Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Έπειτα από 18μηνη μάχη με τον καρκίνο σε ηλικία 69 ετών Πέθανε ο θρύλος της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι

Πέθανε ο θρύλος της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι
O θρύλος της ροκ Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε χθες, Κυριακή, από καρκίνο σε ηλικία 69 ετών, ανακοίνωσαν σήμερα η οικογένειά του και οι επίσημοι λογαριασμοί του βρετανού αστέρα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

"Ο Ντέιβιντ Μπάουι πέθανε ήσυχα σήμερα έχοντας δίπλα του την οικογένειά του έπειτα από μια γενναία μάχη 18 μηνών με τον καρκίνο", αναφέρουν οι λογαριασμοί του στο Twitter και το Facebook, σε μήνυμα που έχει ημερομηνία 10 Ιανουαρίου.

Άννα Συνοδινού: Τελευταία παράσταση – Ήταν όλοι εκεί



 Σε κλίμα οδύνης, συγγενείς και φίλοι αποχεραίτησαν, το μεσημέρι της Δευτέρας, την ηθοποιό Άννα Συνοδινού στο κοιμητήριο του Βύρωνα.

Συγγενείς και φίλοι είπαν το «τελευταίο αντίο» στην Άννα ΣυνοδινούΉταν η τελευταία της παράσταση. Μια παράσταση που κανείς απ’ όσους τη θαύμασαν στη μεγάλη καλλιτεχνική της πορεία, δεν ήθελε να τη δει να πρωταγωνιστεί. Βρέθηκαν όμως όλοι εκεί. Για να τις δώσουν αυτό που της άξιζε: το τελευταίο μεγάλο χειροκρότημα. Η Άννα Συνοδινού, μια από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες ηθοποιούς που γνώρισε η χώρα, έφυγε από τη ζωή την περασμένη Πέμπτη 7 Ιανουαρίου σε ηλικία 88 ετών. Τα τελευταία χρόνια της ζωής της αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.
Η κηδεία της έγινε το μεσημέρι της Δευτέρας (11.01.2016) στο νεκροταφείο του Βύρωνα.Την εξόδιο ακολουθία έψαλε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Εκεί, βρέθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ο Γιώργος Βλάχος, ο Νικήτας Κακλαμάνης, η Σοφία Βούλτεψη, η Άννα Πετραλιά, ο Απόστολος Κακλαμάνης, η Μαριέττα Γιαννάκου, ο Γιώργος Σούρλας, Βύρων Πολύδωρας, η Λούκα Κατσέλη, η Άννα Βαγενά και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής.
Εκεί ήταν και οι συνάδελφοί της, άνθρωποι με τους οποίους έζησε και έπαιξε αλλά και νεότερης γενιάς, που αγάπησαν το θέατρο μέσα από τις δικές της ερμηνείες, που έμαθαν από εκείνη και διδάχθηκαν πως είναι να κάνεις Τέχνη. Ζωή Λάσκαρη, η Αννα Φόνσου, , ο Κώστας Πρέκας, ο Φώτης Μεταξόπουλος, η Θάλεια Προκοπίου, η Μιμή Ντενίση, ο Μαριος Φραγκούλης και Σπύρος Μπιμπίλας, την αποχαιρέτισαν για πάντα.

 

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν Παναθηναϊκός! Διπλό στη Μυτιλήνη

