Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Η συγκίνηση του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου κατά την εκδήλωση για τους Ολυμπιονίκες στο Ζάππειο - ΤΙΜΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΑΘΛΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΡΙΟ ( Εικόνες και βίντεο)

teos-konstantinos-sugkinisi-1300\
Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο η εκδήλωση της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής προς τιμήν της ελληνικής ομάδας που αγωνίστηκε στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο.
zappeio-olumpiaki-apostoli-1300Παρόντες ήταν οι 47 από τους 93 αθλητές και αθλήτριες που εκπροσώπησαν τη χώρα μας στη Βραζιλία. Η εκδήλωση ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου και την παρουσίαση της ελληνικής ομάδας. Εκπρόσωποι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής έδωσαν σε όλους τους εκπροσώπους μας ένα πλέξιγκλας πάνω στο οποίο υπήρχε ο κότινος και το σήμα της ΕΟΕ ενώ Ολυμπιονίκες του παρελθόντος παρέδωσαν στους αθλητές που πλασαρίστηκαν στην πρώτη οκτάδα μία διαφορετική πιο μεγάλη πλακέτα στην οποία, επίσης, υπήρχε ο κότινος.
teos-vasilias-konstantino-1300Παρών στην εκδήλωση της ΕΟΕ έδωσε και  ο   τέως βασιλιάς, Κωνσταντίνος,  ως Ολυμπιονίκης, καθώς το 1960 είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Ρώμης με το σκάφος του «Νηρεύς» στα σκάφη τύπου «Ντράγκον» στην ιστιοπλοΐα. Μάλιστα, κατά την διάρκεια της ομιλίας του συγκινήθηκε πολύ.
Ο Κωνσταντίνος ως πηδαλιούχος του σκάφους με πλήρωμα τους Οδυσσέα Εσκιτζόγλου και Γιώργο Ζαϊμη, χάρισαν στην Ελλάδα το πρώτο της Χρυσό Ολυμπιακό Μετάλλιο, από το 1912 (όπου η Ελλάδα κατέκτησε στην Στοκχόλμη δύο μετάλλια με τον Κώστα Τσικλητήρα) κερδίζοντας στην κατηγορία Ντράγκον της ιστιοπλοΐας, στον Κόλπο της Νάπολης στην Ιταλία.
Ο 76χρονος τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος  βρισκόταν σε πολύ κακή κατάσταση.  υποβασταζόμενος από την αθλήτρια της ιστιοπλοΐας, Σοφία Μπεκατώρου ανέβηκε με δυσκολία στο βήμα για να μιλήσει για τους αθλητές της ιστοπλοΐας που κατάφεραν να πάρουν το χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο κατά τη διάρκεια της βράβευσης των χάλκινων Ολυμπιονικών Παναγιώτη Μάντη και Παύλου Καγιαλή .

Κάνοντας υπεράνθρωπη προσπάθεια να συγκρατήσει τα δάκρυά του, ξεσπώντας μπροστά σε όλους και ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλο, τόνισε πως αυτό που δεν γνώριζουν οι Έλληνες είναι πως οι αθλητές κάνουν μεγάλη προσπάθεια και τους ευχαρίστησε για το χαμόγελο που χάρισαν στη χώρα αυτές τις δύσκολες μέρες.  
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν επίσης, στελέχη της κυβέρνησης μεταξύ των οποίων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και ο υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής, Βουλευτές μεταξύ των οποίων οι Ντόρα Μπακογιάννη, Χάρης Θεοχάρης, Άννα Καραμανλή, Γιώργος Μαυρωτάς, πρώην υπουργοί (Φάνη Πετραλιά, Γιάννης Ανδριανός, Γιάννης Ιωαννίδης, Όλγα Κεφαλογιάννη), ο πρόεδρος της ΔΟΑ Ισίδωρος Κούβελος, μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΟΕ με επικεφαλής τον πρόεδρο Σπύρο Καπράλο, ο Ολυμπιονίκης της Άρσης Βαρών Πύρρος Δήμας, ο «χάλκινος» Ολυμπιονίκης πριν από 60 χρόνια στη Μελβούρνη, Γιώργος Ρουμπάνης και πολλοί άλλοι νεότεροι.

