Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2017

ΔΕΥΤΕΡΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ Ν.Δ. Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Κύριε Τσίπρα, άκουσα με μεγάλη προσοχή την πρώτη σας ομιλία, και πρέπει να πω ότι εξεπλάγην από το ύφος το οποίο υιοθετήσατε όταν επιλέξατε να μιλήσετε για τα ζητήματα της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Φοβάμαι ότι, για άλλη μια φορά, η ομιλία σας χαρακτηρίζεται από θράσος και ψεύδος. Διότι, θέλει πάρα πολύ θράσος, κ. Τσίπρα, εσείς να εγκαλείτε τη Νέα Δημοκρατία ότι υποτάσσεται στους ξένους, όταν εσείς βάλατε την υπογραφή σας για να πάει το σύνολο της δημόσιας περιουσίας στο υπερταμείο για 100 χρόνια.


Εσείς ήσασταν αυτός ο οποίος θα σκίζατε τα μνημόνια. Υπογράψατε 3ο πρόγραμμα, έχοντας οδηγήσει τη χώρα στο χείλος του γκρεμού. 86 δις ευρώ μας στοίχησε αυτή η

ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΔΙΑΤΑΞΕΩΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟΓΕΝΗ ΤΟΜΕΑ, ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν μπορώ να μην ξεκινήσω την σημερινή μου τοποθέτηση από τα χθεσινοβραδινά γεγονότα στον Δ.Ο.Λ. Οι εξελίξεις έριξαν και το τελευταίο φύλλο συκής και αποκάλυψαν την ηθική γύμνια, την αδίστακτη φύση και τον τρομακτικό κυνισμό αυτής της Κυβέρνησης.


            Ανεβήκατε στην εξουσία παριστάνοντας τους αδιάφθορους, που θα άλλαζαν το πολιτικό κατεστημένο. Και μέσα σε δύο χρόνια εξελιχθήκατε, όχι μόνο στην πιο αποτυχημένη, αλλά και στην πιο αδίστακτη, επικίνδυνη και αυταρχική Κυβέρνηση που έχει γνωρίζει η χώρα μετά τη Μεταπολίτευση.

            
Εδώ και μήνες προσπαθείτε να ελέγξετε το χώρο των Μέσων Ενημέρωσης. Το αποδείξατε με το φιάσκο των τηλεοπτικών αδειών, όταν πήγατε να ελέγξετε πλήρως το

ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΣΑΛΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΟΥΛΟΠΟΥΛΟΥ Στην «γωνία» ο ΣΥΡΙΖΑ από την αντιπολίτευση για… τα κλειδιά του ΔΟΛ

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Αδίστακτη και επικίνδυνη για τη δημοκρατική ομαλότητα η κυβέρνησή σας
Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσαν από το βήμα της Βουλής  ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Φώφη Γεννηματά, όσον αφορά τις εξελίξεις με την «είσοδο» και την ανάληψη θέσης «κλειδί» του Προέδρου του ΔΣ της εφημερίδας «Αυγή», κομματικού στελέχους και πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Βασίλη Μουλόπουλου, στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το βήμα της βουλής εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση ζητώντας «εδώ και τώρα εκλογές για να επιστρέψει η Ελλάδα στην κανονικότητα της. Τόνισε πως αυτές θα γίνουν με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο και χαρακτήρισε την κυβέρνηση ως την πιο διεφθαρμένη και αδίστακτη που έχει περάσει ποτέ από τον τόπο».

Τρέμει ξανά η κεντρική Ιταλία, ισχυροί σεισμοί μέσα στον βαρύ χιονιά

Τρέμει ξανά η κεντρική Ιταλία, ισχυροί σεισμοί μέσα στον βαρύ χιονιά
Ρώμη
Τέσσερις ισχυρές σεισμικες δονήσεις χτύπησαν την κεντρική ιταλική χερσόνησο, με την ισχυρότερη μεγέθους 5,7 βαθμών (και τις άλλες τρεις πάνω από πέντε), με επίκεντρο ξανά την περιοχή του Αματρίτσε και της Λακουιλα, ενώ η ευρύτερη περιοχή αντιμετώπιζε ήδη σοβαρά προβλήματα εξαιτίας του σφοδρού χιονιά.

Ένας άνθρωπος έχασε την ζωή του όταν υποχώρησε η στέγη του σπιτιού του εξαιτίας του σεισμού και της μεγάλης πίεσης του χιονιού στην Καστέλ Καστάνια, ενώ άλλος ένας άνθρωπος βρίσκεται παγιδευμένος κάτω από χιονοστιβάδα.