Στο δεύτερο ημίχρονο ήταν Παναθηναϊκός! Διπλό στη Μυτιλήνη
Πραγματοποιώντας εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός πέρασε από τη Μυτιλήνη, επικρατώντας της Καλλονής με 2-0, στο παιχνίδι που ολοκλήρωσε την 17η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Το πρώτο μέρος ήταν τραγικό, με τις δύο ομάδες να αδυνατούν να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις για γκολ. Ο ρυθμός του αγώνα ήταν εξαιρετικά αργός, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά να είναι ακίνδυνος. Οι "πράσινοι" απείλησαν μόλις μία φορά στο πρώτο ημίχρονο, με το σουτ του Πράνιτς να περνάει άουτ στο 38'. Την καλύτερη ευκαιρία για γκολ την είχε η Καλλονή με τον Μάρκοβιτς στο 45', ο οποίος αστόχησε σε κεφαλιά από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση.
Η εικόνα του αγώνα αλλά και του Παναθηναϊκού άλλαξε άρδην στο δεύτερο ημίχρονο. Οι παίκτες του Στραματσόνι ανέβασαν στροφές, έδωσαν γρήγορο ρυθμό στο παιχνίδι και κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με την έναρξη του δεύτερου μέρους. Στο 47', ο Καλτσάς κοντρόλαρε τη μπάλα με το στήθος, έπειτα από πάσα του Μπουμάλ, και με ένα ωραίο σουτ, νίκησε τον Χογκ, κάνοντας το 1-0.
Οι "πράσινοι" είχαν δοκάρι στο 53' σε σέντρα σουτ του Αμπέιντ, ενώ στο 81' ο Χογκ απέκρουσε εντυπωσιακά ένα σουτ στην κίνηση του Μπεργκ. Το "τριφύλλι" είχε και δεύτερο δοκάρι στο 89' σε κεφαλιά του Ατζαγκούν, έπειτα από σέντρα πάρε-βάλε του Μπεργκ, με τον Μπουμάλ να καταφέρνει τελικά να κάνει το 2-0 στο 90', νικώντας τον Χογκ από δύσκολη θέση. Ο τερματοφύλακας της Καλλονής φέρει μεγάλη ευθύνη στο δεύτερο τέρμα του Παναθηναϊκού, με το οποίο η ομάδα του Αντρέα Στραματσόνι "κλείδωσε" το διπλό.
Καλλονή: Χογκ, Σπυρόπουλος, Βαλιός, Αναστασιάδης, Τσαμπούρης, Καλτσάς, Ελακόπουλος, Μανούσος, Γεωργίου, Γουέρε, Μάρκοβιτς.
Παναθηναϊκός: Στιλ, Πράνιτς, Μέστο, Τελάντερ, Κουτρουμπής, Εσιέν (73’ Λαγός), Ζέκα, Αμπέντ (67’ Ατζαγκούν), Καλτσάς, Πέτριτς (58’ Μπεργκ), Μπουμάλ

Στον Μέσι η "Χρυσή Μπάλα"!

Στον Μέσι η `Χρυσή Μπάλα`!
Κατέκτησε τα πάντα μέσα στο 2015, πρωτάθλημα και κύπελλο Ισπανίας, Τσάμπιονς Λιγκ, ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και Παγκόσμιο Συλλόγων. Όπως καταλαβαίνετε, ήταν αδύνατο να μην πάρει την "Χρυσή Μπάλα".
Ο Μέσι αναδείχθηκε καλύτερος ποδοσφαιριστής για την χρονιά που πέρασε, αφήνοντας πίσω του, τους Κριστιάνο Ρονάλντο και Νεϊμάρ.
Αυτή ήταν η πέμπτη φορά που ο Αργεντινός μάγος της Μπαρτσελόνα κατακτά τη «Χρυσή Μπάλα» όπως είχε κάνει και το 2009, 2010, 2011 και 2012.

ΝΔ: H πρώτη προτεραιότητα Μητσοτάκη - Αποκάλυψε συνάντηση και με Μεϊμαράκη - Απομακρύνεται το έκτακτο συνέδριο

Εκλογές ΝΔ: H πρώτη προτεραιότητα Μητσοτάκη - Αποκάλυψε συνάντηση και με Μεϊμαράκη - Απομακρύνεται το έκτακτο συνέδριο
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στη Νέα Δημοκρατία μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος αφού ανέλαβε καθήκοντα έκανε σειρά επαφών, προσπαθώντας να ενημερωθεί για τα δεδομένα του κόμματος, αλλά και να δημιουργήσει την ηγετική του ομάδα, μοιράζοντας ρόλους και αρμοδιότητες.
Μετά από πυρετώδεις συσκέψεις στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού, ο κ. Μητσοτάκης αναχώρησε αποκαλύπτοντας στους δημοσιογράφους πως την Πέμπτη θα συνεδριάσει εκτός απροόπτου η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας.

Έρχεται σημαντική αναβάθμιση της Ελλάδας από τους οίκους αξιολόγησης


Έρχεται
σημαντική αναβάθμιση της
Ελλάδας από τους
οίκους αξιολόγησηςΣε περίπτωση θετικής πρώτης αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος, έπεται σημαντική αναβάθμιση από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, επεσήμανε στο EurActiv ειδικός σε θέματα κεφαλαιαγορών που είναι κοντά στο θέμα. «Αν η αξιολόγηση είναι θετική και επιβεβαιωθούν οι αναπτυξιακές προοπτικές για το δεύτερο εξάμηνο του 2016, η ελληνική οικονομία θα αναβαθμιστεί έως και κατά 2 βαθμίδες από τους οίκους αξιολόγησης …
EurActiv.gr

Θεοχάρης: Να μας προβληματίσει στο Ποτάμι η εκλογή Μητσοτάκη.

