Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

Ο δείπνος με τον Ομπάμα στο Προεδρικό Μέγαρο

episimo-deipno4-1300
Τις πύλες του προς τιμήν του Μπαράκ Ομπάμα άνοιξε το Προεδρικό Μέγαρο όπου παρατέθηκε επίσημο γεύμα με οικοδεσπότη τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο.
Στο δείπνο επειδή απουσίαζε η πρώτη κυρία των ΗΠΑ Μισέλ Ομπάμα, επέβαλε την απουσία και των συζύγων όσων παραβρίσκονται στην αίθουσα Βυζαντινό του Προεδρικού Μεγάρου.
Τον Μπαράκ Ομπάμα υποδέχτηκε στην είσοδο του Προεδρικού Μεγάρου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος.
Ο επίσημος και τιμώμενος καλεσμένος Μπαράκ Ομπάμα κάθισε στην κορυφή και την κεντρική θέση του τραπεζιού, έχοντας στα αριστερά του τον οικοδεσπότη – πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και στα αριστερά του, τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Δίπλα στον κ.Παυλόπουλο κάθισε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης και κατά σειρά ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα κ.Πάιατ, ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.
Αντίστοιχα στα δεξιά του κ.Ομπάμα και δίπλα στον κ.Τσίπρα κάθισαν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης, ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών Τζακ Λιου και ο Έλληνας ομόλογός του Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Στο δείπνο δεν έδωσε το «παρών» κανένας από τους πρώην πρωθυπουργούς, ενώ παραβρέθηκαν οι υπουργοί Δ. Παπαδημητρίου, Δημήτρης Τζανακόπουλος, Νίκος Παππάς, Λυδία Κονιόρδου, Έλενα Κουντουρά, Γιάννης Μουζάλας, Γιώργος Χουλιαράκης, Νίκος Τόσκας. Εκτός του Τζακ Λιου, στην Αθήνα και στο δείπνο βρέθηκε και η κ.Βικτόρια Νούλαντ, υφυπουργός αρμόδια για Ευρωπαϊκές Υποθέσεις. Παρούσες ήταν επίσης οι κυρίες Μαριάννα Βαρδινογιάννη και Μαριάννα Λάτση, ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ κ.Ανδρεάδης και ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ Κ.Μίχαλος.
Στην αρχή παιάνισαν οι δύο εθνικοί ύμνοι των ΗΠΑ και της Ελλάδας από τη μπάντα της Πολεμικής Αεροπορίας και ακολούθησαν οι προσφωνήσεις.
Παυλόπουλος: Οι Έλληνες έχουν πληρώσει τεράστιο κόστος

ΜΟΛΟΤΟΦ ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ Συγκούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας στα συλλαλητήρια κατά του Ομπάμα

sigorusis-athina2-1300Συγκρούσεις με οδοφράγματα, πολλές μολότoφ και χημικά σημειώθηκαν στις διαδηλώσεις που έγιναν κατά της επίσκεψης Ομπάμα στην Ελλάδα.
Η ένταση ξεκίνησε μεταξύ αριστεριστών- αντιεξουσιαστών και της Αστυνομίας, καθώς οι πρώτοι θέλουν να προσεγγίσουν τη Βουλή, με το δρόμο όμως να είναι κλειστός από κλούβες των ΜΑΤ.
Σε πεδίο μάχης μετατράπηκαν πολλοί δρόμοι, με κάδους να έχουν πάρει φωτιά. Πληροφορίες αναφέρουν ότι συνελήφθησαν τρία άτομα

-Τσίπρας: Ελάφρυνση του ελληνικού χρέους – Ομπάμα: Η λιτότητα δεν είναι λύση - «ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΒΟΗΘΑΩ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ»

Το εγκώμιο του Αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμπα έπλεξε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης των δύο ανδρών, λέγοντας ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του άλλαξε η εικόνα των ΗΠΑ σε όλο τον κόσμο. Από την άλλη ο Ομπάμα αναφερόμενος στην Ελλάδα υποστήριξε ότι η λιτότητα δεν μπορεί να συνδέεται με την ανάπτυξη.

