Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΤΟ ΔΕΡΒΕΝΙ - ΔΕΡΒΕΝΙΩΤΙΚΟ ΤΡΕΛΟ ΚΑΡΝΑΒΑΛΙ


ΔΕΡΒΕΝΙ
Καρναβάλι :    
Σάββατο 12 Μαρτίου 2016, ώρα 19:00-21:00
Αρχή διαδρομής: επί της Π.Ε.Ο. από Ειρηνοδικείο - ΚΑΠΗ
                       
 Κυριακή 13 Μαρτίου 2016, ώρα έναρξης 15:00
Αρχή διαδρομής: επί της Π.Ε.Ο. από Ειρηνοδικείο-Δημαρχείο

Πρόκριση στο επόμενο γύρο του Ερασιτέχνικου Κυπέλλου Ελλάδος πέτυχε ο ΑΟ Ζευγολατιού καθώς απέκλεισε με σκορ 4 - 1 την ΑΕ Κεφαλονιάς.

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhpNqYeI51_q4Zt2SMfmvw03Ni4dHhQzQlacRVDihjGdYTpaJUf0YdL68CSZjD-IPeexEG4jpcI9IW-8oYwZli48vjXS5A4dS88mYeoBuZ4vOTFcWACsY2nbxgg5Hjoo08SD_4bUWT6iuM/s640/12804359_1065233953497241_1430034604_n.jpg
Πρόκριση στο επόμενο γύρο του Ερασιτέχνικου Κυπέλλου Ελλάδος πέτυχε ο ΑΟ Ζευγολατιού καθώς απέκλεισε με σκορ 4 - 1 την ΑΕ Κεφαλονιάς. 
Στο 36’ ο ΑΟΖ πήρε προβαδισμα, όταν σε μια βαθειά μπαλιά, από την άμυνα ο Χρυσαφίδης μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων στο δεύτερο δοκάρι και απέναντι από τον Τσιαουσντέλιο θα πλασάρει εύστοχα για το 1-0.
Στην επανάληψη και συγκεκριμένα στο 57' οι γηπεδούχοι, θα διπλασιάσουν τα τέρματα τους, βάζοντας υποθήκη για τη συνέχεια και την πρόκριση τους.

5000 θέσεις σε Πρόγραμμα οκτάμηνης απασχόλησης για το προσφυγικό

Πρόγραμμα οκτάμηνης απασχόλησης που σε πρώτη φάση αφορά 2.297 θέσεις εργασίας για ανέργους που θα στελεχώσουν άμεσα Hot spots, Κέντρα Φιλοξενίας και οποιαδήποτε άλλη ...

airetos.gr

Προσφυγικό: Οδοιπορικό της aftodioikisi.gr στην Πλατεία Βικτωρίας που άδειασε αλλά παραμένει γεμάτη – H Χέυδεν, τα κάγκελα, τα παρτέρια και ο Στρατός Σωτηρίας (φωτο)

Το περασμένο Σάββατο το βράδυ οι αρχές εκκένωσαν την Πλ. Βικτωρίας, αλλά το πρόβλημα παραμένει. Απλώς μετατοπίστηκε, ακριβώς από κάτω, στην οδό Χέυδεν. Οι μετανάστες, στην πλειονότητά τους Αφγανοί, κοιμούνται τώρα τις νύχτες στα στενά γύρω απ’ την πλατεία. Είναι εγκλωβισμένοι, καθώς γνωρίζουν πλέον ότι τα σύνορα είναι κλειστά. Παρόλα αυτά, κάποιοι έχουν σκοπό να κατευθυνθούν προς τα σύνορα, με την ελπίδα ότι ίσως, με κάποιο θαύμα, μπορέσουν και περάσουν.
Από την άλλη, οι κάτοικοι βρίσκονται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση. Οι μετανάστες ζητούν νερό, τρόφιμα και κάθε είδους βοήθεια απ’ τα γύρω καταστήματα. Ενίοτε, όταν δεν καταφέρουν να πάρουν αυτό που ζητούν, δημιουργούνται εντάσεις. Ακόμα και όσοι ντόπιοι έχουν την πρόθεση να βοηθήσουν, αδυνατούν, καθώς βρίσκονται αντιμέτωποι με τον υπέρογκο αριθμό των εξαθλιωμένων. Ήδη η πλειονότητα των καταστημάτων γύρω απ΄ την πλατεία δηλώνουν πως πάνε για κλείσιμο, καθώς αδυνατούν πλέον να λειτουργήσουν υπό αυτές τις συνθήκες. Οργανωμένο σχέδιο από πλευράς του κράτους δεν φαίνεται να υπάρχει, καθώς η παροχή βοήθειας προς τους μετανάστες γίνεται, μέχρι στιγμής, μόνο μέσα από εθελοντές και ΜΚΟ.