Θεοχάρης: Η αλλαγή στη ΝΔ οφείλει να προβληματίσει και το ΠοτάμιΗ αλλαγή ηγεσίας στη Νέα Δημοκρατία «οφείλει» να προβληματίσει και το Ποτάμι καθώς οι πολίτες αναζητούν έκφραση πέρα από λαϊκισμούς και συγκυριακές σκοπιμότητες, είπε στην EurActiv.gr ο βουλευτής του Ποταμιού, Χάρης Θεοχάρης.
Σχολιάζοντας στην EurActiv το αποτέλεσμα των εκλογών στη ΝΔ, ο βουλευτής του Ποταμιού επεσήμανε ότι η νίκη του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτυπώνει το αίτημα της κοινωνίας για ουσιαστική ανανέωση του πολιτικού συστήματος.
Οι βαρόνοι της ΝΔ
«Αποδεικνύει ότι η μεταπολίτευση και το παλαιό σύστημα φθάνουν στο τέλος τους», τόνισε.
Ο κ. Θεοχάρης εξέφρασε την ελπίδα, μάλιστα, ο νέος Πρόεδρος της ΝΔ να προωθήσει μια νέα ατζέντα φιλοευρωπαϊκής πολιτικής «και να μην επηρεαστεί από τους βαρόνους του κόμματός του».
Εξελίξεις στο Ποτάμι;
Ερωτηθείς κατά πόσο οι εσωτερικές εξελίξεις στη ΝΔ μπορούν να επηρεάσουν τις εσωτερικές ισορροπίες στο Ποτάμι, ήταν σαφής:
«Η αλλαγή στη ΝΔ οφείλει να προβληματίσει και εμάς στο Ποτάμι, καθώς οι πολίτες φαίνεται ότι αναζητούν πολιτική έκφραση πέρα από λαϊκισμούς και συγκυριακές σκοπιμότητες».

Σαράντης Μιχαλόπουλος / euractiv.gr

Η Δράση χαιρετίζει την εκλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και σε εκείνον εύχεται καλή επιτυχία



11.01.2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δράση χαιρετίζει την εκλογή του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας και σε εκείνον εύχεται καλή επιτυχία

Οι ικανότητες, η ιστορία και το ήθος του κ. Μητσοτάκη προοιωνίζονται μια δημιουργική αλλαγή πορείας. Ελπίζουμε ότι η Νέα Δημοκρατία θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όχι μόνο όσων συμμετείχαν στην εσωκομματική διαδικασία, αλλά ευρύτερα του χώρου της ευρωπαϊκής, δημοκρατικής και μεταρρυθμιστικής αντιπολίτευσης: Η Ελλάδα έχει ανάγκη από μία σοβαρή κυβέρνηση για να ματαιώσει τα επερχόμενα αποτελέσματα της απολύτως καταστροφικής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και χθες έγινε ένα πρώτο, αλλά καθοριστικό, βήμα σε αυτή την κατεύθυνση.

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ

O «υπουργός των απολύσεων» στο τιμόνι της ΝΔ – Έργα και ημέρες του Κυριάκου Μητσοτάκη στο ΥΔΜΗΔ

Χαρακτηρίστηκε από πολλούς, ακόμη και (έμμεσα) από τον συνυποψήφιό του για την αρχηγία της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη ως «υπουργός των απολύσεων». Παρότι όταν είχε ανάλαβει είχε πει ότι «θέλει να είναι ο υπουργός της αξιολόγησης και όχι των απολύσεων», δεν πέτυχε ούτε το ένα ούτε το άλλο! Κι αυτό γιατί, ο Κυριάκος Μητσοτάκης που εξελέγη χθες νέος πρόεδρος της ΝΔ, υλοποιώντας τις επιταγές της τρόικας, ήταν ο υπουργός που εκτός των άλλων έβαλε την υπογραφή του κάτω από την απόλυση των σχολικών φυλάκων και των καθαριστριών αλλά και την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας,  ενώ η «αξιολόγηση» που επέβαλε ήταν… εντός εισαγωγικών! Αναφορικά με τις απολύσεις στο Δημόσιο, ο αρχικός “ανταγωνισμός” του με τον Άδωνη Γεωργιάδη στην κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου στη συνέχεια τους έφερε πιο κοντά, γεγονός το οποίο έπαιξε το ρόλο του και στην τωρινή στήριξη του κ. Γεωργιάδη προς το νέο πρόεδρο της ΝΔ.

