Παρασκευή, 27 Μαΐου 2016

Με «Γαλάζια Σημαία» βραβεύτηκαν 4 ακτές στο Δήμο Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων

Λουτράκι, 26 Μαΐου 2016
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΓΑΛΑΖΙΕΣ ΣΗΜΑΙΕΣ» 2016


Στις 25 Μαΐου 2016, στην Χαλκιδική πραγματοποιήθηκε η 1η επίσημη τελετή ανακοίνωσης βράβευσης ακτών και μαρίνων των 50 χωρών του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ιδρύματος για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση (Foundation for Environmental Education - FEE). Πρόκειται για ένα ιστορικό γεγονός για την Ελλάδα αφού, μέχρι το 2015, η ανακοίνωση για τις 50 χώρες που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα γινόταν κάθε χρονιά με δελτίο Τύπου από την έδρα του FEE στην Δανία.

Εθνικός Χειριστής του Προγράμματος «Γαλάζια Σημαία» στη χώρα είναι η Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης (ΕΕΠΦ). Οι βραβεύσεις όλων των χωρών του Βορείου Ημισφαιρίου, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας, βρίσκονται αναρτημένες από σήμερα στη νέα διεθνή ιστοσελίδα www.blueflag.global

Για το έτος 2016 3.462 ακτές και 660 μαρίνες βραβεύτηκαν με «Γαλάζια Σημαία» παγκοσμίως. Υπογραμμίζεται ότι με 430 βραβευμένες ακτές, η Ελλάδα το 2016 διατήρησε την 3η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 50 χώρες.

Τα μεγάλα ταξιδιωτικά γραφεία του εξωτερικού δίνουν ιδιαίτερη σημασία στη «Γαλάζια Σημαία» όταν επιλέγουν τους προορισμούς που προτείνουν στους πελάτες τους, επιμένοντας στις υψηλής ποιότητας υπηρεσίες που προσφέρονται στην ακτή, αλλά και στην προστασία του περιβάλλοντος. Ο Δήμος μας συμμετέχει στο Πρόγραμμα ήδη από το 1993 και οι ακτές του βραβεύονται με τη Γαλάζια Σημαία διαρκώς από τότε.
Για ακόμη μία χρονιά, το 2016, τέσσερεις (4) ακτές του Δήμος Λουτρακίου - Περαχώρας - Αγίων Θεοδώρων βραβεύτηκαν με τη Γαλάζια Σημαία, αφού πληρούν όλα τα κριτήρια του Προγράμματος, δηλαδή εξαιρετική ποιότητα υδάτων κολύμβησης, καθαριότητα, οργάνωση, πληροφόρηση, ασφάλεια λουομένων και επισκεπτών, προστασία του φυσικού πλούτου της ακτής και του παράκτιου χώρου και περιβαλλοντική ευαισθητοποίηση.
Οι βραβευμένες ακτές που τιμήθηκαν με "Γαλάζια Σημαία" είναι δύο ακτές στο Λουτράκι, μία θέση στη Θέση Μπούτσι στο Λουτράκι και μία ακτή στα Πευκάκια στους Αγίους Θεοδώρους.
Η «Γαλάζια Σημαία» αποτελεί περιβαλλοντικό βραβείο, η απονομή του οποίου βασίζεται και στηρίζεται στις προσπάθειες όλων μας, Τοπικών Αρχών, λουομένων και παραθεριστών, για καθαρό περιβάλλον.
Ευελπιστούμε και φέτος το καλοκαίρι, να σας έχουμε αρωγούς στην προσπάθειά μας για καθαρές ακτές.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΗΜΟΣ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ ΠΕΡΑΧΩΡΑΣ ΑΓΙΩΝ ΘΕΟΔΩΡΩΝ