Περισσότερα: .aftodioikisi.gr

Σε ποιους δήμους ξεκινά δωρεάν μαστογραφικός έλεγχος (λίστα)

Την υλοποίηση ενός προγράμματος προληπτικής ιατρικής, με στόχο την έγκαιρη διάγνωση του καρκίνου του μαστού, ανακοίνωσαν σήμερα ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Ευάγγελος Φιλόπουλος.
Στη δράση αυτή, που αφορά στην πρόληψη της υγείας και χρηματοδοτείται από την ΚΕΔΕ, συμμετέχουν 17 νησιωτικοί και ορεινοί δήμοι. Όπως ανακοινώθηκε το πρόγραμμα αναμένεται να πάρει παράταση και να επεκταθεί σε επιπλέον δήμους της χώρας.

98 προσλήψεις σε τέσσερις δήμους της χώρας – Αναλυτικά η κατανομή

Στην πρόσληψη 98 ατόμων προχωρούν τις επόμενες ημέρες τέσσερις δήμοι της χώρας. Πρόκειται για τους:
Δήμο Κατερίνης: 44 υδρονομείς
Δήμος Πολυγύρου: 23 άτομα
Δήμος Λαμιέων: 21 άτομα στο χώρο φιλοξενίας προσφύγων
Δήμος Άρτας: Πρόσληψη 10 ατόμων 

aftodioikisi.gr

Ντόρα Μπακογιάννη: Ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση οφείλουν να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό.

http://www.parapolitika.gr/sites/default/files/article/2015-09/bak.jpg
  Η βουλευτής της ΝΔ και συντονίστρια  Εξωτερικών και Άμυνας, Ντόρα Μπακογιάννη απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:
         «Υπάρχει ένα μείζον θέμα, και ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνηση οφείλουν να πουν την αλήθεια στον ελληνικό λαό. Τι πραγματικά συμφωνήθηκε πίσω από τις κλειστές πόρτες του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου. Δυο είναι τα δεδομένα. Η δήλωση Τουσκ, η οποία ουσιαστικά συγχαίρει τις χώρες που έκλεισαν τα σύνορα. Και το δεύτερο, τα σύνορα όλων των υπόλοιπων χωρών έκλεισαν ερμητικά από χτες. Η απάντηση πρέπει να δοθεί και πρέπει να δοθεί σήμερα. Οι Έλληνες δικαιούνται να ξέρουν την αλήθεια.
       
Εκτιμάτε κυρία Μπακογιάννη τι έχει συμβεί; Δεν έχουνε αντιληφθεί σωστά τι υπογράψαμε; Έχει αποκρυβεί ένα κομμάτι του ανακοινωθέντος;

     
          «Δεν θέλω να προτρέξω. Φοβάμαι όμως ότι δόθηκε μια συμφωνία στην δημοσιότητα η οποία δεν ανταποκρίνεται στην ουσία της συζήτησης που έγινε μέσα στο συμβούλιο. Δηλαδή απέφυγαν στο κείμενο να πουν την ουσία και έτσι άφησαν πολλά θέματα ανοικτά. Μετά προχώρησαν στην ουσιαστική άσκηση της πολιτικής, η οποία ήταν το κλείσιμο των συνόρων. Ένα πράγμα είναι βέβαιο, δεν μπορούμε να κινηθούμε ούτε να κάνουμε πολιτική χωρίς να γνωρίζουμε τα δεδομένα. Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δώσει μια απάντηση».

