Δευτέρα 18 Ιουλίου 2016

Έγινε η κλήρωση, δείτε τo πρόγραμμα της νέας Super League Πρεμιέρα στις 20 και 21 Αυγούστου

Έγινε η κλήρωση, δείτε τo πρόγραμμα της νέας Super LeagueΤην 10η αγωνιστική το Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός. Την 6η αγωνιστική το Ολυμπιακός-ΑΕΚ

Η σεζόν της Σούπερ Λίγκα θ' αρχίσει στις 20-21 Αυγούστου και θα ολοκληρωθεί στις 30 Απριλίου. Ομως όλα ξεκίνησαν την Δευτέρα το απόγευμα με την κλήρωση του νέου πρωταθλήματος. Σε αυτήν (όπως αναμενόταν) δεν υπήρξε ντέρμπι τις πρώτες αγωνιστικές και το πρώτο μεγάλο παιχνίδι ανάμεσα στους τέσσερις μεγάλους είναι την 6η αγωνιστική με το Ολυμπιακός-ΑΕΚ.

Πριν την κλήρωση είχαμε παράδοση-παραβολή με τον Μποροβήλο να δίνει την σκυτάλη στον νέο πρόεδρο της Σούπερ Λίγκας Γιώργο Στράτο. «Καμία απόφαση μου δεν εξυπηρέτησε συγκεκριμένα συμφέροντα. Δεν υπάρχει άλλος χρόνος για υποβάθμιση του ποδοσφαίρου, για πράξεις που δηλητηριάζουν το άθλημα και τους φιλάθλους. Είναι πολλές οι διαφορές που μας χωρίζουν αλλά πολλά περισσότερα όσα μας ενώνουν», είπε μεταξύ άλλων ο Γιώργος Μποροβήλος.

«Θέλω να ξεκινήσω από την απουσία της "NOVA". Ο χρόνος θα δείξει εάν αυτό σηματοδοτεί κάτι. Δεν θέλω να κάνω μια κρίση. Όλα αυτά τα χρόνια η "NOVA" πρόσφερε άμεση και έμμεση στήριξη στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Όλα αυτά τα χρόνια η Σούπερ Λίγκα και η "NOVA" είχαν δημιουργήσει μια win win situation.

Θέλω να πιστεύω ότι έχουμε διδαχθεί και οι δύο πάρα πολλά. Με γνώμονες την κοινή λογική και την αγαθή πρόθεση αλλά και την συνθετική ικανότητα δεδομένου ότι πέρα από ανταγωνιστές είμαστε και συνέταιροι πρέπει να πετύχουμε όλοι μαζί. Με αυτές τις σκέψεις και με την πρόσκληση με όλους με όποιον τρόπο και αν εμπλέκονται στο ποδόσφαιρο σας καλώ να βοηθήσετε στο νέο πρωτάθλημα», τόνισε από την μεριά του ο Γιώργος Στράτος.

Η ΚΛΗΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΕΖΟΝ 2016-17

Ερώτηση Νίκου Ανδρουλάκη για την επαναφορά της θανατικής ποινής στην Τουρκία

Το θέμα της πιθανής επαναφοράς της θανατικής ποινής στην Τουρκία μετά την αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος έθεσε με ερώτησή του στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή ο Ευρωβουλευτής κ. Νίκος Ανδρουλάκης.
Ο κ. Ανδρουλάκης στην ερώτησή του αφού τονίζει την αντίθεση της θανατικής ποινής με το Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων και τα Πρωτόκολλα της Ευρωπαϊκής Σύμβασης για την προστασία των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και των Θεμελιωδών Ελευθεριών, ζητά να ενημερωθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για τις ενέργειες στις οποίες σκοπεύει να προβεί ώστε να αποτρέψει την επαναφορά της. Επιπρόσθετα, και με δεδομένη την ασυμβατότητα της θανατικής ποινής με τις γενικές αρχές του Ευρωπαϊκού Δικαίου, ρωτά την Ευρωπαϊκή Επιτροπή πως θα επηρεαστούν οι σχέσεις της Ένωσης με την Τουρκία αλλά και οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις, καθώς η Τουρκία είναι υπό ένταξη χώρα.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ομιλία Ευρωπαίου Επιτρόπου κ. Pierre Moscovici στις επιτροπές της Βουλής