«Βάλτωσαν» στην Τρίπολη. Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-0

Αστέρας Τρίπολης - Ολυμπιακός 0-0
Σε ένα γήπεδο που έμοιαζε περισσότερο σε κάτι μεταξύ βάλτου και χωραφιού και  μέσα στη βροχή, Αστέρας Τρίπολης και Ολυμπιακός αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς σκορ, στην 16η -εμβόλιμη- αγωνιστική της Super League. 
Η αναμέτρηση διακόπηκε μόλις στο 2' , καθώς οι δύο από τους τέσσερις προβολείς του γηπέδου είχαν μισοσβήσει και δεν υπήρχε καλή ορατότητα. Τελικά μετά από ένα δεκάλεπτο το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά.

Ισόπαλος ο Απόλλων με τον ΟΦΗ, νίκη της Λαμίας επί του Αχαρναϊκού

Ο Άρης και η Λαμία αν μείωσαν την απόσταση τους από τον πρώτο Απόλλωνα και έχουν και έναν αγώνα λιγότερο.
Στην τρίτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Football League αναρριχήθηκε ο Άρης. Οι Θεσσαλονικείς σε αναμέτρηση για την 11η αγωνιστική, επιβλήθηκαν 4-0 του Πανσερραϊκού και σε συνδυασμό με την ισοπαλία του ΟΦΗ απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης, ανέβηκε στην τρίτη θέση της κατάταξης. Κερδισμένη και η Λαμία, η οποία με τη νίκη της επί του Αχαραναϊκού μείωσε τη διαφορά της από την κορυφή, ενώ έχει και αγώνα λιγότερο.

Ζημιές σε εννιά αυτοκίνητα από καθίζηση του δρόμου στη Χαλυβουργική

Ζημιές σε εννιά αυτοκίνητα από καθίζηση του δρόμου στη Χαλυβουργική
Αθήνα
Εννέα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές το απόγευμα της Τετάρτης από καθίζηση του οδοστρώματος στην εθνική οδό Αθηνών - Κορίνθου, στο ύψος της Χαλυβουργικής.

Οι τρύπες στο δρόμο άνοιξαν ξαφνικά, στο ρεύμα προς Αθήνα, με αποτέλεσμα να πέσουν μέσα σε αυτές τα διερχόμενα αυτοκίνητα.

Η κυκλοφορία στο σημείο, όπου πραγματοποιούνται εδώ και αρκετό καιρό έργα, διακόπηκε προσωρινά.

Συνεργείο έσπευσε για την αποκατάσταση της βλάβης. Η κυκλοφορία των οχημάτων αποκαταστάθηκε λίγη ώρα αργότερα.
Newsroom ΔΟΛ

Ατύχημα με F-16 στον Άραξο

Ατύχημα με F-16 στην αεροπορική βάση Αράξου
Υλικές ζημιές υπέστη F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο αντιμετώπισε πρόβλημα κατά τη διάρκεια της προσγείωσης του στον Άραξο, με αποτέλεσμα να βγει από το διάδρομο.

Στην εντατική ο Τζορτζ Μπους ο Πρεσβύτερος - Στο νοσοκομείο και η γυναίκα του

Στην εντατική ο Τζορτζ Μπους ο Πρεσβύτερος - Στο νοσοκομείο και η γυναίκα του
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος διεκομίσθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο του Χιούστον το απόγευμα της Τετάρτης (18-01-2017). Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ διεγνώσθη με πνευμονία και ξεκουράζεται έπειτα από την επέμβαση των ιατρών για τον καθαρισμό της αναπνευστικής του οδού.
Η γυναίκα του 92χρονου πρώην προέδρου Μπάρμπαρα Μπους διεκομίσθη επίσης στο ίδιο νοσοκομείο σήμερα (18-01-2017) για

Πιο έντιμοι οι άνθρωποι που... βρίζουν!

