Δευτέρα 9 Μαΐου 2016

Συνάντηση Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων και του Κοινοβουλίου της Σουηδίας

Η προσφυγική και η οικονομική κρίση καθώς και οι δυνατότητες αποδοτικότερης διακοινοβουλευτικής συνεργασίας, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών, ήταν τα κεντρικά θέματα της συνάντησης των προεδρείων των αντίστοιχων Ομάδων Φιλίας της Βουλής των Ελλήνων και του Σουηδικού Κοινοβουλίου. Τους Σουηδούς βουλευτές υποδέχθηκαν η Πρόεδρος και ο Γραμματέας της κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Ελλάδας-Σουηδίας, κυρία Αναστασία Χριστοδουλοπούλου και κ. Ζεϊμπέκ Χουσεΐν. Από πλευράς Σουηδικού Κοινοβουλίου στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της Ομάδας Φιλίας Σουηδίας-Ελλάδας κ. Lars Mejern Larsson και οι βουλευτές κ.κ. Sotiris Delis, Petter Löberg, Eva Sonidsson, Mikael Dahlqvist, Ellen Juntti και Lars-Arne Staxäng.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης


Δηλώστε συμμετοχή στο 3ο διεθνές Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού"

Teaser











Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού (Υπουργείο Εξωτερικών)

Το Διεθνές Φεστιβάλ "Ελλάδα Παντού" είναι μια δράση της ομώνυμης   ΚΟΙΝΣΕΠ "Ελλάδα Παντού".
Ήδη έχουμε συμμετοχές από Ιρλανδία, Αιθιοπία, Κίνα,Ολλανδία, Βέλγιο, και συνεχίζουμε!
Δηλώστε συμμετοχή εδώ: https://goo.gl/7NNWh3

Σκοπός μας είναι να διοργανώνουμε κάθε χρόνο μια μεγάλη Ελληνική συνεργατική γιορτή στα πέρατα του κόσμου!

«Για να τους θυμόμαστε» - το ΤΕΕ ανακοινώνει, ονομαστικά και με τη φωτογραφία τους, ποιοι διπλωματούχοι μηχανικοί ψήφισαν τον ασφαλιστικό και φορολογικό νόμο

Το διπλό, ασφαλιστικό και φορολογικό, νομοσχέδιο που πρότεινε η Κυβέρνηση ψηφίστηκε από τη Βουλή και με τη δημοσίευσή του θα αποτελεί νόμο του κράτους.

Η Διοικούσα Επιτροπή του ΤΕΕ θεωρεί ότι ο νόμος αυτός «είναι αντισυνταγματικός και κοινωνικά ανάλγητος». «Η κοινωνία δεν θα υπακούσει στην εφαρμογή ενός τέτοιου νόμου, γιατί δεν μπορεί. Ένας τέτοιος νόμος θα ανατραπεί στην πράξη».

Δημοπράτηση εργου στην Αρκαδία



http://www.pna.gr/media/k2/items/cache/e8a3eb76bf4f150eaafc23e5cf6aaba3_XL.jpgΤη δημοπράτηση του έργου «Άρση επικινδυνότητας, συντήρηση – βελτίωση της επαρχιακής οδού Εκκλησούλα – Τρίλοφος – Παυλια» στο Δήμο Μεγαλόπολης της Περιφερειακής Ενότητας Αρκαδίας υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης τη Δευτέρα 9 Μαΐου 2016.

OΔΟΙΠΟΡΙΚΟ ΣΤΟ ΧΕΛΥΔΟΡΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ- η εκκλησία του Αγίου Νικολάου (VIDEO)

Με αφορμή την σημερινη εορτή του Αγίου Νικολάου του Νέου , όπου εορτάζει η  ιστορική εκκλησία του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελιδόρι Κορινθίας οι ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ σας παρουσιάζουν απόσπασμα από την εκπομπή "Ελάτε να μαγειρέψουμε μαζί" με την Μαίρη Νικολοπούλου που μεταδίδεται από το τηλεοπτικό σταθμό "ΗΛΕΚΤΡΑ TV" της Κορίνθου που ΄καταγράφεται μιά ξενάγηση στον ορεινό  οικισμό της Δυτικής Κορινθίας.


