Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

«Tεσσάρα», με εορταστικό κερασάκι από Μανιάτη . Χανιά - Ολυμπιακός 1-4

«Tεσσάρα», με εορταστικό κερασάκι από Μανιάτη (vid)
Ο Ολυμπιακός απλοποίησε την κατάσταση εν όψει της ρεβάνς με τα Χανιά την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και ουσιαστικά εξασφάλισε την πρόκριση για τα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, επικρατώντας στην Κρήτη με 4-1 αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ,  με τον Γιάννη Μανιάτη, να γιορτάζει με γκολ την ονομαστική του εορτή και την επιστροφή του στην ενεργό δράση.
Τα λίγα λεπτά συμμετοχής του Μανιάτη στον αγώνα, ήταν κι αυτά που άφησαν τις πιο δυνατές εντυπώσεις, σε έναν άνισο αγώνα, όπου ο Ολυμπιακός από το πρώτο ματς «καθάρισε» την πρόκριση στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου

Το ελληνικό θέατρο θρηνεί Στιγμές από τη ζωή της μεγάλης συμπατριωτισσας μας Άννας Συνοδινού

Στιγμές από τη ζωή της Άννας Συνοδινού
H Άννα Συνοδινού-Μαρινάκη (όπως ήταν το πλήρες όνομά της) γεννήθηκε στο Λουτράκι στις 21 Νοεμβρίου του 1927. Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Εθνικού Θεάτρου, πρώην Βασιλικού και είχε την τύχη να μαθητεύσει δίπλα στον Χορν και την Κοτοπούλη.

Πρωταγωνίστησε στις παρακάτω αρχαίες τραγωδίες όπου στάθηκαν σταθμοί στην καριέρα της: «Αντιγόνη», «Ηλέκτρα», «Ανδρομάχη», «Ιφιγένεια», «Ελένη» καθώς και στην αρχαία κωμωδία «Λυσιστράτη». Επίσης είχε παίξει σε πλήθος θεατρικών έργων, κυρίως του Σαίξπηρ καθώς και πολλών Ελλήνων θεατρικών συγγραφέων, κατέχοντας σήμερα μια από τις πλέον εξέχουσες θέσεις των τραγωδών ηθοποιών του σύγχρονου Ελληνικού Θεάτρου.



Σπάνιο ντοκουμέντο από την Ηλέκτρα σε σκηνοθεσία Τάκη Μουζενίδη (Επίδαυρος 1961), με συμπρωταγωνιστή τον Θάνο Κωτσόπουλο.
Υπήρξε από τα ιδρυτικά μέλη του Θεάτρου του Εθνικού Κήπου (πρώην Βασιλικού Κήπου) που στην πορεία καταργήθηκε και του Θεάτρου του Λυκαβηττού που για πολλά χρόνια υπήρξε θιασάρχης. Είχε λάβει μέρος σε πολλά ξένα Φεστιβάλ και δίδαξε αρχαίο δράμα στο Ωδείο Αθηνών.
Σκηνή από την ταινία Θανασάκης ο Πολιτευόμενος (1954) μαζί με τον Ντίνο Ηλιόπουλο.
Διετέλεσε επί σειρά ετών βουλευτής με την παράταξη της Νέας Δημοκρατίας καθώς και υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών (1977-1981) αλλά και δημοτική σύμβουλος Αθηναίων το 1987-1989 με τον συνδυασμό «Νέα Εποχή» του Μιλτιάδη Έβερτ.
Παραιτήθηκε του βουλευτικού της αξιώματος τον Μάρτιο του 1990 κατά την διαδικασία εκλογής Προέδρου της Δημοκρατίας. Τότε η βουλευτής των Οικολόγων Εναλλακτικών Μαρίνα Δίζη όταν κλήθηκε να ψηφίσει άνοιξε ένα πανὀ, το οποίο έγραφε «Φτάνει το θέατρο για το +1, τον Πρόεδρο και το νέφος». Η ενέργεια αυτή εξόργισε την Άννα Συνοδινού, που σε ένδειξη διαμαρτυρίας υπέβαλε την παραίτησή της τόσο από το βουλευτικό της αξίωμα, όσο και από το κόμμα της. Έκτοτε δεν ξανασχολήθηκε με την πολιτική.
Σκηνή από την ταινία Δολλάρια και Όνειρα (1956)
Η Άννα Συνοδινού τιμήθηκε δύο φορές με το θεατρικό έπαθλο Κοτοπούλη καθώς και με το Σταυρό Ευποιίας Ελλάδος, του Ιππότη του Ντάνεμπρο της Δανίας, του Ιππότη της Ιταλικής Λεγεώνας, με το μετάλλιο της Πόλεως των Αθηναίων, καθώς και με το παράσημο του Κέδρου του Λιβάνου.
Από την ταινία Ο Άνθρωπος του Τραίνου
Το 1998 εκδόθηκε το βιβλίο της Πρόσωπα και Προσωπεία, αυτοβιογραφικό χρονικό (Εκδόσεις Βλάσση), το 1999 το βιβλίο της με τίτλο «Αίνος στους Άξιους».