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας: Αποδεικνύουν ξανά οτι είναι εκτός πραγματικότητας.

Αρχική
Από το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
 
«Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τα στοιχεία του Α.Ε.Π. του γ’ τριμήνου του 2016. Μόνο που τα στοιχεία αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι το περυσινό γ’ τρίμηνο ήταν καταστροφικό.
 
Θυμίζουμε ότι πέρυσι η Κυβέρνηση Τσίπρα, στέγνωσε την αγορά σκουπίζοντας τα αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, έκανε εσωτερική στάση πληρωμών, έκλεισε τις τράπεζες, επέβαλε capital controls και υπέγραψε το αχρείαστο, 3ο Μνημόνιο, με μέτρα λιτότητας ύψους 9 δις ευρώ. 
 
Επομένως, τα στοιχεία για αύξηση του Α.Ε.Π. το γ' τρίμηνο της φετινής χρονιάς δεν είναι για πανηγυρισμούς.
 
Όσο για το “αποτύπωμα” της πολιτικής της στην κοινωνία, ας ρωτήσει η Κυβέρνηση τους 82.810 συμπολίτες μας που έχασαν τις δουλειές τους τον Οκτώβριο, τα 2.400.000 συνταξιούχους που είδαν κύριες και επικουρικές συντάξεις να σφαγιάζονται και το ΕΚΑΣ να καταργείται, τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τους επαγγελματίες που έβαλαν λουκέτο».

Νέα Δημοκρατία: Προσδοκούμε να είναι παραγωγική η επίσκεψη Ομπάμα


«Η Νέα Δημοκρατία καλωσορίζει τον πρόεδρο Ομπάμα, προσδοκώντας μια χρήσιμη και παραγωγική επίσκεψη για τα ελληνικά συμφέροντα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος και προσθέτει:
«Οι σχέσεις αμοιβαίας συνεργασίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής αποτελούν σταθερή επιλογή της εθνικής μας στρατηγικής».
Καταλήγοντας, η ΝΔ τονίζει ότι «η Νέα Δημοκρατία δεν ανακάλυψε σήμερα την Αμερική, αλλά ασκεί πολιτική με βάση τα διαχρονικά εθνικά συμφέροντα και τον στρατηγικό προσανατολισμό της χώρας».

Κ. Χατζηδάκης: Η εκλογή Τραμπ περιορίζει τη σημασία της επίσκεψης
Από την πλευρά του ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Κωστής Χατζηδάκης σε δηλώσεις που έκανε στο ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά», ευχήθηκε «να βγει κάτι καλό από την επίσκεψη Ομπάμα», προσθέτοντας πάντως ότι η εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ «περιορίζει τη σημασία της επίσκεψης».
Ο κ. Χατζηδάκης αναγνώρισε ότι ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έχει βοηθήσει όλα αυτά τα χρόνια της κρίσης. «Οι ΗΠΑ δεν μας έδωσαν δανεικά, αλλά έκαναν παρεμβάσεις στο ΔΝΤκαι στην ΕΕ», είπε.
Διερωτήθηκε τέλος τι θα συνέβαινε αν η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα «γινόταν με πρωθυπουργό τον Κυρ. Μητσοτάκη και αντιπολιτευόμενο τον κ. Τσίπρα».

Τι ρόλο παίζει η υγιεινή στην εμφάνιση του Διαβήτη Τύπου

logo newsletter


diabkets.jpgΔιαβήτης Τύπου Ι: Η αύξηση της συχνότητας και ο ρόλος της υγιεινής


Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αύξηση της συχνότητας και των δύο τύπων διαβήτη. Κι ενώ για τον Τύπου ΙΙ γνωρίζουμε ότι οφείλεται στον "δυτικού τύπου' τρόπο ζωής, δεν υπάρχει σαφής απάντηση στο ερώτημα "που

Erasmus για δημοσίους υπαλλήλους – Ποιους αφορά (έγγραφο)

