Σάββατο 23 Απριλίου 2016

Συνέδριο ΝΔ: Ψηφίστηκε το νέο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας

Συνέδριο ΝΔ: Ψηφίστηκε το νέο καταστατικό της Νέας Δημοκρατίας
Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατά τη δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΝΔ με τη ψήφιση του νέου καταστατικού του κόμματος. 
Με καθολική αποδοχή του προσχεδίου με τροποποιήσεις που αποφασίστηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου, ψηφίστηκε το τελικό κείμενο του νέου καταστατικού της ΝΔ.
Αλλαγές έγιναν στο άρθρο 9 που αφορά στη σύγκληση του συνεδρίου και δίνεται η δυνατότητα στην οργανωτική επιτροπή να καλεί το 1/10 των αιρετών μελών, από παραγωγικούς και επιστημονικούς φορείς. Στη συγκρότηση του συνεδρίου περιλαμβάνονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι στις περιφέρειες εκείνες που δεν έχει εκλεγεί βουλευτής της ΝΔ, σε αριθμό ίσο με τον αριθμό των βουλευτών.
Αλλαγή έγινε και στο άρθρο 15. Σε περίπτωση που ο πρόεδρος δηλώσει κώλυμα και δεν υπάρχουν αντιπρόεδροι, καθήκοντα προέδρου ασκεί ο γραμματέας της ΠΕ εφόσον είναι βουλευτής. Σε διαφορετική περίπτωση καθήκοντα αναλαμβάνει ο γραμματέας της ΚΟ και αν και εκείνος κωλύεται, τότε αναλαμβάνει το αρχαιότερο μέλος της ΚΟ.
Επίσης ο προσωρινός πρόεδρος δεν μπορεί να διαγράψει κανέναν.
Για τη συγκρότηση της ΠΕ αποφασίστηκε ο συνολικός αριθμός των μελών να είναι 300, 150 αιρετά και 150 μη αιρετά μέλη. 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ο Παναρκαδικός 2 - 1 τον Αιολικό και κλείδωσε την τρίτη θέση της βαθμολογίας.

Παναρκαδικός - Αιολικός 2-1
Την ένατη του εντός έδρας νίκη, πέτυχε ο Παναρκαδικός ο οποίος έστω και στο τέλος επικράτησε με 2-1  του Αιολικού, σε αγώνα γα την 25η αγωνιστική του 3ου ομίλου της Γ΄ Εθνικής και κλείδωσαν την τρίτη θέση της βαθμολογίας.
Οι Αρκάδες  άνοιξαν το σκορ στο 41΄με το σουτ του Μέλου. Οι νησιώτες ισοφάρισαν.στο 81΄ όταν ο Κέρι ευστόχησε στο πέναλτι που κέρδισαν, έπειτα από χέρι του Παναγιώτη Σαλαπάτα. Στο 85΄ τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τους «πράσινους» καθώς υποχρεώθηκαν να αγωνιστούν για τα εναπομείναντα λεπτά με 10 παίκτες, καθώς ο Αρδάμης τραυματίστηκε και δεν υπήρχε παίκτης να τον αντικαταστήσει μιας και είχαν γίνει όλες οι αλλαγές των γηπεδούχων.
Κι ενώ όλα έδειχναν ότι το ματς θα έληγε με το υπάρχον σκορ, ο Αριστοτέλης Σαλαπάτας ήταν αυτός που είχε διαφορετική γνώμη, καθώς στο 92΄ με κεφαλιά νίκησε τον Ζαχαρή, για να κάνει το 2-1 το οποίο έμελε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα του αγώνα.
ΠΑΝΑΡΚΑΔΙΚΟΣ (Γιώργος Αντωνόπουλος): Γεωργακόπουλος, Πετρόπουλος, Γογωνάς, Καστριτσέας, Ζαχαράκης, Μπίσσιας (60' Αρώνης), Μέλλος (80' Σταθουλόπουλος), Αρδάμης, Γαρυφαλλόπουλος (75' Τ. Σαλαπάτας), Π. Σαλαπάτας, Κώτσιρας
ΑΙΟΛΙΚΟΣ (Πέτρος Μίχος): Ζαχαρής, Κλάδης, Καλαγκάνης, Σαλταμάρας, Βαγγελής (82' Μπρακουλάς), Κριπιντίρης (75' Σαμπάνης), Τσιλιγκίρης, Μίχος, Αθανασόπουλος, Κέρη, Κρητικός (47' Μανουσάκης).