Πάρτυ στο ΣΥΡΙΖΑ, τρίζουν τα κόκαλα του Εθνάρχη

mitsotakis-georgiadis-varvitsiotisΔεν υπήρχε καλύτερο δώρο αυτή τη στιγμή για τη νεοφιλελεύθερη πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ. Καιροσκόποι και τυχοδιώκτες στο τιμόνι της ΝΔ στη μεταΣαμαρική της εποχή.
Η αποχή που στοίχισε πολύ ακριβά στην Καραμανλική ΝΔ, αλλά και η επίθεση των μίντια και των πολυεθνικών συμφερόντων που θέλουν στην αξιωματική αντιπολίτευση, ηγεσία μαριονέτα, έφεραν τα χτεσινά ντροπιαστικά αποτελέσματα για τη σύγχρονη ιστορία της κεντροδεξιάς...
διαβάστε τη συνέχεια.... 

tokentro.com

Αυξήσεις έως και 8% στους δημοσίους υπαλλήλους μέσα στην επόμενη τετραετία

Αυξήσεις έως και 8% στους δημοσίους υπαλλήλους μέσα στην επόμενη τετραετία προβλέπει το νέο μισθολόγιο, το οποίο...
airetos.gr

Η επαρχία αντιστέκεται… στη φτώχεια – Τι δείχνει πρόσφατη έρευνα


«Σήμερα, ο φτωχός δεν είναι ένας πλούσιος με λιγότερα λεφτά, αλλά ένας “άλλος άνθρωπος”», έγραφε χαρακτηριστικά ο πρώην υπουργός Γιάννης Πανούσης, ήδη σε σχετική μελέτη του 2012, για να καταδείξει τις ριζικές ανατροπές που έφερε η κρίση, αλλά και η αλλαγή του παραγωγικού μοντέλου στη χώρα.
Σύμφωνα με την «Καθημερινή», μια πρόσφατη έρευνα του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών (ΕΚΚΕ) δείχνει ότι, έξι χρόνια μετά την έναρξη της βαθιάς οικονομικής ύφεσης, είναι η αστική φτώχεια αυτή που «διευρύνεται και βαθαίνει» σε αντίθεση με την επαρχία, όπου εκεί οι κάτοικοι δείχνουν ότι μπορούν σε κάποιο βαθμό να αντεπεξέλθουν καλύτερα χάρη στους «άτυπους κοινωνικούς θεσμούς».

Νέο μισθολόγιο: Τι συμβαίνει με τους μισθούς μετακλητών (πίνακας)

Με οργανικό τρόπο εντάσσονται στο νέο μισθολογικό σύστημα του δημοσίου οι αμοιβές μετακλητών υπαλλήλων, όπως απάντησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Χριστόφορος Βερναρδάκης, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega.

Μεγάλη νίκη Μητσοτάκη – Πως σχολιάζουν τα κόμματα και τα στελέχη ΝΔ

 Πρόεδρος της ΝΔ ο Κυρ. Μητσοτάκης - 5% μπροστά στα τελικά αποτελέσματα
Αδιαμφισβήτητος νικητής και νέος πρόεδρος της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επικράτησε του Ευ. Μεϊμαράκη, με διαφορά περίπου 5 ποσοστιαίων μονάδων. Δείτε τα τελικά αποτελέσματα και το βιογραφικό του νέου προέδρου. Ο κ. Μητσοτάκης, χαρακτήρισε το αποτέλεσμα ως «ξεκάθαρη εντολή για ανανέωση και διεύρυνση της ΝΔ». Συναντήθηκε ήδη με τον επίτιμο πρόεδρο της ΝΔ, Κωνστ. Μητσοτάκη, ενώ αύριο, συναντάται με τους προκατόχους του Κ. Καραμανλή και Αντ. Σαμαρά. Κατά τη σημερινή τελευτής παράδοσης - παραλαβής στα γραφεία της ΝΔ έστειλε μήνυμα ενότητας και δημιουργικής διεύρυνσης». Είπε...