Στο video το οδοιπορικό στο Χελυδόρι που θα παρακολουθήσετε και στην κάμερα της εκπομπής καταγράφεται η ιστορία της άλλοτε κοινότητας Χελυδορέου , η αρχοντική οικογένεια Μαμωνά και η παρουσίαση της Μητρόπολης του χωριού Αγίου Νικολάου. Την παρουσίαση  της ιστορίας του χωριού και του ιστορικού Ναού κάνει ο άλλοτε γραμματέας της Κοινότητας κ Χρήστος Ανδρέου Λάλος
Ολα αυτά στο VIDEO που ακολουθεί

Το Ορεινό Χελυδόρι τίμησε τον προστάτη Του Άγιο Νικόλαο (φωτογραφίες)


Σήμερα Δευτέρα 9 Μα΄ιου εορτάζει ο αξιόλογος ιστορικός Ναός του Αγίου Νικολάου στο Ορεινό Χελυδόρι 
( Κούτος) , η οποία κτίστηκε πριν το έτος 1798, από την οικογένεια Μαμωνά, η οποία ήλθε και εγκαταστάθηκε εδώ γύρω στα 1300 μ. Χ.. Η Οικογένεια Μαμωνά , έκτισε την εκκλησία του Αγίου Νικολάου , 100 μέτρα νοτίως του πύργου της ( δεν υπάρχει σήμερα ) κατά τον ΙΕ’ αιώνα. Είναι η Εκκλησία που η φωτογραφία της κοσμεί την δεξιά πλευρά στη ονομασία το ιστιολογιό μας «ΔΥΤΙΚΟΙ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ».
Όπως αναφέρει σε σημείωμά του ο τ. γραμματέας της τ. Κοινότητας Χελυδορέου κ. Χρήστος Ανδρέου Λάλος , η Εκκλησία είναι απλή Βασιλική και κατά το ήμισυ χωμένη στη γη ( κατεβαίνεις με τρία σκαλοπάτια ). Είσοδο έχει από τη βορεινή πλευρά, η δε πόρτα της εισόδου και μέχρι το Ιερό είναι καλυμμένη με υπόστεγο που στηρίζεται σε 4 τετράγωνες κολόνες κτισμένες από πέτρα (πωρόλιθο) , ενώ υπάρχει πάγκος πέτρινος στον οποίο εκτιθόντουσαν μετά τον εκκλησιασμό.
Ο γυναικωνίτης εξωτερικά είναι χωμένος στη γη σε όλο το ύψος του, η δε είσοδος στο Ναό γίνεται από δυο ισόγειες πόρτες δεξιά και αριστερά. Υπήρχε προσκυνητάρι και μανάλι επάνω στον γυναικωνίτη, που χωρίζεται με ξύλινο πλέγμα με μικρές τρύπες , ώστε να μην φαίνονται οι γυναίκες από τον κυρίως ναό με τον οποίο επικοινωνούσε εσωτερικά με πέτρινη σκάλα.
Εξαιρετικής τέχνης είναι το ξυλόγλυπτο τέμπλο και οι φορητές εικόνες του για το οποίο ο Μητροπολίτης Κορίνθου και μετέπειτα Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Μιχαήλ είχε εκφράσει τον θαυμασμό του και είχε δώσει εντολές ώστε να στερεωθεί για να διατηρηθεί περισσότεροι. Οι Δεσποτικές και γενικά όλες οι εικόνες του Τέμπλου είναι ίδιες ακόμη και σε χρωματισμό με τις εικόνες του Καθολικού της Μονής του Προφήτη Ηλία, πιθανόν να είναι του ίδιου αγιογράφου, που όπως φαίνεται από επιγραφές της εικόνας της Παναγίας στο τέμπλο της Μονής , πρόκειται περ5ί του αγιογράφου «Αθανασίου Ιεροδιακόνου Κρητός» κατά το έτος 1758.
Η Αγία Τράπεζα είναι καλυμμένη με κουβούκλιο ( πρεβετόριο), σύμφωνα με την αρχαία παράδοση. Κατά το έτος 1975 άγνωστοι , έκοψαν με πριόνι το Τέμπλο και έκλεψαν την Εικόνα του Χριστού και παρά τις έρευνες δεν βρέθηκε. Τότε με εντολή του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και με πρότυπο την Εικόνα του Χριστού της Μονής του Προφήτη Ηλία ο αγιογράφος Νικόλαος Μυλωνάς αγιογράφησε νέα Εικόνα στις ίδιες διαστάσεις, δεν απεικονίζει όμως επακριβώς την παλιά ιδίως στο χρωματισμό.