Η αγωνιστική συνεχίζεται το απόγευμα (17:00) της Κυριακής, με την ήδη πρωταθλήτρια ομάδα της Σπάρτης να αγωνίζεται, εκτός έδρας στο "Θώδειον" στάδιο Λουτρακίου , κόντρα στο ΑΟΛ, όπως εκτός έδρας αγωνίζεται και ο Παναργειακός , στη Χαλκίδα, με την τοποκή ομάδα.
Η υποβιβασμένη Καλαμάτα, υποδέχαιται στο γηπεδο Παραλίας, τον ΠΑΟ Βάρδας, την στιγμή που η Δόξα Νέας Μανωλάδας αντιμετοπίζει στην έδρα της τον επίσης υποβιβασμένο Βύζαντα Μεγάρων.
Στη Ζάκυνθο ο ΑΟ Λεβάντε αντιμετοπίζει την Ερμιονίδα, ενώ τέλος ο Κανάρης Χίου κερδίζει στα "χαρτιά" τον αγώνα με τον Ηρακλή Ψαχνών που έχει αποβληθεί από το πρωτάθλημα.

Η 25η αγωνιστική
23/04/2016, 15:30
Παναρκαδικός - Αιολικός 2 - 1
24/04/2016, 17:00
Λουτράκι ΠΑΟ - Σπάρτη 
Καλαμάτα - ΠΑΟ Βάρδας  
Δόξα Ν. Μανωλάδας - Βύζας Μεγάρων
Λεβάντε ΑΟ - Ερμιονίδας ΑΕ (Δημ. Μαχαιράδου)
ΑΟ Χαλκίς - Παναργειακός 
 Ηρακλής Ψαχνών - Κανάρης Χίου 0 - 3 α.α.

Λαθρομετανάστες και Casus belli -ανύπαρκτοι ηγέτες και εθνική αποτυχία-



Γράφει ο Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

http://www.koinignomi.gr/sites/default/files/paper_version/2016/02/ee3643358d371e8183571826e98263e5.jpgΗ Πατρίδα μας έχει χρεοκοπήσει. Αυτό είναι κοινή διαπίστωση όλων μας. Εδώ και 7 σχεδόν χρόνια παραληρούμε καθημερινώς για όλα αυτά που συμβαίνουν εις την χώρα μας, για όλα αυτά που πληρώνει ο Λαός μας. Η αριθμομανία κατατρέχει τώρα όλους τους Έλληνες, η οποία όμως, δυστυχώς, μας έχει διαχωρίσει σε δύο κατηγορίες. Σε αυτούς του Πολιτικού Συστήματος Εξουσίας, οι οποίοι πιστοί και λάτρεις αυτού, αποφασίζουν αυθαίρετα δια αλλεπάλληλων Μνημονίων, βάρβαρων, τιμωρητικών  νομοθετημάτων και ποινικών προαπαιτούμενων, πόσα οφείλει να πληρώνει η πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού, το επιλεχθέν εξιλαστήριο θύμα. Εξαντλημένο από τα πολλαπλά εξοντωτικά μέτρα των ατιμώρητων του Πολιτικού Συστήματος Εξουσίας, οι οποίοι ευθύνονται για την χρεοκοπία και την ταπείνωση της Πατρίδας μας. Και απελπισμένο από την ανέχεια, την ανείπωτη πτώχεια, τον ανηλεή βομβαρδισμό των φορολογικών μέτρων, των μειώσεων μισθών και συντάξεων, την απαξίωση και εκμηδένιση της αξίας των ακινήτων, την εκποίηση του εθνικού πλούτου και το ξεπούλημα της Ελλάδος, αλλά τώρα και την λαίλαπα των λαθρομεταναστών, με απλωμένα τα χέρια από την απελπισία, αναφωνεί καθημερινώς: ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ ΠΙΑ!

ΤΡΕΛΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΓΙΑ ΤΟ ΝΤΑΜΠΛ ΣΤΟΝ ΑΟΖ / LIVE ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΑΘΙΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΑΚΗ ΜΥΡΓΙΩΤΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΤΕΝΕΑΤΗ


Ο αγώνας στα Αθίκια εληξε με τον ΑΟ Ζευγολατιού να κατακτά μαζί με τη νίκη επί  του Τεςνεάτηκαι το πρωτάθλημα .
Ας παρακολουθήσουμε με την κάμερα του Greekradio web channel , το πανηγύρι που έστησαν στα αποδυτήρια οι νταμπλούχοι Κορινθίας , και της δηλώσεις του Μάκη Μυργιώτη και του προέδρου του Τενεάτη Αθικιών...


Άξιος πρωταθλητής Κορινθίας ο ΑΟ. Ζευγολατιού - Δεύτερο συνεχόμενο νταμπλ για την ομάδα της Βόχας

http://www.peloponnisosnews.gr/wp-content/uploads/2015/03/telikos-kipelou-1-680x365.jpg
Νταμπλόυχος για δεύτερη σερι χρονιά στην Κορινθία ο ΑΟ . Ζευγολατιού! Μετά τήν κατάκτηση του Κυπέλλου Κορίνθίας η ομάδα της Βόχας κατακτά σήμερα άξια και το Πρωτάθλημα της Α΄ κατηγορίας περιόδου 2015 -16.  Ο ΑΟΖ στα πλαίσια της 30ης (τελευταίας) αγωνιστικής νίκησε με 6 - 0 μέσα στα Αθίκια τον Τενεάτη Αθικίων... Η ομάδα της Βόχας στέφεται πρωταθλήτρια καθως σε 30 αγώνες συγκέντρωσε 83 βαθμούς σημειώνοντας 27  νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα και τέρματα 85 έναντι 15. Είχε την δεύτερη επίθεση του πρωταθλήματος και την πρώτη άμυνα. 
Στους -3 βαθμούς (80) ,πίσω από την νταμπλουχο ομάδα του Ζευγολατιού τερμάτισε η Κόρινθος 2006 που έμεινε στη "λευκή ισοπαλία με τον Παννεμεατικό στη Νεμέα, η οποία τερματισε στην τρίτη θέση με 58 β.
 Νικηφόρο πέρασμα με σκορ 4 - 0 πέτυχε ο Αστέρας Δερβενίου στα Εξαμιλια επί της τοτικής Δάφνης ή οποία αποχαιρετά την κατηγορία. Για μία ακόμα φορά ο Αστέρας τερματίζει το πρωτάθλημα μέσα στη πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. συγκεντρώνοντας σε 30 αγώνες 46 βαθμους σημειώνοντας 14 νίκες , 4 ισοπαλίες και 12 ήττες και τέρματα 53 - 39.
Ισόπαλος με τέρματα 1 - 1 αναδείχτηκε, στο Ξυλόκαστρο ο  Πανκαμαριακός με τον Πέλοπα Κιάτου, ενώ στο Βέλο η τοπική Ελλάς επικράτησε με 2 - 1 επί του Ατρομήτου Χιλιομοδίου.
Νικηφόρο πέρασμα από την Αρχαία Κόρινθο πέτυχε η Θύελλα Πετρίου που επικράτησε 3 - 2 επί του Ηρακλή Λεχαίου,όπως και ο Ολυμπιακός Άσσου με 3 - 0 από τον Συνοικισμό επί του Κύψελου Κορίνθου, ο οποίος υποβιβάζεται στην Β κατηγορία Κορινθίας.Τέλος την κατηγορία αποχαιρέτισε και ο Ολυμπιακός Λουτρακίου που  υποβιβάζεται στη Β κατηγορία. Σήμερα οι "ερυθρόλευκοι" του Λουτρακίου αποχαιρέτησαν την κατηγορία με νίκη γοήτρου με σκορ 3 - 0 επί της Κορίνθου, η οποία τερμάτισε στη 9η θέση του πρωταθλήματος με 43 βαθμούς, ένα βαθμό πίσω από την 8η Ελλάδα Βέλου και δύο βαθμούς μπροστά από την ομάδα του Καμαρίου. Φαίνεται ότι η ιστορική "Μπάρτσα" επέστρεψε πάλι στα "πέτρινα" χρόνια καθώς την εγκατέλειψαν οι φίλοι της...  Ας ελπίσουμε ότι την επόμενη ποδοασφαιρική περίοδο η Κόρινθος βρει και πάλι το σωστό βηματισμό της, αυτόν που θέλουν οι "πικραμένοι" οπαδοί της....


