Τρίτη 14 Ιουνίου 2016

Την Τετάρτη στις 18:30 η συγκέντρωση «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/06/%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B9%CF%84%CE%B7%CE%B8%CE%B5%CE%AF%CF%84%CE%B5.jpg

Νωρίτερα απ’ ό,τι ήταν προγραμματισμένη θα ξεκινήσει η συγκέντρωση του κινήματος «Παραιτηθείτε» στο Σύνταγμα αύριο, Τετάρτη, εξαιτίας της στάσης εργασίας των μέσων μαζικής μεταφοράς.
Η συγκέντρωση θα γίνει τελικά στις 18:30 στο Σύνταγμα και όχι στις 20:00 όπως ήταν αρχικά προγραμματισμένο.
Με μήνυμά τους στην επίσημη σελίδα του κινήματος στο Facebook οι διοργανωτές αναφέρουν ότι ζήτησαν να αλλάξει ώρα η στάση εργασίας στα μέσα μεταφοράς για να διευκολυνθούν όσοι θέλουν να λάβουν μέρος στη συγκέντρωση. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε δεκτό.
Το μήνυμα στο Facebook
«Παρά το αίτημά μας και τις συνεχείς προσπάθειές μας για να αλλάξει ώρα η ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ των Μετρό, Ηλεκτρικού και Τραμ η οποία ανακοινώθηκε ΞΑΦΝΙΚΑ την προηγούμενη εβδομάδα για την Τετάρτη το βράδυ ΑΚΡΙΒΩΣ την ώρα της συγκέντρωσης (και ενώ πρώτα είχαν πατηθεί πάνω από 20,000 διαδικτυακές εκδηλώσεις ενδιαφέροντος στην σελίδα μας) δεν είχαμε μέχρι τώρα ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ από τα αρμόδια συνδικαλιστικά όργανα. Αποφασίσαμε λοιπόν για την εξυπηρέτηση όλων των πολιτών και για την ΑΣΦΑΛΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ τους από και προς την πλατεία Συντάγματος με όλα τα διαθέσιμα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς να μεταφέρουμε την ώρα της συγκέντρωσης για λίγο νωρίτερα, δηλαδή στις 18:30 μ.μ».
 paraititheite-new-hour-708

Tὸ Ἰσλάμ πρὸ τῶν πυλῶν

Πηγή:  Κόντρα
http://www.newmail.gr/wp-content/uploads/2015/11/kargakos-620x330.jpgΕγραφα στὸ προηγούμενο ἄρθρο μου ὅτι ἐπὶ 10ετίες ὅλη ἡ ἐξωτερικὴ καὶ ἀμυντικὴ μας πολιτικὴ στηρίζεται σ’ ἕνα σύστημα κακομελετημένων καὶ ἐσφαλμένων ἐκτιμήσεων. Ἔλεγε μὲ ἐμβρίθεια πιγκουΐνου ὁ Κων/νος Καραμανλῆς ὅτι ἡ ἔνταξὴ μας στὴν ΕΟΚ ἀρχικὰ, καὶ μετὰ στὴν Ε.Ε., διασφαλίζει τὰ σύνορὰ μας προς Ἀνατολάς. «Τύφλες καὶ μαῦρα φάσκελα», ποὺ λέγαμε στὴ Μάνη. Ἡ τουρκικὴ εἰσβολὴ εἶχε ἀρχίσει πρὸ πολλοῦ, ἀλλ’ ὄχι μὲ τὸν τρόπο ποὺ ἔγινε στὴν Κύπρο. Μᾶς εἶχε προειδοποιήσει –καὶ μάλιστα ἐδῶ στὴν Ἀθήνα– ὁ πανέξυπνος Τοῦρκος πολιτικός Ὀζάλ: «Θὰ σᾶς κατακτήσουμε πληθυσμιακά». Ἤδη στὴ Θράκη ἔχει ἐπέλθει πληθυσμιακὴ ἀνατροπή. Τώρα αὐτὴ ἐπεκτείνεται στὰ νησιὰ τοῦ Ἀρχιπελάγους καὶ πρὸς τὴν Ἀθήνα.