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η κοινή συνεδρίαση της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων και της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, στην οποία συμμετείχε ο Επίτροπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αρμόδιος για τις οικονομικές και δημοσιονομικές υποθέσεις, τη φορολογία και τα τελωνεία κ. Pierre Moscovici. Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν και διατύπωσαν τις ερωτήσεις τους βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα καθώς και Έλληνες ευρωβουλευτές.
Στην ομιλία του με θέμα «Οικοδομώντας μαζί το μέλλον της Ελλάδας» ο κ. Moscovici αναγνώρισε το σοβαρό έργο της Ελλάδας που γίνεται στην προσπάθεια για την έξοδο από την κρίση και την επιστροφή στην ανάπτυξη. Επισήμανε ότι η ελληνική οικονομία μπαίνει σε θετική πορεία και ήδη, από το δεύτερο εξάμηνο του 2016, οι προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής επιβεβαιώνουν τη στροφή στην ανάπτυξη. Ο κ. Επίτροπος εξέφρασε τον θαυμασμό του για την προσπάθεια του ελληνικού λαού, ενώ σημείωσε ότι για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή η στήριξη των πιο αδύναμων πολιτών αποτελεί πρώτη προτεραιότητα.

Γιατί η θάλασσα κάνει καλό στην υγεία μας

 logo newsletter

 

Γιατί η θάλασσα κάνει καλό στην υγεία μας

stogiatrothalassaugeia.jpg
Ήταν τον 4ο αιώνα π.Χ. όταν ο Ιπποκράτης, ο πατέρας της σύγχρονης ιατρικής πρωτοχρησιμοποίησε τον όρο «θαλασσοθεραπεία», εστιάζοντας στην πολλαπλώς ωφέλιμη δράση του θαλασσινού μπάνιου για τον άνθρωπο.

ΟΑΕΔ: Καθυστερεί η προκήρυξη για την Κοινωφελή σε 34 δήμους

Κατά περίπου μία εβδομάδα αναμένεται να καθυστερήσει, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, το δεύτερο μέρος της Κοινωφελούς Εργασίας που μετά τους 17 αφορά ακόμη 34 δήμους, θύλακες υψηλής ανεργίας.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ενώ αρχικά η προκήρυξη  του ΟΑΕΔ επρόκειτο να δημοσιοποιηθεί εντός της τρέχουσας εβδομάδας, καθώς κάποιοι από τους 34 δήμους δεν έχουν ολοκληρώσει τις σχετικές διαδικασίες, τελικώς αυτό θα γίνει προς τα τέλη Ιουλίου. Γι’ αυτό και μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να ανακοινωθεί η κατανομή του αριθμού ωφελούμενων και των αντίστοιχων ειδικοτήτων που θα λάβει ο κάθε δήμος.

Κωνσταντίνα Νικολάκου: "Μεγάλη νίκη για τους Πελοποννήσιους πολίτες η ομόφωνη απόφαση του ΦΟΔΣΑ"

Μεγάλη νίκη για τους Πελοποννήσιους πολίτες χαρακτήρισε την ομόφωνη απόφαση του ΦΟΔΣΑ για την έγκριση του ΠΕΣΔΑ η Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου, κληθείσα να σχολιάσει το αποτέλεσμα της σημερινής ιστορικής συνεδρίασης του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου.
"Είναι κοινά πλέον αποδεκτό απ' όλους ότι η μοναδική λύση του μεγαλύτερου και διαχρονικότερου προβλήματος είναι το έργο της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων.
Με τη σημερινή απόφαση γίνεται πλέον απ' όλους αντιληπτό ότι όλοι μαζί προχωράμε στην υλοποίηση του έργου αυτού δημιουργώντας τις απαραίτητες προϋποθέσεις για ανάπτυξη του τόπου μας και για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας".

ΚΕΔΕ και ΤΕΕ αναζητούν λύση για την ταχύτερη ωρίμανση και υλοποίηση έργων με την αξιοποίηση ελευθέρων επαγγελματιών διπλωματούχων μηχανικών

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην ωρίμανση και στην υλοποίηση έργων μέσω ΕΣΠΑ, βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης του Προέδρου της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλη και του Προέδρου του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος (ΤΕΕ) Γ. Στασινού.

Οι δύο πλευρές, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που έχουν υπογράψει συμφώνησαν να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις στα αρμόδια υπουργεία, προκειμένου να υπάρξει νομοθετική πρόβλεψη που θα επιτρέπει στους ελεύθερους επαγγελματίες Διπλωματούχους Μηχανικούς να παρακολουθούν την υλοποίηση δημοτικών έργων και να συμβάλλουν στην ωρίμαση των έργων.