Η τελευταία  (30η) αγωνιστική
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ 0 - 3
ΤΕΝΕΑΤΗΣ -ΑΟ ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ 0 - 6
 ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ- ΠΕΛΟΨ ΚΙΑΤΟΥ 1 - 1
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ -ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ 2 - 3
 ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ -ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06 0 - 0
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ - ΑΣΤΗΡ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ 0 - 4
ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ -ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ 2 - 1
ΣΦΛ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ- ΠΑΣ ΚΟΡΙΝΘΟΣ 3 - 0

 
Η ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(Σε 30 αγώνες)

1
Α.Ο. ΖΕΥΓΟΛΑΤΙΟΥ
85
-15
83
2
ΚΟΡΙΝΘΟΣ '06
91
-20
80
3
ΠΑΝΝΕΜΕΑΤΙΚΟΣ
60
-27
58
4
ΠΕΛΟΠΑΣ ΚΙΑΤΟΥ
52
-31
49
5
ΑΣΤΕΡΑΣ ΔΕΡΒΕΝΙΟΥ
53
-39
46
6
ΤΕΝΕΑΤΗΣ ΑΘΙΚΙΩΝ
43
-44
45
7
ΘΥΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΟΥ
48
-57
45
8
ΠΑΣ ΕΛΛΑΣ ΒΕΛΟΥ
42
-42
44
9
Π.Α.Σ. ΚΟΡΙΝΘΟΣ
36
-44
43
10
ΠΑΝΚΑΜΑΡΙΑΚΟΣ
40
-42
41
11
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΣΣΟΥ
47
-53
37
12
ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΕΧΑΙΟΥ
35
-54
34
13
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΧΙΛΙΟΜΟΔΙΟΥ
33
-58
32
14
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ
32
-62
25
15
ΔΑΦΝΗ ΕΞΑΜΙΛΙΩΝ
30
-73
14
16
ΠΑΣ ΚΥΨΕΛΟΣ
16
-82
6

Ομιλία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Άδωνι Γεωργιάδη στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

http://content-mcdn.ethnos.gr/filesystem/images/20160423/engine/newego_LARGE_t_1101_54667482_type13145.jpg
Αγαπητέ Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη. Σου εύχομαι καλή επιτυχία στο πρώτο Συνέδριο ως Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Σου εύχομαι να έχεις την τύχη να Προεδρεύσεις σε πολλά επόμενα Συνέδρια και σου εύχομαι να γίνεις ο Πρωθυπουργός που ονειρευόμαστε ότι θα γίνεις.
         