.Έκπληξη η Ουγγαρία, 2-0 την Αυστρία, Πορτογαλία - Ισλανδία (22:00)

Έκπληξη η Ουγγαρία, 2-0 την Αυστρία, Πορτογαλία - Ισλανδία (22:00) 
Η επιστροφή της Ουγγαρίας σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος μετά το 1972 και σε μεγάλη διοργάνωση μετά από 30 χρόνια (Μουντιάλ 1986) συνοδεύτηκε με τη μεγάλη νίκη επί της Αυστρίας με 2-0, στο ματς που έγινε στο Μπορντό για την 1η αγωνιστική του 6ου ομίλου της διοργάνωσης. 
Το σκορ για τους Μαγυάρους άνοιξε ο Σάλαϊ στο 62΄ και στο 87΄ ο Στίμπερ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Από το 66΄ οι Αυστριακοί έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ντράγκοβιτς με δεύτερη κίτρινη κάρτα.
ΑΥΣΤΡΙΑ (Μάρσελ Κόλερ): Άλμερ, Ντράγκοβιτς, Χιντερέγκερ, Φουχς, Αρναούτοβιτς, Αλάμπα, Γιουνούζοβιτς (59΄ Σάμπιτσερ), Χάρνικ (77΄ Σοπφ), Μπαουμγκάρτλινγκερ, Κλάιν, Γιάνκο (65΄ Οκότι) ΟΥΓΓΑΡΙΑ (Μπερντ Στορκ): Κίραλι, Λανγκ, Καντάρ, Φιόλα, Ντζούτζσακ, Νάγκι, Σάλαϊ (69΄ Πρίσνικ), Γκέρα, Νέμεθ (89΄ Πίντερ), Κλαϊνχάισλερ (79΄ Στίμπερ), Γκούζμικς





Στις 22:00 Πορτογαλία - Ισλανδία

Αυτά είναι τα πρώτα 30 ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί για χρέη στις εφορίες

Είναι γεγονός! Αυτά είναι τα πρώτα 30 ακίνητα που βγαίνουν στο σφυρί για χρέη στις εφορίεςΗ Γενική Γραμματεία Δημόσιων Εσόδων έδωσε στη δημοσιότητα τα 30 πρώτα ακίνητα για τα οποία θα ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί στις 29 Ιουνίου για οφειλές προς την εφορία.
Στην πρώτη λίστα από την Γ.Γ. υπάρχουν οικόπεδα, διαμερίσματα, μεζονέτες, χωράφια μέχρι και θέσεις στάθμευσης. Τα ακίνητα αυτά βγαίνουν στο σφυρί από οφειλές στην εφορία σε μία προσπάθεια της κυβέρνησης να αυξήσεις τα έσοδά της.
Από τους πλειστηριασμούς βέβαια εξαιρούνται όσοι έχουν υπαχθεί στο νόμο Κατσέλη, ενώ σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουν με πλειστηριασμό ακόμα και οι πρώτες κατοικίες.

AΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΑΙΓΕΙΡΑΣ: "Το Αμάρτημα της Μητρός μου" του Γεωργίου Βιζυηνού

Μητσοτάκης: «Αντισυνταγματική» κατάχρηση διαδικασιών στη Βουλή

Μητσοτάκης: «Αντισυνταγματική» κατάχρηση διαδικασιών στη Βουλή«Αντισυνταγματικές πρακτικές» και προσπάθεια χειραγώγησης και διχασμού της ελληνικής κοινωνίας καταλογίζει στην κυβέρνηση η ΝΔ. Προς επίρρωση των παραπάνω, επιστολή προς τον πρόεδρο της Βουλής, έστειλε ο πρόεδρος του κόμματος, Κ. Μητσοτάκης, σχετικά με θέματα που έχουν να κάνουν με τον τρόπο νομοθέτησης και λειτουργίας του κοινοβουλευτικού ελέγχου κάνοντας λόγο για «κατάχρηση διαδικασιών, είτε από παράβαση κανόνων, ακόμη και συνταγματικού επιπέδου!». Η επιστολή...
 
eklogika.gr

Γιατί δεν κάνει να ψήνουμε φαγητό σε αλουμινόχαρτο


logo newsletter

xatzhjanuos.jpg 

Α. Ξανθός: 25.000 Εργαζόμενοι λείπουν από το σύστημα υγείας.


