Δευτέρα 8 Αυγούστου 2016

“ Η ελιά ” σήμερα και αυριο στο Δημοτικό Θερινό Κινηματογράφο "Το Διάλειμμα" στο Δερβένι.

  Δημοτικός Θερινός Κινηματογράφος "Το Διάλειμμα" Δερβένι.
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 – 10η συνεχή χρονιά


Δευτέρα 8 - Τρίτη 9 /8 
“ Η ελιά ” 
( Δράμα , Κωμωδία , 1 0 0 ́ , 2016 ) 

Σκηνοθεσία : Ισιάρ Μπολαίν 
Πρωταγωνιστούν : Χαβιέ Γκουτιέρεζ, Άννα Καστίγιο, Πεπ Άμπρος, Μάνιουελ Κουκάλα, Μιγκέ Άνχελ Αλαντρέν, Μαρία Ρομέρο 

Η Alma είναι 20 χρονών και ζει σ' ένα μικρό χωριό στην ανατολική ακτή της Ισπανίας. Έχε ι ιδιαίτερη αδυναμία στον αγαπημένο της παππού, παρόλο που εκείνος έχει σταματήσει να μιλά εδώ και χρόνια. Όταν αρνείται πια και να φάει, η Alma πιστεύει ότι ο μόνος τρόπος να τον βοηθήσει, είναι να βρει και να φέρει πίσω την πανάρχαια ελιά που ξεριζώθηκε και πουλήθηκε από την οικογένειά της πριν 12 χρόνια. Μόνο που το δέντρο αυτό βρίσκεται πλέον στη Γερμανία, στο αίθριο μιας εταιρίας παραγωγής ενέργειας. Χωρίς πλάνο και χρήματα, η Alma πείθει συγγενείς και φίλους να την ακολουθήσουν στην προσπάθεια να φέρει πίσω στην Ισπανία αυτή την ιστορική ελιά.
«Ένας άλλο κόσμος» 3η προβολή τη Δευτέρα 8 Αυγούστου

Τετάρτη 10 /8 (9:30 μ . μ .)
“ Το βιβλίο της ζούγκλας ”
( Περιπέτεια , 10 5 ́, 201 6 )
 Σκηνοθεσία : Τζον Φαβρό

ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟ: Θεατρική Παράσταση "Εκάβη" του Ευριπίδη από το Σύλλογο Φίλων Γραμμάτων «Ο Λύσιππος»

Ο σύλλογος Φίλων Γραμμάτων και Τεχνών «Ο Λύσιππος» θα παρουσιάσει την «Εκάβη» του Ευριπίδη, την Δευτέρα 8 Αυγούστου στις 21.00 στο Ανοιχτό Θέατρο "Βασίλης Γεωργιάδης", με ελεύθερη είσοδο για το κοινό

ΔΕΡΒΕΝΙ: «Ο Ιππότης με τη σκουριασμένη πανοπλία από το Θέατρο Μαριονέτας Γκότση»

Πέμπτη 11 Αυγούστου Θεατράκι Γυμνασίου Δερβενίου ώρα 21.00 είσοδος 7   / 5  € φοιτητικό, μαθητικό, άνεργοι, πολύτεκνοι

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά σε κατοικίες στην παλιά πόλη της Λευκάδας (ΒΙΝΤΕΟ)

Σε ύφεση η μεγάλη φωτιά σε κατοικίες στην παλιά πόλη της Λευκάδας
Λευκάδα
Να περιορίσουν την έκταση της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε το πρωί της Δευτέρας, από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, και έκαψε τουλάχιστον τρεις παραδοσιακές ξύλινες κατοικίες, τη μία δίπλα στην άλλη, στην παλιά νοτιοδυτική πόλη της Λευκάδας, κατάφεραν το μεσημέρι οι πυροσβέστες.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η πυρκαγιά είναι πλέον σε ύφεση και δεν υπάρχουν πληροφορίες για εγκλωβισμένα άτομα.
Επί τόπου έσπευσαν 35 πυροσβέστες με 15 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος κι ένα ελικόπτερο.
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά ΜΜΕ, για προληπτικούς λόγους ο Μητροπολίτης Λευκάδας έδωσε εντολή να εκκενωθεί ο Ιερός Ναός της Παναγίας των Ξένων, καθώς ο κίνδυνος για επέκταση της φωτιάς στα γειτονικά κτίρια ήταν πολύ μεγάλος.

