Παρασκευή, 22 Απριλίου 2016

Χ. Α.: Απειλή για το κυνήγι, τους κυνηγετικούς συλλόγους και την προστασία της ελληνικής φύσης οι υπουργικές εξαγγελίες στον Εθνικό Διάλογο για την θήρα


Είναι πλέον ξεκάθαρη η πρόθεση της κυβέρνησης Σύριζα να πλήξει την θήρα στην Ελλάδα, υπηρετώντας τις ιδεοληψίες της και αδιαφορώντας για την τεράστια συμβολή της κυνηγετικής δραστηριότητας στην πραγματική οικονομία (1 δισ. ευρώ ετήσιος τζίρος κυνηγιού, 7.000 θέσεις εργασίας στον κυνηγετικό κλάδο κλπ).
O βουλευτής Αττικής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης κατέθεσε την ακόλουθη ερώτηση στον υπουργό ΠΕΚΑ σχετικά με τις εξελίξεις στον εθνικό διάλογο για το κυνήγι:
 
ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ
ΘΕΜΑ: «Απειλή για το κυνήγι, τους κυνηγετικούς συλλόγους και την προστασία της ελληνικής φύσης οι υπουργικές εξαγγελίες στον Εθνικό Διάλογο για την θήρα»
Με βάση τις αναγγελίες του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Τσιρώνη στον Εθνικό Διάλογο για το κυνήγι, προκύπτει ξεκάθαρα η πρόθεση της κυβέρνησης να πλήξει την θήρα στην Ελλάδα, υπηρετώντας τις ιδεοληψίες της και αδιαφορώντας για την τεράστια συμβολή της κυνηγετικής δραστηριότητας στην πραγματική οικονομία (1 δις. ευρώ ετήσιος τζίρος κυνηγιού, 7.000 θέσεις εργασίας στον κυνηγετικό κλάδο κλπ), αλλά και στην προστασία της ελληνικής χλωρίδας και πανίδας.
Ερωτάται ο αρμόδιος υπουργός:
Σκοπεύει να θεσμοθετήσει αλλαγές - και αν ναι, ποιες - αναφορικά με:
1) την χρονική διάρκεια των κυνηγετικών περιόδων;
2) τον αριθμό των απαγορευμένων στο κυνήγι περιοχών;
3) την λειτουργία της Θηροφυλακής;
4) τον ρόλο και το έργο των Κυνηγετικών Οργανώσεων;
Αθήνα, 19/04/2016

Ο ερωτών Βουλευτής
Ηλίας Κασιδιάρης
Βουλευτής Αττικής
ΛΑΪΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ - ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