Ο ΠΑΟΚ πέρασε με Κουλούρη από την Τρίπολη, 2-1 τον Αστέρα. Η διαιτησία του Αρετόπουλου «σήκωσε το γήπεδο στο πόδι».




Δύο στα δύο και για τον ΠΑΟΚ στη Super League. Με δύο γκολ του Ευθύμη Κουλούρη (22΄, 24΄) ο «δικέφαλος του Βορρά» επικράτησε με 2-1 του Αστέρα Τρίπολης στο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» στο ματς με το οποίο έπεσε η «αυλαία» της 4ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος. Για τους γηπεδούχους, που έμειναν με 10 παίκτες από το 45΄ λόγω της αποβολής του Μανόλη Μπέρτου με δεύτερη κίτρινη κάρτα, μείωσε ο Ιωαννίδης στο 62΄ με πέναλτι.

Θρίαμβος Πούτιν στις βουλευτικές εκλογές με ποσοστό 51%


Οι σύμμαχοι του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν είχαν μια άνετη νίκη στις βουλευτικές εκλογές της Ρωσίας, σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις νωρίς σήμερα, αλλά το μικρό ποσοστό ψηφοφόρων που προσήλθε στις κάλπες έδειξε και μια μείωση του ενθουσιασμού για την κυβερνητική ηγεσία, 18 μήνες πριν τις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Η κυβερνώσα Ενωμένη Ρωσία πήρε 51% των ψήφων στις εκλογές της Κυριακής, σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία της κεντρικής εκλογικής επιτροπής, μετά την καταμέτρηση ενός τέταρτου των συνολικών ψήφων.

Μπορεί να υπάρξει θηλασμός μετά τη μαστεκτομή;

stogiatrothilasmos.jpgΜερικές επιδράσεις είναι μόνο προσωρινές ενώ άλλες είναι μόνιμες. Είναι σημαντικό για μια γυναίκα που δεν έχει φτάσει στην εμμηνόπαυση και μελετά την πιθανότητα να κάνει παιδιά στο μέλλον, να συζητήσει τον κίνδυνο στειρότητας με τον γιατρό της πριν αρχίσει οποιαδήποτε θεραπευτική αγωγή. 

Οι καλύτεροι σύμμαχοι: Τα φυτά που κάθε σπίτι πρέπει να έχει!

stoigatrofuta.jpgΤα περισσότερα φυτά, ακόμα και αν μας αρέσουν πολύ και θα θέλαμε να τα έχουμε σε μία γωνία στο σαλόνι μας, δυστυχώς δεν μπορούμε, διότι δεν μπορούν να αναπτυχθούν σε εσωτερικούς χώρους.

Διαβάστε περισσότερα 
stogiatro.gr

Πόσο επικίνδυνη είναι η σκόνη σε κλειστούς χώρους

stogiatroskoni.jpg
Η σκόνη δεν είναι μόνο ενοχλητική, αλλά αθώα σκόνη. Μάλλον είναι κάτι σαν... πάρκινγκ καθόλου αθώων οικιακών χημικών ουσιών, οι οποίες μπορούν να δημιουργήσουν διάφορα προβλήματα στους ανυποψίαστους ανθρώπους.

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Μάθετε πώς ένα καλό πρωινό βοηθά στην απώλεια βάρους

stogiatroproino.jpgΤο πρωινό μας γεύμα αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι ενός ισορροπημένου προτύπου διατροφής, καθώς ρυθμίζει το αίσθημα της πείνας και παρέχει ενέργεια στον οργανισμό για όλη τη μέρα.

Διαβάστε περισσότερα 

Μήπως έχεις προδιαβήτη;

stogiatrodiabitis.jpgΣου έχει πει ποτέ ο γιατρός ότι έχεις προδιαβήτη; Ή διαφορετικά σου έχει αναφέρει, ότι έχεις προδιάθεση για διαβήτη; Αν ναι, γνωρίζεις τι πρέπει να κάνεις;

Διαβάστε περισσότερα 

stogiatro.gr

Συμφωνία ΥΠΕΝ και ΤΕΕ στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων στις αγορές γης και ακινήτων – τί ειπώθηκε στην έναρξη εργασιών του συνεδρίου «Βιώσιμες Αγορές Ακινήτων – Πολιτικό Πλαίσιο και Αναγκαίες Μεταρρυθμίσεις»