Από τις φλόγες δεν σώθηκε ο παλιός ιστορικός κινηματογράφος της Λευκάδας, ενώ η πυρκαγιά βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από το σπίτι του Διονυσίου Σολομού.

Το αδιαχώρητο στη χοροεσπερίδα του Αστέρα Δερβενίου - Ξεκίνημα προετοιμασίας σήμερα


Το αδιαχώρητο σημειώθηκε το Σάββατο 6 Αυγούστου , στη κεντρική πλατεία του Δερβενίου , στη λαϊκοδημοτική βραδιά, που διοργάνωσε ο Αστέρας Δερβενίου με ζωντανή ορχήστρα. 
Στη χοροεσπερίδα της δημοφιλούς  ομάδος της Δυτικής Κορινθίας παραβρέθηκαν διοίκηση ,τεχνική ηγεσία, παίκτες, φίλοι και οπαδοί του Αστέρα καθώς και εκπρόσωποι των ποδοσφαιρικών ομάδων Πανκαμαριακού, ΑΟ. Λυκοποριάς και Πανευρωστινιακού.
Αξίζει να τονίσουμε ότι κατά την διάρκεια της χοροεσπερίδας, η Διοίκηση του Αστέρα τίμησε γιο την μεγάλη του προσφορά, τον εκ ιδρυτικών στελεχών του συλλόγου και επί σειρά ετών, Γενικό γραμματέα και Αρχηγό του, κ. Βασίλη ( Λάκη) Μαννωλόπουλο..

Ο Λάκης Μανωλόπουλος, υπήρξε ιδρυτικό μέλος του Συλλόγου και διετέλεσε επί πάνω από μια δεκαετία μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Αστέρα, υπηρετώντας τον Σύλλογο από διάφορες θέσεις.
Στη φωτογραφία ο Γεν. Αρχηγός του Αστέρα κ. Σιάπικας απονέμει την τιμητική πλακέτα παρουσία του Προέδρου κ. Μαραγκού.

Το Δ.Σ. του Αστέρα Δερβενίου είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την επανένταξη στο δυναμικό του Συλλόγου, του ποδοσφαιριστή Νίκου Φωλιά.

Ο Νίκος Φωλιάς αγωνίστηκε με τη φανέλα του Αστέρα κατά τις αγωνιστικές περιόδους 2011-12 και 2012-13, ενώ τα τελευταία τρία χρόνια αγωνιζόταν στον ΑΟ Ακράτα στην Α' Αχαΐας. 
 την επανένταξη στο δυναμικό του Συλλόγου, του νεαρού τερματοφύλακα Διονύση Σκυλλάκου.
Ο Διονύσης Συλλάκος αγωνιζόταν τα τελευταία χρόνια, λόγω σπουδών, σε ομάδες της Α' Κατηγορίας Λακωνίας (Λεωνίδας Σπάρτης και Απόλλων Ξηροκαμπίου) με τη μορφή δανεισμού. 
Η νέα αγωνιστική περίοδος θα ξεκινήσει για τους παίκτες του Αστέρα, τη Δευτέρα 8 Αυγούστου και ώρα 18:30 στο Γήπεδο Δερβενίου Κώστας Βυζάς. Μετά τον αγιασμό, θα ακουλουθήσει προπόνηση υπό τις οδηγίες του προπονητή του Συλλόγου κ. Καραούζου.
Το πρόγραμμα των προπονήσεων θα κοινοποιηθεί από το προπονητή, ενώ οι φιλικοί αγώνες που θα δώσει η ομάδα μας είναι οι παρακάτω.
20-08-2016Αστέρας Δερβενίου - ΑΟ Τράχωνες Αλίμου
24-08-2016Αστέρας Δερβενίου - ΑΟ Ρομά
28-08-2016Τενεάτης Αθικίων - Αστέρας Δερβενίου
31-08-2016Αστέρας Δερβενίου - Κόρινθος 06
04-09-2016Τουρνουά ΚΩΣΤΑΣ ΒΥΖΑΣ 2016 (Αστέρας Δερβενίου - Ελλάς Βέλου - Ολυμπιακός Άσσου)
10-09-2016Αστέρας Δερβενίου - Ηρακλής Λεχαίου
Ενδέχεται να υπάρξουν και επιπλέον φιλικοί αγώνες, οι οποίοι θα ανακοινωθούν σύντομα.