Ο ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΩΝ ΒΙΟΜΗΧΑΝΩΝ

Μεγαλύτερη σύμπλευση Αριστερών και βιομηχάνων δεν έχει καταγραφεί στην ελληνική ιστορία. Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών κ.Φέσσας εξελίσσεται στον κρυφό άσσο του πολιτικού παιχνιδιού του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς του κ.Τσίπρα.
Βεβαίως η ελληνική βιομηχανία δεν χαρακτηρίζεται από την ακμή της αλλά αυτό δεν φαίνεται να αποτελεί εμπόδιο για την αμέριστη υποστήριξη του ΣΕΒ στον Αλέξη Τσίπρα. Τον νεοφιλελεύθερο αριστερό επαναστάτη, σκληρό οπαδό του Μνημονίου. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΣΤΕΡΓΙΟΠΟΥΛΟΥ



Το Γραφείο Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, για την απώλεια της ποιητή, πεζογράφου και λέκτορα, Κώστα Στεργιόπουλου, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

http://img.antenna.gr/images/231b09a2-f795-4c4c-96fa-b15495f350b2.jpg 
Φτωχότερος είναι από σήμερα, ο πνευματικός κόσμος της χώρας, μετά την απώλεια του ποιητή, πεζογράφου, κριτικού, δοκιμιογράφου και  λέκτορα της Νεοελληνικής Φιλολογίας,   Κώστα Στεργιόπουλου.

Η Ελλάδα των γραμμάτων, της λογοτεχνίας και του πνεύματος θα τον ευγνωμονεί για την προσφορά του.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΤΟΥ κ. Μ. ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΚΑΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ



Ο Βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης,  απέστειλε προς τον Πρόεδρο του κόμματος, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη, επιστολή παραίτησης από τη θέση του Γραμματέα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Προγράμματος. 


Η επιστολή παραίτησης του κ. Μ. Βαρβιτσιώτη

Προμήθεια φίλτρων αιμοκάθαρσης : Το παιχνίδι των νέων κερδοσκόπων υγείας πριν αλέκτωρ λαλήσει ………

Δεν πέρασε μια μέρα από τη δημοσίευση του δελτίου τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Νεφροπαθών  (ΠΟΝ)  και των επακόλουθων αυτού δημοσιευμάτων στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο, και να σου η εμφάνιση δημοσιεύματος στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» θέλοντας να ρίξει, εμφανώς ή υπόγεια, λάσπη στον ανεμιστήρα. Στο δελτίου τύπου η ΠΟΝ ουσιαστικά εξέφραζε την αγωνία της   για την αδράνεια αν όχι την ανικανότητα της Επιτροπής Προμηθειών υγείας (ΕΠΥ) να φέρει σε πέρας μια νέα κεντρική διαγωνιστική διαδικασία για προμήθεια φίλτρων με βάσει ποιοτικά  και οικονομικά κριτήρια (κοινώς με βάσει τη συμφερότερη  και όχι τη φθηνότερη τιμή ), όπως άλλωστε έχει δεσμευτεί και ο αρμόδιος Υπουργός κ. Πολάκης.  

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

 
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα, με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης που πραγματοποίησε  στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών.
Ο Πρόεδρος της Βουλής επεσήμανε στον Αρχιεπίσκοπο την έντονη ανησυχία της Πολιτείας για το προσφυγικό ζήτημα, το οποίο είναι ιδιαίτερα κρίσιμο και έχει ανθρώπινη διάσταση. «Το ζήτημα αυτό θα μας απασχολήσει και στο μέλλον, καθώς όλος ο αιώνας μας μπορεί να σφραγιστεί από νέες μεταναστευτικές και προσφυγικές ροές, όπως άλλωστε όλος ο ανθρώπινος πολιτισμός και η ιστορία των λαών σφραγίστηκαν από τέτοιες ροές» τόνισε ο κ. Βούτσης. Υπογράμμισε, παράλληλα, την ιδιαίτερη σημασία της όσο το δυνατόν καλύτερης συνάφειας των ρόλων, σε όλα τα επίπεδα, για την αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων. Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε απόλυτα σύμφωνος και παρατήρησε πως «τα κράτη της Ευρώπης είναι αποτέλεσμα μετακινήσεων των λαών».
Ο κ. Βούτσης επεσήμανε επίσης πως «η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ευρωπαϊκή Ένωση, που έδωσε στους λαούς μία μεγάλη ώθηση και μία προσδοκία, βρίσκονται μπροστά σε κάποιους σημαντικούς κόμβους, που αν δεν εκτιμηθούν σωστά, θα υπάρξουν καινούργια τείχη ανάμεσα σε λαούς και σε ανθρώπους». 
 