Αγαπητέ πρώην Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, θέλω από τα βάθη της καρδιάς μου να σ' ευχαριστήσω  για την ευκαιρία που μου έδωσες να έρθω ξανά στη Νέα Δημοκρατία, για την εμπιστοσύνη που μου έδειξες. Δε θα το ξεχάσω ποτέ.

Ομιλία του Αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωστή Χατζηδάκη στο 10ο Τακτικό Εθνικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας

http://www.i-typos.gr/wp-content/uploads/2013/03/%CE%9A%CE%A9%CE%A3%CE%A4%CE%97%CE%A3-%CE%A7%CE%91%CE%A4%CE%96%CE%97%CE%94%CE%91%CE%9A%CE%97%CE%A3.jpg
Ο κυριότερος αντίπαλός μας δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ που καταρρέει, αλλά η δυσπιστία ενός τμήματος πολιτών απέναντι στην πολιτική και στα κόμματα.
Πρέπει λοιπόν, παρότι προηγούμαστε στις δημοσκοπήσεις, να καταβάλουμε σοβαρή προσπάθεια για να αλλάξουμε ριζικά το κλίμα.

Θα το πετύχουμε εστιάζοντας κυρίως σε δύο πράγματα:
Πρώτον, με μια αξιόπιστη προγραμματική πρόταση. Που θα κλείνει τον κύκλο του λαϊκισμού. Θα προτείνει συγκεκριμένες λύσεις για τα προβλήματα, θα υιοθετεί τις καλύτερες ευρωπαϊκές πρακτικές και θα δημιουργεί ξανά προοπτική και αισιοδοξία στη χώρα.
Γι’ αυτά όλα θα μιλήσουμε πιο αναλυτικά αύριο, στην ενότητα για το πρόγραμμα.

Δεύτερον, με μια πραγματικά καινούργια αντίληψη για τα του οίκου μας.

10 ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ( ΦΩΤΟ)


Παρέα Συνέδρων  από την Κορινθία , την Αργολίδα και την Κορινθία. Μεταξύ αυτών ο γιατρός Σύνεδρος, Πρόεδρος της ΔΗΜ. Τ.Ο. Ξυλοκάστρου - Ευρωστίνης κ. Τάσος Γκιολής

Εκλογή Προεδρείου της Εξεταστικής Επιτροπής

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack
           Αθήνα, 23 Απριλίου 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εξελέγη το Προεδρείο της Εξεταστικής Επιτροπής για τη διερεύνηση της νομιμότητας της δανειοδότησης των πολιτικών κομμάτων, καθώς και των ιδιοκτητριών εταιρειών μέσων μαζικής ενημέρωσης, από τα τραπεζικά ιδρύματα της χώρας.
Πρόεδρος αναδείχθηκε ο κ. Σωκράτης Φάμελλος, Αντιπρόεδρος ο κ. Δημήτρης Καμμένος και Γραμματέας η κ. Παναγιώτα Αμανατίδη–Κοζομπόλη.
Η πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 26 Απριλίου, ώρα 11:00, με θέματα τον προγραμματισμό των εργασιών και την ανακοίνωση των πρώτων μαρτύρων.
Σημειώνεται ότι η Εξεταστική Επιτροπή συγκροτείται από τους εξής βουλευτές:

Έρχονται καταλήψεις ΧΥΤΑ, δημαρχείων για το ασφαλιστικό

Σε καταλήψεις  Χ.Υ.Τ.Α., Γκαράζ, δημαρχείων και άλλων δημοτικών κτιρίων προχωρά την Πέμπτη του Πάσχα η ΠΟΕ-ΟΤΑ αντιδρώντας με αυτό τον τρόπο στο ασφαλιστικό νομοσχέδιο. “Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2016 με ευθύνη των Συλλόγων-Μελών της Ομοσπονδίας θα πραγματοποιηθούν καταλήψεις στους Χ.Υ.Τ.Α. όλης της χώρας στα  Γκαράζ, στα Δημαρχεία και σε Δημοτικά Κτίρια με τη συμμετοχή όλων των Δημοτικών Υπαλλήλων. Για το ποια κτίρια θα καταληφθούν εκτός από τα γκαράζ των Δήμων αποφασίζει ο τοπικός Σύλλογος”, αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας.