Πιο έντιμοι οι άνθρωποι που... βρίζουν!

franklymydearromanou.jpg
Βρίζετε; Παρόλο που πολλοί μπορεί για αυτό σας το ελάττωμα να σας χαρακτηρίσουν τραχείς ή οξύθυμους, νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι οι άνθρωποι που βρίζουν έχουν κι ένα θετικό: είναι περισσότερο έντιμοι. Σε μελέτη που δημοσίευσαν στην επιθεώρηση Social Psychological and Personality Science, ψυχολόγοι από την Ολλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και το Χονγκ Κονγκ, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι

Χρίστος Δήμας: Ελάχιστη απορρόφηση πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων








Το ζήτημα της χαμηλής απορροφητικότητας πόρων από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Στρατηγικών Επενδύσεων (ΕΤΣΕ) έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας. Ο κ. Δήμας παραθέτοντας στοιχεία από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων ζητά από το Υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης ενημέρωση για τους λόγους που η Ελλάδα επιμένει να μην εκμεταλλεύεται διαθέσιμους ευρωπαϊκούς πόρους για τη στήριξη της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων σε μία εποχή που η ελληνική αγορά είναι εγκλωβισμένη στη στασιμότητα, ενώ ρωτά τον αρμόδιο Υπουργό τους λόγους για τους οποίους δεν έχει οριστεί μέχρι σήμερα εθνική τράπεζα επενδύσεων.
Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης:

ΚΕΔΕ -ΕΝΠΕ: Μόνο τους ολιγάρχες συμφέρει η απλή αναλογική σε Περιφέρειες και Δήμους

Σαφές μήνυμα προς την κυβέρνηση πως η Αυτοδιοίκηση Α’ βαθμού δεν πρόκειται να κάνει ούτε βήμα πίσω από τις κόκκινες γραμμές που έχει θέσει σε ότι αφορά το διάλογο που έχει ξεκινήσει για την αλλαγή του Καλλικράτη έστειλε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, κατά τη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου, η οποία πραγματοποιήθηκε παρουσία και του Προέδρου της ΕΝΠΕ Κ. Αγοραστού.

Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΑΘΗΝΩΝ – ΤΑ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΑ ΙΔΡΥΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΙΑΣ

Γράφει ο Γρηγόρης Κλαδούχος 

Η Ακαδημία Αθηνών ανέθεσε την προεδρία της στον Λ. Παπαδήμο. Αυτό το πνευματικό ίδρυμα ανοίγεται πλέον σε νέους τομείς ερευνητικούς και μορφωτικούς.
 
     Πολλοί εκπλήσσονται, αντιδρούν ενστικτωδώς, αλλά δεν είναι σε θέση να ανιχνεύσουν τις δομικές σχέσεις, τους κώδικες πλοκής οικονομίας, πολιτικής, κράτους, και λειτουργικού πνευματικού εποικοδομήματος.
 
     Λάθος εισαγωγικό πρώτο μάθημα επέλεξε ο νέος πρόεδρος στην Ακαδημία. Μία αυθεντική ανάγνωση του Ελληνικού κεκτημένου, της εθνικής και κοινωνικής ιδιοτυπίας, η αυτοκατανόηση θα έδινε άλλες, σταθερές αφετηρίες λόγου, ενός Αναγεννησιακού δρόμου.

ΠΑΣΟΚ: ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΩΝ ΚΟΡΟΙΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ

pasok-koroida

Παπανδρέου, Καρχιμάκης, Σαχινίδης, Κεγκέρογλου, όλα τα καλά παιδιά του «Λεφτά Υπάρχουν», πίνουν στην υγεία των κορόϊδων Ελλήνων!

Έπεισαν πως μετά από 20 Πασοκικά χρόνια με σκάνδαλα, μίζες και εθνικά ξεπουλήματα, για την καταστροφή του τόπου έφταιγε ο Κώστας Καραμανλής.

Πρωθυπουργός παντός καιρού

tsipras-montelos
Αν μελετήσει κανείς τις εφαρμοστικές συμπεριφορές στην εποχή του Μνημονίου μεταξύ κυβερνήσεων Σαμαρά και Τσίπρα δεν θα βρει σοβαρές διαφορές στην προσήλωση. Αλλάζουν τα πρόσωπα. Αξίζει να αναφερθεί πως κατά την 2η κυβέρνηση Τσίπρα κι επειδή η οικονομία χειροτέρεψε, επισημαίνεται μία κορυφαία αναλγησία και μία ατσάλινη πυγμή για φοροείσπραξη, τέτοια που πραγματικά τρομάζει. Επιπλέον στην 2η κυβέρνηση Τσίπρα θα αναγνωριστεί η καθολική σιωπή όλων, μα όλων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, σε οποιοδήποτε αντικοινωνικό μέτρο. Και αυτό τρομάζει. Δείχνει πως αυτοί οι βουλευτές για την καρέκλα δεν προτάσσουν καμία αντίσταση, στέλνουν το λανθασμένο μήνυμα στους δανειστές – που μέχρι χτες χαρακτήριζαν διεθνείς τοκογλύφους.