Έπαιξε στις ταινίες: Θανασάκης ο πολιτευόμενος (1954), Δολάρια και όνειρα (1956), Ο άνθρωπος του τραίνου (1958), Ηλέκτρα ΙΙ (1962) και Ο Λέων της Σπάρης - The 300 Spartans (1962)

Πέθανε σε ηλικία 88 ετών την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου σε κλινική της Αθήνας όπου νοσηλευόταν
το τελευταίο διάστημα. Η κηδεία της θα γίνει στις 12:00 τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου από το Νεκροταφείο Βύρωνα.


entertainment.in.gr

Αγωνιστικό διήμερο πινγκ πονγκ στο Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου

Αγωνιστικό διήμερο πινγκ πονγκ στο Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου
Δύο ημέρες αγωνιστικού πινγκ πονγκ θα έχουμε στο Κλειστό Γυμναστήριο Ξυλοκάστρου το Σαββατοκύριακο 9 και 10/1/2016.
Το Σάββατο 9/1/2016 θα γίνει το 2ο ανοικτό τουρνουά Πινγκ Πονγκ Ξυλοκάστρου για εν ενεργεία, βετεράνους και ανεξάρτητους αθλητές. Το τουρνουά συνδιοργανώνεται από τον ΑΟΞ, τον Φοίνικα Πάτρας και τον Πευκιά Ξυλοκάστρου. Ώρα έναρξης 11:00πμ.
Το τουρνουά γίνεται με τη συμπαράσταση του δήμου Ξυλοκάστρου Ευρωστίνης και τα έσοδα από τα συμβολικά παράβολα συμμετοχής (3€) θα διατεθούν για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου του δήμου.
Δείτε την προκήρυξη στο επισυναπτόμενο αρχείο που ακολουθεί.Προκήρυξη Τουρνουά
Την Κυριακή θα φιλοξενηθεί στην πόλη μας το Κύπελλο ΠΟΦΕΠΑ Πελοποννήσου 2015-2016 με τη συμμετοχή των ομάδων ΔΑΙΔΑΛΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΑΣ, ΘΥΕΛΛΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ, ΝΑΥΣΙΜΕΔΩΝ ΝΑΥΠΛΙΟΥ, ΠΕΥΚΙΑΣ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ, ΠΙΝΓΚ ΠΟΝΓΚ ΣΤΑΡΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ και ΦΑΡΗΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ. Ώρα έναρξης 10:00πμ.
Η είσοδος για το κοινό και για τις δύο ημέρες θα είναι ελεύθερη.

Τι απαντά η Μαρίνα Πατούλη για τη φωτογραφία με το… χρυσό σπίτι! (ΒΙΝΤΕΟ)












«Εμείς ως οικογένεια πιστεύουμε στις αξίες και τους θεσμούς και με μια φωτογραφία εκφράσαμε  ...



