Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2016

Κηδεία Κωστή Στεφανόπουλου: 21 κανονιοβολισμοί από τον Λυκαβηττό

Κηδεία Κωστή Στεφανόπουλου: 21 κανονιοβολισμοί από τον Λυκαβηττό
Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 14.00, θα τελεσθεί η εξόδιος Ακολουθία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Στεφανοπούλου, από τον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Παλαιού Ψυχικού
Κατά την εξόδιο ακολουθία, από τις 14:10-14:20, θα ριφθούν από το πυροβολείο του λόφου του Λυκαβηττού, είκοσι ένας τιμητικοί κανονιοβολισμοί.

Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου Ξυλoκάστρου - Ευρωστίνης

Συνεδρίαση Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης & Προβολής του Δήμου
Την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, και ώρα 14:00 μμ., στο γραφείο του Δημάρχου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Ηλία Ανδρικόπουλου, συνεδρίασε η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου.
Στη συνεδρίαση συμμετείχαν τα μέλη της Επιτροπής κ. Μπρακούλιας Φάνης, κ. Χατζηγεωργίου Μιχαήλ,  κ. Χαβέλης Νίκος και η κ. Γιαννοπούλου Όλγα. Επίσης έλαβαν μέρος η κ. Πάτκου Βίβιαν, η κ. Μαυρομάτη Δάφνη και η κ. Φίλη Βούλα.
Συζητήθηκε η αντιμετώπιση των ζητημάτων που έχουν προκύψει κατά την υλοποίηση της «Μελέτης για την τουριστική προβολή του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης». Στη συνέχεια έγιναν προτάσεις για την αναβάθμιση του Δήμου, ως τουριστικού προορισμού.
Τέλος αποφασίστηκε, μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, να συνεδριάσει η Επιτροπή με σκοπό την ανάληψη δράσεων προώθησης και προβολής του Δήμου, εν όψει της νέας τουριστικής σεζόν.

Σχολικό συμβούλιο με θέμα «Το ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου αύριο »

ΣΧΟΛΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ -  ΕΠΑΛ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
 Σας ενημερώνουμε ότι, την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2016 και ώρα 18.00 στο ΕΠΑΛ Ξυλοκάστρου θα πραγματοποιηθεί σχολικό συμβούλιο με θέμα «Το  ΕΠΑΛ  Ξυλοκάστρου  αύριο ».
Το θέμα  αφορά το μέλλον του Σχολείου μας και η συμμετοχή σας είναι απαραίτητη.

Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ
ΣΩΤΗΡΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ

3η Διεθνής έκθεση τουρισμού GREEK TOURISM Expo

3η Διεθνής έκθεση τουρισμού GREEK TOURISM Expo


Ημερίδα με αφορμή την 25η Νοεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας»

Ημερίδα με αφορμή την 25η Νοεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας»
Σας προσκαλούμε  στην ημερίδα που θα διοργανώσει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων  με αφορμή την 25η Νοεμβρίου «Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας» κατά των Γυναικών, σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο «Έλενα Βενιζέλου- Αλεξάνδρα» και το Γενικό Νοσοκομείο ΚΑΤ,  με θέμα:
Βία κατά των Γυναικών
Μορφές και Πολιτικές Πρόληψης και  Καταπολέμησης του Φαινομένου
Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016  και ώρα 9.30-14.30 στο Ισόγειο του κτιρίου Γ(ΚΕΚ) του Γενικού Νοσοκομείου  «Έλενα  Βενιζέλου», πλατεία Έλενας Βενιζέλου 2, Αμπελόκηποι και απευθύνεται στους επαγγελματίες που αντιμετωπίζουν περιπτώσεις γυναικών θυμάτων έμφυλης βίας, γιατρούς, ψυχολόγους, κοινωνικούς λειτουργούς, νοσηλευτές/τριες.

Ασφαλτόστρωση πλατείας Μ. Σ. Τρικάλων

Ασφαλτόστρωση πλατείας Μ. Σ. Τρικάλων
Ομορφότερη η πλατεία της Μ. Σ. Τρικάλων, μετά την ολοκλήρωση της ασφλατόστρωσης. του δημοτικού οδικού δικτύου από την Κάτω Συνοικία Τρικάλων έως την Άνω Συνοικία Τρικάλων (Μονή Αγίου Βλασίου).
Aσφαλτόστρωση του δημοτικού οδικού δικτύου από την Κάτω Συνοικία Τρικάλων έως  την Άνω Συνοικία Τρικάλων

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Πρόσκληση για συνεδρίαση Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ.«ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ» 24/11/2016 Ώρα 14:00

Προς: Μέλη Διοικητικού Συμβουλίου του Ν.Π.Δ.Δ. «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ».
Σας καλούμε  στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου Παιδείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης- Πολιτισμού Αθλητισμού & Περιβάλλοντος Δήμου Ξυλοκάστρου –Ευρωστίνης «ΗΛΙΑΣ ΚΑΤΣΟΥΛΗΣ», που  θα πραγματοποιηθεί :
Την Πέμπτη 24  ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2016   και ώρα 14.00 στο Δημοτικό Κατάστημα Ξυλοκάστρου, σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 234 και 240 του Ν. 3463/2006 και του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, για τη συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα:

Ξεκινούν οι αιτήσεις των μαθητών που ενδιαφέρονται για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης

Ξεκινούν οι αιτήσεις των μαθητών που ενδιαφέρονται για το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης .
Για πρώτη χρονιά θα λειτουργήσει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης κατά το Σχολικό Έτος 2016-17, τόσο για μαθητές της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, όσο και για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Το Κοινωνικό Φροντιστήριο θα λειτουργεί απογευματινές ώρες καθ’ όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς. Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται σε σχολικές αίθουσες με την βοήθεια εθελοντών καθηγητών και δασκάλων.
Απώτερος σκοπός της δράσης είναι η κάλυψη των εκπαιδευτικών αναγκών των μαθητών του Δήμου μας, ώστε να καταστεί εφικτή με αξιοπρεπείς όρους η ισότητα στην πρόοδο και την παρεχόμενη παιδεία.