Τέταρτο (πέμπτο) μνημόνιο ante portas!


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση πανηγυρίζει τις ήττες της. Για να το πράξει αυτό είναι, κάθε φορά, υποχρεωμένη να παίρνει διαζύγιο από την πραγματικότητα και από τη στοιχειώδη πολιτική ανάλυση.
Ακόμη και η πιο δυσάρεστη είδηση παρουσιάζεται από την κυβερνητική προπαγάνδα ως… χαρμόσυνο γεγονός!
Πρόσφατο παράδειγμα η συνέντευξη του κ. Σόιμπλε στην γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, όπου είπε πως «σε περίπτωση που το Ταμείο αποχωρήσει, τότε οι Ευρωπαίοι ενδέχεται να καταλήξουν σε μια δική τους λύση εντός του ευρωπαϊκού νομισματικού συστήματος, όπως είχαμε προτείνει ήδη στην αρχή της ελληνικής κρίσης, η τότε υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας Κριστίν Λαγκάρντ και εγώ. Σε αυτή την περίπτωση όμως θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να επιβάλουν όσα συμφωνήθηκαν σαφώς πιο αποτελεσματικά».

Θλίψη στη NASA: Πέθανε ο τελευταίος αστροναύτης που περπάτησε στο φεγγάρι

Θλίψη στη NASA: Πέθανε ο τελευταίος αστροναύτης που περπάτησε στο φεγγάρι
Ο Τζιν Σέρναν, ο τελευταίος αστροναύτης που περπάτησε στο φεγγάρι, απεβίωσε σε ηλικία 82 ετών, όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία διαστήματος των ΗΠΑ.
O Σέρναν ήταν ο διοικητής του Απόλλων 17 στην τελευταία σεληνιακή αποστολή της NASA, μια από τις τελευταίες πτήσεις των αποστολών Απόλλων και ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που περπάτησε στην Σελήνη.

Ο ΑΛΕΞΗΣ ΓΚΡΑΜΣΥ ΚΑΙ Η ΜΕΤΑΛΛΑΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ


Της Λέττας Καλαμαρά   

Ο Ιταλός Αντόνιο Γκράμσυ (Antonio Gramsci) υπήρξε ο θεμελιωτής του Δυτικού Μαρξισμού και της σύγχρονης Ελλάδας, κατά τα φαινόμενα. Ο σκληρός κριτής του Μαρξισμού του Μπουχάριν, του ιδεολόγου της Μπολσεβίκικης επανάστασης που απέτυχε να φέρει τη διάλυση του καπιταλισμού και την παγκοσμιοποίηση της ευτυχίας του Σταλινισμού, επέμεινε στην κατασκευή της ανθρώπινης γνώσης στο ιστορικό πλαίσιο της κάθε εποχής, βλέπε Ευρώπη της Γερμανίας, ως τον αυτοσκοπό της επικράτησης της θεωρίας του.

Ο Πέλοπας "κάρφωσε" τον ΠΑΣ στο 90΄! - Σαρωτική η ΄06 6 - 0 τον Ισθμιακό. Επιστροφή στις νίκες για το Αστέρα Δερβενίου 4 - 0 στο Χιλιομόδι