Γκλέτσος σε Πρωθυπουργό: Στείλτε καράβια στην Τουρκία- ΒΙΝΤΕΟ-

Έκκληση στον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για το προσφυγικό . 

airetos.gr

ΚΕΠ: Θύματα του παραλογισμού και της ανοργανωσιάς της δημόσιας διοίκησης

Για μια ακόμα φορά ο θεσμός των ΚΕΠ και οι εργαζόμενοι σε αυτά πέφτουν θύματα του παραλογισμού και της ανοργανωσιάς που ...

Ο “κόφτης” στις νέες συντάξεις ανάλογα με το πότε γίνεται η αίτηση (παραδείγματα)

Ακόμη και πάνω από 20% λέει το άρθρο 48 του σχεδίου νόμου ότι θα είναι οι νέες συντάξεις για τους ασφαλισμένους με το νέο Ασφαλιστικό. Μάλιστα όπως γράφει το newsit.gr, για τις αιτήσεις που θα κατατεθούν μετά το 2016 το 20% είναι μόνο η… αρχή, οι μειώσεις φτάνουν το 30% και για να μην υπάρξουν αντιδράσεις μπαίνει ένα είδος “κόφτη” και έτσι το ποσοστό άνω του 20% μικραίνει κατά 50% και το υπόλοιπο καταβάλλεται ως προσωπική διαφορά.
Για τις αιτήσεις που θα γίνουν το 2017 η προσωπική διαφορά από το 50% πέφτει στο 1/4 και για τις αιτήσεις που θα γίνουν μέσα στο 2018 η προσωπική διαφορά πέφτει στο 1/4.

Ερχονται 690 προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ στα Δικαστήρια – Απόφαση και κατανομή

Η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου απεστάλη στο ΑΣΕΠ για να ακολουθήσει η διαδικασία της προκήρυξης των θέσεων σε ειδικότητες/κλάδους Γραμματέων,Πληροφορικής και Επιμελητών Δικαστηρίων όλων των εκπαιδευτικών κατηγοριών.
Δέκα από τις 690 θέσεις που αφορούν γραμματείς Δικαστηρίων θα καλυφθούν από επιτυχόντες παλαιότερου διαγωνισμού (2009) του ΑΣΕΠ.
Mε απόφαση την οποία υπέγραψαν λίγες ημέρες πριν την εκπνοή του 2015 οι υπουργοί Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης και Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος εγκρίνεται για φέτος η πλήρωση 690 οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων για τις ανάγκες των Δικαστηρίων και των Δικαστικών υπηρεσιών της χώρας.
Η κατανομή για τις προσλήψεις των δικαστικών υπαλλήλων για και την κάλυψη των αναγκών των Δικαστηρίων και Δικαστικών Υπηρεσιών της χώρας, ως εξής: – – 437 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Γραμματέων
– 45 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ Γραμματέων
– 140 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΔΕ Γραμματέων
– 34 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΠΕ Πληροφορικής
– 10 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΤΕ Πληροφορικής
– 24 δικαστικοί υπάλληλοι του κλάδου ΥΕ Επιμελητών Δικαστηρίων
Δείτε αναλυτικά την απόφαση ΕΔΩ.

aftodioikisi.gr

Πελοπίδας Καλλίρης: «Η Κορινθία θρηνεί την απώλεια της συμπατριώτισσας μας Άννας Συνοδινού»



http://images32.inewsgr.com/1850/18504645/1.jpg
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας κ. Πελοπίδας Καλλίρης, έκανε την ακόλουθη δήλωση για το θάνατο της μεγάλης καλλιτέχνιδας και πολιτικού Άννας Συνοδινού.
«Η Κορινθία θρηνεί την απώλεια της συμπατριώτισσας μας Άννας Συνοδινού, η οποία υπήρξε μια αγωνίστρια με κοινωνικές ευαισθησίες και μεγάλη προσφορά , τόσο στον πολιτισμό, όσο και στον πολιτικό χώρο.
Από τη πλευρά μου θα ήθελα να υποβάλλω  τα θερμά μου συλλυπητήρια στους οικείους της .»



