Δευτέρα 4 Ιουλίου 2016

ΕΕΤΑΑ: Ξεκίνησαν οι αιτήσεις για το μεταπτυχιακό με θέμα Τοπική και Περιφερειακή Ανάπτυξη και Αυτοδιοίκηση

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου σε συνεργασία με τα Τμήματα Οικονομικών Επιστημών Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, Οικονομικών Επιστημών Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Πανεπιστημίου Πειραιά οργανώνει και λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 Διαπανεπιστημιακό Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΔΠΜΣ) με τίτλο: «ΤΟΠΙΚΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ» σύμφωνα με τις διατάξεις της απόφασης αυτής και τις διατάξεις του Ν.3685/2008 (ΦΕΚ 148 Α’) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2015-16 σύμφωνα με απόφαση της 52ης/8-6-2015 Συγκλήτου Ειδικής Σύνθεσης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου και του ΦΕΚ 1418/τ.Β/8-7-2015, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει με το ΦΕΚ 2902/τ. Β’/31-12-2015.

Συνοπτική Περιγραφή

Το πρόγραμμα έχει ως αντικείμενο :

Fraport: Ελληνικό προσωπικό στα 14 αεροδρόμια – 2.500 οι αιτήσεις πρόσληψης

Για τη λειτουργία των 14 ελληνικών περιφερειακών αεροδρομίων η Fraport θα προσλάβει αποκλειστικά Έλληνες. Μόνο μερικοί μετρημένοι στα δάχτυλα θα έρθουν από τη Γερμανία.
«Οι απασχολούμενοι στα αεροδρόμια εργάζονται σκληρά, θέλουν να δημιουργήσουν και κάθε άλλο παρά παραιτημένοι είναι», είπε σε συνέντευξή του στην κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Die Welt, o διευθύνων σύμβουλος της Fraport-Greece Αλεξάντερ Τσίνελ, ο οποίος μετακομίζει στις 4 Ιουλίου στην Αθήνα για να αναλάβει τα καθήκοντα της αναδιοργάνωσης και βελτίωσης των 14 περιφερειακών αεροδρομίων.

Δ. Τσουκαλάς στην aftodioikisi.gr: Αυτά αλλάζουμε άμεσα στο δημόσιο

Τα χαρτιά του για όλα τα τρέχοντα θέματα της Δημόσιας Διοίκησης ανοίγει στη συνέντευξή του στην aftodioikisi.gr ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Δημήτρης Τσουκαλάς:
-Για την κινητικότητα τονίζει ότι θα είναι εθελοντική και θα εμπεριέχει δημοσιότητα, αφού θα γίνεται μέσω δημόσιας πλατφόρμας, ενώ αποκαλύπτει ότι για την μοριοδότηση των υπαλλήλων πέραν των τυπικών προσόντων είναι πιθανόν να λαμβάνεται υπόψη και το αποτέλεσμα

Tο κινητό βλάπτει το σπέρμα .....

 logo newsletter

 

stogiakinhto.jpgTο κινητό βλάπτει το σπέρμα


Χρησιμοποιείτε το κινητό σας ενώ το φορτίζετε; Κοιμάστε με ανοιχτή τη συσκευή στο κομοδίνο σας; Μήπως μιλάτε πάνω από μια ώρα καθημερινά στο κινητό ή συνηθίζετε να το βάζετε στην τσέπη του παντελονιού σας;

Σύνταξη από τα 50 για εθελουσία έξοδο σε τράπεζες και ΔΕΚΟ

Εισιτήριο εξόδου από ΔΕΚΟ και τράπεζες με όρια ηλικίας που ξεκινούν ακόμη και από το 50ό έτος παίρνουν χιλιάδες εργαζόμενοι ...
airetos.gr

Πλεύση σε αχαρτογράφητα νερά

Πλεύση σε αχαρτογράφητα νεράΆρθρο του Νίκου Ανδρουλάκη

Λίγες ημέρες μετά το Βρετανικό δημοψήφισμα, όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες. Οι κεντρόφυγες τάσεις στο Ευρωπαϊκό οικοδόμημα είναι δεδομένες και το ίδιο ισχύει και για ...

Περισσότερα εδώ 

Νίκος Ανδρουλάκης

Παιδικοί Σταθμοί: Ξεκινούν οι αιτήσεις των γονέων – Όλες οι λεπτομέρειες

Τη Δευτέρα 4 Ιουλίου θα ανοίξει η αίτηση για το πρόγραμμα των παιδικών σταθμών ΕΣΠΑ 2016 – 2017 «Εναρμόνιση της Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής» απο την ΕΕΤΑΑ όπου θα δώσει κουπόνι φιλοξενίας σε περίπου 81.000 παιδιά σε δημοτικούς και ιδιωτικούς βρενηπιακούς σταθμούς. Συγκεκριμένα, την Δευτέρα θα εκδοθεί η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ προς τους γονείς να κάνουν αίτηση συμμετοχής στο πρόγραμμα, ενώ την ίδια μέρα οι συναρμόδιοι Υπουργοί θα παρουσιάσουν τις αλλαγές στην υλοποίηση της δράσης, από το Σεπτέμβριο του 2016, η οποία αφορά στους παιδικούς σταθμούς, στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) και στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών με Αναπηρίες (ΚΔΑΠ-ΜΕΑ), καθώς και τις αλλαγές στον τρόπο χρήσης των voucher από τους δικαιούχους.