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συνεχίζει και για το έτος 2017 το «Βραχυπρόθεσμο πρόγραμμα πρακτικής άσκησης – Erasmus for Public Administration» για δημόσιους υπαλλήλους των κρατών – μελών με σκοπό τη βελτίωση των γνώσεων τους και της κατανόησης των ευρωπαϊκών οργάνων και πολιτικών. Το Πρόγραμμα το οποίο διοργανώνει και πραγματοποιεί η Ευρωπαϊκή Σχολή Διοίκησης – EAS (www.europa.eu/eas) απευθύνεται σε νέους δημόσιους υπαλλήλους (Διοικητικούς, Ανώτατης Εκπαίδευσης), οι οποίοι έχουν προσληφθεί μέχρι και πέντε έτη πριν από την προθεσμία υποβολής υποψηφιότητας και έχουν αποδεδειγμένη εργασιακή απασχόληση/εμπειρία τουλάχιστον έξι μηνών σε τομέα που σχετίζεται με θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής.
Δείτε περισσότερα ΕΔΩ 
aftodioikisi.gr

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» 14 χρόνια η Eurobank στηρίζει έμπρακτα την Παιδεία - ΤΡΙΠΟΛΗ 18-11-2016

Εμφάνιση Παιδεία_Πρόσκληση Τρίπολη.jpg
Αθήνα, 15 Νοεμβρίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 eurobank-logoRGB-small
Η Eurobank υλοποιεί για 14η συνεχή χρονιά το Πρόγραμμα επιβράβευσης αριστούχων αποφοίτων της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης «Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία».

Το Πρόγραμμα αποτελεί έναν από τους βασικότερους πυλώνες δράσης του ολοκληρωμένου προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του ομίλου Eurobank, ο οποίος εδώ και χρόνια εστιάζει την κοινωνική του δράση στους τομείς της Παιδείας, της Κοινωνικής Αλληλεγγύης, της Καινοτομίας και της Νεανικής Επιχειρηματικότητας.

«Η Μεγάλη Στιγμή για την Παιδεία» ξεκίνησε το 2003 και πραγματοποιείται με

Εγκαινιάστηκαν τα περιφερειακά ιατρεία Βλαχόπουλου. Πεταλιδίου και Μεθώνης - Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Μεγάλο το έργο της Περιφέρειας στον τομέα της υγείας»

Εμφάνιση 15086349_10208236381811221_814623799_n.jpg
Το μεγάλο έργο της Περιφέρειας στην αναβάθμιση και απόκτηση νέων δομών υγείας στην Πελοπόννησο υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια των εγκαινίων και παράδοσης στους πολίτες των περιφερειακών ιατρείων Βλαχόπουλου, Πεταλιδίου και Μεθώνης την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016.

Ανακαίνιση χώρου πλατείας Τ.Κ. Ροεινού Δ. Τρίπολης


Τη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Ανακαίνιση χώρου πλατείας Τ.Κ. Ροεινού Δ. Τρίπολης» υπέγραψε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016 ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης

ΜΠΑΛΑΟΥΡΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΠΑΜΑ ΕΠΟΧΗ: ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΤΣΙΠΑ ΗΘΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΤΣΙΠ(Ρ)Α ΕΞΟΥΣΙΑΣ

??d?? ??cQ?? ????U ??ù?????O????E`? S?????-EUROKINISSI--?U???ýU
Μας συγκινούν τύποι σαν τον Μάκη Μπαλαούρα. Βουλευτής του μεταλλαγμένου ΣΥΡΙΖΑ που θυμάται με ρομαντισμό τους αγώνες του κατά Αμερικάνικου Ιμπεριαλισμού, ημέρες που υποδεχόμαστε ως κράτος των Πρόεδρο των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα δηλώνει: «και εγώ συμμετείχα σε διαδηλώσεις κατά των ΗΠΑ και

Φιλοδωρήματα οι νέες συντάξεις Κατρούγκαλου!!!