Ξεκινούν οι ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία - 9 τοπ τροφές κατά της φλεγμονής

stogiatro.gr


grapeswoman.jpg

9 τοπ τροφές κατά της φλεγμονής


Εντός των επόμενων δύο δεκαετιών, το ένα τρίτο των Αμερικανών θα έχουν κάποια φλεγμονώδη διαταραχή, σημειώνουν οι ειδικοί και την αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στη διατροφή. Η τυπική δυτική δίαιτα, πλούσια σε επεξεργασμένες τροφές, ραφιναρισμένους υδατάνθρακες, σάκχαρα και ζωικά λίπη και φτωχή σε φρούτα και λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης και ω-3 λιπαρά οξέα, τροφοδοτεί τη φλεγμονή. Η χρόνια φλεγμονή ωστόσο, έχει ενοχοποιηθεί για καρδιαγγειακά νοσήματα, καρκίνο και διαβήτη.

Διαβάστε περισσότερα 

Ξεκινούν οι ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία

etets.jpg
Ασκήσεις Ετοιμότητας σε όλες τις Υγειονομικές Περιφέρειες έχουν σχεδιασθεί από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων  Υγείας  και θα

Δημόσιο: Αυτεπάγγελτος έλεγχος σε όλα τα δικαιολογητικά διορισμών

Υποχρεωτικό αυτεπάγγελτο έλεγχο γνησιότητας σε όλα τα δικαιολογητικά που έχει υποβάλλει ο υποψήφιος προς διορισμό υπάλληλος και τα οποία είναι απαραίτητα για την πρόσληψή του ή επηρεάζουν οπωσδήποτε την κατάταξή του κατά τη διαδικασία πρόσληψης ή τη βαθμολογική και μισθολογική κατάταξή του μετά την πρόσληψη, προβλέπει το άρθρο 26 του νομοσχεδίου για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων.
Αναλυτικότερα ολόκληρο το άρθρο 26
Έλεγχος γνησιότητας δικαιολογητικών

Με απλή αναλογική οι επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο καθιέρωσης της απλής αναλογικής στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, αλλά μετά από συζήτηση ...
aiiretos.gr

Ημέρα Γνωριμίας & Ενημέρωσης για τον ΊΒΥΚΟ


Ημέρα Γνωριμίας & Ενημέρωσης για τον ΊΒΥΚΟ

Ποιο κόμμα θα ψηφίσετε αν έχουμε σύντομα εκλογές; Νέα δημοσκόπηση του logiastarata.gr


Νέα Μεγάλη δημοσκόπηση ξεκινά από σήμερα το logiastarata.gr

Ενώ η κυβέρνηση εξακολουθεί να βρίσκεται σε δύσκολη θέση και ετοιμάζεται να φέρει νέα σκληρά μέτρα για να συμφωνήσει με τους δανειστές όλο και περισσότεροι μιλούν για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών τις οποίες ζητάει η αξιωματική αντιπολίτευση.

Γ. ΜΑΝΙΑΤΗΣ: «ΕΥΣΗΜΑ ΑΠΟ ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ – ΆΛΛΑ 5,5 δις € ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ»

Εισήγηση Γιάννη Mανιάτη, Υπεύθυνος Κ.Ο. για ενέργεια, περιβάλλον και υποδομές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, για την ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/17/ΕΕ για τα  Στεγαστικά Δάνεια:
  • Στηρίζουμε την Οδηγία για την προστασία δανειοληπτών α΄ κατοικίας: Θα υπερψηφίσουμε όλα τα άρθρα που αφορούν στην ενσωμάτωση της Οδηγίας για την προστασία των δανειοληπτών που έχουν πάρει στεγαστικά δάνεια. Μακάρι η Ευρώπη να το είχε καταφέρει αυτό κάποια χρόνια νωρίτερα, ώστε να προλάβουμε την κρίση και μακάρι η χώρα μας να το είχε ενσωματώσει πολύ νωρίτερα, γιατί γι’ άλλη μια φορά η κυβέρνηση έρχεται καθυστερημένη κατά 2 χρόνια να ενσωματώσει μια θετική Οδηγία, στη διαμόρφωση της οποίας κι εμείς συμβάλλαμε στα αντίστοιχα Συμβούλια Υπουργών το 2014.

Κωνσταντίνα Νικολάκου «Φτάνουν οι θεατρινισμοί του θιάσου της … «Υπουργικής Επιθεώρησης» στη Μεσσηνία»

«Φτάνουν οι θεατρινισμοί του περιφερόμενοι θιάσου της πρόσφατης Υπουργικής Επιθεώρησης στη Μεσσηνία» δήλωσε η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου σχολιάζοντας τις δηλώσεις των εκπροσώπων τους στη Μεσσηνία, σημειώνοντας ταυτόχρονα την υποχρέωση της Κυβέρνησης να έχει αποδώσει τα έργα αυτά εδώ και καιρό στους μοναδικούς δικαιούχους, που είναι οι πολίτες της Μεσσηνίας και της Πελοποννήσου.

«ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ»


Εμφάνιση VRILITTOS MASKOT+LOGO.jpg



«ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ»
Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης μίλησε για το 5ο Διεθνές Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών
Αντίστροφα έχουν αρχίσει να μετράνε οι άνθρωποι του αθλήματος για την πραγματοποίηση του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ 2017» στη Βέροια το διάστημα 7-11 Απριλίου.
Στο 5ο Διεθνές Τουρνουά Αναπτυξιακών Ηλικιών θα πάρουν μέρος Εθνικές Ομάδες Παίδων, καθώς και Σύλλογοι Παμπαίδων Α’.
Ο Δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης μίλησε στο γραφείο Τύπου του «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ» για την φετινή διοργάνωση: «Η Βέροια είναι χαρούμενη που θα φιλοξενήσει για μια ακόμα χρονιά -4η συνεχόμενη- το «ΒΡΙΛΗΤΤΟΣ». Έχουμε αναφέρει πολλές φορές ότι πέρα από ένα αθλητικό γεγονός -ταυτόχρονα με την επιστροφή του χάντμπολ στις ρίζες του- δίνει και αυτό που χρειάζεται η πόλη, δηλαδή εξωστρέφεια. Σημαίνει ότι θα έρθει αρκετός κόσμος θα επισκεφτεί την περιοχή μας τόσο από το εξωτερικό, όσο και από την Ελλάδα, συνδυάζοντας εξαιρετικά τον αθλητικό τουρισμό, κάτι που έχουμε ανάγκη. Περιμένουμε με ανυπομονησία όλοι τον Απρίλιο για να ζήσουμε και πάλι όμορφες στιγμές».
* Υπενθυμίζεται ότι οι αιτήσεις συμμετοχής γίνονται μέσω της ειδικής φόρμας, η οποία έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα www.vrilittos.com


Vrilittos 2017 Press Office

Website: www.vrilittos.com
Εmail: vrilittospressoffice@gmail.comvrilittoshandball@gmail.com
Facebook Page: https://www.facebook.com/Brilettos
YouTube Channel: https://www.youtube.com/user/Vrilittos
VRILITTOS PRESS OFFICE

Παρουσίαση του βιβλίου "Το θέατρο της Έλενας Πέγκα" στο Polis Art Cafe στις 29-11-2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ – ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Εμφάνιση Pegka_Cover1.jpgΗ Κάπα Εκδοτική σας προσκαλεί στην παρουσίαση του βιβλίου της Ουρανίας Αναγνώστου Το θέατρο της Έλενας Πέγκα την Τρίτη 29 Νοεμβρίου2016, στις 20:30, στο Polis Art Cafe (Πεσμαζόγλου 5, Αίθριο Αρσακείου Μεγάρου, Αθήνα).

Θα μιλήσουν:

Δημήτρης Τσατσούλης, κριτικός, καθηγητής Σημειωτικής της Παράστασης και Θεωρίας της Επιτέλεσης στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πατρών

Γιώργος Π. Πεφάνης, αναπληρωτής καθηγητής Φιλοσοφίας και Θεωρίας του Θεάτρου και του Δράματος στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών - κριτικός θεάτρου

Καίτη Διαμαντάκου-Αγάθου, επίκουρη καθηγήτρια στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Αθηνών
Θα συντονίσει η Κάτια Δημοπούλου, δημοσιογράφος. 
 
Μυρτώ Αθανασοπούλου

Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία-Τελετή Βράβευσης στην Τρίπολη - 14 χρόνια η Eurobank στηρίζει τους αριστούχους όλης της χώρας

Εμφάνιση photo 2.jpg
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος στην Τρίπολη η τελετή βράβευσης των αριστούχων αποφοίτων των Νομών Αρκαδίας, Αργολίδας, Ηλείας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».
Εμφάνιση photo 3.jpg
Σε μια ζεστή και συγκινητική ατμόσφαιρα, βραβεύθηκαν στις 18 Νοεμβρίου 2016, παρουσία των οικογενειών τους, οι αριστούχοι μαθητές που διακρίθηκαν φέτος για τις υψηλές επιδόσεις τους στις Πανελλήνιες εξετάσεις. Για 14η χρονιά, η Eurobank, υλοποιεί με συνέπεια το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία», το οποίο έχει καθιερωθεί ως θεσμός με μεγάλη αναγνώριση μέσα από την βράβευση 16.000 μαθητών και μαθητριών από όλη την Ελλάδα.
Το πρόγραμμα «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων. 

Στην τουριστική έκθεση Philoxenia 2016, ο Γεώργιος Γκιώνης, Δήμαρχος Λουτρακίου ...