Γραφείο Τύπου
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κορινθίας

Οι νεφροπαθείς στα κρεματόρια της ΕΠΥ που στήνουν η κα Σαρτζετάκη και ο κ. Σίνης

Πάει περίπου ένας και πλέον  χρόνος από τη λήξη της συμφωνίας ΠΛΑΙΣΙΟ του 2010, (Συμφωνία μέσω της οποίας της για 2 έτη μετά την συμβασιοποίηση, 2012-2014, γίνονταν οι προμήθειες φίλτρων αιμοκάθαρσης από τα νοσοκομεία μέσω επιμέρους διαγωνιστικών  διαδικασιών –Call offs-. Ειδικά μάλιστα όταν τα call offs   γίνονταν  με την μετά από συζήτηση της Διοίκησης της Ελληνικής Νεφρολογικής Εταιρείας και της τότε Διοίκησης της ΕΠΥ αποδεκτή τροποποίηση των γενικών προδιαγραφών – τροποποίηση απόλυτα απαραίτητη -  επιτυγχάνονταν και προμήθειες  των καταλληλότερων κατά περίπτωση φίλτρων για τους αιμοκαθαιρόμενους ασθενείς ).  

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΓΙΑΝΝΗ ΠΛΑΚΙΩΤΑΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΩΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΝΑΣ ΣΥΝΟΔΙΝΟΥ

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, για την απώλεια της Άννας Συνοδινού,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Εκφράζω τη βαθύτατη θλίψη μου για την απώλεια της Άννας Συνοδινού. Της Ελληνίδας που τίμησε τον Πολιτισμό, αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία, υπηρέτησε την Παράταξή μας και πρόσφερε πολλά στην Ελληνική κοινωνία.
Μία Ελληνίδα που δίδαξε με το ήθος και το έργο της. Που τιμήθηκε από την Πολιτεία και τίμησε την Πατρίδα μας, με την εξαίρετη προσφορά της.
Οι Έλληνες την ευγνωμονούμε για όσα πρόσφερε και θα τιμούμε για πάντα τη μνήμη της».

Έφυγε από τη ζωή στα 88 της χρόνια η μεγάλη Ελληνίδα, παγκόσμιας φήμης, τραγωδός Αννα Συνοδινού

Πέθανε η μεγάλη Ελληνίδα, παγκόσμιας φήμης, τραγωδός Αννα Συνοδινού
Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών, σε ηλικία 89 ετών, η σπουδαία ηθοποιός Άννα Συνοδινού, έχοντας διαγράψει μία σημαντική πορεία στο θέατρο, που ξεπέρασε τα σύνορα της χώρας.

Η Άννα Συνοδινού κόσμησε με την παρουσία της τις θεατρικές σκηνές, αλλά και το ελληνικό Κοινοβούλιο, όπου εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 1974, με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ διετέλεσε για ένα διάστημα υφυπουργός Κοινωνικών Υπηρεσιών.

Η κηδεία της θα γίνει τη Δευτέρα από το Α' Νεκροταφείο Αθηνών.

Ηθοποιός με σπάνιο μέταλλο φωνής, προσωπικότητα χαρισματική, γυναίκα με ισχυρή θέληση και πείσμα, η 'Αννα Συνοδινού τίμησε την τέχνη της όσο λίγοι. Η σπουδαία τραγωδός, υπηρέτησε με συνέπεια και ήθος το σανίδι σε μια καλλιτεχνική πορεία, που μετρά μόνο επιτυχίες και τιμητικές διακρίσεις.