Μέχρι το 1972 υπήρχε στο Ναό Αντιμήνειον, που είχε βρεθεί σε ανακαίνιση του Ιερού με χρονολογία 1704 επί αρχιεπισκόπου Κορίνθου και πάσης Πελοποννήσου Γρηγορίου που τώρα βρίσκεται στο Εκκλησιαστικό Μουσείο Κορίνθου.
Ανατολικά του Ιερού υπάρχει αιωνόβιο κυπαρίσσι , ανυπολόγιστης ηλικίας , όπου ο Μαμωνάς είχε τοποθετήσει καμπάνα μικρή σε όγκο και βάρος , αλλά με πολύ δυνατό ήχο και μεγάλη αξία γιατί παρείχε , εκτός των άλλων μετάλλων και ασήμι σε μεγάλη ποσότητα. Η καμπάνα αυτή κατά το έτος 1914 την στιγμή που την χτυπούσαν έβαλαν το χέρι τους επάνω και αμέσως ράγισε, μειώθηκε δε αισθητά ό ήχος της . Το τότε Εκκλησιαστικό Συμβούλιο μετέφερε την καμπάνα σε χυτήριο της Πάτρας όμως η νέα καμπάνα δεν είχε τα προσόντα της παλιάς. Το 1915 αγοράστηκε νέα μεγάλη καμπάνα την οποία οι νέοι της εποχής εκείνης μετέφεραν στους ώμους τους από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό Δερβενίου , στο Κούτο , μέσω Πύργου. Η μεταφορά Της Καμπάνας διήρκεσε 15 συνεχείς ώρες και τοποθετήθηκε σε συστάδα 4 μεγάλων κυπαρισσιών. Το 1937 κατασκευάστηκε στη δυτική πλευρά του ναού καμπαναριό από μπετόν και σίδηρο που υπάρχει μέχρι σήμερα
 Πολλά μας έχουν διηγηθεί παλαιότεροι για τα Πασχαλινά γλέντια , γάμους και βαπτίσεις που είχαν γίνει στον Άγιο Νικόλαο. Αξέχαστο ήταν το Πάσχα του 1912 που με το παλιό συνέπεσε την 25η Μαρτίου, ημέρα του Ευαγγελισμού διότι έκανα Ανάσταση με χιόνι που είχε φτάσει μέχρι την θάλασσα. Η εκκλησία δεν λειτουργούσε τον Χειμώνα καθώς οι κάτοικοι ήταν μεταβατικοί, τον Χειμώνα στα Μεντουριάνικα , Δερβένι και Βυζδιάνικα όπου κατέβαιναν του Αγίου Δημητρίου και ανέβαιναν την πρώτη Κυριακή της Αποκριάς για το καλοκαίρι στο Κούτο . Την εορτή της μνήμης του Αγίου Νικολάου , 6 Δεκεμβρίου, λόγω του χειμώνα , έχουν μεταφέρει στις 9 Μαΐου , ημέρα της Εορτής του Αγίου Νικολάου του Νέου. 
Το τελευταίο Πάσχα που έγινε στον Κούτο ήταν το έτος 1936. Έκτοτε οι Χελυδοριώτες εκκλησιάζονται στις εκκλησίες των χειμερινών οικισμών ενώ οι εκκλησίες και τα εξωκλήσια του Κούτου λειτουργούν μόνο στη Μνήμη των Αγίων τους. Τέλος πρέπει να αναφέρουμε ότι αρχικά ο Άγιος Νικόλαος ήταν ιδιωτική εκκλησία της αρχοντικής οικογενείας των Μαμωνάδων , ενώ αργότερα μετά τον Άγιο Ιωάννη υπήρξε Μητρόπολη του χωριού όπου και το παλιό νεκροταφείο του Κούτου. 
Σήμερα πολλοί κάτοικοι της γύρω περιοχής ανέβηκαν στο Ορεινό Χελυδόρι όπου τιμήσαν τον Άγιο "προστάτη" του χωριού. Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Ιερέας π. Δημήτριος Γεώργας ενώ έψαλε ο κ. Νικόλαος Μπόύζας . Στο σημείο αυτό να ευχαριστήσουμε την κ.  Δώρα Φουντάτου για το φωτογραφικό υλικό που μας παρεχώρησε...
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ .
ΒΑΣ. ΛΑΛΟΣ