Εμφάνιση 20161119_112233.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην τουριστική έκθεση Philoxenia 2016, που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ – HELEXPO στη Θεσσαλονίκη από τις 18 έως τις 20 Νοεμβρίου 2016, παρευρέθηκε ο Γεώργιος Αλκ. Γκιώνης, Δήμαρχος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων και Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας (ΣΔΙΠΕ).
Εμφάνιση 20161118_194835.jpgΠαράλληλα με τις εργασίες της Έκθεσης, ο Δήμαρχος παρακολούθησε την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2016, το θεματικό Εργαστήριο (Workshop) με αντικείμενο: "Θεματικός τουρισμός και Διοίκηση Spa", όπου παρουσιάστηκε το πετυχημένο μοντέλο διαχείρισης στην Ισπανία από τον Ειδικό Σύμβουλο τουρισμού & Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Ιστορικών Πόλεων Θερμαλισμού, Mario Crecente.
Εμφάνιση 20161118_164640.jpgΤο Σάββατο 19 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου, όπου ο Πρόεδρος του ΣΔΙΠΕ, Δήμαρχος Λαγκαδά και Αντιπρόεδρος ΚΕΔΕ, κ. Ιωάννης Καραγιάννης παρουσίασε τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την ανάδειξη και τον εκσυγχρονισμό των  υποδομών ιαματικών πηγών. Σημαντική επίσης εξέλιξη αποτελεί η ενημέρωση για το σχέδιο της Κυβέρνησης που αφορά στην προώθηση και στήριξη του ιαματικού τουρισμού με τη λήψη μέτρων που θα οδηγήσουν στον σχεδιασμό και την οργάνωση των υποδομών που λειτουργούν.


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων συνεχίζει να προσελκύει μεγάλα αθλητικά γεγονότα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με γνώμονα την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, ο Δήμος Λουτρακίου – Περαχώρας – Αγίων Θεοδώρων συνεχίζει να προσελκύει μεγάλα αθλητικά γεγονότα αξιοποιώντας παράλληλα τις αθλητικές υποδομές που διαθέτει.
Την περίοδο από Τρίτη 22 έως το Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016 πραγματοποιείται στην πόλη του Λουτρακίου και συγκριμένα στο Στάδιο Γ. Γαλανόπουλος το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα KickBoxing 2016 (European Kickboxing Championship 2016) με τη συμμετοχή 600 και πλέον αθλητών.
Είναι μεγάλη τιμή για την πόλη του Λουτρακίου και τον Δήμο μας να φιλοξενούμε αυτό το μοναδικό αθλητικό γεγονός και είμαστε στην ευχάριστη θέση να καλωσορίσουμε όλους τους αθλητές και τους φίλους του αθλήματος από όλο τον κόσμο.
Ακριβώς όπως και στην περίπτωση άλλων πολλών αθλητικών εκδηλώσεων που έχουν πραγματοποιηθεί στο Δήμο μας θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό για να καταστεί το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kick Boxing 2016 μια από τις πιο επιτυχημένες εκδηλώσεις.
Η Τελετή έναρξης θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 22 Νοεμβρίου και ώρα 11.00 π.μ. στο Στάδιο Γ. Γαλανόπουλος και αμέσως μετά ξεκινά η αγωνιστική δράση. Οι αγώνες θα διεξάγονται καθημερινά από τις 11.00 π.μ. έως τις 7.00 μ.μ.
Οι αγώνες τελούν υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας KICK BOXING (ΠΟΚ).
Η είσοδος είναι ΔΩΡΕΑΝ.



ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Η Περιφερειακή Διακυβέρνηση η μόνη ελπίδα εξόδου από την κρίση»

«Ο πολίτης στο προσκήνιο και στο επίκεντρο των αποφάσεων δίνει νόημα και ουσιαστικό περιεχόμενο στη δημοκρατία» είναι η θέση του Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρου Τατούλη, την οποία εξέφρασε κατά τη συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σκουρλέτη και την Ένωση Περιφερειών, την Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2016.

Δήλωση Περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη για την απώλεια του πολιτικού Κωστή Στεφανόπουλου

«Εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια για την απώλεια μιας σπουδαίας πολιτικής προσωπικότητας της Πελοποννήσου και της Ελλάδας, του Κωστή Στεφανόπουλου, τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας. Δίδαξε με τη συνεπή στάση του πολιτικό ήθος και ανιδιοτελή πατριωτισμό. Στις κρίσιμες στιγμές που περνά η χώρα το παράδειγμά του αποτελεί πολύτιμη διδαχή υπεύθυνης και αξιόπιστης διακυβέρνησης, ιδίως για τη νέα γενιά» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης και εξήρε «την αυστηρή προσήλωσή του στη δημοκρατία και στην προστασία του δημοσίου συμφέροντος, αλλά και την τόλμη του να κάνει τις απαραίτητες υπερβάσεις όποτε το εθνικό συμφέρον το απαιτούσε».    

ΛΟΥΤΡΑΚΙ Πρόσκληση Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ΚICK BOXING



Δήμος Λουτρακίου Περαχώρας Αγίων Θεοδώρων

Εκδηλώσεις εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων

Εμφάνιση IMG_2016_11_21_051.jpg
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων κ. Νικόλαος Βούτσης υποδέχθηκε το πρωί στο Κοινοβούλιο τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων.  
Στο σαλόνι του Προέδρου της Βουλής παραβρέθηκαν, επίσης, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, ο Αναπληρωτής Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Βίτσας, ο Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Αναστάσιος Κουράκης, οι Αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, ΓΕΕΘΑ Ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης, ΓΕΣ Αντιστράτηγος Βασίλειος Τελλίδης, ΓΕΑ Αντιπτέραρχος Χρήστος Βαΐτσης και ΓΕΝ Αντιναύαρχος Γεώργιος Γιακουμάκης. Παρέστησαν ακόμη ο Αρχηγός  της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Κωνσταντίνος Τσουβάλας,  ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Καπέλιος, ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής  Αντιναύαρχος  Αθανάσιος Αθανασόπουλος. Την Αξιωματική Αντιπολίτευση εκπροσώπησε ο Αντιπρόεδρος της Ν.Δ. κ. Άδωνις Γεωργιάδης, το Ποτάμι ο βουλευτής κ. Γιώργος Μαυρωτάς και την Περιφερειάρχη Αττικής η κυρία Αικατερίνη Παλιού
Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη, όπου κατέθεσε στεφάνι προς τιμήν των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

Αθλητισμός και Δημοκρατία η απάντηση στα μαφιόζικα και στα ρατσιστικά χτυπήματα!