ΔΡΑΣΗ: Σωστή η κατάργηση της ευθύνης των μετόχων Α.Ε. για χρέη προς τα ταμεία



04.07.2016


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σωστή η κατάργηση της ευθύνης των μετόχων Α.Ε. για χρέη προς τα ταμεία
 Ώρα να καταργηθούν και υπόλοιπες δεσμεύσεις που καθιστούν τις επενδύσεις δηλητηριασμένο μήλο


Η ΔΡΑΣΗ χαιρετίζει την απόφαση του Υπ.Οικονομικών να καταργήσει την ευθύνη των μετόχων (άνω του 10%) Ανωνύμων Εταιριών, για χρέη της ΑΕ σε ασφαλιστικά ταμεία.

O A.O. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΠ - ΠΚΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ




Σπουδαία εμφάνιση των αθλητών και αθλητριών Στίβου του Ποσειδώνα Λουτρακίου.
Ο Ποσειδών Λουτρακίου  διακρίθηκε και πάλι, μία εβδομάδα μετά την επιτυχία του στα Τρίκαλα, στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΠΠΑ – ΠΚΑ  που έγινε στο Ναύπλιο στις 2 και 3 Ιουλίου 2016.  Ιδιαίτερη εμφάνιση στους παμπαίδες του Μανώλη Ματούκα ο οποίος κατέλαβε την πρώτη θέση με επίδοση 50,28μ στην δισκοβολία και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο, όπως επίσης και στην σφαιροβολία όπου με επίδοση 14,84μ κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο.  Ο Δημήτρης  Κωτσιάκος κατετάγη 5ος στην σφαιροβολία με επίδοση 14,17μ.  Στις παγκορασίδες η Μαρικαίτη Δούκα κατετάγη  4η στην δισκοβολία με επίδοση 31,96μ ενώ στην σφαιροβολία  6η  με επίδοση 10,79μ.  Στο άλμα εις ύψος η Άννα Μαρία Χιωτίνη έλαβε την 4η θέση με επίδοση 1,50μ ενώ η Κατερίνα Κουτσοδόντη στο πένταθλο κατέλαβε την 4η θέση με 3.311 βαθμούς.

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΟΙ...



KKE-logo

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΚΑΔΙΑΣ

Τρίπολη, 04-07-2016

ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΚΥΝΙΚΟΙ
Ο Υφυπουργός Εργασίας
και ο
Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης

Μετά τον Υφυπουργό Εργασίας, που προκλητικά και κυνικά προς τους συνταξιούχους, μιλάει για «αποκατάσταση των αδικιών» με το τσάκισμα των συντάξεων, για «προστασία των χαμηλών συντάξεων» όταν κόβει το ΕΚΑΣ, χτύπησε και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

Πόσο πρωτογενές πλεόνασμα μνήμης χρειάζεται;


Γράφει ο
Ευάγγελος Βενιζέλος
Οι φτηνές και ανεύθυνες αντιμνημονιακές δημαγωγίες της περιόδου 2010 - 2015 εκδικούνται σκληρά, όπως δείχνει η τρέχουσα πολιτική συζήτηση περί πρωτογενούς πλεονάσματος.
Η συζήτηση αυτή έχει καταρχάς νόημα μόνο όταν συνδυάζεται με τη συζήτηση για τον επιδιωκόμενο και εφικτό ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης που είναι το μεγάλο ζητούμενο για την ελληνική οικονομία, τα νοικοκυριά, τις  επιχειρήσεις και κυρίως τους ανέργους, καθώς μόνο η ανάπτυξη οδηγεί σε  απασχόληση.

Οι «μεγάλοι τιμωροί» του ΕΝΦΙΑ τιμώρησαν τον εαυτό τους!

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν ξέρω αν έχει γίνει αντιληπτό από όλους εκείνους που ψήφισαν τον Ιανουάριο του 2015 τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω ΕΝΦΙΑ – και για να εκδικηθούν την κυβέρνηση Σαμαρά που τους έβαλε να πληρώνουν φόρο για τα ακίνητά τους – αλλά ο ΕΝΦΙΑ με το καινούργιο (το τέταρτο αν δεν το έχετε καταλάβει) μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, αυξάνεται.
Κι’ αυτό διότι η φορολογική βάση διευρύνθηκε και για τον ΕΝΦΙΑ, με το όριο υπαγωγής στον συμπληρωματικό φόρο να μειώνεται από τις 300.000 στις 200.οοο!
Παράλληλα, αλλάζουν και οι συντελεστές. Δηλαδή οι συντελεστές που δεν τους άρεσαν κυμαίνονταν από 0,1% ως 1%, ενώ για το 2016 οι συντελεστές θα κυμαίνονται από 0,1% ω; 1,5%.
Σημειώστε δεν πως αυτοί οι συντελεστές θα εφαρμοστούν επί ακινήτων των 200.000 και όχι των 300.000 ευρώ.