Γράφει ο
Βασίλης Οικονόμου
Η κατάθεση του προσχεδίου του προϋπολογισμού για το 2017 επιβεβαιώνει τις προβλέψεις μας για περαιτέρω μείωση του εισοδήματος των συνταξιούχων και των εργαζομένων για τρίτη συνεχόμενη χρονιά ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Προβλέπουν, λοιπόν, οι «τεχνοκράτες» της κυβέρνησης 2,5 δις επιβαρύνσεων για τις τσέπες των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων. Είναι 1,5 δις. περικοπές κοινωνικών δαπανών και 1 δις. επιβαρύνσεις λόγω νέων αυξήσεων των ασφαλιστικών εισφορών. Αυτές οι επιβαρύνσεις είναι πέρα των 2,5 δις φόρων που θα επιβαρύνουν περαιτέρω την ελληνική κοινωνία.

«Μίκρυναν» την επίσκεψη Ομπάμα για να υπηρετήσουν την προπαγάνδα του χρέους


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Μέρες τώρα διαμαρτύρεται ο ΣΥΡΙΖΑ (άλλωστε διακρίνεται στην κλάψα) ότι η αντιπολίτευση κάνει το παν για να υποβιβάσει και απαξιώσει την επίσκεψη Ομπάμα.
Η αλήθεια είναι πως η ίδια η κυβέρνηση έχει κάνει το παν για να «μικρύνει» την επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου στη χώρα μας.
Η επίσκεψη ενός Αμερικανού Προέδρου στη χώρα μας συνιστά οπωσδήποτε σημαντικό γεγονός.
Όταν μάλιστα κατά την επίσκεψη αυτή ο Αμερικανός Πρόεδρος θα εκφωνήσει την τελευταία του ομιλία εκτός συνόρων πριν από την αποχώρησή του από τον Λευκό Οίκο, επιλέγοντας για τον σκοπό αυτό τη χώρα σου, τότε αυτό συνιστά από μόνο του ένα μεγάλης αξίας ιστορικό γεγονός.

Ιδιωτική ανεξάρτητη πολιτική δημοσκόπηση 11-16/11/2016

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΠΡΟΪΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΟΜΜΑ Η' ΕΤΑΙΡΙΑ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΩΝ.
ΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΑ ΠΡΟΣΒΑΣΙΜΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ - ΚΑΝΟΝΤΑΣ REFRESH ΑΝΑ ΤΑΚΤΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ (κάνοντας copy το Link των analytics όταν δείτε τις απαντήσεις)

Ψηφίστε, παρακολουθείστε τα αποτελέσματα ΕΔΩ 

Dimos Kopis




Τα τοπικά πρωταθλήματα στην Πελοπόννησο σε αριθμούς. Μάχες για τίτλο και παραμονή


Στα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου  Α΄ κατηγορίας, στην Πελοπόννησο, έχει διεξαχθεί , στα περισσότερα, η 8η αγωνιστική, στην Ηλεία η 9η και στην Αρκαδία η 6η αγωνιστική.
Έτσι βγαίνουν κάποια αρχικά συμπεράσματα για τις ομάδες που θα πρωταγωνιστήσουν στο ποδοσφαιρικό πελοποννησιακό γίγνεσθαι  και για τις ομάδες εκείνες που έχουν αρνητικές επιδόσεις , και το μέλλον τους στην Α' κατηγορία των 7 ΕΠΣ της Πελοποννήσου, για την προσεχή χρονιά, κρίνεται από τώρα , αβέβαιο ...
Με το απόλυτο των βαθμών. προελαύνουν, στη Πελοπόννησο, 4 ομάδες, ενώ αήττητες παραμένουν επίσης, ισάριθμες ομάδες, ενώ από μία ήττα έχουν κάνει 10 ομάδες, ενώ στην Αχαΐα , οι πρωταγωνίστριες ομάδες έχουν από 2 ήττες...
Αβέβαια από τώρα, κρίνεται η παραμονή στην Α' κατηγορία , για 6 ομάδες από τις ΕΠΣ Πελοποννήσου, καθώς αυτές δεν έχουν σημειώσει ακόμα νίκη, ενώ ελάχιστη έως καθόλου είναι η συγκομιδή βαθμών που έχουν σημειώσει..