Εμφάνιση 17098912_b.jpg
Συμφωνία στην ανάγκη μεταρρυθμίσεων σε μια πλειάδα πολιτικών για τα ακίνητα και την αγορά γης προέκυψε σήμερα κατά την πρώτη μέρα εργασιών διεθνούς συνεδρίου μεταξύ Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος. Συγκεκριμένα, κατά την έναρξη των εργασιών του διήμερου συνεδρίου με τίτλο: «Βιώσιμες Αγορές Ακινήτων – Πολιτικό Πλαίσιο και Αναγκαίες Μεταρρυθμίσεις», που συνδιοργανώνουν το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας (ΤΕΕ), η Διεθνής Ομοσπονδία Τοπογράφων (FIG) και η Παγκόσμια Τράπεζα (WORLD BANK), ο Πρόεδρος του ΤΕΕ έκανε συγκεκριμένες προτάσεις για ένα «αναπτυξιακό σοκ» της ελληνικής οικονομίας μέσα από τη γη και τα ακίνητα.

Επιστολή Στασινού (ΤΕΕ) σε Στουρνάρα (ΤτΕ): διαφάνεια και ενημέρωση για την Attica Bank

Επιστολή στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα για την Attica Bank απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός. Με αυτήν ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ζητά να σταματήσει να υπάρχει κάθε σκιά στην επένδυση του ΤΣΜΕΔΕ στην Τράπεζα Αττικής, ζητώντας από την ΤτΕ να ασκήσει το σύνολο των ελέγχων που προβλέπονται από το νόμο και τους κανονισμούς. Επιπλέον ο Γιώργος Στασινός ζητά από την ΤτΕ να ενημερώσει το ΤΕΕ και τους μηχανικούς, που στηρίζουν τόσα χρόνια την Attica Bank, για τα ευρήματα των ελέγχων, ώστε να υπάρξει πλήρης διαφάνεια. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ ζητά να υπάρξει ενημέρωση τόσο σε περίπτωση που υπάρχουν ευρήματα από τους ελέγχους για τους εκπροσώπους του Ταμείου στη διοίκηση της Τράπεζας μέχρι σήμερα όσο και στην περίπτωση που κάτι τέτοιο δεν διαπιστωθεί, ώστε να σταματήσουν να υπάρχουν σκιές.

Ακολουθεί το κείμενο της επιστολής:

«ΕΛΑΤΕ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΜΕ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ» Κεντρική εκδήλωση του προγράμματος Be Active 2016 στην πλατεία Κοτζιά



 Εμφάνιση king-hand2.jpg
Μεγάλη πολυδιάστατη και πολύπλευρη εκδήλωση με κύριο θέμα το χάντμπολ θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρες 10:00-14:00 στην πλατεία Κοτζιά στο πλαίσιο του προγράμματος Be Active.

Εμφάνιση kotzia2.jpgΣυνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, η ΚΕΔΕ, ο Δήμος Αθηναίων, ο ΟΠΑΝΔΑ και η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος.

Κεντρικό σύνθημα της εκδήλωσης είναι το «Ελάτε να παίξουμε χάντμπολ και να προσφέρουμε», αφού για μια ακόμα φορά η ΟΧΕ συνδυάζει τον αθλητισμό με την κοινωνική δράση και την προσφορά προς τον συνάνθρωπο.

Θα συμμετέχουν εκατοντάδες μικροί αθλητές και μικρές αθλήτριες 8-14 ετών από τα σωματεία της Ένωσης Σωματείων Χειροσφαίρισης Αττικής (ΕΣΧΑ), παιδιά από τις σχολικές μονάδες της περιοχής, ενώ η πρόσκληση είναι ανοιχτή για κάθε παιδί που θέλει να γνωρίσει το άθλημα.

Στην γιορτή θα μπορούν να πάρουν μέρος και οι γονείς παίζοντας με τα παιδιά τους, αφού αυτό είναι ακριβώς και το μήνυμα της ενεργής συμμετοχής, ενώ θα υπάρξει ξεχωριστός αγώνας ανάμεσα σε καλλιτέχνες, δημοσιογράφους και βετεράνους του αθλήματος.

