήριο Κορινθίας

Εμφάνιση yambafisa.jpg 
Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017, 18.30, στην κεντρική αίθουσα του Επιμελητηρίου Κορινθίας (Ερμού 2, Κόρινθος)

Διάλεξη με θέμα «Απάτη & Αυταπάτη»:

Η αυτοαιχμαλωσία μας στο δόλο της παράφρονος ισχύος – Οι λύσεις πέραν Δεξιάς και Αριστεράς με ομιλητή τον κ. Γιώργο Γιαμπουράνη (οικονομολόγο)

Είσοδος ελεύθερη

Εμφάνιση yambprosk.jpg 
Μια διάλεξη με την ματιά ενός οικονομολόγου της οικονομικής της πράξεως για τα προβλήματα και τις διεξόδους από τις δύο μεγαλύτερες θεμελιακές μάστιγες

Την Τετάρτη ξεκινάει το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel στη Ρόδο

Εμφάνιση poster50x70.jpg 
Την Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου, στις 20:00 ξεκινάει το 7ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Eurochannel που διοργανώνει το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο, στον Κινηματογράφο Παλλάς. Το Φεστιβάλ, που για τέταρτη χρονιά φιλοξενεί το Σπίτι της Ευρώπης σε συνεργασία με το αμερικανικό δίκτυο Eurochannel πραγματεύεται μέσα από 43 ταινίες μικρού μήκους τον θεσμό της οικογένειας 

  

Η Ευρωπαϊκή Οικογένεια, ο πυρήνας της Ευρωπαϊκής κοινωνίας και ο ρόλος της σε κάθε χώρα είναι καθοριστικός για τις εξελίξεις, την οικονομία, την πολιτική, τις τέχνες. Η παραδοσιακή εκδοχή ενός άνδρα και μίας γυναίκας με παιδιά είναι απλά μία από τις εκδοχές της σύγχρονης Ευρωπαϊκής οικογένειας, και όσες

ΓΕΝΕΤΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ ΣΤΗΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ



 http://static.karditsa24.gr/wp-content/uploads/2015/03/201503030807142908.jpg
ΕΠΕΙΓΟΝ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                 Κόρινθος:   13/02/2017   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                       Αριθ. πρωτ:  31985/6640 
ΓΕΝΙΚΗ Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ                    
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ  ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ                         

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ


      Η ΔΑΟΚ ΠΕ Κορινθίας καλεί τους αναγνωρισμένους φορείς αναπαραγωγής καθαρών εγχώριων φυλών αγροτικών ζώων (βοοειδή, αιγοπρόβατα, χοίροι, ιπποειδή) καθώς και ομάδες παραγωγών, συνεταιρισμούς και λοιπά συλλογικά νομικά πρόσωπα που ασκούν κτηνοτροφικές δραστηριότητες οι ίδιοι ή/και τα μέλη τους, να υποβάλουν αίτηση οικονομικής ενίσχυσης στο πλαίσιο της δράσης 10.2.1 «Γενετικοί πόροι στην κτηνοτροφία» του ΠΑΑ 2014 – 2020 με στόχο την βιώσιμη διαχείριση αυτών και την ενίσχυση της  βιωσιμότητάς των.
Η αίτηση υποβάλλεται στην ΔΑΟΚ ΠΕ Κορινθίας μέχρι 02/03/2017.


                                                                     Κόρινθος, 13/2/2017

                                                                            Ο Προϊστάμενος της Δ/νσης
                                                                                                                                                               
                                                                                 Γεώργιος Φλώρος

 

 

                  

.Ανακήρυξη του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου Δημότη Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Με ιδιαίτερη  λαμπρότητα και συμμετοχή υψηλών προσκεκλημένων της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας και των δικαστικών αρχών, πραγματοποιήθηκε στο Ξυλόκαστρο, το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου, κατά την εορτή του Πολιούχου της πόλης  Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου, η τελετή ανακηρύξεως  της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου ως επίτιμου δημότη.