Σε συνέντευξη που έδωσε στο real fm και στον Ν. Χατζηνικολάου ο Υπουργός υγείας απάντησε σε καίρια ερωτήματα που αφορούν την υγεία στη χώρα, αλλά και πως θα πληρωθούν με το πέρασμα του χρόνου αυτές οι κενές θέσεις.

Διαβάστε περισσότερα

fagito_se_alouminoxaerto.jpgΓιατί δεν κάνει να ψήνουμε φαγητό σε αλουμινόχαρτο


Ολοι έχουμε μαγειρέψει ένα πιάτο σε αλουμινόχαρτο. Ωστόσο,... αυτή η πρακτική δεν είναι σωστή, συμβουλεύουν οι ειδικοί και επισημαίνουν ότι εγκυμονεί κινδύνους για την ανθρώπινη υγεία.

Κοινωφελής: 2.500 θέσεις σε hot spot μέσω ΟΑΕΔ – Όλες οι λεπτομέρειες

Εντός των επόμενων 10 ημερών εκδίδεται η πρόσκληση για την πρόσληψη 2.500 ανέργων που θα στελεχώσουν τα Κέντρα Φιλοξενίας των προσφύγων και τα Hot Spots. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι περισσότερες θέσεις (748) δινονται στα Κέντρα Φιλοξενίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ακολουθούν η Αττική (575) και η Κεντρική Μακεδονία (536). Αναφορικά με τις ειδικότητες τη μερίδα του λέοντος καταλαμβανουν το Προσωπικό Γενικών Καθηκόντων (891) και το Βοηθητικό Προσωπικό Καθαριότητας  (559) (για να δείτε την αναλυτική κατανομή κάντε κλικ ΕΔΩ).
Έως το τέλος του μηνός οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να υποβάλλουν, μέσω του ΟΑΕΔ, αιτήσεις για την ένταξη τους στα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, ενώ αναμένεται μέχρι τα τέλη Ιουλίου να έχουν τοποθετηθεί στις θέσεις τους.

Τι αλλάζει στη Διαύγεια (εγκύκλιος)

Εγκύκλιο για την «επανάρτηση αρχείων στο Πρόγραμμα Διαύγεια» με στόχο να μην παρατηρείται το φαινόμενο των «μη αναγνώσιμων» αρχείων εξέδωσε το ΥΠΕΣΔΑ.
Σε αυτήν τονίζει τα εξής: «προς αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν στην περίπτωση που ανηρτημένες πράξεις στο Πρόγραμμα Διαύγεια δεν είναι αναγνώσιμες, είναι επιβεβλημένο κάθε φορέας που εξέδωσε και ανήρτησε πράξεις της εν λόγω κατηγορίας να προβαίνει στην άμεση επανανάρτησή τους, ευθύς μόλις περιέλθει σε γνώση του, με οποιονδήποτε τρόπο, ενημέρωση για το εξεταζόμενο πρόβλημα».
Στο σχετικό έγγραφο τονίζεται ότι για την επανανάρτηση κάθε φορέας χρησιμοποιεί τη διαδικασία της ορθής επανάληψης, εισάγοντας στο πεδίο ‘‘ΘΕΜΑ’’ την υποσημείωση: ‘‘Η παρούσα πράξη επαναναρτάται σε αντικατάσταση μη αναγνώσιμου αρχείου’’.
Παράλληλα πρέπει να ενημερώνεται σχετικά και η αρμόδια υπηρεσία του ΥΠΕΣΔΑ, με αποστολή μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη θυρίδα diavgeia@yap.gov.gr.
ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

aftodioikisi.gr

Χρίστος Δήμας | Ομιλία στη συζήτηση για τη φορολογική διοίκηση - Οι διαφορές μας δεν είναι μόνο στην ιδεολογία