Συγκεκριμένα η εικόνα που έχουμε και στα 7 τοπικά  πρωταθλήματα ποδοσφαίρου Α΄ κατηγορίας στη Πελοπόννησο είναι η ακόλουθη:

Κλειστά σχολεία για Ομπάμα και Πολυτεχνείο

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα Τρίτη και αύριο Τετάρτη πολλά σχολεία του δήμου Αθηναίων λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί ενόψει της επίσκεψης του προέδρου των ΗΠΑ, Μπάρακ Ομπάμα και τα οποία καθιστούν αδύνατη την προσέλευση ή αναχώρηση των μαθητών και του διδακτικού προσωπικού τους.

Ειδικότερα, ο δήμος Αθηναίων, μετά από εισήγηση των διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αθήνας, αποφάσισε να μη λειτουργήσουν το επόμενο διήμερο τα εξής σχολεία:

130 άτομα στο δείπνο Παυλόπουλου με Ομπάμα

tsolias_proedriko_eu_kontarinis.jpg
Το δείπνο που θα παραθέσει αύριο στις 19:30  ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος προς τιμή του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα στο προεδρικό μέγαρο θα είναι πολυπληθές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr στο τραπέζι θα παρακαθήσουν 130 άτομα, εκ των οποίων οι 40-50 θα είναι μέλη της αμερικανικής αποστολής και οι υπόλοιποι Ελληνες.
Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, εκτός του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, του προέδρου των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα και φυσικά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, ο μοναδικός πολιτικός αρχηγός που θα δώσει το παρών θα είναι ο πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης.
Επίσης, το δείπνο θα είναι άνευ συζύγων, όπως προβλέπει το πρωτόκολλο, επειδή η Μισέλ Ομπάμα δεν θα συνοδεύσει τον απερχόμενο Αμερικανό πρόεδρο στο ταξίδι του. Κατά συνέπεια η σύντροφος του πρωθυπουργού Περιστέρα Μπαζιάνα αλλά και η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη, Μαρέβα Γκραμπόφσκι δεν θα είναι παρούσες στο δείπνο.
Από υπουργούς αναμένεται να παραβρεθούν οι:
  • Εξωτερκών, Νίκος Κοτζιάς,
  • Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος,
  • Επικρατείας, Δημήτρης Τζανακόπουλος,
  • Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου και
  • Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά.
Επίσης, σύμφωνα πάντοτε με το πρωτόκολλο μπορούν να παραβρεθούν οι διατελέσαντες πρώην Πρωθυπουργοί (Κ. Μητσοτάκης, Κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής, Γ. Παπανδρέου, Α. Σαμαράς, Λ. Παπαδήμος, Π. Πικραμμένος, Β. Θάνου) και οι πρώην πρόεδροι Δημοκρατίας (Χρ. Σαρτζετάκης, Κ. Παπούλιας, Κ. Στεφανόπουλος).
Στο δείπνο του Πρ. Παυλόπουλου προς τιμήν του Μπ. Ομπάμα θα είναι επίσης ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, ο πρόεδρος της Ακαδημίας Αθηνών, πρέσβεις, πρυτάνεις πανεπιστημίων.
Στο δείπνο δεν θα παραστούν καθόλου επιχειρηματίες από τις δύο πλευρές.
Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες τον αμερικανό πρόεδρο θα υποδεχθεί αύριο στο Ελ. Βενιζέλος ο υπουργός Αμυνας Πάνος Καμμένος.
Το μενού στο Προεδρικό: Γαρίδες, σφυρίδα και λευκό κρασί
Την επιμέλεια του δείπνου έχουν αναλάβει δύο σεφ του Προεδρικού Μεγάρου, ο Στέφανος Τσιαμπαλής και ο Θανάσης Σκούρας, που ήταν σεφ επί εποχής Κωνσταντίνου Τσάτσου και Κωνσταντίνου Καραμανλή, αλλά πηγαίνει εθελοντικά στο Προεδρικό για να βοηθήσει στην κουζίνα όταν ο Προκόπης Παυλόπουλος παραθέτει επίσημα γεύματα σε σημαντικές προσωπικότητες της παγκοσμίου σκηνής, όπως για παράδειγμα ο Φρανσουά Ολάντ.
Οι δύο σεφ με τους βοηθούς τους, σύμφωνα με δημοσίευμα του «ΒΗΜΑτοδότη», θα ετοιμάσουν ως πρώτο πιάτο γαρίδες με ρύζι, κύριο πιάτο σφυρίδα με βραστά λαχανικά, θα σερβίρουν λευκό κρασί και ως επιδόρπιο γλυκό με κάστανα. Στο τέλος θα προσφέρουν καφέ φίλτρου ή τσάι, ανάλογα με τις προτιμήσεις.