Το εστιατόριο του Μαΐου ... καινούργια πιάτσα φαγητού στο Κουκάκι

Φάμπρικα του Ευφρόσυνου



Φάμπρικα του Ευφρόσυνου
Το εστιατόριο του Μαΐου

Η Οινοποιία Α. Μεγαπάνος σε συνεργασία με την Ομάδα Γαστρονομίας και Πολιτισμού σας προσκαλούν με την παρέα σας στην Φάμπρικα του Ευφρόσυνου (Restaurant - Wine Bar) την Τετάρτη 18/5/2016 ώρα 21:00


Δευτερολογία του Προέδρου της ΝΔ κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το ασφαλιστικό – φορολογικό



Δεν θα μπορούσα να ξεκινήσω αυτήν τη σύντομη παρέμβασή μου μην κάνοντας μια αναφορά στην αρχική τοποθέτηση του κ. Δραγασάκη. Κύριε Αντιπρόεδρε, προφανώς σας είναι τόσο άγνωστη η έννοια της αλήθειας που αναγκαστήκατε να την αναζητήσετε στο google, για να δείτε τον πραγματικό ορισμό της.
Διότι την αλήθεια δεν την υπηρετείτε μέσα από την πολιτική σας εδώ και χρόνια.
 Ξέρετε, κ. Πρόεδρε, κι εγώ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, έκανα google τον ΣΥΡΙΖΑ και μου προέκυψε το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης.
Παράξενα πράγματα συμβαίνουν!
Χρησιμοποιήσατε, κ. πρωθυπουργέ, τον όρο λαθροχειρία. Και αναρωτηθήκατε τι στο δικό μας πολιτικό λόγο συνιστά λαθροχειρία.
Να σας πω, λοιπόν, τι είναι λαθροχειρία, κ. Τσίπρα. Λαθροχειρία είναι να προκαλείτε δημοψήφισμα, υπερασπιζόμενοι το “όχι” και τρεις μέρες μετά να κάνετε στροφή και να αγωνίζεστε υπέρ του “ναι”.

Κάτοικοι στην Αιγιάλεια αγοράζουν μόνοι τους λάμπες δρόμου!

Το μπλοκάρισμα της διαδικασίας προμήθειας λαμπτήρων και ηλεκτρολογικού υλικού στον νομό της Αχαΐας εδώ κι ενάμιση χρόνο αναγκάζει τους κατοίκους σε πολλές περιοχές της Αιγιάλειας, κυρίως σε Αιγείρα – Ακράτα – Διακοπτό – Συμπολιτεία και Ερινεό, να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.
Το πρόβλημα είναι τεράστιο και αναμένεται να επιλυθεί άμεσα, αφού η Οικονομική Επιτροπή του δήμου ενέκρινε πριν λίγες μέρες το πρακτικό αξιολόγησης των οικονομικών προσφορών έτσι ώστε να μην αγοράζουν οι πολίτες λαμπτήρες για την κολόνα της περιοχής τους.