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ "Όταν οι Ηχηρές σιωπές... τραγουδούν Μπιθικώτση " ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΕΧΝΗΣ ΙΑΝΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ


ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ
ΑΝΝΑΣ ΜΠΙΘΙΚΩΤΣΗ«ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ»
 "Όταν οι Ηχηρές σιωπές του έρωτα τραγουδούν Μπιθικώτση "

Η Αίθουσα Τέχνης Ιανός, φιλοξενεί τη Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:00, τη συγγραφέα Άννα Μπιθικώτση και το νέο της βιβλίο «ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ» που κυκλοφορεί από την ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΚΔΟΤΙΚΗ, σε μια πρωτότυπη παρουσίαση, όπου ο λόγος συναντά το λυρισμό και το τραγούδι το συναίσθημα.

Οι δραματοποιημένες αφηγήσεις των ηθοποιών KΘΒΕ, Δημήτρη Σιακάρα , Λίλιαν Παλάντζα, καθώς και της συγγραφέως Άννας Μπιθικώτση ζωντανεύουν επί σκηνής το περιεχόμενο και το πνεύμα του βιβλίου βάσει σεναρίου επιμελημένου επίσης από την ίδια τη δημιουργό, όπου οι ρόλοι των πρωταγωνιστών της συγγραφής συνδέονται περίτεχνα και ευρηματικά σε ένα πάζλ συναισθημάτων μέσα από οπτικοποιημένες περιπλανήσεις και ερωτικά τραγούδια του Γρηγόρη Μπιθικώτση που θα αποδώσει ο ερμηνευτής Σωτήρης Δογάνης πλαισιωμένος από τους Δημήτρη Μαλίνη στο μπουζούκι και Δημήτρη Τσολέκα στη κιθάρα και φωνή.

Τη σκηνοθεσία υπογράφει η Αθηνά Αβούρη

Η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στο Κέντρο Κακοποιημένων Γυναικών Θεσσαλονίκης «Καταφύγιο Γυναίκας» (έσοδα από τις πωλήσεις του βιβλίου θα δοθούν στον αγώνα τους κατά της βίας)
Χαιρετισμό θα απευθύνει η Αντιπρόεδρος της Οργάνωσης κυρία Μοσχοτά Κωνσταντίνα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ 

Ευχαριστίες:
Capsis Hotel Thessaloniki  -  ΚΘΒΕ - Clochard - MAC AUDIO sound - Rent a car in Greece

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΒΙΒΛΙΟΥ
Οι «ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ», είναι κράμα Πεζογραφίας και Ποίησης στο οποίο εκτυλίσσεται η ιστορία μιας μεγάλης αγάπης. Πρωταγωνιστές, ένας άντρας που δεν υλοποίησε τα «θέλω» του εγκλωβισμένος στο «κέλυφος» της συμβατικότητας και μια γυναίκα  που επέλεξε να αποτυπώνει πάνω στα χαρτιά της στιγμές της «αξιολάτρευτα αθώας ενοχής» τους…  Μια Κυριακή ορόσημο για τη ζωής τους θα αναπτυχτεί μια ιδιότυπη εσωτερική αντίσταση, με θιασώτες ιδεολογίες που εκτελούνται, την έκπτωση του πνευματικού κόσμου και τις υποκριτικές πλάνες των κοινωνικών συντηρητισμών που δεν επιτρέπουν να ακουστεί η φωνή της καρδιάς που λέει: «χρωστάς αγάπη και για σένα»…Θα περάσουν την «οδό της τόλμης», ή θα παραμείνουν ναυάγια στη βυθισμένη τους ζωή;
                                                                                                                                   Προλόγισαν

Ντίνος Καρύδης (Ηθοποιός-Σκηνοθέτης)

... Θυμάμαι με συγκίνηση ένα βράδυ που είχες κάνει χωνί τα χέρια σου Γρηγόρη και μου τραγούδησες στ’ αυτί το: «ΠΟΥ ΝΑ ΒΡΩ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΟΥ ΤΟ ΤΕΤΡΑΦΥΛΛΟ ΔΑΚΡΥ»… Εδώ είναι η ψυχή σου Γρηγόρη Μπιθικώτση. Στην Άννα σου! Στην Άννα μας! Στην ταλαντούχα Άννα Μπιθικώτση! Στην ευαίσθητη συνέχειά σου… Τρανή απόδειξη ετούτο το βιβλίο, που το διάβασα απνευστί μια νύχτα του Νοέμβρη και ήταν Κυριακή