Διαδικτυακό καλεντάρι απέκτησε η Πελοπόννησος



 














 
Στον “αέρα” βρίσκεται το νέο διαδικτυακό καλεντάρι της Περιφέρειας Πελοποννήσου Peloponnese.events. Στη νέα ηλεκτρονική πλατφόρμα αναφέρονται όλες οι σημαντικές εκδηλώσεις της Πελοποννήσου με Πολιτιστικό, Αθλητικό, Θρησκευτικό, Επιχειρηματικό, Γαστρονομικό, Λαογραφικό  περιεχόμενο τις οποίες μπορούν οι επισκέπτες να αναζητήσουν με τρόπο εύχρηστο και λειτουργικό.
Το ηλεκτρονικό καλεντάρι της Πελοποννήσου Peloponnese.events λειτουργεί ως μέσο προβολής του τόπου μας αλλά ταυτόχρονα  αποτελεί και ένα σημαντικό εργαλείο για τους tour operator και travel agent του εξωτερικού-εσωτερικού οι οποίοι ως στόχο έχουν τον εμπλουτισμό των τουριστικών τους πακέτων και τη δημιουργία ελκυστικών εμπειρικών-τουριστικών προϊόντων βασισμένα στις σημαντικές εκδηλώσεις λαμβάνουν μέρος στην Πελοπόννησο.
Ο χρήστης μπορεί με ευκολία να επιλέξει την εκδήλωση που αναζητά είτε μέσω της ημερομηνίας, της περιοχής, το είδος της εκδήλωσης που επιθυμεί ή συνδυαστικά, ενώ μπορεί να καταχωρήσει και τα δικά του γεγονότα, να αφήσει τις εντυπώσεις του σε κάποια εκδήλωση, και να συμμετάσχει στην online κοινότητα που έχει δημιουργηθεί.
Το Peloponnese.events έγινε σε συνεργασία με τους Δήμους και φορείς της Πελοποννήσου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Περιφέρειας, και αποτελεί μια σημαντική καταγραφή και διάδοση του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος της Πελοποννήσου κυρίως όσον αφορά την παράδοση, τα ήθη και τα έθιμα της Περιφέρειας μας η οποία συνεχώς εμπλουτίζεται με νέες εκδηλώσεις.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να επενδύει στην δυναμική προβολή του προορισμού αξιοποιώντας τα σύγχρονα τεχνολογικά μέσα, στοχεύοντας στην υποστήριξη του τουριστικού και πολιτιστικού προϊόντος και την ενδυνάμωση της τοπικής μας οικονομίας.

Αδιαπραγμάτευτη η Περιφέρεια Πελοποννήσου στην ολοκλήρωση των έργων υποδομής και απόρριψη της πολιτικής των έωλων υποσχέσεων και των πανηγυρισμών του κ. Σπίρτζη και των «συνοδοιπόρων του»



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrLAWbLRAZvi6-PN2d2jYbG-Ehh6FRv6DsbX-iJR0RxZ7w030_bsLkp_KZlbqltZ1NwQX56J0huz_vYhgFal6ol7A0F69LNQy9148aB4tW-z1HBhIqxzIPxPsKIziOTp8yP8Fbqwc9DLmt/s1600/NTINA+NIKOLAKOY.PNGΗ Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου κα Κωνσταντίνα Νικολάκου απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με το κλιμάκιο συνεργατών του κ. Σπίρτζη που επισκέφθηκε τα έργα στην Περιφέρεια Πελοποννήσου και τις σχετικές εξαγγελίες δήλωσε:
«Ο «περιοδεύων θίασος» των συνεργατών του κ. Σπίρτζη, που παρουσιάστηκε στην Περιφέρεια Πελοποννήσου ως άλλος «Άι Βασίλης» προσφέροντας δώρα στους Πελοποννήσιους πολίτες, υπηρετεί μια πολιτική αντίληψη «Μαυρογιαλούρικης λογικής», την οποία η περιφερειακή αρχή απορρίπτει και καταδικάζει.