Πώς θα προσληφθούν 2.189 επιτυχόντες του ΑΣΕΠ (πίνακας)

Στην έγκριση και άμεση προώθηση των διαδικασιών για την πλήρωση δύο χιλιάδων εκατόν ογδόντα εννέα (2.189) κενών οργανικών θέσεων από επιτυχόντες του γραπτού διαγωνισμού που προκηρύχθηκε από το Α.Σ.Ε.Π. με την υπ’ αριθ. 8/1997 προκήρυξη, αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Το υπουργείο προωθεί τις διαδικασίες, όπως αυτές εμπίπτουν στις διατάξεις του άρθρου 5 του ν. 3320/2005 (Α΄ 48) σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4369/2016 (Α’ 33), αποφάσισε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης.
Την απόφαση υπογράφουν ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Η τοποθέτηση των επιτυχόντων θα γίνει ως εξής:

ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ
Κατηγορία ΠΕ
Κατηγορία ΤΕ
Κατηγορία ΔΕ
ΣΥΝΟΛΟ
Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης
105
68
177
350
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
300
54
71
425
Υγείας
77
201
778
1.056
Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
181
54
19
254
Πολιτισμού και Αθλητισμού
62
2
40
104
ΣΥΝΟΛΟ
725
379
1.085
2.189
aftodioikisi.gr

Νέα εγκύκλιος για την αποσύνδεση μισθού – βαθμού στο Δημόσιο

Νέα εγκύκλιο με την παροχή οδηγιών και την ανάλυση των διατάξεων του Κεφαλαίου Β ́ του ν. 4354/2015 (176/Α) με τις οποίες αποσυνδέεται το βαθμολογικό από το μισθολογικό καθεστώς (αποσύνδεση μισθού βαθμού) των δημοσίων υπαλλήλων, των εργαζομένων στους ΟΤΑ και στα ΝΠΙΔ, εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Με  την εγκύκλιο με την οποία ανακαλείται παλαιότερη, ορίζονται επίσης  τα μισθολογικά κλιμάκια και η κατάταξη των υπαλλήλων κατά κατηγορίες.
Δείτε την εγκύκλιο ΕΔΩ 

aftodioikisi.gr

Φάτε ...φόρους. Όλες οι αυξήσεις σε προϊόντα και υπηρεσίες

Δεύτερο πακέτο φορολογικών μέτρων θα καταθέσει τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή η κυβέρνηση, με το οποίο αυξάνονται οι περισσότεροι έμμεσοι φόροι που ισχύουν σήμερα.

Αύξηση του κανονικού συντελεστή ΦΠΑ, των ειδικών φόρων κατανάλωσης σε ποτά, τσιγάρα, αλκοόλ, καύσιμα, καφέ, αναμόρφωση φορολογίας στα Ι.Χ., επιβολή νέων φόρων στη συνδρομητική τηλεόραση και στο Διαδίκτυο, ειδικό τέλος στις διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία είναι μερικά από τα προαπαιτούμενα μέτρα που θα περιληφθούν στο δεύτερο νομοσχέδιο με στόχο την ολοκλήρωση της αξιολόγησης.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ_ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΡΙΑ



 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 
Η σχέση Αράβων και Ελλήνων με τους αντιδανεισμούς πολιτισμών και την προσφορά τους στο παγκόσμιο γίγνεσθαι είναι διαχρονική. Ο πόλεμος στη Συρία και οι τεράστιες διαστάσεις που πήρε η προσφυγική κρίση με τη φυγή χιλιάδων ανθρώπων από τον τόπο τους απασχόλησαν έντονα, όλο τον κόσμο.
Η “κοινωνία αξιών” τόνισε από την αρχή πως είναι άμεση η ανάγκη διευθέτησης του Συριακού προβλήματος και αυτό απαιτεί τη συνεργασία των διεθνών δυνάμεων.
Σήμερα προχωράμε ένα βήμα παρακάτω και με τη συνεργασία του νεοσύστατου Ινστιτούτου Σπουδής του Αραβικού Κόσμου και της Ακαδημίας Πολιτικής “Αλέξανδρος Παπαναστασίου” ανοίγουμε τη συζήτηση για την επόμενη μέρα στη Συρία.
ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΙ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΡΙΑ.
ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΙΡΗΝΕΥΣΗΣ.
Ο ΡΟΛΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ.

Έχουν κληθεί και θα μιλήσουν:

Α΄ Μέρος
Κων/νος Λουκόπουλος, αντιστράτηγος ε.α με θέμα: bellum omnium contra omnes-όλοι εναντίον όλων.
Στέλιος Αλειφαντής, διεθνολόγος, με θέμα: Γεωπολιτικοί ανταγωνισμοί των μεγάλων Δυνάμεων.
Κλεάνθης Κυριακίδης, διεθνολόγος, με θέμα: Η Συρία ως πεδίο σύγκρουσης των περιφερειακών δυνάμεων της Μ. Ανατολής.