Δημόσιο-ΟΤΑ: Τι αλλάζει στο επίδομα ανθυγιεινής εργασίας

Την επαναφορά του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας σε όλες τις περιπτώσεις των θεσμοθετημένων αδειών προβλέπει ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ του υπουργού Εσωτερικών Παναγιώτη Κουρουμπλή που ενσωματώθηκε στο ψηφισθέν από τη Βουλή ν/σ για τους Αγροτικούς Συνεταιρισμούς. Σύμφωνα με την τροπολογία το επίδομα θα δίνεται πλέον κατά τη διάρκεια όλων των αδειών των εργαζομένων στα ΒΑΕ και όχι μόνο στην κανονικής και τη βραχυχρόνια αναρρωτική άδεια έως 6 ημέρες κατ΄ έτος που προέβλεπε το άρθρο 18 του νέου μισθολογίου (ν. 4354/2015).
Να σημειωθεί ότι για θέμα είχαν αντιδράσει έντονα τόσο η ΑΔΕΔΥ όσο και η ΠΟΕ-ΟΤΑ, υποστηρίζοντας ότι στόχος είναι «η οριστική κατάργηση των Β.Α.Ε.». Μάλιστα, επικαλούνταν αναφορά στο άρθρο 18 το ν. 4354/2015, σύμφωνα με την οποία  «επισημαίνεται η ρητή δέσμευση περί της επικείμενης ευθυγράμμισης του καθεστώτος χορήγησης του εν λόγω επιδόματος με την αντίστοιχη Ευρωπαϊκή νομοθεσία μέχρι τις 31-12-2017».
Λίγες ώρες πριν την ψήφιση της τροπολογίας ο υφυπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μπαλάφας με εγκύκλιο του ζητούσε από τους ΟΤΑ να “παγώσουν την περικοπή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας, ενόψει της επικείμενης νομοθετικής ρύθμισης.
ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ 

aftodioikisi.gfr

ΕΦΕΤ: Ανάκληση νοθευμένου ελαιολάδου

logo newsletterlogo newsletterlogo newsletter




eleiolado_stttttefet_stogiatro.jpgΑνάκληση νοθευμένου ελαιολάδου


Ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης
Διαβάστε περισσότερα

efet.jpgΟ ΕΦΕΤ εντείνει τους ελέγχους την περίοδο του Πάσχα


Στον ετήσιο προγραμματισμό του για τους ελέγχους στα τρόφιμα, ο ΕΦΕΤ προβλέπει την εντατικοποίηση των ελέγχων που διενεργούνται στην αγορά των τροφίμων κατά την περίοδο του Πάσχα με κύριο γνώμονα να προστατευθεί η υγεία των καταναλωτών από κινδύνους αλλά και τα συμφέροντά τους από πρακτικές υπονόμευσης.
Διαβάστε περισσότερα

porfira_sto_giatro.jpgΕξελίξεις στη θεραπεία της πορφύρας για παιδιά


H Ευρωπαϊκή Επιτροπή ενέκρινε την ελτρομβοπάγη για τη θεραπεία παιδιατρικών ασθενών (ηλικίας 1 έτους και άνω) με χρόνια αυτοάνοση (ιδιοπαθή) θρομβοπενική πορφύρα (ITP) που είναι ανθεκτικοί σε άλλες θεραπείες (π.χ. κορτικοστεροειδή, ανοσοσφαίρινες).
Διαβάστε περισσότερα

sintiritika_sta_trofima_sto_gia_gia.jpgΣυντηρητικά στα τρόφιμα: Τι πρέπει να ξέρουμε.