Κωνσταντίνα Νικολάκου: «Απαράδεκτη η μη τήρηση των διαδικασιών της διαβούλευσης για το ΠΔ του Κυπαρισσιακού κόλπου. Στο πλευρό των πολιτών και της Δημοτικής αρχής η Περιφέρεια»



 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgrLAWbLRAZvi6-PN2d2jYbG-Ehh6FRv6DsbX-iJR0RxZ7w030_bsLkp_KZlbqltZ1NwQX56J0huz_vYhgFal6ol7A0F69LNQy9148aB4tW-z1HBhIqxzIPxPsKIziOTp8yP8Fbqwc9DLmt/s1600/NTINA+NIKOLAKOY.PNGΗ Θεματική Αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου αναφορικά με το προωθούμενο Προεδρικό Διάταγμα για τον Κυπαρισσιακό κόλπο δήλωσε τα εξής:

«Είναι απαράδεκτο για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα που άπτεται της ανάπτυξης μιας από τις πιο δυναμικές περιοχές της Πελοποννήσου και της Μεσσηνίας να θεωρεί ο κ. Τσιρώνης ότι, χωρίς να έχει τηρήσει στο ελάχιστο τις διαδικασίες διαβούλευσης, να θεωρεί ότι 18 μέρες αρκούν για την αξιολόγηση του Προεδρικού Διατάγματος.

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ - ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ: ΗΜΕΡΙΔΑ ΟΡΘΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΚΕΝΩΝ ΠΛΑΣΤΙΚΩΝ ΦΙΑΛΩΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΚΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ




 

ΔΗΜΟΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ                ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ                       ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ
                                                                                       & ΔΥΤ. ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ                                   ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ
ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ
ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ
16-3-2016

 «Ορθή διαχείριση κενών πλαστικών φιαλών φυτοπροστατευτικών προϊόντων»
18:00-18:30: Προσέλευση
18:30-18:45: Χαιρετισμοί
18:45-19:05:  «Άμεσες ενισχύσεις ελληνική αμπελουργία, παρόν και μέλλον», Δ. Γραμματικός, Γεωπόνος M.Sc., Υπ.Α.Α.Τ. / Προϊστάμενος Τμήματος Ελαίας & Αμπέλου
19:05-19:15:  «Το νέο τοπίο στην εμπορία και χρήση φυτοπροστατευτικών προϊόντων», Ι. Καλαντζής, Γεωπόνος, Διεύθυνση Αγρ. Οικονομίας & Κτηνιατρικής Κορινθίας / Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου
19:15-19:25:  «Το μέλλον της αγροτικής παραγωγής», Π. Σταματόπουλος, Γεωπόνος, Σύλλογος Γεωπόνων Ελευθέρων Επαγγελματιών Ν. Κορινθίας
19:25-19:40:  «Ασφάλεια στη χρήση γεωργικών μηχανημάτων», Θ. Σαμούτης, Γεωπόνος Εγγείων Βελτιώσεων
19:40-20:25: «Τρόποι προστασίας της υγείας των χρηστών φυτοπροστατευτικών προϊόντων. Σχεδιασμός και  υλοποίηση συστήματος συλλογής και διαχείρισης κενών πλαστικών φιαλών φυτοφαρμάκων» Μ. Πελεκάνος, Γεωπόνος, Ελληνικός Σύνδεσμος Φυτοπροστασίας (Ε.ΣΥ.Φ.).
20:25-21:00: Ερωτήσεις – Συζήτηση              
Σε συνεργασία με:              ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ Ν. ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