Ανακοίνωση Δημοτικού Κινηματογράφου Δερβενίου 'Το Διάλειμμα'

Αγαπητοί μας φίλοι,
λόγω μεγάλης προσέλευσης στη 2η προβολή της ταινίας "Ένας άλλος κόσμος", γίνεται προσπάθεια για 3η προβολή τη Δευτέρα 8/8, στις 11:15 μ.μ.Σε αυτή την περίπτωση η προβολή της ταινίας "Η ελιά" θα ξεκινήσει στις 9:15 μ.μ.
Θα ακολουθήσει σχετική ανακοίνωση για το οριστικό πρόγραμμα της Δευτέρας 8/8.
Σας ευχαριστούμε πολύ για τη συμμετοχή και τη στήριξη του κινηματογράφου μας.


Δημ.Κινηματογράφος Δερβενίου 'Το Διάλειμμα'

Συναυλία Βασίλης Παπακωνσταντίνου - Γιάννης Ζουγανέλης Ξυλόκαστρο


Καλοκαιρινά μουσικά ραντεβού με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου και τον Γιάννη Ζουγανέλη Παρασκευή 12 Αυγούστου στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής στο Ξυλόκαστρο.
Ο μεγαλύτερος συναυλιακός καλλιτέχνης της εποχής μας με την πολύχρονη επιτυχημένη πορεία και με το φανατικό του κοινό Βασίλης Παπακωνσταντίνου, συναντάται για μια ακόμη φορά με τον διακεκριμένο και πολυτάλαντο Γιάννη Ζουγανέλη που έχει διαπρέψει σε όλους τους καλλιτεχνικούς τομείς της χώρας.Οι δυό τους σε συνδυασμό με την αστείρευτη ενέργειά τους μας υπόσχονται ένα μοναδικό συναυλιακό γεγονός στο αποκορύφωμα του καλοκαιριού.
Πρόκειται για μια συναυλία με δοκιμασμένα συστατικά επιτυχίας που περιλαμβάνουν την μεγάλη γκάμα τραγουδιών του Βασίλη και το τεράστιο καλλιτεχνικό του έργο και το πηγαίο χιούμορ του Γιάννη που θα μας χαρίσει στιγμές κεφιού και χαράς.
Πάμε, λοιπόν, μαζί τους κι αυτό το καλοκαίρι να λύσουμε, να ξεκινήσουμε, να τραγουδήσουμε, να ξανασηκωθούμε, να ξαναελπίσουμε, να ξαναγαπήσουμε και να ξανααγαπηθούμε και να φωνάξουμε όλοι μαζί:
"όχι στην μιζέρια, ναι στην κοινή δράση".
Ωρα έναρξης: 21.30
Tιμές εισιτηρίων:
• Διατίθονται σε προπώληση με προσφορά ως τις 11 Αυγούστου εισιτήρια με γενική είσοδο 10€.
• Την ημέρα της συναυλίας στις 12 Αυγούστου η τιμή για κανονικό εισιτήριο θα είναι 14€