Ενημέρωση για το 1ο ΠΕ.ΣΥ στη Κόρινθο


Την Πέμπτη 7/7/2016 και ώρα 13:00 θα πραγματοποιηθεί ενημέρωση στο Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη για το 1ο Περιφερειακό Συμβούλιο στην Κορινθία.

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Κορινθίας

Στους «4» η Γαλλία που έβαλε τους... ψαράδες στα δίχτυα

Στους «4» η Γαλλία που έβαλε τους... ψαράδες στα δίχτυα
Το όνειρο της Ισλανδίας... γκρεμίστηκε νωρίς. Η Γαλλία ήταν εντυπωσιακή στα προημιτελικά του EURO 2016 και επιβλήθηκε με 5-2, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση στα ημιτελικά της διοργάνωσης. Δύο γκολ σημείωσε ο Ζιρού (12', 59') κι από ένα οι Πογκμπά (20'), Παγέτ (43') και Γκριζμάν (45') για τους «τρικολόρ» που συνεχίζουν ακάθεκτοι την πορεία τους προς τον τελικό.

Η πρώτη Θεία Λειτουργία στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών, μετά από επτά χρόνια

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/07/ieronimos-1000.jpg
Με τη λαμπρότητα που του αρμόζει, ο Ιερός Μητροπολιτικός Ναός των Αθηνών τέλεσε σήμερα την πρώτη του Θεία Λειτουργία, ύστερα από επτά χρόνια ανακαινίσεων.
Προεξάρχοντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου, τελέσθηκε λαμπρό συνοδικό συλλείτουργο στον Καθεδρικό Ναό των Αθηνών.
Παρουσία αρχιερέων απ’ ολόκληρη τη χώρα, εκπροσώπων ξένων Εκκλησιών και εκατοντάδων Αθηναίων, ο Αρχιεπίσκοπος και τα μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου τέλεσαν την πρώτη Θεία Λειτουργία.
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης, ενώ παρέστησαν εκπρόσωποι από τα περισσότερα κόμματα του Κοινοβουλίου.
Το βράδυ, στην κεντρική πλατεία, μπροστά στον Καθεδρικό Ναό, έλαβε χώρα μουσική εκδήλωση από τη «Μητροπολιτική Συμφωνική Ορχήστρα» υπό τη Διεύθυνση του διεθνούς φήμης μαέστρου Βασίλη Τσαμπρόπουλου.

Βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του Τα στοιχεία δείχνουν ότι αυτοκτόνησε ο πρόεδρος της JETOIL Κ.Μαμιδάκης

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/07/mamidakis-1000.jpg

Σοκ στην αγορά προκάλεσε η είδηση της αυτοκτονίας του 84χρονου Κυριάκου Μαμιδάκη μέσα στο σπίτι του στον Διόνυσο Αττικής, στην οδό Αχιλλέως, λίγες ημέρες μέτα την υπαγωγή της Mamidoil- Jetoil στον πτωχευτικό κώδικα. Τον 84χρονο επιχειρηματία βρήκε νεκρό ο γαμπρός του, τον οποίο είχε ειδοποιήσει ο κηπουρός που άκουσε πυροβολισμούς.
Δίπλα στον 84χρονο υπήρχε ένα πιστολι, ενώ μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί κάποιο σημείωμα. Ο επιχειρηματίας φέρει ένα και μοναδικό τραύμα από αριστερά, ενώ άλλη μια βολίδα βρέθηκε στον τοίχο.

Δημοφιλή Tweet






avatar
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ ΟΔ
@Odysseas_

Το κουίζ του Οδυσσέα για τη Νίνα! Εφημ "Τα Νέα"


reply
retweet
favorite





avatar
GDexit
@tou_diaolou

Απαράδεκτο να αποκαλείτε τον Βουλαρινο δημοσιογράφο. Το σωστο ειναι "μαλάκας" twitter.com/manosvoularino…

reply
retweet
favorite





avatar
Fofi Gennimata
@FofiGennimata

Σε όλους τους τόνους έχω τονίσει, το ξαναλέω σήμερα: συμπλήρωμα δεν θα γίνουμε κανενός, ούτε του ΣΥΡΙΖΑ ούτε της Ν.Δ. @akraiws

reply
retweet
favorite





avatar
Νίκος Νικολόπουλος
@NikNikolopoulos

Διαβάστε στην ΑΠΟΨΗ vimaorthodoxias.gr/agnea/item/413…



reply
retweet
favorite





avatar
Maria Denaxa
@mdenaxa

RT @ethnosgr: Νεκρός ο Κυριάκος Μαμιδάκης, πρόεδρος της Jetoil dlvr.it/LjX3gl


reply
retweet
favorite





avatar
Kostis Hatzidakis
@K_Hatzidakis

Από τη σημερινή παρουσία μου στην εκπομπή "Καλημέρα με τον Γιώργο Αυτιά" του #ΣΚΑΙ


reply
retweet
favorite