    
Ανακοίνωση του Τμήματος Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού ΣΥΡΙΖΑ

Οι προσπάθειες για δημοκρατία και διαφάνεια ενοχλούν το παρα-σύστημα που κινεί τα νήματα στον ελληνικό αθλητισμό από την πρώτη κιόλας στιγμή που η κυβέρνηση με κορμό τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α έλαβε την εντολή της διακυβέρνησης από τον ελληνικό λαό.

     Η ανάληψη των καθηκόντων από το νέο υφυπουργό Αθλητισμού συνέπεσε με μαφιόζικα χτυπήματα σε διαιτητικούς ποδοσφαιρικούς παράγοντες και με ρατσιστικά πανό στο στάδιο Γ. Καραϊσκάκης, που προσβάλλουν βάναυσα το ήθος των δημοκρατικών αγώνων του ελληνικού λαού.

    Ενημερώνουμε τους εμπνευστές αλλά και τους αυτουργούς των συγκεκριμένων ενεργειών, πως οι πρακτικές τρομοκράτησης της ελληνικής κοινωνίας ανήκουν σε παλιότερες δεκαετίες. Δεν τρομάζουν πια, αλλά αντίθετα ενισχύουν το δημοκρατικό κι αθλητικό φρόνημα!

    Αθλητές, παράγοντες, προπονητές και φίλαθλοι αηδιασμένοι πλέον από ανάλογες μεθοδεύσεις που δεν βλέπουν το φως της δημοσιότητας και που αμαυρώνουν την καθημερινότητα στα γήπεδα, ορθώνουν πλέον το ανάστημά τους απέναντι στο παρακράτος. Αρκετά πια με την ανομία στον ελληνικό αθλητισμό!

     Η απόλαυση της άσκησης, ο αθλητισμός για όλους και η υλοποίηση των προγραμματικών μας κατευθύνσεων για δημοκρατία και διαφάνεια αποτελούν για εμάς τις αταλάντευτες συντεταγμένες για την αναγέννηση του αθλητικού κινήματος της χώρας μας. 

ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ

Συμφωνία αλήθειας ΝΔ: Οι στημένες εκδηλώσεις «γερόντων» κάνουν έξαλλο τον Διονύση Χατζηδάκη – Βίντεο, φωτογραφία


gerontes-nd.jpg
«Ο Κεντροδεξιός»
https://kentrodexios.wordpress.com

Έτσι ξέχασαν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις σε Λιβύη, Συρία, Ουκρανία


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Παρακολουθώντας τον τρόπο με τον οποίο η κυβέρνηση της «πρώτη φορά αριστερά» και ο επικεφαλής της υποδέχθηκαν τον πρόεδρο Ομπάμα, πολλοί ήσαν εκείνοι που μειδίασαν αναλογιζόμενοι τα γνωστά αντιαμερικανικά και αντιιμπεριαλιστικά συριζέικα συνθήματα.
Περσινά ξινά σταφύλια, είπαν άλλοι.
Με τη διαφορά ότι τα σταφύλια δεν είναι περσινά! Είναι φετινά! Και αποδεικνύουν πώς ο χαμαιλεοντισμός του ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να βυθίσει στη λήθη όλες τις κατηγορίες κατά του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, ακόμη και την ειρωνεία περί «βραβευμένου με Νόμπελ Ομπάμα».
Οι ίδιοι άνθρωποι που μέχρι προχθές κατηγορούσαν τις ΗΠΑ για τους τελευταίους πολέμους, δεν βρήκαν να πουν μια λέξη για όλα αυτά που διακήρυσσαν.

Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kickboxing 2016 στο Λουτράκι

Στο Κλειστό Γήπεδο Λουτρακίου (Γ. Γαλανόπουλος), από την Τρίτη 22 έως και Σάββατο 26 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Kickboxing 2016. Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου, στις 11.00, θα γίνει η τελετή έναρξης του πρωταθλήματος και, αμέσως μετά, θα ξεκινήσουν οι αγώνες, που θα πραγματοποιούνται καθημερινά, από τις 10.00 έως τις 19.00. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη. 

alloutr@hotmail.com

Αποτελέσματα εκλογών του ΤΕΕ – αύξηση συμμετοχής – πρωτιά ΔΚΜ – αναλυτικά τα ποσοστά των παρατάξεων - δηλώσεις Προέδρου ΤΕΕ Γιώργου Στασινού - Σάρωσε η παράταξη της ΝΔ – Συντριβή για αυτήν του ΣΥΡΙΖΑ που βγήκε 3η