Φινάλε  πρώτου γύρου, η σημερινή εμβόλιμη 14η  αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας, όπου η πρωτοπόρος και Πρωταθλήτρια Χειμώνα, Κόρινθος  06 , συνέτριψε  με 6 - 0 , στο ΔΑΚ τον  Ισθμιακό
Την ίδια ώρα  στο Εθνικό στάδιο του Κιάτου, στο μεγάλο ντέρμπι της ημέρας, ο Πέλοπας ακριβώς στο 90΄ κέρδισε 1 - 0 τον Π Α Σ Κόρινθο σε μία μάχη καθοριστικής σημασίας και για τις δύο ομάδες. Ο Πέλοπας παραμείνει σε τροχιά πρωταθλήματος, ενώ με την ήττα του  αυτή ο ΠΑΣ  χάνει την κάθε ελπίδα που έχει για τίτλο και άνοδο, με επιστροφή για δεύτερη φορά στην ιστορία της στα "πέτρινα χρόνια" .   
 Καταιγιστικό πέρασμα από το γήπεδο της Κλένιας έκανε ο Αστέρας Δερβενίου που επικράτησε με το ευρύ 4 - 0 επί του ουραγού Ατρόμητου Χιλιομοδίου. 
Την ίδια ώρα στο "ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑ" νικηφόρα πέρασε με 1 - 0 και η Ελλάδα Βέλου επί του ουραγού Ολυμπιακού Λουτρακίου.                                              Στο Ξυλόκαστρο ο Πανκαμαριακός, επικράτησε 3 - 0 του Τενεάτη Αθικών,  ενώ    στον Άσσο ο τοπικός Ολυμπιακός και ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου μοίρασαν βαθμούς και εντυπώσεις με το ισόπαλο 1 - 1.                                              Στη Νεμέα ο Παννεμεατικός έχασε 0 - 1  από τον Πανσολυγειακό, όπως και στο Λέχαιο  ο τοπικός Ηρακλής από την Θύελλα Πετρίου.
14η Αγωνιστική  
( τελευταία αγωνιστική Α΄γύρου)
Πανκαμαριακός - Τενεάτης Αθικίων  3 - 0
ΣΦΛ Ολυμπιακός -  Ελλάς Βέλου 0 - 1
Κόρινθος '06 - Ισθμιακός  6 - 0
Ολυμπιακός Άσσου - Ηρακλής Ξυλοκάστρου 1 - 1
Παννεμεατικός -  Πανσολυγειακός 0 - 1
Ατρόμητος Χιλιομοδίου - Αστέρας Δερβενίου 0 - 4
Ηρακλής Λεχαίου -  Θύελλα Πετρίου  0 - 1
Πέλοπας Κιάτου -  ΠΑΣ Κόρινθος  1 - 0

H βαθμολογία
( Σε 15 αγώνες)
1
Κόρινθος '06
40 - 4
39
2
Πέλοπας Κιάτου
31 - 8
35
3
ΠΑΣ Κόρινθος
28 - 10
32
4
Ισθμιακός
23 - 15
28
5
Πανκαμαριακός
27 - 17
25
6
Αστέρας Δερβενίου
28 - 20
25
7
Ελλάς Βέλου
28 - 23
24
8
Ηρακλής Ξυλοκάστρου
19 - 20
20
9
Πανσολυγειακός
11 - 26
18
10
Παννεμεατικός
15 - 23
17
11
Θύελλα Πετρίου
10 - 18
15
12
Τενεάτης Αθικίων
10 - 23
14
13
Ηρακλής Λεχαίου
18 - 25
13
14
Ολυμπιακός Άσσου
22 - 33
11
15
ΣΦΛ Ολυμπιακός
8 - 24
9
16
Ατρόμητος Χιλιομοδίου
13 - 41
9

Μάχες φωτιά σε Κόρινθο και Κιάτο στην Α΄ Κορινθίας στην τελευταία αγωνιστική του Α΄ γύρου

Σήμερα Τετάρτη , στις 3 το απόγευμα διεξάγεται η εμβόλιμη 14η  αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α΄κατηγορίας Κορινθίας, που ήταν προγραμματισμένη για την 7η Ιανουαρίου 2017 και αναβλήθηκε λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών.
Της αγωνιστικής , που αποτελεί και το φινάλε του πρώτου γύρου, δεσπόζουν οι μάχες ανάμεσα στην πρωτοπόρο και Πρωταθλήτρια Χειμώνα Κόρινθο ΄06 και στον Ισθμιακό , στο ΔΑΚ, και του Πέλοπα Κιάτου με τον ΠΑΣ Κόρινθο, στο Κιάτο.

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών: Κι όμως κάποιοι θα πάρουν... αυξήσεις!

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών: Κι όμως κάποιοι θα πάρουν... αυξήσεις!
Αυξάνονται σήμερα οι μισθοί; Μη βιαστείτε να πείτε όχι γιατί θα χάσετε. Μπορεί ονομαστική αύξηση ελέω μνημονίου να μην παίρνουν, όμως δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενοι σε τράπεζες, ΔΕΚΟ, τον Τύπο, καθώς και καλλιτέχνες, θα δουν το εισόδημά τους να αυξάνεται έστω και λίγο, γιατί πολύ απλά με το νέο ασφαλιστικό νόμο μειώνονται οι εισφορές.
Η μείωση θα γίνει σταδιακά μέχρι το 2020 ώστε το ποσοστό των εισφορών που πληρώνουν να εξισωθεί με εκείνο των υπόλοιπων εργαζομένων. Η καλή είδηση προέκυψε από την υπουργική απόφαση, που δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ, και