«Γίνε ενεργός όχι μόνο για τον εαυτό σου, γίνε ενεργός και για τους άλλους»
Η Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος, πρωτοπόρος στις αθλητικές- κοινωνικές δράσεις με τα μότο: «Βe Active, Be Human, Be Handball» και «Be Active but not only for yourself. Be Active for the others» συμβάλλει στην στήριξη των ανθρώπων που έχουν ανάγκη.

Έτσι στην εκδήλωση θα βρίσκεται ο Κώστας Πολυχρονόπουλος με την «Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος» που θα μαγειρέψει για όλους τους παρευρισκόμενους

Θα πραγματοποιηθεί συλλογή τροφίμων για την «Κοινωνική Κουζίνα ο Άλλος Άνθρωπος», συλλογή τροφίμων και φαρμάκων με την βοήθεια του Δικτύου Αλληλεγγύης Εργαζομένων ΓΓΑ για το κοινωνικό παντοπωλείο και το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου Αθηναίων, συλλογή ειδών προσωπικής υγιεινής για το hot spot του Δήμου Τρικκαίων.

Ιατρικά θέματα
Παράλληλα θα γίνει ενημέρωση για τον καρκίνο του μαστού και το σημαντικό ρόλο της άθλησης, για την οστεοπόρωση και την διατροφή μέσα από ενημερωτικά έντυπα και για την εθελοντική δωρεά μυελού των οστών.  


HHF PRESS OFFICE


Δείτε πως θα καταλάβετε εύκολα ποιο μέλι είναι νοθευμένο


5-47Μία πρόσφατη μελέτη, που δημοσίευσε μία ομάδα ειδικών στο Food Safety News, ανακάλυψε ότι πάνω από το 76% όλων των τύπων μελιού στα σουπερμάρκετ είχε υποβληθεί σε μία διαδικασία που λέγεται υπερδιήθηση. Τι σημαίνει αυτό; Αυτή η διαδικασία φιλτραρίσματος αφαιρεί τις προσμίξεις όπως ίχνη κεριού αλλά και τη γύρη, και είναι πολύ κακό αυτό. Θα πρέπει να ξέρετε ότι οι ειδικοί στο μέλι λένε πως η διαδικασία αυτή είναι “σημαντική” προκειμένου να αποφευχθεί η “κρυσταλλοποίηση” και να παρατείνουν τη διάρκεια ζωής των προϊόντων τους. Το κακό είναι ότι πολλοί καταναλωτές δεν γνωρίζουν το γεγονός ότι η γύρη είναι εξαιρετικά σημαντική και επωφελής για το σώμα μας. Και το αλλοιωμένο μέλι δεν την περιέχει!

Δημόσιο: Καταργούνται 1.040 κλάδοι – Δείτε τις πιο παράξενες ειδικότητες

dhmosio-kladoi-708Μεγάλες αλλαγές για χιλιάδες υπαλλήλους στο Δημόσιο φέρνει η αναμόρφωση του «κλαδολογίου», που προωθεί το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης σε μια προσπάθεια να προχωρήσει η κινητικότητα.

Εκλογές Βερολίνου: Βαριά ήττα για τη Μέρκελ – Έρχεται δεύτερη

ImageHandler (2)
Ενώπιον μίας πολύ βαριάς εκλογικής ήττας βρίσκονται οι Χριστιανοδημοκράτες  της Άγκελα Μέρκελ στο κρατίδιο του Βερολίνου, καθώς το κόμμα  τους (CDU) υπέστη νέα ήττα, οι Σοσιαλδημοκράτες ήρθαν πρώτοι με απώλειες, ενώ στην τρίτη θέση το ξενοφοβικό AfD με διψήφιο ποσοστό.Μετά το πρώτο εκλογικό σοκ στις κάλπες της Δυτικής Πομερανίας-Μακλεμβούργου, η  Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) κατέγραψε τα χαμηλότερα ποσοστά της μετά την Επανένωση.
Βάσει των τελικών αποτελεσμάτων: 