Εμφάνιση tee_ekloges_2016_geniko_kosmos_1S.jpg
Δυναμικό παρόν έδωσαν οι διπλωματούχοι μηχανικοί της χώρας όλων των γενεών και όλων των ειδικοτήτων, με αξιοσημείωτη παρουσία των μηχανικών της νέας γενιάς στις κάλπες του ΤΕΕ, για την ανάδειξη των νέων οργάνων διοίκησης της επόμενης τριετίας. Οι εκλογές του ΤΕΕ, για την ανάδειξη των 200 νέων μελών  της Κεντρικής Αντιπροσωπείας ΤΕΕ της λεγόμενης «Βουλής των μηχανικών» αποτυπώνει ηχηρά μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Εμφάνιση tee_ekloges_2016_stasinos_2.jpg
Σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της καταμέτρησης, από το Ηλεκτρονικό Σύστημα Αποτελεσμάτων του ΤΕΕ,  στο 100% των εκλογικών τμημάτων, που διαμορφώνουν την συνολική και αξιόπιστη εικόνα, μέχρι την τελική επικυρωμένη έκδοση των αποτελεσμάτων από την Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή που ολοκληρώνεται τις επόμενες ημέρες, η κατάσταση έχει ως εξής:

THE WINNER TAKES IT ALL


He came in his last trip where democracy once was founded and then lost forever. He came where modern civilization was put in danger to be lost twice in his presidency. He came where  the winner takes it all.

Barack Obama the first black president of USA paid alone respect  to Acropolis

ΤΟΝΙΑ ΣΩΤΗΡΟΠΟΥΛΟΥ "ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ"



ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ
https://www.facebook.com/zeil.gr/videos/10154717921542152/?hc_ref=PAGES_TIMELINE
Το συγκεκριμένο βίντεο το δουλεύουμε εδώ και μήνες, σχεδόν ένα χρόνο. Φυσικά και δεν αγγίξαμε ούτε τρίχα της Νιφάδας της σκυλίτσας πρωταγωνίστριας και φυσικά η Νιφάδα δεν υπέστη καμία μορφή κακοποίησης ή βίας. Ο Διονύσης, ο "κακός" του βίντεο, έδειρε αρκετές φορές ...έναν κορμό δέντρου. Κάποιες σκηνές γυρίστηκαν ξανά και ξανά και ξανά προκειμένου να φαίνονται όσο το δυνατόν πιο ρεαλιστικές. Για τα ουρλιαχτά του σκύλου χρησιμοποιήσαμε sound effects.
Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχουν ούτε special ούτε sound effects. Η πραγματικότητα για τα περισσότερα ζώα που κακοποιούνται έχει αίμα, πόνο, βία, ξύλο με ζώνη, με πέτρες, με φτυάρια, με τσεκούρια. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Και είναι γεγονός ότι οι άνθρωποι που κακοποιούν και δολοφονούν ζώα δεν θα διστάσουν να κακοποιήσουν ένα παιδί, μια γυναίκα, έναν συνάνθρωπο μας.
Μην αδιαφορείτε, μιλήστε, αντιδράστε!

Η Ελλάδα καίγεται κι εσύ διαβάζεις χαλαρά το βιβλίο σου;

vivlio-mitsotakis
Τι ζούμε; Η επικοινωνιακή ομάδα του νέου Προέδρου της ΝΔ  αποφάσισε – αφού το αφήγημα με το διαρκές αίτημα για εκλογές πηγαίνει μία χαρά – να δώσει μία ακόμη οικογενειακή life style ώθηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη παρουσιάζοντας την αυθόρμητη έφοδο των φίλων της κόρης του την ώρα που διαβάζει ΧΑΛΑΡΑ ένα βιβλίο. «Διάβαζα χαλαρά το βιβλίο μου και οι φίλες της Δάφνης έκαναν έφοδο!»
Δεν γνωρίζουμε σε ποιο κοινό απευθύνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πάντως με

Γιατί τιμάμε την ελληνική σημαία.


Γράφει ο Ηλίας Ευαγγελόπουλος, Κοζάνη

Σήμερα, που επικρατεί παντού το γκρίζο, το επίσημο χρώμα της παγκοσμιοποίησης έχουμε χρέος όλοι όσοι διδαχτήκαμε τα ελληνικά γράμματα μέσα από απλά παραδείγματα και ιστορικά γεγονότα, να γνωρίσουμε κυρίως στη νέα γενιά που μεγαλώνει διδασκόμενη τα ονομαζόμενα “άθεα γράμματα” ηθικές αξίες, αρχές και παραδόσεις τις οποίες οι δάσκαλοί τους και οι γονείς τους δεν φρόντισαν να τους διδάξουν.  Μια τέτοια ιστορία είναι και του καπετάν

Η ΛΑΜΨΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΧΡΥΣΟΥ


Σίριαλ «Η ΛΑΜΨΗ του Ελληνικού Χρυσού», επεισόδιο 345: Ο Πάνος έκλεισε εκνευρισμένος την πόρτα πίσω του. Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για μία ακόμη φορά. Δεν το περίμενε αυτό που έκανε ο Γιώργος, ειδικά τώρα, που όλα κρέμονται σε μια κλωστή. Τα μάτια του Πάνου πετούσαν φωτιές και το μυαλό του δεν μπορούσε να σκεφτεί καθαρά, εάν επρόκειτο για κάτι σοβαρό ή για μια παγίδα στην οποία ήταν έτοιμος να πέσει, με απρόβλεπτες συνέπειες.

ΤΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ ΕΓΚΛΗΜΑ


Δύο φορές στη σύγχρονη μεταπολιτευτική ιστορία το ελληνικό παρακράτος διέπραξε το ίδιο έγκλημα με θύμα την Ελλάδα και το λαό της. Μία φορά όταν κατέρρευσε το κομμουνιστικό όνειδος που κράταγε φυλακισμένους τους λαούς και η Ελλάδα  άνοιξε τα σύνορά της ανεξέλεγκτα για την εισροή εκατοντάδων χιλιάδων δύσμοιρων ανθρώπων με κύριο όγκο τον αλβανικό λαό και πρόσφατα ξανά με τα αφύλαχτα σύνορα που παραδόθηκαν σε διεθνείς οργανώσεις που δίκην τουριστικών γραφείων υποδέχτηκαν εκατοντάδες χιλιάδες πρόσφυγες και οικονομικούς λαθρομετανάστες στην ελληνική επικράτεια. Δύο φορές επέβαλε το παρακράτος τη βούλησή του σε Δεξιά και Αριστερά αποδεικνύοντας ότι μπορεί να κινείται τούμπαλιν ανενόχλητο όποτε χρειαστεί, πάντα εις το όνομα της πατρίδας και των λαών.

ΤΟ ΝΕΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΛΟΥΤΡΑΚΙΩΤΩΝ - ΠΕΡΑΧΩΡΙΤΩΝ " Ο ΙΒΥΚΟΣ"

Μετά τις αρχαιρεσίες του Συνδέσμου Λουτρακιωτών - Περαχωριτών ''Ο ΙΒΥΚΟΣ'' το νέο Δ.Σ. έχει ως εξής :
ΖΟΓΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΖΟΓΚΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ - ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ
ΚΑΚΟΥΡΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ- ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
ΚΩΝΣΤΑ ΕΛΕΝΗ - ΤΑΜΙΑΣ
ΣΙΤΕ ΓΙΟΥΛΗ - ΈΦΟΡΟΣ
ΜΠΑΚΟΥΛΑΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ - ΈΦΟΡΟΣ Β'
ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΑΜΑΛΙΑ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ
ΛΕΚΚΑ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
ΛΕΚΚΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΜΠΑΛΕΤΟΥ & ΣΥΓΧΡΟΝΟΥ ΧΟΡΟΥ
ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ ΠΡΟΩΘΗΣΗΣ
ΤΑΣΙΟΠΟΥΛΟΥ ΡΟΥΛΑ - ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΙΜΑΤΙΟΘΗΚΗΣ
ΑΝΔΡΕΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ - ΜΕΛΟΣ
ΠΕΤΡΟΥ ΓΙΩΡΓΙΟΣ - ΜΕΛΟΣ
ΣΕΓΚΑ ΟΛΓΑ - ΜΕΛΟΣ
ΣΙΤΕΣ ΘΕΟΦΑΝΗΣ - ΜΕΛΟΣ
Καλή Επιτυχία με όμορφες στιγμές Πολιτισμού & Παράδοσης.


info@ivykos.gr

Μεταπτυχιακά Προγράμματα - Διοίκηση και Ηγεσία στην Εκπαίδευση // Επαγγελματικός Προσανατολισμός


MASTER 3 ΕΞΑΜΗΝΩΝ – 90 ECTS

Master από τη σχολή των επιστημών της Αγωγής με ειδίκευση
  1. Leadership e management in educazione (Ηγεσία και Διοίκηση στην Εκπαίδευση)
  2. Progettazione e Sviluppo di Servizi di Orientamento e Placement (Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Υπηρεσιών Προσανατολισμού και Επαγγελματικής Αποκατάστασης)
Αναγνωρισμένα από το Συμβούλιο Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων (ΣΑΕΠ) του Υπουργείου Παιδείας σύμφωνα με τις διατάξεις του προεδρικού διατάγματος 38/2010 και μοριοδοτούμενα σύμφωνα με τις πρόσφατες προκηρύξεις του 2016(πχ ΙΕΚ, Σχολεία Δεύτερης Ευκαιρίας).
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ εδώ

ΑΦΟΡΟΥΝ :

Θάνος Πλεύρης: Βγήκε από την ΜΕΘ – Δείτε το ιατρικό ανακοινωθέν


Βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του πρώην βουλευτή, Θανάση Πλεύρη, ο οποίος, σύμφωνα με σχετικό ιατρικό ανακοινωθέν από τον Όμιλο Ιατρικού Αθηνών, βγήκε σήμερα από την Μονάδα Ενταντικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στην οποία νοσηλευόταν. 
 Το ιατρικό ανακοινωθέν: 
 "Η υγεία του κ. Αθανάσιου Πλεύρη βαίνει περαιτέρω βελτιούμενη (τόσο κλινικά, όσο και εργαστηριακά), πράγμα που επέτρεψε την έξοδό του από τη ΜΕΘ και τη συνέχιση της νοσηλείας του στο νοσηλευτικό όροφο. Συνεχίζεται να του παρέχεται όλη η ενδεικνυόμενη ιατροφαρμακευτική αγωγή και φροντίδα."

Συγκινησιακά μηνύματα από τον πολιτικό κόσμο για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου - Αύριο στις 14:00 η κηδεία του στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό

Κωστής Στεφανόπουλος: Αύριο στις 14:00 η κηδεία του
Η οικογένειά του, πολιτικοί φίλοι και αντίπαλοι και αλλά και κόσμος που τον αγάπησε για το ήθος του ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα πουν αύριο Τρίτη (22.11.2016) το τελευταίο αντίο στον Κωστή Στεφανόπουλο
Η κηδεία του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών το βράδυ της Κυριακής (20.11.2016) μετά από ολιγοήμερη παραμονή στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού, θα γίνει στις 14:00 το μεσημέρι της Τρίτης στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου στο Παλαιό Ψυχικό, ανακοίνωσε η Προεδρία της Δημοκρατίας.