Δέσποινα Στυλιανοπούλου (Ηθοποιός)

Άννα μου μέσα από τις σελίδες του βιβλίου σου ΗΧΗΡΕΣ ΣΙΩΠΕΣ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ  «μου ξύπνησες αυτά που άφηνα να κοιμούνται. Φαίνεται ότι έχεις πολλά να μας δώσεις και γι αυτό μας δίνεις από το περίσσευμά σου… Μα κι ακόμα αν είχες λίγα θα μας έδινες από την καρδιά σου». Ο καθένας έχει ένα ξεχωριστό τρόπο ν' αγαπιέται...  Κι εσύ έχεις τον δικό σου που σε κάνει ξεχωριστή. Είναι ο τρόπος που ακουμπάς την ψυχούλα σου πάνω στα λευκά χαρτιά σου… Έτσι σε γνώρισα,  έτσι σε αγάπησα και σου γράφω αυτές τις γραμμές, όχι  όμως μόνο για να συγχαρώ, αλλά και να πω στο μέγιστο Γρηγόρη μας:« Γρηγόρη Μπιθικώτση, από όσα μεγάλα έχεις πει, ήθελες να πεις κι άλλα τόσα!... μα σου έλειπε ίσως ο χρόνος και έφτιαξες λοιπόν, έξυπνα και σοφά, τη συνέχειά σου και την ονόμασες ...Άννα, και φύσηξες μέσα της, σαν έναν γήινος θεός, της ψυχής σου την ανασαιμιά, της Ζωής σου ολάκερη τη σοφία!...» Κράτα ψηλά Άννα μου, και τράβα στους δρόμους της συγγραφής με το ταλέντο σου!. Μ' αυτή την πυξίδα θα γνωρίσεις τους αληθινούς καλούς αναγνώστες σου.

Γιόλα Αργυροπούλου – Παπαδοπούλου ( Επίκ. Καθηγήτρια του Τμήματος Φιλολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών)

«... Μέσα στις σελίδες αυτού του βιβλίου εκτυλίσσεται η ιστορία μιας Μεγάλης Αγάπης, μιας Λατρείας Ερωτικής, που υπερβαίνει τα ανθρώπινα μέτρα και τείνει προς τον ολόφωτο Κόσμο του Ιδανικού και του Ανέφικτου... Κατ' αρχάς υπάρχει ο Πρόλογος με τη φράση "Η Αυλαία ανοίγει...", μια φράση δηλωτική της θεατρικότητας του έργου, ακολουθούν 21 Πλάνα, ο Επίλογος και, τέλος, το εκπληκτικό "Γράμμα" της συγγραφέως, στο οποίο καταγράφονται επιγραμματικά οι σκέψεις, οι προβληματισμοί και τα συναισθήματά της σχετικά με τον θεματικό πυρήνα της έμπνευσης και της συγγραφής της... Προσωπικά, τη γραφή αυτού του βιβλίου θα τη χαρακτήριζα με δυο μόνο λέξεις ως "Γραφή Ψυχής". Αν αυτή η τόσο πλούσια σε συναισθήματα ψυχή της Άννας Μπιθικώτση μπορούσε να απεικονιστεί ως παρουσία ανθρώπινη, θα έλεγα χαρακτηριστικά πως αυτά τα τρυφερά της χέρια κράτησαν μια πένα, βουτηγμένη στο χρυσάφι του Ήλιου, κι έγραψαν ένα κείμενο ακόμη πιο ζεστό, πιο φωτεινό και πιο δυνατό κι από το ίδιο το φως του... Διαβάζοντας κανείς τις "Ηχηρές Σιωπές... του έρωτα", αυτό το εξαιρετικό - τόσο από άποψη μορφής όσο και από άποψη περιεχομένου - βιβλίο, αναμφίβολα ταξιδεύει σε μιαν απέραντη θάλασσα ομορφιάς, αυτής της ομορφιάς που αποπνέει η κάθε αριστουργηματική γραφή είτε στον πεζό είτε στον ποιητικό λόγο. Και, στην προκειμένη περίπτωση, έχουμε ένα μοναδικού κάλλους κράμα Πεζογραφίας και Ποίησης, αφού μέσα στον θαυμάσιο αφηγηματικό λόγο της συγγραφέως ξεπροβάλλουν - σαν Ήλιου ρινίσματα - οι υπέροχοι στίχοι της, που μας θαμπώνουν με το φως τους... Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση αυτού του κυριολεκτικά "ξεχωριστού" βιβλίου, ο αναγνώστης δεν είναι δυνατόν παρά να αναρωτηθεί: "Διάβασα ένα συναρπαστικό κείμενο ή άραγε, με τα μάτια ανοιχτά, ονειρεύτηκα το πιο όμορφο όνειρο ή μήπως άκουσα μια μελωδία επουράνια ή τάχα ταξίδεψα στους μαγικούς χώρους του αβασίλευτου φωτός;" Το σίγουρο είναι ότι νοιώθει την ψυχή του ανάλαφρη, μαγεμένη, ανατεταμένη κι εκστασιασμένη...