Ένα από τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζει τη σύγχρονη διατροφή είναι σίγουρα η συνεχής απομάκρυνση από την κατανάλωση φρέσκων τροφίμων και διατροφικών συστατικών και η αυξανομένη κατανάλωση τυποποιημένων τροφίμων.
Διαβάστε περισσότερα

tirakia_st_gia.JPGΔιατροφή για γερά οστά: ποιές τροφές βοηθούν στην απορρόφηση ασβεστίου;

allagees_malion_st_gia.jpg
Το οστό αποτελείται κατά 30% από οργανική ύλη και 70% από άλατα ασβεστίου και φωσφόρου.
Διαβάστε περισσότερα


Οι αλλαγές στα μαλλιά μας δηλώνουν, συνειδητά ή όχι, κάτι. Τι λέει η επιστήμη;


Η σχέση ανάμεσα στα όμορφα μαλλιά, τη μεγάλη αυτοπεποίθηση και την καλή μας διάθεση είναι ευθέως ανάλογη. Κι αυτό σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν είναι καθόλου περίεργο…
Διαβάστε περισσότερα

10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΑΘΗΝΑ, ΣΑΒΒΑΤΟ 23 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2016 ΟΜΙΛΙΑ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ

Συνέδριο ΝΔ - Μπακογιάννη: Η κυβέρνηση κάνει ότι διαπραγματεύεται
Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Ξεκινώντας την ομιλία μου θέλω να ευχηθώ καλή επιτυχία στον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού στις εκλογές που έρχονται στην Κύπρο. Είμαι σίγουρη κ. πρόεδρε ότι θα δείξετε το δρόμο και θα ακολουθήσει η ΝΔ στις επόμενες εκλογές. Εμείς, η ΝΔ  δεν ξεχνάμε, υποστηρίζουμε και μαχόμαστε για την Κύπρο στον αγώνα που δίνει.

Φίλες και φίλοι,

Είμαι πολύ συγκινημένη και χαρούμενη που βλέπω σήμερα εδώ αγωνίστριες και αγωνιστές  παλιούς φίλους, που δούλεψαν με πάθος και στήριξαν την ΝΔ σε καλές αλλά και σε δύσκολες στιγμές.
Αλλά και φίλους καινούριους, νέους ανθρώπους που είναι έτοιμοι να αγωνιστούν για τις αξίες της μεγάλης φιλελεύθερης παράταξης.
Βλέπω, Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες, με τους οποίους δώσαμε μάχες σκληρές και δύσκολες.
Στα 42 χρόνια πορείας, η Νέα Δημοκρατία τόλμησε πολλές φορές να πάει κόντρα στο ρεύμα.  Και δικαιώθηκε στις μεγάλες εθνικές επιλογές της.
Σήμερα, ο ρόλος που καλείται να αναλάβει η παράταξη με αρχηγό τον Κυριάκο Μητσοτάκη είναι κρίσιμος. Για μια ακόμη φορά στη διαδρομή μας καλούμαστε να αποτελέσουμε παράγοντα σταθερότητας και αξιοπιστίας για τον τόπο.

Φίλες και φίλοι,

ΟΜΙΛΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΓΙΑΝΝΗ ΜΟΙΡΑ ΣΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



https://olympiada.files.wordpress.com/2014/06/wpid-20140615061325.jpg
 
Κύριε πρόεδρε
Κυρίες και κύριοι σύνεδροι
Κυρίες και κύριοι προσκεκλημένοι

Εκπροσωπώντας τους Ανεξάρτητους Έλληνες και τον πρόεδρό μας Πάνο Καμμένο χαιρετίζω το Συνέδριό σας. Εύχομαι επιτυχία στις εργασίες και στο διάλογο που θα διεξάγετε. Η αξιωματική αντιπολίτευση είναι θεσμός και πυλώνας του δημοκρατικού συστήματος. Οτιδήποτε καλό συντελείται στο εσωτερικό της, είναι καλό για ολόκληρο το δημοκρατικό σύστημα.