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Νέα προοπτική για το πολιτιστικό μας απόθεμα η ανακαίνιση του Ανδρομονάστηρου και του Ναού της Μεταμορφώσεως στο Νιόκαστρο της Πύλου»




«Ανοίγουμε καινούργιους δρόμους, νέες προοπτικές και θέτουμε νέα ζητήματα για τον τόπο μας και το πολιτισμικό μας απόθεμα» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά την τελετή θυρανοιξίων του ανακαινισμένου Ανδρομονάστηρου, της Μονής Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στη Μεσσήνη την Παρασκευή 5 Αυγούστου 2016 και του ανακαινισμένου Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Νιόκαστρο Πύλου, το Σάββατο 6 Αυγούστου 2016 τονίζοντας ότι «όλα αυτά τα πετυχαίνουμε σε δύσκολους καιρούς, όταν τα χρήματα δεν είναι πολλά. Αποδεικνύουμε ωστόσο ότι με τις δικές μας δυνάμεις μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Έρευνα: Σε ποιες παραλίες (δεν) μπορείτε να κολυμπήσετε στον Κορινθιακό ...(λίστα)

Το ΠΑΚΟΕ (Πανελλήνιο Κέντρο Οικολογικών Ερευνών) προχώρησε για ακόμη μια χρονιά, στην πραγματοποίηση εκτεταμένων δειγματοληψιών και αναλύσεων στα μικροβιολογικά εργαστήρια που διαθέτει και έδωσε στη δημοσιότητα λίστες με τις παραλίες που μπορείτε να κολυμπήσετε άφοβα, αλλά και λίστες με παραλίες που δεν συνιστώνται για κολύμβηση. Συγκεντρώσαμε λοιπόν όλες τις έρευνες του ΠΑΚΟΕ και σας παρουσιάζουμε τον οδηγό «κατάλληλων και ακατάλληλων» παραλιών, σύμφωνα πάντα με τις έρευνες του Κέντρου.

Κόρινθος – Ξυλόκαστρο (λίστα με τις ακατάλληλες)

Παραλίες σε Αττική, Κορινθία (κατάλληλες/ακατάλληλες)
 Πόρτο Γερμενό – Μέγαρα (κατάλληλες/ακατάλληλες)
Παραλίες σε Ιτέα – Γαλαξίδι – Αντίκυρα  (ακατάλληλες και κατάλληλες)


 

Πού έχουν φτάσει οι μισθοί στην Ελλάδα – Πώς αμείβονται οι πτυχιούχοι

Έρευνα για τους μισθούς που παίρνουν στην Ελλάδα ακόμη κι όσοι έχουν πτυχίο, δημοσιεύει το intrajobs.com. Στην έρευνα συμμετείχαν άτομα όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης.
Συγκεκριμένα η μεγάλη πλειοψηφία έχει Πτυχίο ΑΕΙ και ΤΕΙ (33,55%) και τίτλο Μεταπτυχιακό (38,03%), ακολουθούν όσοι έχουν Απολυτήριο Λυκείου (15,92%) και Μεταλυκειακή Εκπαίδευση (11,45%), ενώ μικρότερη ήταν η συμμετοχή όσων έχουν οι Διδακτορικοί Τίτλοι (0,53%), όσοι είναι Απόφοιτοι Γυμνασίου (0,39%) και όσοι δήλωσαν «Άλλο» (0,13%).
Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν:

ΟΧΙ ΤΕΜΕΝΟΣ ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ


 
ΟΧΙ ΤΕΜΕΝΟΣ ΜΝΗΜΕΙΑΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΣΤΟ ΒΟΤΑΝΙΚΟ
 
Η κοινή θέση της “κοινωνίας αξιών” και της “Ένωσης Δημοκρατικού Κέντρου” (ΕΔΗΚ), είναι ότι θα πρέπει να σεβασθούμε τα ανθρώπινα δικαιώματα και να εγκριθεί η λειτουργία συγκεκριμένων και ελεγχόμενων χώρων λατρείας για τους μουσουλμάνους, σε καμία όμως περίπτωση δεν συμφωνούμε με την δημιουργία λατρευτικού τεμένους μνημειακού χαρακτήρα στο κέντρο της πόλης.
Τα μνημεία αποτυπώνουν και συναρτώνται με τον πολιτισμικό χαρακτήρα μιας χώρας και το Ισλάμ δεν ανήκει στα πολιτισμικά χαρακτηριστικά του πολιτισμού μας.