Μπουρίνι σάρωσε την Αιγιάλεια

Το ξαφνικό μπουρίνι που ξέσπασε στην Αιγιάλεια τα ξημερώματα της Δευτέρας, μπορεί να είχε διάρκεια λίγων λεπτών, πρόλαβε όμως να προκαλέσει αρκετές πτώσεις δέντρων προκαλώντας προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων σε διάφορα σημεία τόσο μέσα στην πόλη, όσο και στα γύρω χωριά. Η Πυροσβεστική δέχτηκε πάνω από 15 κλήσεις ενώ και τα συνεργεία του Δήμου επενέβησαν άμεσα, αντιμετωπίζοντας μέσα σε λίγη ώρα τα περισσότερα περιστατικά.
Στην πόλη του Αιγίου  έπεσαν δέντρα στο προαύλιο του 6ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου, στη Μιχαλακοπούλου (πλακόστρωτος δρόμος), στην οδό Κορίνθου, στη Ζωοδόχου Πηγής, στα έργα της ανάπλασης της παραλιακής ζώνης, που προκάλεσε ζημιές σε τραπεζοκαθίσματα καφετέριας.στην οδό Σκουφά, στο Συνοικισμό, στη Ρήγα Φερραίου πάνω σε σταθμευμένο ΙΧ, Επίσης κατεστράφη   κολώνας ρεύματος στον αθλητικό χώρο του Κολυμβητηρίου Αιγίου
Επίσης πτώσεις δέντρων σημει'ωθηκαν στον κόμβο Ελίκης, έξω από το Δημοτικό Σχολείο Τεμένης,  στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγ.Αθανασίου στην Ελίκη όπου κατεστράφησαν  κολώνας του ΟΤΕ και η περίφραξη του γηπέδου 5X5 , 
στο προαύλιο του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνα στη Ροδοδάφνη, που προκάλεσε ζημιές στην παιδική χαρά.
Πτώση δέντρου σημειώθηκε και σε καλώδια της ΔΕΗ στα Σελιανίτικα



Ζητούμενο η Εθνική Συνεννόηση

karamanlis-meimarakis-samaras
Δεν είναι δυνατόν να δει κάποιος με καλό μάτι το πακέτο «μεταρρυθμίσεων» των Μνημονίων, όταν τα χτυπήματα των δανειστών είναι ανηλεή και στο ψαχνό της Ελληνικής οικονομίας.
Πώς γίνεται να δημιουργηθεί μία φόρμουλα επανεκκίνησης της Ελληνικής οικονομίας, όταν φοροεπιδρομές και ποινικοποίηση της επιχειρηματικότητας καθιστούν εξωπραγματική κάθε ιδιωτική – επενδυτική δραστηριότητα;

ΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΒΑΖΕΙ ΛΟΥΚΕΤΟ ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ

*του Αναστάσιου Λυμπερίου
Εμφάνιση f tasos.jpgΗ κυβέρνηση με τον φορολογικό-ασφαλιστικό Νόμο 4387/2016 που ψηφίστηκε στις  13 Μαΐου του 2016 οδηγεί στην αφαίμαξη του παραγόμενου εισοδήματος των αγροτών. Οι ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών αυξάνονται από 9,5% σε 27,2% περίπου κατά 300% ενώ θα πρέπει να περιμένουν 16 χρόνια από τη ψήφιση του Νόμου για πλήρη σύνταξη το 2031 για να πάρουν την εθνική σύνταξη των 384 ευρώ.
Συγκεκριμένα στο ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών των αγροτών ο νόμος προβλέπει υπέρμετρα μεγάλες αυξήσεις στις ασφαλιστικές εισφορές που θα έχουν το  παράδοξο αποτέλεσμα τη μείωση, αντί της αύξησης των ασφαλιστικών εσόδων λόγω της αδυναμίας καταβολής των εισφορών, την αύξηση της φοροδιαφυγής, της αδήλωτης εργασίας και κατ’ επέκταση της απώλειας εσόδων και της αύξηση των ελλειμμάτων.

Κομματισμός σε κάθε δομή του κράτους πια; Ακόμη και στη ΔΗΜΟΣΙΑ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΠΕΤΑΛΙΔΙΟΥ;