Η ομιλία του τ.Προέδρου της Ν.Δ. κ. Γιάννη Πλακιωτάκη στο 10ο Συνέδριο του κόμματος



Κύριε Πρόεδρε της Νέας Δημοκρατίας,

Κυρίες και κύριοι σύνεδροι,

Νεοδημοκράτισσες και Νεοδημοκράτες,

Φίλες και φίλοι συναγωνιστές,



Με ιδιαίτερη χαρά και συγκίνηση,

συμμετέχω σε ένα ακόμη συνέδριο

της ιστορικής παράταξής μας.

Της παράταξης του Κωνσταντίνου Καραμανλή

και των μεγάλων ιστορικών επιλογών.

Της παράταξης που αποκατέστησε τη δημοκρατία στην Ελλάδα,

που ενέταξε τη χώρα στη μεγάλη ευρωπαϊκή οικογένεια

και έθεσε τα θεμέλια της κοινωνικής και οικονομικής  ανάπτυξης στο τόπο. 

ΣΤΙΣ ΕΟΡΤΕΣ ΕΞΟΔΟΥ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΠΟΛΕΩΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΣΑΒΒΑΤΟ ΤΟΥ ΛΑΖΑΡΟΥ Η YOUNG BAND ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗΣ ΑΙΓΕΙΡΑΣ "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ"!

 
Για 11η συνεχή χρονιά η Δημοτική Φιλαρμονική Αιγείρας "ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΟΚΟΝΕΤΣΗΣ" υπο της διεύθυνσης του Μαέστρου κ. Παναγιώτη Παναγάκου θα δώσει το παρόν στις εκδηλώσεις του Εορτασμού της 190ης Επετείου της Εξόδου της Ηρωικής Φρουράς των Ελευθερων Πολιορκημένων στο Μεσολόγγι, σήμερα Σάββατο του Λαζάρου 23 Απριλίου 2016! 

Φέτος για 1η φορά θα εμφανιστεί στις Εορτές Εξόδου η Young Band της Φιλαρμονικής, οπου αρκετοί μουσικοί θα πραγματοποιήσουν την πρώτη τους, παρθενική εμφάνιση!

Η Young Band θα αποδώσει μουσικά τα θρησκευτικά εμβατήρια: "Μισολόγγι", σε ενοργάνωση για μπάντα του Μεσολογγίτη Μαέστρου κ. Χρήστου Βλαχογιάννη, καθώς και τους "Αγιο Απολλόδωρο" και "Άγιο Μηνά" του Κερκυραίου Μαέστρου κ. Σπυρίδωνος Προσωπάρη, αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Εταιρίας Κέρκυρας ("Παλαιά"). 

Επιπλέον, κατα τη παρέλαση στη "Λεωφόρο των Φιλαρμονικών" θα παιανίσει το εμβατήριο "MISS LIBERTY" του αμερικανού μουσικοσυνθέτη Karl L. King.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΝΑΓΑΚΟΣ

 

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΩΡΑ!

Ήρθε το τέλος του ελληνικού Μεσαίωνα. Το τέλος της αιώνιας Ελλάδας της υποταγής και της δανεικής ζωής. Των φύλαρχων ιθαγενών που εκλιπαρούν Γερμανούς και Γάλλους για σπασμένα καθρεφτάκια εξουσίας να δώσουν στο λαό για να σωπάσει. Μία συμφωνία για το αιώνιο χρέος της χώρας που θα διατηρήσει στην καρέκλα του το παρακρατικό δίκτυο εξουσίας που έκανε κατάληψη στη δημοκρατία και αρνείται να μπει στο χρονοντούλαπο της ελληνικής ιστορίας.