Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

ΕΚΤΑΚΤΟ: Οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδος αποφάσισε ο Κοντονής

Οριστική διακοπή του Κυπέλλου Ελλάδος αποφάσισε ο Κοντονής
Οριστική είναι η διακοπή του θεσμού του Κυπέλλου Ελλάδος, όπως ενημέρωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη λέγοντας «δεν βλέπω να γίνεται τελικός» στους δημοσιογράφους που βρίσκονταν έξω από το Υπουργικό Συμβούλιο.
Έτσι, ακυρώνεται και ο προγραμματισμένος για απόψε (19:30) αγώνας της ΑΕΚ με τον Ατρόμητο για την ημιτελική φάση.

Και δεν μιλάμε απλώς για αναβολή, αλλά για οριστική ματαίωση τόσο του αγώνα, όσο και ολόκληρης της διοργάνωσης.
Σε λίγη ώρα αναμένεται να υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.



Η ΠΑΕ ΑΕΚ καθώς και Ατρόμητος  με ανακοίνωσεις τους, ενημέρωσαν για την μη διεξαγωγή του μεταξύ τους αγώνα:
Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΑΕΚ:
«Η ΠΑΕ ΑΕΚ ενημερώνει τους φιλάθλους για τη μη διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου ΑΕΚ-Ατρόμητου, κατόπιν σχετικής απόφασης του Υφυπουργού Αθλητισμού Σταύρου Κοντονή».


Και η επίσημη ανακοίνωση του Ατρομήτου για την αναβολή του ματς με την ΑΕΚ: 
"Με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού κ. Σταύρου Κοντονή δεν θα πραγματοποιηθεί ο Α’ ημιτελικός αγώνας κυπέλλου με την ΑΕΚ που ήταν προγραμματισμένος να γίνει σήμερα στις 7.30 βράδυ.Η αποστολή ενημερώθηκε σχετικά πηγαίνοντας στο Ολυμπιακό Στάδιο κι επέστρεψε στο αθλητικό κέντρο.Αύριο, θα πραγματοποιηθεί πρωινή προπόνηση".

 Θέση για τα όσα διαδραματίστηκαν στη συνέντευξη Τύπου του προπονητή του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚπήρε ο ΠΣΑΤ, ο οποίος καταδίκασε τις συμπεριφορές ορισμένων εκ των παρισταμένων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΣΑΤ:

«Ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αθλητικού Τύπου (ΠΣΑΤ) καταδικάζει πλήρως τις συμπεριφορές, ορισμένων εκ των παρισταμένων, στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου του προπονητή του Ολυμπιακού Μάρκο Σίλβα μετά τον αγώνα Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016.
Οι συμπεριφορές αυτές αλλά και η γενικότερη εικόνα που παρουσιάστηκε στην αίθουσα Τύπου του γηπέδου της Τούμπας, χώρος στον οποίο έχουν δικαίωμα να παρευρίσκονται αποκλειστικά και μόνο οι εκπρόσωποι των ΜΜΕ, δεν συνάδουν με τα καθώς πρέπει κατά την πραγματοποίηση μιας συνέντευξης Τύπου.
Αν μεν οι συμπεριφορές αυτές προήλθαν από άσχετους με τη δημοσιογραφική ιδιότητα που είχαν παρεισφρήσει στο χώρο, τότε υπήρξε πλημμελής έλεγχος και καλούμε την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να φροντίσει έτσι ώστε να μην επαναληφθεί ανάλογο περιστατικό, ειδικά σε παιχνίδια υψηλής επικινδυνότητας όπως αυτό με τον Ολυμπιακό.

Αν, όμως, οι συμπεριφορές αυτές προήλθαν από ορισμένους, ελάχιστους θέλουμε να πιστεύουμε, «δημοσιογράφους» που έχουν παρεκκλίνει της αποστολής τους, θα θέλαμε να τους υπενθυμίσουμε τις αρχές δεοντολογίας από τις οποίες είναι προφανές ότι παρέκκλιναν και να τους επισημάνουμε ότι ο ρόλος του δημοσιογράφου είναι να ενημερώνει την κοινή γνώμη αμερόληπτα και όχι να εκφράζει ακόμη και σε στιγμές μεγάλης έντασης οπαδικά αισθήματα».

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αυτή την ώρα συντάσσεται η ανακοίνωση του Σταύρου Κοντονή, που θα αναφέρει την οριστική ματαίωση της διοργάνωσης του Κυπέλλου