Γράφει η
Αντωνία Μπούζα
Η σήψη και ο κομματισμός που  τελευταία εγκαθιδρύεται στην πατρίδα μας,  λαμβάνει διαστάσεις και δεν ξέρουμε, μέχρι και σε ποιο βαθμό θα εξελιχθεί.
Για να γίνω σαφής:
Στην πατρίδα μας, λειτουργούν ως ΝΠΔΔ οι Δημόσιες Βιβλιοθήκες που είναι φορείς γνώσης και ενισχυτικές της παιδείας και της πληροφόρησης. 
Στη Μεσσηνία λειτουργούν δύο Δημόσιες Βιβλιοθήκες, της Καλαμάτας και του Πεταλιδίου.  
Για τη λειτουργία όλων των βιβλιοθηκών, υπάρχουν διατάξεις και νόμοι, προκειμένου να διαφυλαχθεί η άριστη λειτουργία τους  και να υπάρχει πλουραλισμός και αντιπροσώπευση θεσμών, εκκλησίας και κοινωνίας. Φυσικά ο νομοθέτης,  όταν καθόριζε τις προϋποθέσεις για την εποπτεία των δομών αυτών, δεν είχε στο νου του αποκλεισμούς και τη στρεβλή κομματική λογική που βλέπουμε να υπερισχύει σήμερα.

Για τις δημοπρασίες εντόκων θα μας πει τίποτε ο κ. Παππάς;

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Στις 14 Σεπτεμβρίου, ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε πως αντλήθηκε 1 δις ευρώ από τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων διάρκειας 3 μηνών, με επιτόκιο 2,70%.
Στις 7 Σεπτεμβρίου, ο ΟΔΔΗΧ ανακοίνωσε πως κατά τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας με επιτόκιο 2,70%, το ελληνικό δημόσιο άντλησε το ποσό των 1,3 δις ευρώ.
Στις 31 Αυγούστου αντλήθηκε ποσό 1.137,5 εκατ. ευρώ με τη δημοπρασία εντόκων γραμματίων εξάμηνης διάρκειας και με επιτόκιο 2,97%.
Στις 10 Αυγούστου, 1.138 εκατ. ευρώ με δημοπρασία τρίμηνων εντόκων γραμματίων και με την απόδοση να διαμορφώνεται στο 2,70%.
Στις 3 Αυγούστου, 812,5 εκατ. ευρώ από έντοκα γραμμάτια εξάμηνης διάρκειας με επιτόκιο 2,97%.
Στις 13 Ιουλίου, πάλι 812,5 εκ. ευρώ με δημοπρασία εντόκων γραμματίων τρίμηνης διάρκειας και επιτόκιο 2,70%.

Η ΥΠΑΡΞΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΕΕ

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*
Απόλυτος ήταν ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούκερ: ''ΗΕυρωπαϊκή Ένωση βρίσκεται σε υπαρξιακή κρίση'', δήλωσε χωρίς περιστροφές, αρχίζοντας την ομιλία του την Τετάρτη στο ευρωκοινοβούλιο. Την ίδια άποψη φαίνεται ότι είχε και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανδουά Ολάντ: ''Αυτή είναι μια ακόμη κρίση. Η κρίση αυτή μπορεί να απειλήσει την ίδια την ύπαρξη της ΕΕ'', δήλωσε μετά τη συνάντηση της Πέμπτης με τη Γεμρανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, την παραμονή δηλαδή της αίτησης συνόδου κορυφής της Μπρατισλάβα.  

Η κακοκαιρία σαρώνει τη δυτική Ελλάδα - Έκλεισε η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου - Ζημιές σε Πάτρα, Πύργο, Ναυπακτία και Ζάκυνθο

ΦΩΤΟ από nafpaktianews.gr
Το κύμα κακοκαιρίας πλήττει περιοχές της δυτικής Ελλάδας και προκαλεί καταστροφές σε περιουσίες. Εκατοντάδες κλήσεις στην πυροσβεστική από την Πάτρα, τον Πύργο, τη Ναυπακτία αλλά και τη Ζάκυνθο που πέρασε ανεμοστρόβιλος. Τα έντονα καιρικά φαινόμενα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους, λίγο μετά τις 06.00 το πρωί με την κυκλοφορία στη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου να διακόπτεται για λόγους ασφαλείας.
Η κακοκαιρία σαρώνει τη δυτική Ελλάδα - Έκλεισε η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου - Ζημιές σε Πάτρα, Πύργο, Ναυπακτία και Ζάκυνθο [pics, vids]Περισσότερες από 25 κλήσεις για πτώσεις δέντρων και κλαδιών, κυρίως μέσα στην πόλη της Πάτρας, δέχθηκε το πρωί η Πυροσβεστική υπηρεσία. Ειδικότερα, όπως ανέφερε ο διοικητής των πυροσβεστικών υπηρεσιών Αχαΐας Νίκος Ρουμελιώτης, εξαιτίας των δυνατών ανέμων που έπνεαν στην Πάτρα από τις 06:30 έως και τις 07.00 το πρωί, προκλήθηκαν πτώσεις δέντρων σε διάφορες περιοχές της πόλης, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, ενώ σε τέσσερις περιπτώσεις δέντρα και κλαδιά έπεσαν πάνω σε σταθμευμένα αυτοκίνητα.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Βρέθηκε νεκρή η 53χρονη που αγνοούνταν μετά τη θεομηνία