Η εξουσιαστική κλίκα του Τσίπρα και το τέταρτο μνημόνιο


http://vathikokkino.gr/wp-content/uploads/2015/11/ergasia32.jpgΌταν το ΠαΣοΚ κέρδισε πανηγυρικά τις εκλογές και σχημάτισε την πρώτη κυβέρνησή του το 1981, είχε ήδη μια επταετία ορμητικής ανάπτυξης της επιρροής του στο επίπεδο των κοινωνικών οργανώσεων. Πλειοψηφούσε στα συνδικάτα του βιομηχανικού συνδικαλισμού, ανέβαζε συνεχώς την επιρροή του στα συνδικάτα του Δημοσίου και των ΔΕΚΟ, είχε κερδίσει πολιτικά τη φτωχή και τη μεσαία αγροτιά, είχε γίνει πρώτη δύναμη στο φοιτητικό συνδικαλισμό, είχε κερδίσει δήμους στα μεγάλα προλεταριακά κέντρα. Μιλώντας πολιτικά, είχε καταφέρει να μεταφέρει υπό την επιρροή του ευρύτατα εργατικά και μικροαστικά στρώματα (συρρικνώνοντας διαρκώς τη δύναμη του Περισσού), ενώ χαρακτηριστικό από πολιτική άποψη είναι το γεγονός ότι κατάφερε να απορροφήσει και σημαντικές δυνάμεις από τις διάσπαρτες ομαδοποιήσεις του μαοϊκού ρεύματος, που ήταν αναμφισβήτητα το πιο αριστερό ρεύμα τα πρώτα χρόνια της μεταπολίτευσης, όταν και γνώρισε τη μεγαλύτερη ανάπτυξή του.

Όταν ο ΣυΡιζΑ άρχισε την ορμητική εκλογική του ανάπτυξη, από...

apneagr

Μείωση 20% των συντάξεων για ... αρχή. Δείτε παραδείγματα

Μπορεί η κυβέρνηση να προσπαθεί να πείσει με κάθε τρόπο πως το νέο Ασφαλιστικό που προτείνει δεν θα οδηγήσει σε καμία μείωση των συντάξεων, ωστόσο, σύμφωνα με τον "Ελεύθερο Τύπο", οι υπολογισμοί δείχνουν το αντίθετο.

Με το νέο σύστημα ευνοούνται μόνο όσοι με το παλιό θα έπαιρναν πολύ χαμηλές συντάξεις από το ΙΚΑ, καθώς θα πάρουν υψηλότερη σύνταξη.

Αυτοί είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα απολύονται λόγω ορίου ηλικίας – Τι ισχύει για τους δημοτικούς υπαλλήλους (εγκύκλιος)

Με εγκύκλιο που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων θα απολύονται αυτοδίκαια λόγω «ορίου ηλικίας».
Συγκεκριμένα, η εν λόγω εγκύκλιος αφορά:
1. τους  υπαλλήλους ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου,
2. τους μόνιμους υπαλλήλους που εκτός του ασφαλιστικού-συνταξιοδοτικού καθεστώτος του δημοσίου υπάγονται και σε καθεστώς κύριας ασφάλισης άλλου φορέα (π.χ γιατροί,μηχανικοί κλπ) και
3. τους ασφαλισμένους μετά το 2010 στο ΙΚΑ, οι οποίοι θα συνταξιοδοτούνται στο 62 έτος της ηλικίας.
Προϋπόθεση για κάτι τέτοιο είναι να έχουν συμπληρώσει 40 χρόνια υπηρεσίας ή μέχρι τη συμπλήρωση των 40 χρόνων προϋπηρεσίας.
Τι ισχύει για τους δημοτικούς υπαλλήλους

Τα ευαίσθητα «βασιλικά διατάγματα» του ΣΥΡΙΖΑ


Γράφει η Σοφία Βούλτεψη

Ως πράξη ύψιστης κοινωνικής ευαισθησίας παρουσιάζει το κυβερνητικό επιτελείο την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου της 24ης Δεκεμβρίου.

Μετά την άτακτη υποχώρηση από το περίφημο «παράλληλο πρόγραμμα» - και επειδή δεν τολμούν να το επαναφέρουν στο σύνολό του – μιλούν τώρα για «δεσμεύσεις που ποτέ δεν ακυρώθηκαν και ποτέ δεν ανεστάλησαν».

Πρώτα μετέτρεψαν σε «παράλληλο πρόγραμμα» τις συνήθεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και τώρα μετατρέπουν τις συνήθεις Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου σε… παράλληλο πρόγραμμα!