Η Α.Ε. ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας  προσήλθε –συνοδεία της συζύγου

Αύριο οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας - ΠΑΣ Κόρινθος - Κόρινθος 2006 (πρόωρος τελικός) και Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Τενεάτης Αθικίων.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006 κυπελλο
Φωτογραφία του Tassos Mitsopoulos.
Οι πρώτοι αγώνες της ημιτελικής φάσης του Κυπέλλου Κορινθίας διεξάγονται αύριο σε Κόρινθο και Ξυλόκαστρο, στις 3.00 το απόγευμα.
Στο γήπεδο του Συνοικισμού , σε έναν πρόωρο  τελικό, μονομαχούν οι δύο ομάδες της κορινθιακής πρωτεύουσας οι οποίες πρωταγωνιστούν και στο πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας, ο ΠΑΣ Κόρινθος και ο ΑΣ  Κόρινθος 2006. 
Μία από τις δύο ομάδες θα περάσει στον Τελικό του Κυπέλλου στις 15 Μαρτίου όπου θα μονομαχήσει για την κατάκτηση του κορινθιακού τροπαίου με τον νικητή του έτερου ζευγαριού τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου ή τον Τενεάτη Αθικίων που αγωνίζονται αυριο στο Ξυλόκαστρο στο πρώτο τους αγώνα. 
Η ρεβανς της φάσης των "4" θα διεξαχθεί την 1η Μαρτίου στο ΔΑΚ και στα Αθίκια. 


Οι δυναμικότητα των 4 ομάδων

ΚΟΡΙΝΘΟΣ 2006
Βρίσκεται μετά την 19η αγωνιστική στο πρωτάθλημα επικεφαλής στη βαθμολογία με 48 βαθμούς ( 15 νίκες, 3 ισοπαλίες, μία ήττα) και τέρματα 46 -5. Η ΄06  έχει αναμετρηθεί με τον ΠΑΣ την 8η αγωνιστική , στο ΔΑΚ όπου αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1 - 1. Επίσης έχει νικήσει εκτός έδρας με 2 - 0 το Τενεάτη Αθικίων ( 6η αγ.) και εντός έδρας τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου 4 - 0 (12η αγ.). Η Κόρινθος ΄06 στο Κύπελλο έφτασε έως την ημιτελική φάση , αποκλείοντας , μάλιστα με μεγάλα σκορ, τον Κύψελο 11- 0, τον Αίαντα Κορίνθου 7 -0 και εκτός έδρας τον Κουταλά με 9 - 0.

ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Η άλλοτε "κραταιά" ομάδα της Κορινθίας η "Μπάρτσα" και αντίπαλος της ΄06. βρίσκεται στη 3η θέση της βαθμολογίας με 44 βαθμούς (14 νίκες, 2 ισοπαλίες, 3 ήττες) και τέρματα 39 - 11. Ο ΠΑΣ στο πρωτάθλημα έχει νικήσει τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου 3 - 0 εντός (1η αγ.) και 1 - 0 εκτός (16η αγ.) και τον Τενεάτη 2 - 0 εκτός (4η αγ.) και 4 - 0 το προηγούμενο Σάββατο στο Συνοικισμό (19η αγ.). Ο ΠΑΣ στο Κύπελλο έφτασε έως την ημιτελική φάση , αποκλείοντας εκτός έδρας τον Ατρόμητο Χιλιομοδίου με 5 - 0 , και την Ελλάδα Βέλου 2 - 1 και τον Πανκαμαριακό εντός μετά από κανονικό αγώνα 1 - 1 στην παράταση με 3 - 1.

ΗΡΑΚΛΗΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
Η "νεοφώτιστη" στην Α΄Κορινθίας ομάδα του Ξυλοκάστρου βρίσκεται στη 8η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς (7 νίκες, 5 ισοπαλίες, 7 ήττες) και τέρματα 23 - 23. Ο Ηρακλής έχει αναμετρηθεί με τον αντίπαλό του Τενεάτη την 10η αγωνιστική , στα Αθίκια όπου αναδείχτηκαν ισόπαλοι 1 - 1. Στο Κύπελλο , ο Ηρακλής έφτασε έως την ημιτελική φάση , αποκλείοντας εκτός έδρας τον ΑΟ Μαψού 5 - 0, τον ΠΑΣ Κλένια με 5 -1 και την Δάφνη με 1 - 0.


ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
Ο αντίπαλος του Ηρακλή βρίσκεται στη 13η θέση της βαθμολογίας με 26 βαθμούς (3 νίκες, 7 ισοπαλίες, 9 ήττες) και τέρματα 12 - 30. Ο Τενεάτης στο Κύπελλο  έφτασε έως την ημιτελική φάση , αποκλείοντας εκτός έδρας τον Ασπρόκαμπο 2 - 0, τον Ισθμιακό μετά από κανονικό αγώνα  και παράταση 
1 - 1 στα  πέναλτι με 5 -4 και τον Παννεμεατικό μετά από κανονικό αγώνα  και παράταση 2 - 2 στα  πέναλτι με 4 -2