Κοινό τόπο στις δηλώσεις των πολιτικών στελεχών για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου αποτελεί η ακεραιότητα και παράλληλα, η ανιδιοτέλεια με την οποία πολιτεύτηκε, ειδικά από την κορυφαία θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας από το 1955 έως και το 2005.
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος με δήλωσή

Διήμερο πένθος στη Φοινίκη Αλβανίας για τον θάνατο του Κωστή Στεφανόπουλου



Ο δήμαρχος Φοινίκης Αλβανίας Λεωνίδας Χρήστος κήρυξε διήμερο πένθος για την απώλεια του Κωστή Στεφανόπουλου.
Ο προπάππους του Κωστή Στεφανόπουλου καταγόταν από τη Δρόβιανη και το 2004, όταν ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας είχε επισκεφθεί τα χωριά της μειονότητας δεν παρέλειψε να πραγματοποιήσει ένα σύντομο ιδιωτικό προσκύνημα στο χωριό, που απέχει 15 χιλιόμετρα από τα ελληνοαλβανικά σύνορα, όπου οι κάτοικοι τον υποδέχτηκαν με θερμές εκδηλώσεις.
«Η είδηση μας γέμισε θλίψη, ήταν η μεγαλύτερη προσωπικότητα που ανέδειξε η μειονότητα» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο δήμαρχος Φοινίκης Λεωνίδας Χρήστος, προσθέτοντας πως ο δήμος θα κηρύξει διήμερο πένθος και ο εκλιπών θα αναγορευθεί επίτιμος δημότης του.
Η Δρόβιανη είχε τη φήμη του χωριού των μαχητικών πολεμιστών και των ανθρώπων των Γραμμάτων και από εκεί καταγόταν και η μητέρα της Μελίνας Μερκούρη. Σήμερα είναι και αυτό όπως και τα περισσότεροι χωριά της μειονότητας, θύμα της μετανάστευσης, με τους κατοίκους της να μην ξεπερνούν τους 250.

Ο Αστέρας Βλαχιώτη ξέφυγε με +2 στη Λακωνία του Ολυμπιακού Γυθείου


Στο πρωτάθλημα Α΄ Λακωνίας στα πλαίσια της 9ης αγωνιστικής, ο Αστέρας Βλαχιώτη με την εκτός έδρας νίκη του με 2 - 0 στο Βρονταμά, πήρε προβάδισμα 2 πόντων από τον Ολυμπιακό Γυθείου που έμεινε στο 0 - 0 με το Κάστρο Μονεμβασιάς. Στην 3η θέση βρίσκεται ο Μολαϊκός που επικράτησε με 2 - 0 της Πελλάνας Καστορείου  

Η 9η αγωνιστική
ΑΜΙΛΛΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ - ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ  2 - 1
ΜΟΛΑΪΚΟΣ - Α.Ε. ΠΕΛΛΑΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ  2 - 0
ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ - Α.Ο. ΑΓΓΕΛΩΝΑΣ ΓΛΥΚΟΒΡΥΣΗΣ  0 - 2
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΥΚΕΑΣ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ 1 - 1
ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΒΡΟΝΤΑΜΑ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 0 - 2
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ - ΚΑΣΤΡΟ ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑΣ 0 - 0

Η Βαθμολογία: 1. ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΛΑΧΙΩΤΗ 24 ,  2. ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΓΥΘΕΙΟΥ 22 ,
3. ΜΟΛΑΪΚΟΣ 19 , 4. ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΣΥΚΕΑΣ 16 , 5. Α.Ε. ΠΕΛΛΑΝΑΣ ΚΑΣΤΟΡΕΙΟΥ 14 ,  6. ΑΜΙΛΛΑ ΑΓ. ΙΩΑΝΝΗ 13  , 7. ΕΥΡΩΤΑΣ ΕΛΟΥΣ 12  , 8. Α.Ο. ΑΓΓΕΛΩΝΑΣ 10 ...

Αέρας το Λεωνίδιο για τον τίτλο στη Αρκαδία


Σαρωτικό το Λεωνίδιο στην Αρκαδία που πέτυχε το 7Χ7 συντρίβοντας , εκτός έδρας με  8 - 0 τον Ολυμπιακό  στο +8 του Πανθυρεατικού που πέρασε με σκορ 3 - 2 από το Κορακοβούνι και στο +9 της ΑΕΚ Τρίπολης πού έχασε εκτός έδρας με 1 - 0 από την Τεγέα...

Α΄ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
(7η αγωνιστική)
ΑΠΟΛΛΩΝ - ΠΑΓΓΟΡΤΥΝΙΑΚΟΣ 3 - 0 α.α.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΛΕΩΝΙΔΙΟ  0 - 8
ΤΕΓΕΑ - ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ  1 - 0 
ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 2 - 1
ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΣ - ΒΡΑΣΙΕΣ  0 - 1
ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ - ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ  2 - 3

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ: 1. ΛΕΩΝΙΔΙΟ 21  , 2. ΠΑΝΘΥΡΕΑΤΙΚΟΣ 14, 3. ΑΕΚ ΤΡΙΠΟΛΗΣ 13  ,  4. ΟΡΧΟΜΕΝΟΣ 13   , 5. ΒΡΑΣΙΕΣ 13  6. ΤΕΓΕΑ 12, 7. ΚΟΡΑΚΟΒΟΥΝΙ 10 , 8.  ΑΠΟΛΛΩΝ 10  ,  9. ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΚΟΣ 10 6 ...