Ένας εκ των βασικών εισηγητών στη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «ζητήματα λειτουργίας της φορολογικής διοίκησης και αποτελεσματικότητας των φορολογικών ελέγχων και μηχανισμών για τον περιορισμό της φοροδιαφυγής» ήταν ο βουλευτής Κορινθίας Χρίστος Δήμας

Ο κ. Δήμας απευθυνόμενος προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Τρ.Αλεξιάδη απαρίθμησε τους 29 φόρους που έβαλε πρόσφατα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, ενώ παρουσίασε την ασφυκτική κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην αγορά. Πιο συγκεκριμένα, παρουσίασε στοιχεία για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές πολιτών και επιχειρήσεων προς το Δημόσιο, τα οποία επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ έχουν εκτοξευθεί κατά 17 δισ., ενώ υπογράμμισε και το γεγονός πως την ώρα που το κράτος ζητά φόρους, το ίδιο δε φροντίζει να είναι εντάξει στις υποχρεώσει του χρωστώντας συνολικά 6.7 δισ. σε ιδιώτες και επιχειρήσεις. Η ασφυξία αυτή, έχει οδηγήσει σε λουκέτο συνολικά 15.435 επιχειρήσεις από την αρχή του έτους, αριθμός που αποτυπώνει αύξηση 45.87% σε σχέση με την περσινή χρονιά. 

Ενδιαφέρον ωστόσο είχε η σύγκριση του βουλευτή Κορινθίας των στοιχείων της σημερινής κυβέρνησης με εκείνα των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας κατά την οποία ανέφερε χαρακτηριστικά πως επί ημερών κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας υπήρχε αύξηση των φορολογικών εσόδων του κράτους αλλά μείωση των φόρων που πλήρωναν οι πολίτες. Ενδεικτικά ανέφερε: (-30% έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης,  -10% μονάδες στον ΦΠΑ στην εστίαση, από το 23% στο 13%, -30% στον ΕΦΚ για το πετρέλαιο θέρμανσης, -5% των ασφαλιστικών εισφορών, κατάργηση του ΕΕΤΗΔΕ (χαράτσι ΔΕΗ) και εισαγωγή του μειωμένου κατά 30% ΕΝΦΙΑ, χορήγηση κοινωνικού μερίσματος ύψους 450 εκ. ευρώ)

Συγκέντρωση χρημάτων για τον μικρό Κωνσταντίνο στο Δήμο Βριλησσίων


O Οργανισμός Κοινωνικής Προστασίας & Αλληλεγγύης, προσπαθώντας να συμβάλλει στην όσο το δυνατόν πιο σύντομη μετάβαση του μικρού Κωνσταντίνου Κοτσώνη ετών 4.5 στην Αμερική, ο οποίος διαγνώσθηκε με νευροβλάστωμα τον Ιούνιο του 2014, συγκεντρώνει χρήματα στον Οργανισμό Λ.Πεντέλης 62 (ισόγειο), την Τετάρτη 22 Ιουνίου 2016 και ώρα 08.00-13.00.

Ο μικρός Κωνσταντίνος υποτροπίασε τον Αύγουστο του 2015 και από τότε δείχνει να μην αντιδρά θετικά στις θεραπείες. Κρίνεται απαραίτητο να μεταφερθεί στο εξειδικευμένο Νοσοκομείο της Αμερικής στο Σινσινάτι.

Υπεύθυνη γα τον ΟΚΠΑ κ. Κοτσύφη Μαρία, Κοινωνική Λειτουργός.

Τα χρήματα που θα συγκεντρωθούν θα κατατεθούν την ίδια ημέρα στην τράπεζα, που μας έχει υποδειχθεί και στον λογαριασμό του ονόματος των δικαιούχων γονέων του Κων/νου.