Ρίχτερ και στην Ανδρίτσαινα

Σεισμός στην Ηλεία

Ο σεισμός έγινε απόψε, στις 21:43 και σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν 3,3 ρίχτερ... Το επίκεντρο του σεισμού ήταν κοντά στην Ανδρίτσαινα Ηλείας, ενώ το εστιακό βάθος ήταν 10 χιλιόμετρα. 
 Πηγή: Γεωδυναμικό Ινστιτούτο

Ο Χάρης Παυλίδης του Ολυμπιακού νέος τεχνικός της Εθνικής υδατοσφαίρισης των γυναικών του Καναδά.


Ο Παυλίδης του Ολυμπιακού προπονητής στην Εθνική ΚαναδάΟ Χάρης Παυλίδης είναι ο νέος τεχνικός της εθνικής υδατοσφαίρισης των γυναικών του Καναδά. Ο 45χρονος προπονητής θα συνδυάσει τα νέα καθήκοντά του με την τεχνική ηγεσία της γυναικείας ομάδας του Ολυμπιακού. 
Ο Ερασιτέχνης Ολυμπιακός εξέδωσε σήμερα ανακοίνωση, με την οποία συγχαίρει τον Παυλίδη για το νέο βήμα στην καριέρα του. Αυτή έχει ως εξής: «Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π., συγχαίρει τον Χάρη Παυλίδη για την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της Εθνικής ομάδας πόλο Γυναικών του Καναδά και του εύχεται καλή επιτυχία στην νέα μεγάλη πρόκληση της καριέρας του. Από τη νέα θέση την οποία αναλαμβάνει ο Χάρης Παυλίδης, δεν επηρεάζεται σε καμία περίπτωση η άσκηση των καθηκόντων του στην ομάδα πόλο Γυναικών του Ολυμπιακού, στην οποία παραμένει για να συνεχίσει το πετυχημένο έργο του».

Αναστατωση από μπαράζ σεισμικών δονήσεων στην Αστυπάλαια μεγέθους από 3 έως και 3,7 Ρίχτερ.

Σεισμός 3,6 ρίχτερ "ταρακούνησε" την ΑστυπάλαιαAνησυχία έχει προκαλέσει στους κατοίκους της Αστυπάλαιας το μπαράζ σεισμικών δονήσεων τη Δευτέρα το βράδυ αφού μέσα σε διάστημα 32 λεπτών,  σημειώθηκαν  πέντε  σεισμικές δονήσεις, μεγέθους από 3 έως και 3,7 Ρίχτερ. Το εστιακό βάθος ήταν μικρότερο από 10 χιλιόμετρα και έγινε αισθητός σε όλα τα νησιά που βρίσκονται στην περιοχή,  
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο, το επίκεντρο των 5 σεισμών ήταν στη θάλασσα.
 Η πρώτη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 20.20 με επίκεντρο 11 χιλιόμετρα χιλιόμετρα από την Αστυπάλαια  Στις 20:34, σημειώθηκε νέα δόνηση, μεγέθους 3,1 Ρίχτερ, με επίκεντρο 22 χιλιόμετρα από την Αστυπάλαια. Η τρίτη δόνηση στις 20:39 είχε μέγεθος 3 Ρίχτερ, με επίκεντρο στα 17 χιλιόμετρα από το νησί. Πέντε λεπτά μετά, δόνηση 3,5 Ρίχτερ, κατεγράφη σε απόσταση 15 χιλιομέτρων. Στις 20:52 ακόμη μια δόνηση με μέγεθος 3,6 Ρίχτερ, κατεγράφη σε απόσταση 17 χιλιομέτρων.