Β΄ Μέρος
Αλέξανδρος Μαλλιάς, πρέσβης ε. τ., με θέμα: To κουτί της Πανδώρας, πέντε θέσεις και πέντε προτάσεις.
Dr Aref Alobeid, καθηγητής γεωπολιτικής της Μ. Ανατολής με θέμα: Διαστάσεις και προοπτικές στη μετά-Άσαντ εποχή.
Ο πρόεδρος της “κοινωνίας αξιών” Στέλιος Φενέκος θα απευθύνει χαιρετισμό, θα συντονίσει την εκδήλωση και θα παρουσιάσει τις θέσεις της “κοινωνίας αξιών”.

Οι ομιλητές θα δεχθούν ερωτήσεις και θα ακολουθήσει συζήτηση.
Στο τέλος της εκδήλωσης ο Κλεάνθης Κυριακίδης θα παρουσιάσει το Ινστιτούτο Σπουδής του Αραβικού Κόσμου.

Πέμπτη 12 Μαΐου 2016 ώρα 18.00-20.30 Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα Μερκούρη” αίθουσα  “Οδοιπορικό”, Ηρακλειδών 66, Θησείο.
Ευχαριστούμε τον Οργανισμό Πολιτισμού Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και τον πρόεδρο κύριο Χ. Τεντόμα για την ευγενική παραχώρηση της αίθουσας.


Γραφείο τύπου_κοινωνία αξιών

Περί μητρότητας, πολιτικής και άλλων δαιμονίων



Της Γιώτας Μπάγκα
πολιτευτή της Νέας Δημοκρατίας 
στο Νομό Κορινθίας

http://i0.wp.com/ekorinthos.gr/wp-content/uploads/%CE%BC%CF%80%CE%B1%CE%B3%CE%BA%CE%B1-crop-1.jpg?resize=640%2C556Χθες,  8 Μάιου γιορτάσαμε τη Μάνα. Δεν χρειάζεται να πω  σε κανένα πως μάνα θα πει ζωή, θα πει αγάπη, θα πει στοργή, θα πει ελπίδα…. Αυτό που νιώθω την ανάγκη να πω με την ιδιότητα της πολύτεκνης μάνας και ενεργού πολίτη  είναι η εγκατάλειψη της μάνας και του παιδιού  από το κράτος . Τι κι αν το Σύνταγμά  μας στο άρθρο 21 ορίζει πως η οικογένεια, ως θεμέλιο της συντήρησης  και προαγωγής του Έθνους, καθώς και ο γάμος, η μητρότητα και η παιδική ηλικία τελούν υπό την προστασία του Κράτους; Τι κι αν στο άρθρο 25 της Οικουμενικής διακήρυξης των δικαιωμάτων του ανθρώπου σημειώνεται: 

ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ λαίλαπα και στο Αιγαίο

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Αν μπορούμε να περιγράψουμε πολιτικά με δυο λέξεις το δόγμα που η Ελλάδα ακολουθούσε πάντα στις σχέσεις της με την Τουρκία, θα μιλούσαμε για αποφασιστικότητα και υπευθυνότητα.
Αποφασιστικότητα όσον αφορά την προάσπιση των κυριαρχικών και εθνικών μας συμφερόντων και υπευθυνότητα όσον αφορά τις κινήσεις μας στην ευρύτερη περιοχή, ώστε να μειώνονται οι εντάσεις και να αποφεύγονται οι οξύνσεις, με δεδομένα και τα εσωτερικά προβλήματα της γείτονος και τη συνήθειά της να τα «εξάγει» προς δυσμάς, δηλαδή προς τη χώρα μας.
Με την «πρώτη φορά αριστεροδεξιά», αυτά πήγαν περίπατο.