Όπως υπογράμμισε ο Γ. Πατούλης, η ΚΕΔΕ θα προωθήσει την ουσιαστική συνεργασία με το ΤΕΕ, στο πλαίσιο της Προγραμματικής Σύμβασης που έχουν συνάψει, με κύριο στόχο την ουσιαστική εξέλιξη και υλοποίηση έργων. «Σε πολλές περιπτώσεις εντοπίζονται προβλήματα, τόσο στην ωρίμανση των έργων, όσο και στην υλοποίηση των έργων. Συχνά δίδονται υπερβολικές εκπτώσεις οι οποίες στη συνέχεια δεν επιτρέπουν την υλοποίηση των έργων», σημείωσε ο Γ. Πατούλης και συμπλήρωσε ότι «η αξιοποίηση των ελεύθερων επαγγελματιών διπλωματούχων μηχανικών θα συμβάλει στην επίλυση των προβλημάτων ένταξης των έργων στο ΕΣΠΑ, ενώ θα μπορεί να επιτευχθεί αποτελεσματικότερη παρακολούθηση και καλύτερη αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων και των χρημάτων των Ελλήνων φορολογουμένων». 

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γ. Στασινός υπογράμμισε ότι οι ελεύθεροι επαγγελματίες Διπλωματούχοι Μηχανικοί μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στη λύση των προβλημάτων υλοποίησης έργων σε τοπικό επίπεδο. 

Γραφείο Τύπου ΤΕΕ


Η Βουλή των Ελλήνων υποδέχθηκε αντιπροσωπεία της Κοινότητας«Νίκος Μπελογιάννης» της Ουγγαρίας


Τη Βουλή των Ελλήνων επισκέφθηκε αντιπροσωπεία της Κοινότητας «Νίκος Μπελογιάννης» της Ουγγαρίας, σε ανταπόδοση αντίστοιχης επίσκεψης που πραγματοποίησε η διαπαραταξιακή αποστολή του Δήμου Ήλιδας στο Ουγγρικό Κοινοβούλιο, τον περασμένο Φεβρουάριο, οπότε ολοκληρώθηκε και επίσημα η διαδικασία αδελφοποίησης του Δήμου με την Κοινότητα «Νίκος Μπελογιάννης».
Οι ομογενείς της κοινότητας, που φέρει το όνομα του Έλληνα αγωνιστή από την Αμαλιάδα, στο πλαίσιο της επίσκεψης που πραγματοποιούν στην Αθήνα επισκέφθηκαν το Ελληνικό Κοινοβούλιο και ξεναγήθηκαν στους χώρους του,  καθώς και στην έκθεση «Ανδρέας Γ. Παπανδρέου, 1919-1996: προσωπική και πολιτική διαδρομή» που φιλοξενείται στον χώρο του περιστυλίου.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ¨“Captain America-Civil war”

ΘΕΡΙΝΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ ¨Το Διάλειμμα¨
ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2016 – 10η συνεχή χρονιά
Ώρα έναρξης : 10:00μ.μ.

Δευτέρα 18 - Τρίτη 19/7 

“Captain America-Civil war”
(Περιπέτεια, Επιστημονική φαντασία, 145΄, 2016)
Σκηνοθεσία : Άντονι Ρούσο, Τζο Ρούσο
 

Πρωταγωνιστούν: Σκάρλετ Τζόχανσον, Κρις Έβανς, Ρόμπερτ Ντ. Τζούνιορ, Ελίζαμπεθ Όλσεν, Λέσλι Μπιμπ, Π. Ρουντ, Μαρίσα Τομέι, Άντονι Μακί, Τζ. Ρένερ, Φ. Γκρίλο, Γ. Χαρτ
 

 
Πρόκειται για μια συναρπαστική σύναξη σούπερ ηρώων και χαρακτήρων του 
κόσμου της Marvel, αφού προελαύνουν από μπροστά μας οι: Spider-Man, Ant-Man, Iron Man, Hawkeye, Scarlet Witch, Vision, Winter Soldier και φυσικά η Black Widow.
Έπειτα από ένα επεισόδιο με παράπλευρες απώλειες στη Νιγηρία, 117 χώρες του ΟΗΕ καταθέτουν ένα Σύμφωνο που επιχειρεί να ελέγξει τη δράση των Εκδικητών, δηλαδή της επίλεκτης ομάδας υπερηρώων που εγγυάται(;) την παγκόσμια ειρήνη. Ενώ ο Iron Man δείχνει θετικός σε αυτήν την εξέλιξη, ο Captain America αρνείται να υπογράψει οποιοδήποτε χαρτί περιορίζει τη δράση του. Η κόντρα ανάμεσα στις δύο πλευρές μοιάζει αναπόφευκτη, την ίδια στιγμή που ένας εξωτερικός εχθρός έχει βάλει μπροστά το δικό του σχέδιο αποσταθεροποίησης...