pipera111.jpg
Ο τραγικός επίλογος στις αγωνιώδεις έρευνες για τον εντοπισμό της 53χρονης Σταυρούλας Πιπέρα γράφτηκε το βράδυ της Κυριακής (18.09.2016). Η άτυχη γυναίκα από τη Νέα Μηχανιώνα Θεσσαλονίκης, που αγνοούνταν από τις 7 Σεπτεμβρίου, βρέθηκε νεκρή  από άνδρες του Λιμενικού σε παραλία στο Ποσείδι Χαλκιδικής.

Κουνήθηκε πάλι η Κεφαλονιά με 4,4 R

seismografos_large.jpg
Σεισμική δόνηση σημειώθηκε σήμερα στις 6.59 το πρωί στην ΚεφαλλονιάΣύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο το μέγεθος ήταν 4,5 ρίχτερ και το επίκεντρο πρισδιορίζεται στην περιοχή 15 χλμ Δυτικά του Ληξουρίου και 20 χλμ Δυτικά του Αργοστολίου.
Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών η δόνηση είχε μέγεθος 4,4R με εστιακό βάθος 5 χλμ και επίκεντρο νοτιοδυτικά του νησιού.

Το Κυπελλο Κορινθίας - Α΄φάση (Αποτελέσματα)

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-90hROJUCP_p_pONGfb6FrZ32Mw7SUU7V-iHcfz8MtuBIC3tlRTVrNO3IGjDZcz7CuRVlOhipv8f1LISytfFDO-8T76N9FH7-d_AAEWh3kclCDAf3nGmBTB0jHsbx2I0-XXuIa-z9vY8/s1600/%25CE%2594%25CE%2591%25CE%25A6%25CE%259D%25CE%2597+%25CE%2595%25CE%259E%25CE%2591%25CE%259C%25CE%2599%25CE%259B%25CE%2599%25CE%25A9%25CE%259D+2010-2011.JPGΜε τήν διεξαγωγή και των υπόλοιπων 5 αγώνων ολοκληρώθηκε , χθες Κυριακή, η Α΄φάση του Κυπέλλου Κοριθίας
Στο Σταδιο του Βέλου η τοπική Ελλάδα συνέτριψε με 5 - ο τον Α.Σ. Λουτρακίου, ενώ στο "Γιάννης Στέφας" στα Ίσθμια, ο ΑΟ Περαχώρας έχασε  με 1 - 0 από τον Πανκαμαριακό.. Στις Κλένιες η τοπική ομάδα απέκλεισε με 6 - 5  στα πέναλτι τους Αγίους Θεοδώρους, μετά από κανονικό  αγώνα  ισόπαλο 1 - 1 και παράταση 2 - 2, ενώ στα Αθίκια ο Αγιάννης απέκλεισε με 3 - 1 τον Άρη Αρχαίας Κορίνθου.Τέλος στο Πετρί ο Φωκάς Αρχαίων Κλεωνών έχασε  με 2 - 1 από τον ΑΟ Ασπρόκαμπου 

Όταν ο ΠΑΣ έμεινε με 10 τα πράγματα «πήραν το δρόμο τους.και ο ΠΑΟ τον δρόμο προς τα δίχτυα

Περίπατος του ΠΑΟ απέναντι στους δέκα του ΠΑΣ
Ο Παναθηναϊκός «ζευγάρωσε» τις νίκες του στη Super League, καθώς συνέτριψε 4-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Απόστολος Νικολαΐδης» για την 4η αγωνιστική. 

Μεγάλος πρωταγωνιστής του «τριφυλλιού» ήταν ο Μπεργκ, ο οποίος πέτυχε δύο γκολ (38΄, 76΄), ενώ τον δρόμο προς τα δίχτυα βρήκαν ακόμη οι Λουντ (54΄) και Λέτο (88΄).