Γραφείο τύπου_κοινωνία αξιών



Το ξεΨύχισμα των νταβατζήδων γίνεται με ύβρεις κατά του Καραμανλή

psixaris-exetastiki
Μερικές ημέρες μετά τη θεατρική παράσταση του Ψυχάρη στην εξεταστική της Βουλής και μετά την παραπομπή του Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ για νόθευση στοιχείων του ελλείμματος  του 2009, τα «εργαλεία» του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη, επιδίδονται στο γνωστό ρεσιτάλ αντιΚαραμανλισμού. Θυμίζουν πόσο διαπλεκόμενοι είναι και φορτώνουν και πάλι στον Κώστα Καραμανλή την καταστροφή της Ελλάδας, παραπληροφορώντας με ψευδή οικονομικά στοιχεία.
Ο τελευταίος οχετός των μισθοφορικών κοντυλοφόρων του Βήματος της Κυριακής, κατά του Καραμανλή αποδεικνύει, πόσο βαθιά χωμένοι στο βούρκο, είναι αυτοί οι Ψυχάρηδες, που πρωτοστάτησαν έντυπα και τηλεοπτικά στην βίαιη ανατροπή Καραμανλή και στην είσοδο της Ελλάδας στο Μνημόνιο.
Οι ώρες των νταβατζήδων (που θησαύρισαν από το ξεπούλημα της Ελλάδας) είναι μετρημένες και τα σκουλήκια της λάσπης θα χωθούν βαθιά στο σκοτάδι… γιατί η αλήθεια αποκαλύπτεται και έρχεται το Φως.

«Ο Κεντροδεξιός»

Ένα ακόμη μικρό θαύμα των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Επειδή η προπαγάνδα καλά κρατεί και οι κυβερνητικοί κάνουν ό,τι μπορούν για να εμφανίζουν ανθηρή την κατάσταση στη χώρα, ας καταφύγουμε πάλι σε επίσημα στοιχεία, που δεν αμφισβητούνται και που αποδεικνύουν πως και στραβός είναι ο γιαλός και στραβά αρμενίζουμε.
Σύμφωνα, λοιπόν, με τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, περαιτέρω μείωση σημείωσε η χρηματοδότηση επιχειρήσεων και ιδιωτών από τις τράπεζες τον Ιούνιο, καθώς το υπόλοιπο των δανείων προς τον ιδιωτικό τομέα υποχώρησε στο τέλος Ιουνίου στα 201,7 δις ευρώ καταγράφοντας μείωση κατά 2% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο μήνα του 2015.

Το τέλος της Δημοκρατίας με το τέλος των μετρητών

(foto το έργο του Σπύρου Κουκουλομάτη Περί Μινοταύρου)

Η κυβέρνηση των δανειστών αποφάσισε σύμφωνα με την εφημερίδα ΕΘΝΟΣ οι συναλλαγές που γίνονται με τη χρήση κάρτας ή ηλεκτρονικό χρήμα θα υπολογίζονται στο αφορολόγητο, ενώ ταυτόχρονα  θα επιβάλλεται «πρόστιμο» επιπλέον φόρου 22% σε όσους δεν συμπληρώνουν το απαιτούμενο ποσό των δαπανών με κάρτες. Αυτό σημαίνει το τέλος της ενχρήματης οικονομίας και τον έλεγχο κάθε οικονομικής συναλλαγής του πολίτη από τις τράπεζες και το κράτος.