WILL BREXIT DISMANTLE UNITED KINGDOM?



23rd of June 2016 will mark a new era in our World. If the result comes as it seems and Brexit takes place this will mark a new Europe at least and a new UK for sure. British people will choose their destiny on their own and any result should be respectable from everyone.  

Συντήρηση επαρχιακής οδού στην Αρκαδία



http://arcadiaportal.gr/sites/default/files/styles/large/public/field/image/tmp_4661-dsc09008_0_2_01006508154.jpg?itok=BRDE9OgFΤη σύμβαση υλοποίησης του έργου «Συντήρηση επαρχιακής οδού από διασταύρωση Λεωνιδίου – Κοσμά προς Παλαιοχώρι – Αγ. Βασίλειος» στο Δήμο Νότιας Κυνουρίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης την Τρίτη 14 Ιουνίου 2016.

ΑΝΑΞΙΟ ΓΕΣ

Το πιο ανάξιο πρόσωπο έδειξε το ΓΕΣ στην υπόθεση της παραποίησης των κριτηρίων αποστολής Αξιωματικών στο ΝΑΤΟ. Την πειθαρχική δίωξη, από το ΓΕΣ/ΔΙΜΣΠΡΟ που είχε εκπονήσει μεταξύ άλλων την απόφαση παραποίησης κατά παράβαση των άρθρων 2 και 3 του ΦΕΚ (1631/1-7-2013,τ.Β'), αποφάσισε εναντίον του Αξιωματικού που κατήγγειλε το γεγονός, ως όφειλε ορκιζόμενος πίστη στα ψηφίσματα του Κράτους. Αυτό επέλεξε το ΓΕΣ, δείχνοντας "τα δόντια" του προς παραδειγματισμό προφανώς των νεωτέρων, αποδεικνύοντας ότι και ο πυρήνας του Κράτους και της κοινωνίας μας νοσεί.

Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη





































τττττ

ΑΜΕΣΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ Δ/ΝΣΗΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΜΕΣΑ.




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπ. Προστασίας του Πολίτη με πρωτοβουλία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας παρουσία του Γ.Γ. του Υπουργείου, κ. Δημήτρη Αναγνωστάκη, οι βουλευτές έθεσαν, σε συνέχεια σχετικού Υπομνήματος που είχαν υποβάλει, το πρόβλημα της στελέχωσης των ΑΤ του Νομού, το οποίο επιτείνεται από τη λειτουργία του Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης Αλλοδαπών (ΠΡΟ.ΚΕ.Κ.Α.) Κορίνθου. Τόνισαν, επίσης, την ανάγκη εκσυγχρονισμού μέρους του στόλου των οχημάτων και της υλικοτεχνικής υποδομής.

Έσπειραν ανέμους, θερίζουν θύελλες και στα λιμάνια

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Δεν υπάρχει πλέον η παραμικρή αμφιβολία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έσπειρε ανέμους και θερίζει τώρα θύελλες.
Ισχύει σε όλους τους τομείς και στο θέμα των κινητοποιήσεων στα λιμάνια, με αποτέλεσμα κρουαζιερόπλοια που είχαν προορισμό τα μεγάλα λιμάνια της χώρας να αλλάζουν πορεία, καθώς οι απεργίες εμποδίζουν τον ανεφοδιασμό τους ή τη μεταφορά των αποσκευών των επιβατών.
Υπολογίζεται πως η ζημιά ενός μηνός μπορεί να φθάσει τα 12 εκ. ευρώ – και έπεται συνέχεια.
Μάλιστα, σύμφωνα με την Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιεροπλοίων και Φορέων Ναυτιλίας οι οικονομικές επιπτώσεις από την όλη κατάσταση τον Ιούνιο 2016 μπορούν να αποτιμηθούν ως εξής:

10 KOOL ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ KOOLNEWS ΣΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ

Οι 10 ερωτήσεις: Ο Γιάννης Μοίρας απαντά στο KoolNews.gr - Κεντρική ΕικόναΜία ασυνήθιστη συνέντευξη του Γραμματέα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γιάννη Μοίρα στο Koolnews. Ερωτάται και απαντά, στον ενικό αριθμό, σε 10 ερωτήσεις

Αυτοπροσδιορίζεται ως «ίσως ο πιο Αριστερός Δεξιός». Όπως και να το κάνει κανείς, ακόμα και αν δεν είχε το οικογενειακό background, ο γραμματέας των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Γιάννης Μοίρας βιώνει αυτόν τον «δυϊσμό» καθημερινά, λόγω της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αν έχει ένα βασικό στοιχείο, είναι πως δεν μασάει τα λόγια του, είτε αν μιλάει για την πολιτική, το Μνημόνιο και την αντιπολίτευση, είτε αν μιλάει για τον Ολυμπιακό και τους γιους του.

ΣΙΧΑΘΗΚΑΝ ΤΗΝ ΕΕ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ!



Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΔΕΛΑΣΤΙΚ*  
Μουτζώνουν την ΕΕ με χέρια και με πόδια οι λαοί της Ευρώπης, όπως δείχνει μια δημοσκοπική έρευνα του αμερικανικού Ινστιτούτου Πιου (Pew), η οποία διενεργήθηκε σε 10.500 πολίτες κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε δέκα χώρες από τις αρχές Απριλίου ως τα μέσα Μαΐου του 2016. Οι δημοσκοπήσεις, το έχουμε γράψει πολλές φορές, δεν αποτυπώνουν τίποτα περισσότερο από μια στιγμιαία εικόνα, και τα αποτελέσματα τους μπορεί να αλλάξουν άρδην. Αυτή η εικόνα πάντως της σημερινής ΕΕ παρουσιάζει ομολογουμένως μεγάλο ενδιαφέρον.  

ΕΞΥΠΝΗ ΒΟΜΒΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Το ελληνικό "Γκιουλενικό " δίδυμο, σε Ελλάδα και Ευρώπη, πέταξε την έξυπνη βόμβα στη Νέα Δημοκρατία και τράνταξε τα θεμέλιά της προσπαθώντας να εξασφαλίζει την έξοδο διαφυγής των εκλεκτών της Τσίπρα-Καμένου, οι οποίοι παρέδωσαν την Ελλάδα για 99 χρόνια στους δανειστές με ασυλία ξεπουλήματος και έρχονται επικίνδυνα όλο και πιο κοντά απέναντι σε ένα λαό που δυστυχεί εξαιτίας τους.

Με άμυνα μπετόν η "σκουάντρα" χτύπησε δυο φορές! ΒΕΛΓΙΟ - ΙΤΑΛΙΑ 0 - 2

Με το δεξί μπήκε η Ιταλία, ισόπαλες Σουηδία και Β.Ιρλανδία
Το αμυντικό τείχος που ύψωσε η Ιταλία αποδείχθηκε αδιαπέραστο για το Βέλγιο. Ετσι, η Σκουάντρα Ατζούρα επικράτησε 2-0 στο πρώτο ντέρμπι του EURO 2016 και απέκτησε από σήμερα προβάδισμα πρόκρισης από τον Ε΄ όμιλο της διοργάνωσης. Ο Εμανουέλε Τζακερίνι πέτυχε το πρώτο γκολ στο 32΄ και ο Γκρατσιάνο Πελέ στο 90+3΄ της αναμέτρησης που διεξήχθη στο νέο μεγαλοπρεπές στάδιο της Λιόν.
Προπονητικό ρεσιτάλ του Αντόνιο Κόντε στο α΄ ημίχρονο. Λίγες εβδομάδες πριν αναλάβει την Τσέλσι, ο 47χρονος προπονητής κατάφερε να... βραχυκυκλώσει ολοκληρωτικά το Βέλγιο με το 3-5-2. Κάτω από τα δοκάρια ο πιο ηγετική φυσιογνωμία του EURO 2016, o Τζίτζι Μπουφόν.