26οι Αγώνες Ανωμάλου Δρόμου «Κυριακίδεια 2016» στον Πύργο Κορινθίας



ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΩΝ
Ο Δήμος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης σε συνεργασία με τον Αθλητικό & Πολιτιστικό Σύλλογο του Πύργου και τον ΑΠΣ Απόλλωνα Δυτικής Αττικής, συνδιοργανώνουν του 26ους αγώνες ανωμάλου δρόμου «Κυριακίδεια 2016», στον Πύργο Κορινθίας.
 Οι αγώνες που έχον γίνει θεσμός γίνονται στη μνήμη του νικητή του Μαραθωνίου της Βοστώνης, Στέλιου Κυριακίδη και τελούν υπό την αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Κορινθίας και της Ε.Ο.Σ.Λ.Μ.Α.Υ.
Ημερομηνία & Ώρα διεξαγωγής αγώνων:
15 Μαΐου 2016
Ώρα έναρξης :10:00 π.μ.
Αγωνιστικές Κατηγορίες:
- 200 μέτρων για παιδιά έως 5 ετών.
- 1.000 μέτρων για παιδιά από 6 έως 8 ετών και από 9 έως 12 ετών
- 2.000 μέτρων για παιδιά από 13 έως 16 ετών
- 10.000 μέτρων για άνδρες και γυναίκες στις εξής κατηγορίες:
17-20 ετών
21-30 ετών
31-40 ετών
41-50 ετών
51-60 ετών
61 ετών και άνω
Σημείο Αφετηρίας – Τερματισμού:
Κεντρική Πλατεία Πύργου
Δικαίωμα και δηλώσεις συμμετοχής:
Στους αγώνες μπορούν να συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες με δική τους ευθύνη και αφού έχουν περάσει πρόσφατα από ιατρικές εξετάσεις.
Ειδικότερα τα παιδιά θα συμμετάσχουν με ευθύνη των γονέων τους.
Δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στη γραμματεία των αγώνων στο Κοινοτικό Κατάστημα του Πύργου, δύο ώρες πριν την εκκίνηση.
Τηλέφωνα: Παπανικολόπουλος Δημήτριος 6932906064
Κορδούλης Λουκάς 6938087068
Έπαθλα:
Έπαθλα θα δοθούν σε όσους τερματίσουν. Οι τρεις πρώτοι νικητές κάθε κατηγορίας ανδρών – γυναικών θα βραβευθούν με κύπελλο – μετάλλιο – δίπλωμα.
Όλοι οι τερματίσαντες θα πάρουν αναμνηστικό μετάλλιο και δίπλωμα συμμετοχής

Με 153 «ναι» ψηφίστηκε το ασφαλιστικό και φορολογικό νομοσχέδιο - Όχι από 143 βουλευτές - 4 απόντες

Με τις ψήφους των 153 βουλευτών της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ψηφίστηκε το Ασφαλιστικό. Κατά ψήφισαν 143 βουλευτές ενώ υπήρξαν τέσσερις απουσίες (Ντόρα Μπακογιάννη από τη ΝΔ, Φώφη Γεννηματά από τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, Κώστας Βλάσσης από τη ΝΔ, Νίκος Μίχος από τη ΧΑ).

Στην κατ' άρθρον ψηφοφορία καταψήφισαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, ενώ οι βουλευτές της ΝΔ ψήφισαν «παρών» στο άρθρο 38 που αφορά στο αγγελιόσημο και προβλέπει πως η κατάργησή του παραπέμπεται για την 1η Αυγούστου μέχρι να βρεθούν αντισταθμιστικά μέτρα.

Μια νύχτα κόλαση με άγρια επεισόδια σε Σύνταγμα και Εξάρχεια - Ένταση στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδια σε Σύνταγμα και Εξάρχεια - Ένταση στη Θεσσαλονίκη
Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Κυριακής στο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας.
Στο ύψος της Γεωργίου Α', μπροστά από τα ξενοδοχεία King George και Μεγάλη Βρετανία, μικρή ομάδα κουκουλοφόρων εκτόξευσε γύρω στις 20:30 μολότοφ, φωτοβολίδες και πέτρες σε βάρος των αστυνομικών δυνάμεων, που απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης.
Οι διαδηλωτές που ήταν συγκεντρωμένοι εκείνη την ώρα στην πλατεία αποσύρθηκαν προς την πλευρά των οδών Όθωνος και Φιλελλήνων.