ΠΡΩΤΗ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΑΣ ΣΤΗ ΚΕΡΚΥΡΑ!!!



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια του Μνημονίου Συνεργασίας που υπέγραψαν στην έδρα της ΕΟΕ, το περασμένο Σεπτέμβριο, για τη διοργάνωση και τη συμμετοχή τους σε κοινές δράσεις, οι Σύλλογοι Ολυμπιονικών της Ελλάδας και της Γεωργίας, ολοκλήρωσαν την Κυριακή 10 Ιανουαρίου, την πρώτη ενέργειά τους στην Κέρκυρα, επ’ αφορμής των εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν από το Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών με θέμα «Αντάμωμα Ελληνο-Γεωργιανού Πολιτισμού στην Κέρκυρα», σε συνεργασία με τον Μορφωτικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Σινιών, το Γεωργιανό Ινστιτούτο Αθηνών, το Πολιτιστικό κέντρο «CAUCASUS» και την Γεωργιανή Πρεσβεία στην Ελλάδα.

Συναντηση Μητσοτάκη με Καραμανλή και Σαμαρά

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο, Τρίτη 12 Ιανουαρίου, διαδοχικές συναντήσεις στα γραφεία τους στη Βουλή με τους πρώην Προέδρους του Κόμματος και πρώην Πρωθυπουργούς κ. Κώστα Καραμανλή και κ. Αντώνη Σαμαρά.
Ειδικότερα, η συνάντηση με τον κ. Καραμανλή θα πραγματοποιηθεί στις 12:30 και η συνάντηση με τον κ. Σαμαρά στις 13:30. 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ κ. Α. ΠΑΠΑΜΙΜΙΚΟ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο της ενημέρωσής του για τρέχοντα θέματα του Κόμματος, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 11 Ιανουαρίου, με τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους, αποφασίστηκε η παραμονή του μέχρι το τέλος της θητείας του που συμπίπτει με τη διενέργεια του Τακτικού Συνεδρίου. 



ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΟΣ ΤΗΣ ΚΕΦΕ κ. ΙΩΑΝΝΗ ΤΡΑΓΑΚΗ



Ο Προεδρεύων της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) της Νέας Δημοκρατίας, κ. Ιωάννης Τραγάκης, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:

Θα ήθελα να σας ανακοινώσω τα τελικά αποτελέσματα, δηλαδή στο 100% των τμημάτων. Εψήφισαν 334.752, πολύ μεγάλος αριθμός.
Έγκυρα: 330.521
 Άκυρα: 3077
 Λευκά: 1154

Έλαβαν:
Κυριάκος Μητσοτάκης: 173.297, δηλαδή 52,43%.
Ευάγγελος Μεϊμαράκης: 157.224, δηλαδή ποσοστό 47,57%.

Ολοκληρώσαμε, λοιπόν, τη διαδικασία και θα ήθελα επ’ ευκαιρία να σας ευχαριστήσω όλους για ό,τι κάνατε όλο αυτό το διάστημα των σχεδόν δύο μηνών, που περάσαμε μαζί αυτή τη διαδικασία της εκλογής του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.
Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους σας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, ήσασταν μέσα στην πρώτη συνάντηση του κ. Μητσοτάκη με τον κ. Πλακιωτάκη. Ήσασταν και εσείς εκεί. Τι σας είπε ο νέος Πρόεδρος;

ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΡΑΓΑΚΗΣ: Ο νέος Πρόεδρος είναι έτοιμος να δουλέψει ενωτικά και -όπως ξέρετε- η Νέα Δημοκρατία δεν έχει ποτέ τέτοιο πρόβλημα. Όλοι ενωμένοι θα πάμε.