Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Νέες 1.500 θέσεις εργασίας από τις δομές των ΕΣΠΑ – Όλες οι νέες δομές (λίστα)

Ολοκληρώθηκε η διαβούλευση του Υπουργείου Εργασίας με τις 13 Περιφέρειες της χώρας και η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου, προκειμένου να εξειδικευθούν εθνικές πολιτικές κοινωνικής προστασίας με τη λειτουργία δομών και δράσεων στο πλαίσιο των Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων (ΠΕΠ) και των Περιφερειακών Στρατηγικών Κοινωνικής Ένταξης και ειδικότερα του Θεματικού Στόχου 9 (Προώθηση της κοινωνικής ένταξης και καταπολέμηση της φτώχειας).
Υπολογίζεται ότι πανελλαδικά, για το σύνολο των δομών, θα προκηρυχθούν περί τις 1500 θέσεις εργασίας. Οι ακριβείς ειδικότητες ανά δομή και τα απαιτούμενα προσόντα θα περιγράφονται στις προκηρύξεις, όταν αυτές δημοσιευθούν.
Οι δομές των οποίων θα επιδοτηθεί η λειτουργία είναι:

  • Κέντρα Κοινότητας,
  • Κοινωνικά Παντοπωλεία,
  • Δομές Σίτισης,
  • Κοινωνικά Φαρμακεία,
  • Ημερήσια Κέντρα Φιλοξενίας και Υπνωτήρια Αστέγων,
  • Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων και Κέντρα Φροντίδας ΑμεΑ.
Το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, προετοιμάζει όλα τα απαραίτητα έντυπα εξειδίκευσης και τα υλικά υποστήριξης και βοήθειας προς τις Περιφέρειες και τους Δήμους, που είναι οι τελικοί δικαιούχοι των πράξεων, ώστε σε έναν περίπου μήνα, να καταστεί δυνατή η προκήρυξη των θέσεων του προσωπικού των δομών αυτών.

aftodioikisi.gr